EterycznyŻołądź pisze:Grzesiek_67, Ka52. Wersja rozwojowa Ka50, eliminująca jego największą wadę - jednego pilota.
bo się okazało, że jeden pilot ma "za dużo na głowie".

opracowano wersje z dwoma pilotami "wzdłuż" i "w poprzek" (54 i 52). Kamow nadal chyba oferuje te śmigłowce (również na eksport).
EterycznyŻołądź pisze:Kamov jako jedyny produkuje śmigłowce z takimi śmigłami, robi to już od dziesięcioleci i... tylko on potrafi, hamerykańce próbowali, ale im nie wyszło. Nie bez powodu Rosja ma najlepsze śmigłowce na świecie, a czołowym ich konstruktorem na zachodzie był niejaki Sykorsy.
prawda, prawda panie EJ. nie mylicie się.

ale dalszy ciąg to może w "skacząco fruwających"? już i tak "spotkania forumowe" załatwiamy w bagnie. ... znaczy w "off-road".
wracając do baranów:
skoro jest mapa ze sprawdzonego źródła, to nie ma co się bać za bardzo tylko "konstruktywnie" podejść do mapy zaznaczając miejsca "lendkuzer only".
ja i parę innych osób przyjedzie na wybitnych oponach Geolander (już wiem, jakie AT założę

, ale niestety po spotkaniu - wcześniej nie zdążę

) więc linki pewnie będą nie od rzeczy (zresztą, linki akurat zawsze lepiej mieć), ale trapy (znaczy: deski pod koła), łopaty... czy ja wiem... będziemy jeździć w grupach po kilka samochodów i KILKANAŚCIE (

) osób. toż to foresia "na ręcach" w razie czego można wynieść
esilon, mógłbyś przed wyjazdem podać ile (w sumie, brutto

) przygotować gotowizny ?