Fotki masz na podstronie nr 30@lbert pisze:A propos - gdzie sa zdjecia z wczoraj ?
Zima w Górach AD. 2012
- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Zima w Górach AD. 2012
@lbert fajny młynek
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
tylko fotel musisz sobie odwrotnie zamontować 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- pas_ti
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza 2.0GL + "złomek" vel grzechotnik
- Polubione posty: 0
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, o 11:35 przez pas_ti, łącznie zmieniany 1 raz.
jak z ciemnej strony księżyca te foty wyglądają
fajny klimacik

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Czy w dzisiejszy wieczór/noc planujemy odśnieżanie Szwarcwaldu? Ja w razie czego pług mam gotowy i dotankowany :)
ja bym się dzisiaj pisał 
mój OS pod domem jest tak zawalony, że nie da się tam jeździć, wczoraj przez cały dzień byłem jedynym samochodem, który się próbował przebić, śniegu po kolana, a ja niestety mam szerokie zimówki
mój OS pod domem jest tak zawalony, że nie da się tam jeździć, wczoraj przez cały dzień byłem jedynym samochodem, który się próbował przebić, śniegu po kolana, a ja niestety mam szerokie zimówki
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Wczoraj Tyrol był nieodśnieżony - koleiny, wąsko, dziury - łzy jareckiego lały się przez CB
Kartynia do połowy ok, bliżej "S" słabo...
Niewiadomą jest Szwarcwald i Srebrna.
Nie wiem jeszcze, czy będę jechał. Nie chce mi się. Może na prawy wskocze do kogoś, a może podjade tylko popatrzeć. Zobaczymy do wieczora.
Muszę żmiję na garaż zabrać sprawdzić, czy wszystko na swoim miejscu.
Kartynia do połowy ok, bliżej "S" słabo...
Niewiadomą jest Szwarcwald i Srebrna.
Nie wiem jeszcze, czy będę jechał. Nie chce mi się. Może na prawy wskocze do kogoś, a może podjade tylko popatrzeć. Zobaczymy do wieczora.
Muszę żmiję na garaż zabrać sprawdzić, czy wszystko na swoim miejscu.
Zrobię dzisiaj pod wieczór rekonesans na Tyrolu, bo jeśli przejechał pług to powinno być dobrze, bandy wyższe od auta miejscami.
Dzisiaj w nocy dopadało ok. 15cm.
Dzisiaj w nocy dopadało ok. 15cm.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
na 12-tą Szwarcwald wyglądał dziwnie bo dół (mostki) fajnie odśnieżone ale z dołu wyłaził asfalt pokryty lodem, przyczepność dobra , na zakręcie eMTiego leżał dokładnie tak jak on pług tylko w druga stronę
i chłopaki jakąś koparą próbowali go wyciągnąć ,ciekawe co zostanie po tych próbach na ziemi. Wyżej po prostej to już zaczyna się robić różnie ogólnie w kilku miejscach "linia wyścigowa" oki ale poza nią mnóstwo kopnego śniegu i łatwo mogą wciągnąć w bandę ale ogólnie też nie jest jakoś dramatycznie. Śnieg fajny bo zmrożony choć w Bielawce wszystko płynie i nie jest taki śliski jak ostatnio nawet nie źle trzyma.
cyqan mówił ,że może jeszcze koło 18-tej skoczy zobaczyć. Nie wiem decyzja należy do was czy się opłaca bo albo będzie bardzo fajnie albo wielka lipa jak się mocno coś pozmienia
cyqan mówił ,że może jeszcze koło 18-tej skoczy zobaczyć. Nie wiem decyzja należy do was czy się opłaca bo albo będzie bardzo fajnie albo wielka lipa jak się mocno coś pozmienia
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
cyqan pisze: Wczoraj Tyrol był nieodśnieżony - koleiny, wąsko, dziury - łzy jareckiego lały się przez CB![]()
Szlochałem cała noc że Moje Maleństwo musiało jechać w takich warunkach
Jest lepiej niż wczoraj. Trakcja dobra, jest ok. 0*C. Bandy miękkie i bardzo wysokie, szczególnie w górnej partii.
Narzekać można, że jest trochę wąsko, ale przez to jest technicznie i jak dla mnie OK.
Pierwsze 6 zakrętów się nie nadaje, bo wychodzi czarne, powyżej OK.
Nagrałem krótki filmik, zaraz porozsyłam linka na privy i niech każdy oceni wg. siebie.
Wyślę do kilku osób z ostatnich stron tego wątku. Jeśli kogoś pominę dajcie znać.
Filmik nagrany w górnej partii, poniżej jest szerzej trochę.
Aha, jak wracałem to mijałem się z pługiem.
----
Filmik za jakieś 10min powinien się wgrać.
Narzekać można, że jest trochę wąsko, ale przez to jest technicznie i jak dla mnie OK.
Pierwsze 6 zakrętów się nie nadaje, bo wychodzi czarne, powyżej OK.
Nagrałem krótki filmik, zaraz porozsyłam linka na privy i niech każdy oceni wg. siebie.
Wyślę do kilku osób z ostatnich stron tego wątku. Jeśli kogoś pominę dajcie znać.
Filmik nagrany w górnej partii, poniżej jest szerzej trochę.
Aha, jak wracałem to mijałem się z pługiem.
----
Filmik za jakieś 10min powinien się wgrać.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- cyqan
- 5 gwiazdek
jade zobaczyc - spokojnie szczepy - wyciągi kręcą do 21, więc nie ma co się pchać przed 22 w góry, bo cywile wracają zewsząd
cyqan, czekamy na aktualne info ze Szwardzwaldu
22 to najwcześniejsza pora
Tyrol według ryjeks, jest ok więc na pewno coś się znajdzie białego
22 to najwcześniejsza pora
Tyrol według ryjeks, jest ok więc na pewno coś się znajdzie białego
każdy kolor jest ładny pod warunkiem, że jest czarny
Świeże info od cygana; na Szwarcwaldzie najlepsze warunki jakie były dotychczas, i to po obu stronach przełęczy.
Brak lodu, fenomenalna trakcja, bandy do sufitu, szeroko itd.
3 bieg wchodzi do odcinki i cygan mówi, że zostaje do rana
Organizacyjne info:
21:45 na Orlenie, CB radio !!!, pełny bak, łopaty, liny, raki, czekany i latamy do odwilży.
Brak lodu, fenomenalna trakcja, bandy do sufitu, szeroko itd.
3 bieg wchodzi do odcinki i cygan mówi, że zostaje do rana
Organizacyjne info:
21:45 na Orlenie, CB radio !!!, pełny bak, łopaty, liny, raki, czekany i latamy do odwilży.
Obecny! Dziś nie powinno być problemu z dojazdem z Wro więc będę na czas :)
- cyqan
- 5 gwiazdek
Szkoda szkoda j33
miałem odpuścić, ale jest mega-kozacko. eMtiowy zakręt jest tylko zasolony i mokry po akcji z pługiem, reszta mega szybka, bandy do dachu.
Nie wiem czy się odkręciłem, czy po prostu taki jest warun, ale w dół zacząłem coś jechać.
Latamy dzisiaj 2 strony Szwarcwaldu
Nie jade na Orlena - gdzieś w b-wie dołączę. Daj znać krzysiek, czy sam lecisz, czy ktoś jeszcze, to jakoś koło 22:00 na drugiej stacji mnie zgarniesz.
Do dziobacienia
miałem odpuścić, ale jest mega-kozacko. eMtiowy zakręt jest tylko zasolony i mokry po akcji z pługiem, reszta mega szybka, bandy do dachu.
Nie wiem czy się odkręciłem, czy po prostu taki jest warun, ale w dół zacząłem coś jechać.
Latamy dzisiaj 2 strony Szwarcwaldu
Nie jade na Orlena - gdzieś w b-wie dołączę. Daj znać krzysiek, czy sam lecisz, czy ktoś jeszcze, to jakoś koło 22:00 na drugiej stacji mnie zgarniesz.
Do dziobacienia
Wełniacz, 
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- cyqan
- 5 gwiazdek
lukwol nie ma paparazzi. Ja wożę kamerę i aparat, ale ciężko jeździć i nagrywać jednocześnie.
Dzisiaj GRUUUUUUUUBOOO było - chyba najgrubiej jeśli chodzi o 2012. Latanie zgodnie z planem całego Szwarcwaldu i na koniec kilka rund po Sidora odcinku.
Akcja trytka tym razem dotknęła i mnie. Wyleciałem z zakrętu "koła prosto" GAZ! patrze a pasek na kierze na dole
Dzięki grubym mięciutkim bandą do drzewa zostało jeszcze dobre 30-40cm. Ucierpiała jedynie rejestracja i ramka.
Oficjalnie odkręciłem dziś "kurek zjazdowy", chociaż SHIFT siedział na ogonie i podnosił ciśnienie.
Lina zakupiona po 20:00 przydała się już po 2h, na koniec jeszcze Żemola pociągnąłem, bo postanowił skopiować pikowanie w bandę - zakup jak najbardziej udany.
Tak więc kogo nie było to.....

Dzisiaj GRUUUUUUUUBOOO było - chyba najgrubiej jeśli chodzi o 2012. Latanie zgodnie z planem całego Szwarcwaldu i na koniec kilka rund po Sidora odcinku.
Akcja trytka tym razem dotknęła i mnie. Wyleciałem z zakrętu "koła prosto" GAZ! patrze a pasek na kierze na dole
Dzięki grubym mięciutkim bandą do drzewa zostało jeszcze dobre 30-40cm. Ucierpiała jedynie rejestracja i ramka.
Oficjalnie odkręciłem dziś "kurek zjazdowy", chociaż SHIFT siedział na ogonie i podnosił ciśnienie.
Lina zakupiona po 20:00 przydała się już po 2h, na koniec jeszcze Żemola pociągnąłem, bo postanowił skopiować pikowanie w bandę - zakup jak najbardziej udany.
Tak więc kogo nie było to.....
Ostatnio zmieniony 18 lut 2012, o 02:49 przez cyqan, łącznie zmieniany 1 raz.
I ja w domu, tłusto, bardzo tłusto