właśnie nie wiem jak dokładnie brzmi ten zapis - ja zna, tylko wersję, że odpowiedzialność za otwierane drzwi bierze otwierający, dlatego wina Kornackiego i tyleFUX pisze:Kornacki nie otworzył drzwi, jak autobus jechał...
Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Dziwię się, że w ogóle są wątpliwości.
Kornacki zachował się jak skończony głąb któremu wydaje się że jest sam na drodze i ma w d.. innych - niech oni wszyscy na mnie uważają, ja jestem gwiazdor przecież.
Prawie wsadził te drzwi w autobus, to i bardzo dobrze że mu je urwało. Powinien jeszcze za uszkodzony autobus zapłacić.
Kornacki zachował się jak skończony głąb któremu wydaje się że jest sam na drodze i ma w d.. innych - niech oni wszyscy na mnie uważają, ja jestem gwiazdor przecież.
Prawie wsadził te drzwi w autobus, to i bardzo dobrze że mu je urwało. Powinien jeszcze za uszkodzony autobus zapłacić.
- leinad
- 3 gwiazdki
- Auto: impreza wrx,legacy diesel
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jarmaj, też to samo pomyślałem. Najgorsze jest to w jaki sposób mówił , że jak przyjechał Policja to nie miała problemu z orzeczeniem winy. Moim zdaniem to sam sobie zasłużył na to.
Ciekawi mnie, czy te otwarte drzwi przypadkiem nie wystawały poza drugi pas jezdni?
Ciekawi mnie, czy te otwarte drzwi przypadkiem nie wystawały poza drugi pas jezdni?
Ostatnio zmieniony 20 mar 2012, o 19:01 przez FUX, łącznie zmieniany 1 raz.
Dolce far niente 

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
FUX,
strona jest interesująca cokolwiek
Grzegorz
EDYTA : już jest OK.
strona jest interesująca cokolwiek

PozdrawiamNot Found
The requested URL /bb3/<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/yQ52LMDRiSI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Grzegorz
EDYTA : już jest OK.
Brak podpisu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Bardzo mi się podoba
"Przepis mówi jasno i wyraźnie. Zabrania się otwierania drzwi. Zabrania się przy postoju mieć tych drzwi otwartych"
Kali gonić mudzina, mudzin gonić Kali
"Przepis mówi jasno i wyraźnie. Zabrania się otwierania drzwi. Zabrania się przy postoju mieć tych drzwi otwartych"
Kali gonić mudzina, mudzin gonić Kali

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: "Przepis mówi jasno i wyraźnie. Zabrania się otwierania drzwi. Zabrania się przy postoju mieć tych drzwi otwartych"
To jak mam Panie władzo, wyjść i nalać sobie paliwa ?
Ja szczupak, ja szczupak, cwaniak jakiś, chce na CPNie paliwo nalewać...

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Grzesiek_67 pisze: To jak mam Panie władzo, wyjść i nalać sobie paliwa ?
Trzeba schuść i oknem.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
...a jakby tu wasza matka z dzieckiem przechodziła, a Wy otwieralibyście drzwi od swojego samochodu... sprawdzić czy nie ksiądz...
dlatego przepis znowelizowano, żeby było jasno - odpowiedzialność za drzwi bierze ten co je otwiera - koniec dyskusji
A nie braliście pod uwagę tego, że tak naprawdę to nie wiemy co zrobiła policja, z czyjego ubezp poszło? tylko w TVN mówią, że Kornacki niewinny, z OC autobusu poszło, policja od razu orzekła winę itd itd
A zobaczcie co się stało - pół Polski o tym gada, bo każdy uważa że Kornacki jest baranem że otwierał drzwi jak do obory i powinien zapłacić
Zastanawiam się czy tak właśnie nie było, a dla PRu zrobiono szum medialny w drugą stronę, żeby podkręcić oglądalność i rankingi kanału, który schodzi na psy ostatnio puszczając jakąś papkę ufffnianą
ale to moje zdanie
dlatego przepis znowelizowano, żeby było jasno - odpowiedzialność za drzwi bierze ten co je otwiera - koniec dyskusji

A nie braliście pod uwagę tego, że tak naprawdę to nie wiemy co zrobiła policja, z czyjego ubezp poszło? tylko w TVN mówią, że Kornacki niewinny, z OC autobusu poszło, policja od razu orzekła winę itd itd
A zobaczcie co się stało - pół Polski o tym gada, bo każdy uważa że Kornacki jest baranem że otwierał drzwi jak do obory i powinien zapłacić
Zastanawiam się czy tak właśnie nie było, a dla PRu zrobiono szum medialny w drugą stronę, żeby podkręcić oglądalność i rankingi kanału, który schodzi na psy ostatnio puszczając jakąś papkę ufffnianą
ale to moje zdanie
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Atom,
od roku mam go znowu w kablówce, więc nie wiem co się działo wcześniej - pamiętam tylko parę lat temu, że był Top Gear i parę innych fajnych programów motoryzacyjnych - teraz to mydło i powidło, Automaniak tez jakiś nie bardzo (nieudolnie spreparowane dialogi - jak w teatrzyku szkolnym), ogólnie sam shit leci - a DeLux którego kiedyś lubiłem - teraz trwa ledwie 10 min i trza na niego trafić
od roku mam go znowu w kablówce, więc nie wiem co się działo wcześniej - pamiętam tylko parę lat temu, że był Top Gear i parę innych fajnych programów motoryzacyjnych - teraz to mydło i powidło, Automaniak tez jakiś nie bardzo (nieudolnie spreparowane dialogi - jak w teatrzyku szkolnym), ogólnie sam shit leci - a DeLux którego kiedyś lubiłem - teraz trwa ledwie 10 min i trza na niego trafić

Jeszcze raz ogladałem ten filmik !
Zobaczcie że Socha otworzyła drzwi i jakiś czas trwało zanim zamienili sie miejscami . To wina kierowcy autobusu , że w ciągu kilkunastu sekund nie zauważył tych drzwi . Skoro tam ktoś stał od dłuższego czasu z otwartymi drzwiami , to on nie powinien ruszyć w taki sposób . A gdyby tam stanął kierowca któremu słabo sie zrobiło ? Nie można na siłę egzekwować swoich praw . Kierowca ruszył gdy drzwi były jakis czas otwarte
Kierowca osobówki nie musi wiedzieć że autobus zachodzi
Zobaczcie że Socha otworzyła drzwi i jakiś czas trwało zanim zamienili sie miejscami . To wina kierowcy autobusu , że w ciągu kilkunastu sekund nie zauważył tych drzwi . Skoro tam ktoś stał od dłuższego czasu z otwartymi drzwiami , to on nie powinien ruszyć w taki sposób . A gdyby tam stanął kierowca któremu słabo sie zrobiło ? Nie można na siłę egzekwować swoich praw . Kierowca ruszył gdy drzwi były jakis czas otwarte

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
OBK H6 pisze: że Kornacki niewinny, z OC autobusu poszło, policja od razu orzekła winę itd itd
To jest oczywista granda.
OBK H6 pisze: żeby podkręcić oglądalność i rankingi kanału, który schodzi na psy ostatnio puszczając jakąś papkę ufffnianą
I tu się również zgadzam. Zostało mi jedynie Szkiekło. Chlip, chlip

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Proponuję zrobić akcję społeczną i zebrać podpisy pod wnioskiem o refrendum w tej sprawieOBK H6 pisze: zobaczcie co się stało - pół Polski o tym gada,

Kubik
spójrz parę postów wyżej - choćby Fido - zapis mówi: Zabrania się zostawiania otwartych drzwi na postoju
koniec tematu - nie ma okoliczności łagodzących

EDIT PiaFF: WiS na prezydenta
spójrz parę postów wyżej - choćby Fido - zapis mówi: Zabrania się zostawiania otwartych drzwi na postoju
koniec tematu - nie ma okoliczności łagodzących

EDIT PiaFF: WiS na prezydenta

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
i tyle w temaciejarmaj pisze:Dziwię się, że w ogóle są wątpliwości.
nie wiem jak Wy, ale ja wysiadając z samochodu gdy stoje na poboczu (czy w zatoce, na chodniku) to czekam jak będzie pusto a nie otwieram wrota jak stoją obok samochody czy jadą
Socha zachowała sie jak debilka a kolo Kornacki też sie nie popisał- zazwyczaj człowiek nie otwiera stodoły na całą szerokość a szybko wsiada i przytrzymuje drzwi rencyma

OBK H6, Oni zamieniali sie miejscami ! Jak mozna zmienić miejsce z zamknietymi drzwiami ? Mój syn mówi że są dwa typy buraków : parkingowe i drogowe . Kornacki w tym przypadku był też burakiem ale nie wiem jakim
. On tam od dłuższego czasu stał i kierowca autobusu też powinien ocenic czy czegoś nie zaczepi . Tam również mogła wejść osoba pijana i też miałby prawo ruszyć bo to tylko pijak stoi !? Przecież Kornacki nie otworzył tych drzwi po ruszeniu przez autobusu ?

Kubik
ale kogo to obchodzi co oni na tym przystanku robili - wysiadasz z auta = zamykasz drzwi, wsiadasz do auta = zamykasz drzwi. Kogo obchodzi że gwiazdor musi se mikroport poprawić bo mu kabelki wiszą? cały ruch w mieście ma się zatrzymać, bo baran musi mieć drzwi do obory otwarte?
Wina ewidentna - nie wiem gdzie Ty widzisz winę kierowcy autobusu, który przez ekipę TV nie może zatrzymac się w zatoce do tego przeznaczonej, a skoro zamknął drzwi od autobusu, to patrzył w lewe lusterko żeby się włączyć do ruchu, na skręconych kołach w przegubowcu - nie widać końca autobusu w lewym lusterku itd...
ale kogo to obchodzi co oni na tym przystanku robili - wysiadasz z auta = zamykasz drzwi, wsiadasz do auta = zamykasz drzwi. Kogo obchodzi że gwiazdor musi se mikroport poprawić bo mu kabelki wiszą? cały ruch w mieście ma się zatrzymać, bo baran musi mieć drzwi do obory otwarte?
Wina ewidentna - nie wiem gdzie Ty widzisz winę kierowcy autobusu, który przez ekipę TV nie może zatrzymac się w zatoce do tego przeznaczonej, a skoro zamknął drzwi od autobusu, to patrzył w lewe lusterko żeby się włączyć do ruchu, na skręconych kołach w przegubowcu - nie widać końca autobusu w lewym lusterku itd...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
OBK ale to nie był przegub tylko autobus tzw.wycieczkowy
ale to i tak nie zmienia tego, ze Kornacki zachował sie jak chłop małorolny

ale to i tak nie zmienia tego, ze Kornacki zachował sie jak chłop małorolny

Niech ktoś mnie oświeci ! Jak auto soi i ma otwarte drzwi to można mu urwać drzwi - tak ? Jak auto stoi i ma zamknięte drzwi to można mu urwać zderzak - tak ?! Przecież każdy z nas może stanąć na przystanku z jakiegoś ważnego powodu np zasłabnięcie . Ja byłem w takiej sytuacji że inwalida mi wjechał wózkiem na jezdnię , miałem mu przywalić bo facet znalazł sie na moim pasie
Ja tylko staję po innej stronie dyskusji . Kornacki i cała ekipa zachowała sie arogancko ale kierowca autobusu zachował sie też arogancko albo nie zachował ostrozności przy włączaniu sie do ruchu

proszę bardzo:
http://eti.agh.edu.pl/brd/strony/kodeks/15.html
http://eti.agh.edu.pl/brd/strony/kodeks/15.html
Art. 45.
1. Zabrania się:
otwierania drzwi pojazdu, pozostawiania otwartych drzwi lub wysiadania bez upewnienia się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;
Kubik, Socha jak wysiadała powinna drzwi zamknąć ,a Kornacki z zachowaniem szczególnej ostrożności je otworzyć i wsiąść a nie zostawić otwarte na całą szerokość drogi bo my są pany z TVN`u 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

OBK H6, Czy kierowca autobusu ma jakieś obowiązki ? Cytujesz kodeks wybiórczo ? Ja nigdzie nie napisałem że wyłącznie kierowca autobusu zawinił . Moim zdaniem wszyscy uczestnicy zajścia byli winni . W mojej ocenie winnym samej kolizji był kierowca autobusu . Na filmie widać że te drzwi były otwarte jakis czas a nie w czasie jazdy autobusu . W takiej sytuacji , jeśli zobaczysz auto na ulicy z otwartymi drzwiami i mu przywalisz to będzie jego wina ?
Kubik, skoro tak to popatrz ,że na końcu Kornacki otwiera te drzwi ,a nie Socha zostawiła otwarte 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Ja Was wszystkich pogodzę, pod warunkiem że to Maserati było quattroporte.
Otóż uważam że tak należało postąpić w tej sytuacji: kierowca autobusu po całym zajściu powinien się zatrzymać i pójść do najbliższego kiosku z prasą i kupić tam 10 saszetek z ibupromem. Następnie otworzyć je, włożyć sobie wszystkie tabletki do ust, przeżuć i uformować jedną dużą tabletkę. Wtedy wystarczyło by, żeby ukradkiem uchylił tylne drzwi Maserati i położył tabletkę na kanapie a następnie zawołał Kornackiego i pokazał mu wgniecione nadwozie autobusu. Operator kamery, zaciekawiony co zostawił tam kierowca, zobaczyłby tymczasem dużą pigułkę ibupromu na tylnej kanapie i krzyknął "o! jaka duża pigułka ibupromu!" A wtedy kierowca mógłby niepostrzeżenie wbić Kornackiemu siekierę w plecy.
Otóż uważam że tak należało postąpić w tej sytuacji: kierowca autobusu po całym zajściu powinien się zatrzymać i pójść do najbliższego kiosku z prasą i kupić tam 10 saszetek z ibupromem. Następnie otworzyć je, włożyć sobie wszystkie tabletki do ust, przeżuć i uformować jedną dużą tabletkę. Wtedy wystarczyło by, żeby ukradkiem uchylił tylne drzwi Maserati i położył tabletkę na kanapie a następnie zawołał Kornackiego i pokazał mu wgniecione nadwozie autobusu. Operator kamery, zaciekawiony co zostawił tam kierowca, zobaczyłby tymczasem dużą pigułkę ibupromu na tylnej kanapie i krzyknął "o! jaka duża pigułka ibupromu!" A wtedy kierowca mógłby niepostrzeżenie wbić Kornackiemu siekierę w plecy.