Wyklepie się?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
Re: Wyklepie się?
kos, a co my poradzimy na to, że zachowujesz się jak Twój własny Ojciec, który w tematach motoryzacyjnych jest do bólu przewidywalny 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Esilon,esilon pisze:kos, po co znowu ta toyotakos pisze: To będzie prawie jak subaru.![]()
a może poparłbyś taki pomysł?
http://autoauto.pl/pl/2403/Rover_416_19 ... 9&perPage=

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
FT86 będzie po 130 tys. - info ze źródeł dobrze poinformowanychesilon pisze: FT86 będzie tańsza

Klor, no bez przesady, kupiłem w życiu tylko jedną Toyotę i ani jednej Skody

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
WiS, winny się tłumaczy...
Weź tam Młodemu szepnij do ucha, że młody jeszcze jest i później nie będzie czasu ani sił na małe, ciasne, głośne popierdalacze
Saxo, 106, Clio 

- WiS
- 6 gwiazdek
...Yaris TSChloru pisze: małe, ciasne, głośne popierdalacze Saxo, 106, Clio

Miał, to oddał za wygodniejszego i nowego pięciodrzwiowca - no co ja mogę? Ech, ta dzisiejsza młodzież

A serio, to i tak się cieszę, że nie nosi portek z krokiem w kolanach i kapturka - więc w zamian niech sobie jeździ czym chce

Nie oddał tylko był zmuszony do odsprzedania.WiS pisze:
Miał, to oddał za wygodniejszego i nowego pięciodrzwiowca - no co ja mogę? Ech, ta dzisiejsza młodzież![]()

- Chloru
- 6 gwiazdek
Z całym szacunkiem dla Jarka wszystkie powyższe w odpowiednih wersjach są jednak trochę szybszeWiS pisze: ...Yaris TS![]()

WiS pisze: A serio, to i tak się cieszę, że nie nosi portek z krokiem w kolanach i kapturka - więc w zamian niech sobie jeździ czym chce![]()
Sprawdź czy nie ma kolorowych skapretek... o takich

- Chloru
- 6 gwiazdek
kos, pewnie zakłada do tej swojej spódnicy

Лукашэнка, rołwer to fajny wozik do miasta, miekki ale na dziurawych drogach to zaleta :) wystarczająco dynamiczny choć pali wtedy powyżej dychy:) i na dodatek jest prawie hondą :)
- Chloru
- 6 gwiazdek
esilon, nie jest prawdziwą Hondą
Rozrząd mają AFAIR z drugiej strony.

Chloru pisze: nie jest prawdziwą Hondą
i dobrze, ale zwracam Twoja nieskupioną z rana uwage że napisałem "prawie honda"

Kiedyś miałem Hondę Civic 1.4 (90KM) (made in UK), z budą tej samej generacji co ten Rover.
Bardzo dobrze wspominam tamto auto.
Dlatego wydaje mi się, że z silnikiem 1.6 to ten roverek może być całkiem żwawy.
Taka specyfikacja (patyk, świnia, itd...
) z klimatyzacją oraz w przyzwoitym stanie technicznym, za 7000 zł, to wydaje mi się o całkiem ciekawa oferta do przemyślenia.
Szczególnie gdy to porównać z jakiś yarisem lub czymś w tym rodzaju.

Bardzo dobrze wspominam tamto auto.
Dlatego wydaje mi się, że z silnikiem 1.6 to ten roverek może być całkiem żwawy.
Taka specyfikacja (patyk, świnia, itd...

Szczególnie gdy to porównać z jakiś yarisem lub czymś w tym rodzaju.

- WiS
- 6 gwiazdek
Fajne auto, ale w bezpośrednim porównaniu wolałem swojego starego Sunny.Лукашэнка pisze: miałem Hondę Civic 1.4 (90KM) (made in UK), z budą tej samej generacji co ten Rover.
Tiaaa... No fakt, trzy dni łamania kołem, palenia żywym ogniem, wyrywania paznokci, pojenia kwasem, darcia pasów skóry, przycinania jaj szufladą, tłuczenia młotkiem po palcach, lewatyw z wrzątku, przytapiania, wpuszczania karaluchów do uszu i szczurów do rozciętego brzucha, rażenia prądem, a nawet przymusowego oglądania polskiej ligi... i udało siękos pisze: był zmuszony do odsprzedania

Ale zawsze możesz znów odkupić

Serio i dla porządku: muszę przyznać z ojcowską dumą, że próbowałem proponować Kię, Hyundaia i Skodę, nówki-sztuki z salonu, a jednak kos nie chciał

na torze, może. W realnym świecie drogowym - chyba nie... Jakoś nie pamietam, żeby mnie jakiś saksofon wyprzedzał, albo inne takie. Owszem, Fabie białe z kratką, a także długie Jumpery - to takChloru pisze: Z całym szacunkiem dla Jarka wszystkie powyższe w odpowiednih wersjach są jednak trochę szybsze

Nareszcie mogę dłubać w nosie nie angażując rąkkos pisze: ojciec mi podprowadził i nie chce oddać

To kilt jest, a nie spódnicaChloru pisze: do tej swojej spódnicy

- Chloru
- 6 gwiazdek
WiS pisze: na torze, może. W realnym świecie drogowym - chyba nie... Jakoś nie pamietam, żeby mnie jakiś saksofon wyprzedzał, albo inne takie. Owszem, Fabie białe z kratką, a także długie Jumpery - to tak![]()
WiS, mało widziałeś... należy odróżnić zajadłość kierownika od możliwości auta

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Zuch chłopak!WiS pisze:próbowałem proponować Kię, Hyundaia i Skodę, nówki-sztuki z salonu, a jednak kos nie chciał![]()

- WiS
- 6 gwiazdek
To jedna oczywista oczywistość (przy czym na szosie ta pierwsza zmienna jest dużo ważniejsza od drugiej).Chloru pisze: należy odróżnić zajadłość kierownika od możliwości auta
Druga oczywistość jest natomiast taka:
- Ty będziesz w Saxo lub Clio szprot szybszy o te 10-20% w porównaniu do Yarka.
- Dla kierowcy z umiejętnościami i doświadczeniem kosa (prawo jazdy od roku, dokształt karkonosko-berliński, I stopień u ALa plus trochę jazdy torowej ze mną na MG, plus kilkanaście tysięcy kilometrów po polskich drogach i bezdrożach, z przewagą ekspresówki Kielce-Wawa) to akurat pomiędzy Yarkiem TS a jakimś sportowszym Saksofonem nie ma żadnej róznicy.
Oba są dla niego bardzo szybkie, i w obu nie jest jeszcze w stanie zblizyć się do połowy ich możliwości (czy na szosie, czy na torze). W obu może natomiast łatwo zrobić sobie kuku.
No to po co dopłacać do francuza, skoro japończyk jest na miejscu...?

No, nie ukrywam, mogło mi się z synem trafić gorzejjarmaj pisze: Zuch chłopak!

Żeby jeszcze wreszcie sprzątnąl łazienke, żeby myjąc naczynia pamiętał o umyciu kafelków koło kuchenki, i żeby nie zostawiał w swoim pokoju niedopitego piwa oraz stosu śmieci, wyjeżdżając na weekend do panny...

- Chloru
- 6 gwiazdek
WiS pisze: No to po co dopłacać do francuza, skoro japończyk jest na miejscu...?
Jeżeli TS jest na miejscu to kazać mu nim jeździć i nie kombinować.

- WiS
- 6 gwiazdek
Jest, ale...Chloru pisze: TS jest na miejscu
...chwilowo i do odwołania (?) zaanektowany przez MagChloru pisze: kazać mu nim jeździć i nie kombinować.

Czyli średnio dychęChloru pisze: Pali zero przecinek nic,

Nie jest, ale wolę nie myśleć, jak znosi prostowanie nim band...Chloru pisze: nie powinien być psujny

* * * * *
Doniesienia z frontu: odszkodowanie zaczyna spływać, więc niedługo idziemy na zakupy - drżyjcie, narody!
- Chloru
- 6 gwiazdek
WiS pisze: Czyli średnio dychę![]()
Strasznie nieekonomiczne te małe auta...

- WiS
- 6 gwiazdek
Sprzedane, posprzątane, czyli można zamykać wątek 
Wnioski:
1) mimo wszystko, warto uczyć młodych kierowców intensywnie - tyle, że nie zaszkodzi się za nich modlić
2) PZU jeśli chodzi o likwidację szkód jest firmą sprawną i przyzwoitą;
3) jesli niedługo w okolicy pojawi się w jakimś komisie bezwypadkowy yaris 1.3 sol premium z niedużym przebiegiem, sprawdźcie, czy to nie ten
PS. Sprzedawszy rozbitka, bez zbędnej zwłoki poszlim na zakupy i kupilim. Wzorem Esiego: japońskiego heczbeka... tyle, że nasz jest cichszy i mniej pali
A nawet ma gwarancję
O szczegóły pytać właściciela, niech się chwali

Wnioski:
1) mimo wszystko, warto uczyć młodych kierowców intensywnie - tyle, że nie zaszkodzi się za nich modlić

2) PZU jeśli chodzi o likwidację szkód jest firmą sprawną i przyzwoitą;
3) jesli niedługo w okolicy pojawi się w jakimś komisie bezwypadkowy yaris 1.3 sol premium z niedużym przebiegiem, sprawdźcie, czy to nie ten

PS. Sprzedawszy rozbitka, bez zbędnej zwłoki poszlim na zakupy i kupilim. Wzorem Esiego: japońskiego heczbeka... tyle, że nasz jest cichszy i mniej pali

A nawet ma gwarancję

O szczegóły pytać właściciela, niech się chwali

WiS pisze: japońskiego heczbeka... tyle, że nasz jest cichszy
gratuluje

jest juz wątek o tym tajemniczym japońskim aucie ?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Mam dokładnie przeciwne doświadczenia, po których w życiu u tej złodziejskiej bandy nigdy niczego nie ubezpieczę.WiS pisze:2) PZU jeśli chodzi o likwidację szkód jest firmą sprawną i przyzwoitą;

Jeszcze nie ma. Muszę się zebrać, zeby zejść z aparatem do garażu, bo co to za przedstawianie auta bez zdjęć. Gdzieś niedługo pewnie to zrobięesilon pisze:
jest juz wątek o tym tajemniczym japońskim aucie ?