Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Re: Coś niedobrego

Post 20 mar 2012, o 18:26

FUX pisze:Kornacki nie otworzył drzwi, jak autobus jechał... :whistle:
właśnie nie wiem jak dokładnie brzmi ten zapis - ja zna, tylko wersję, że odpowiedzialność za otwierane drzwi bierze otwierający, dlatego wina Kornackiego i tyle

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 20 mar 2012, o 18:30

Dziwię się, że w ogóle są wątpliwości.

Kornacki zachował się jak skończony głąb któremu wydaje się że jest sam na drodze i ma w d.. innych - niech oni wszyscy na mnie uważają, ja jestem gwiazdor przecież.

Prawie wsadził te drzwi w autobus, to i bardzo dobrze że mu je urwało. Powinien jeszcze za uszkodzony autobus zapłacić.

leinad
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza wrx,legacy diesel
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 20 mar 2012, o 18:37

Jarmaj, też to samo pomyślałem. Najgorsze jest to w jaki sposób mówił , że jak przyjechał Policja to nie miała problemu z orzeczeniem winy. Moim zdaniem to sam sobie zasłużył na to.
Ciekawi mnie, czy te otwarte drzwi przypadkiem nie wystawały poza drugi pas jezdni?

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 20 mar 2012, o 18:55

Coś od drugiej strony...

Link: http://youtu.be/yQ52LMDRiSI?t=5m15s
Ostatnio zmieniony 20 mar 2012, o 19:01 przez FUX, łącznie zmieniany 1 raz.
Dolce far niente ;-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 18:57

FUX,
strona jest interesująca cokolwiek :mrgreen:
Not Found

The requested URL /bb3/<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/yQ52LMDRiSI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Pozdrawiam
Grzegorz

EDYTA : już jest OK.
Brak podpisu.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 20 mar 2012, o 20:00

Bardzo mi się podoba

"Przepis mówi jasno i wyraźnie. Zabrania się otwierania drzwi. Zabrania się przy postoju mieć tych drzwi otwartych"

Kali gonić mudzina, mudzin gonić Kali 8-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 20:12

Konto usunięte pisze: "Przepis mówi jasno i wyraźnie. Zabrania się otwierania drzwi. Zabrania się przy postoju mieć tych drzwi otwartych"

To jak mam Panie władzo, wyjść i nalać sobie paliwa ?

Ja szczupak, ja szczupak, cwaniak jakiś, chce na CPNie paliwo nalewać... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 20 mar 2012, o 20:53

Grzesiek_67 pisze: To jak mam Panie władzo, wyjść i nalać sobie paliwa ?

Trzeba schuść i oknem. :cofee:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 21:19

...a jakby tu wasza matka z dzieckiem przechodziła, a Wy otwieralibyście drzwi od swojego samochodu... sprawdzić czy nie ksiądz...

dlatego przepis znowelizowano, żeby było jasno - odpowiedzialność za drzwi bierze ten co je otwiera - koniec dyskusji :cofee:
A nie braliście pod uwagę tego, że tak naprawdę to nie wiemy co zrobiła policja, z czyjego ubezp poszło? tylko w TVN mówią, że Kornacki niewinny, z OC autobusu poszło, policja od razu orzekła winę itd itd
A zobaczcie co się stało - pół Polski o tym gada, bo każdy uważa że Kornacki jest baranem że otwierał drzwi jak do obory i powinien zapłacić

Zastanawiam się czy tak właśnie nie było, a dla PRu zrobiono szum medialny w drugą stronę, żeby podkręcić oglądalność i rankingi kanału, który schodzi na psy ostatnio puszczając jakąś papkę ufffnianą

ale to moje zdanie
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 20 mar 2012, o 21:24

OBK H6 pisze: kanału, który schodzi na psy ostatnio
ostatnio...?

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 21:29

Atom,
od roku mam go znowu w kablówce, więc nie wiem co się działo wcześniej - pamiętam tylko parę lat temu, że był Top Gear i parę innych fajnych programów motoryzacyjnych - teraz to mydło i powidło, Automaniak tez jakiś nie bardzo (nieudolnie spreparowane dialogi - jak w teatrzyku szkolnym), ogólnie sam shit leci - a DeLux którego kiedyś lubiłem - teraz trwa ledwie 10 min i trza na niego trafić ;-)

Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza

Post 20 mar 2012, o 21:42

Jeszcze raz ogladałem ten filmik !
Zobaczcie że Socha otworzyła drzwi i jakiś czas trwało zanim zamienili sie miejscami . To wina kierowcy autobusu , że w ciągu kilkunastu sekund nie zauważył tych drzwi . Skoro tam ktoś stał od dłuższego czasu z otwartymi drzwiami , to on nie powinien ruszyć w taki sposób . A gdyby tam stanął kierowca któremu słabo sie zrobiło ? Nie można na siłę egzekwować swoich praw . Kierowca ruszył gdy drzwi były jakis czas otwarte :o Kierowca osobówki nie musi wiedzieć że autobus zachodzi

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 21:44

OBK H6 pisze: że Kornacki niewinny, z OC autobusu poszło, policja od razu orzekła winę itd itd

To jest oczywista granda.
OBK H6 pisze: żeby podkręcić oglądalność i rankingi kanału, który schodzi na psy ostatnio puszczając jakąś papkę ufffnianą

I tu się również zgadzam. Zostało mi jedynie Szkiekło. Chlip, chlip ;-( :-(

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 20 mar 2012, o 21:50

OBK H6 pisze: zobaczcie co się stało - pół Polski o tym gada,
Proponuję zrobić akcję społeczną i zebrać podpisy pod wnioskiem o refrendum w tej sprawie :mrgreen:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 21:53

Kubik
spójrz parę postów wyżej - choćby Fido - zapis mówi: Zabrania się zostawiania otwartych drzwi na postoju
koniec tematu - nie ma okoliczności łagodzących :cofee: :?:

EDIT PiaFF: WiS na prezydenta :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 20 mar 2012, o 21:56

jarmaj pisze:Dziwię się, że w ogóle są wątpliwości.

Kornacki zachował się jak skończony głąb któremu wydaje się że jest sam na drodze i ma w d.. innych - niech oni wszyscy na mnie uważają, ja jestem gwiazdor przecież.

Prawie wsadził te drzwi w autobus, to i bardzo dobrze że mu je urwało. Powinien jeszcze za uszkodzony autobus zapłacić.
i tyle w temacie
nie wiem jak Wy, ale ja wysiadając z samochodu gdy stoje na poboczu (czy w zatoce, na chodniku) to czekam jak będzie pusto a nie otwieram wrota jak stoją obok samochody czy jadą
Socha zachowała sie jak debilka a kolo Kornacki też sie nie popisał- zazwyczaj człowiek nie otwiera stodoły na całą szerokość a szybko wsiada i przytrzymuje drzwi rencyma :mrgreen: tak aby otwór był wąski a nie szeroki

Kubik
4 gwiazdki

Post 20 mar 2012, o 22:03

OBK H6, Oni zamieniali sie miejscami ! Jak mozna zmienić miejsce z zamknietymi drzwiami ? Mój syn mówi że są dwa typy buraków : parkingowe i drogowe . Kornacki w tym przypadku był też burakiem ale nie wiem jakim :-( . On tam od dłuższego czasu stał i kierowca autobusu też powinien ocenic czy czegoś nie zaczepi . Tam również mogła wejść osoba pijana i też miałby prawo ruszyć bo to tylko pijak stoi !? Przecież Kornacki nie otworzył tych drzwi po ruszeniu przez autobusu ?

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 22:23

Kubik
ale kogo to obchodzi co oni na tym przystanku robili - wysiadasz z auta = zamykasz drzwi, wsiadasz do auta = zamykasz drzwi. Kogo obchodzi że gwiazdor musi se mikroport poprawić bo mu kabelki wiszą? cały ruch w mieście ma się zatrzymać, bo baran musi mieć drzwi do obory otwarte?

Wina ewidentna - nie wiem gdzie Ty widzisz winę kierowcy autobusu, który przez ekipę TV nie może zatrzymac się w zatoce do tego przeznaczonej, a skoro zamknął drzwi od autobusu, to patrzył w lewe lusterko żeby się włączyć do ruchu, na skręconych kołach w przegubowcu - nie widać końca autobusu w lewym lusterku itd...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 20 mar 2012, o 22:26

OBK ale to nie był przegub tylko autobus tzw.wycieczkowy ;-)
ale to i tak nie zmienia tego, ze Kornacki zachował sie jak chłop małorolny :mrgreen:

Kubik
4 gwiazdki

Post 20 mar 2012, o 22:34

Niech ktoś mnie oświeci ! Jak auto soi i ma otwarte drzwi to można mu urwać drzwi - tak ? Jak auto stoi i ma zamknięte drzwi to można mu urwać zderzak - tak ?! Przecież każdy z nas może stanąć na przystanku z jakiegoś ważnego powodu np zasłabnięcie . Ja byłem w takiej sytuacji że inwalida mi wjechał wózkiem na jezdnię , miałem mu przywalić bo facet znalazł sie na moim pasie :o Ja tylko staję po innej stronie dyskusji . Kornacki i cała ekipa zachowała sie arogancko ale kierowca autobusu zachował sie też arogancko albo nie zachował ostrozności przy włączaniu sie do ruchu

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 22:38

proszę bardzo:

http://eti.agh.edu.pl/brd/strony/kodeks/15.html
Art. 45.

1. Zabrania się:

otwierania drzwi pojazdu, pozostawiania otwartych drzwi lub wysiadania bez upewnienia się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 20 mar 2012, o 23:01

Kubik, Socha jak wysiadała powinna drzwi zamknąć ,a Kornacki z zachowaniem szczególnej ostrożności je otworzyć i wsiąść a nie zostawić otwarte na całą szerokość drogi bo my są pany z TVN`u :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Kubik
4 gwiazdki

Post 20 mar 2012, o 23:11

OBK H6, Czy kierowca autobusu ma jakieś obowiązki ? Cytujesz kodeks wybiórczo ? Ja nigdzie nie napisałem że wyłącznie kierowca autobusu zawinił . Moim zdaniem wszyscy uczestnicy zajścia byli winni . W mojej ocenie winnym samej kolizji był kierowca autobusu . Na filmie widać że te drzwi były otwarte jakis czas a nie w czasie jazdy autobusu . W takiej sytuacji , jeśli zobaczysz auto na ulicy z otwartymi drzwiami i mu przywalisz to będzie jego wina ?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 20 mar 2012, o 23:24

Kubik, skoro tak to popatrz ,że na końcu Kornacki otwiera te drzwi ,a nie Socha zostawiła otwarte :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 20 mar 2012, o 23:39

Ja Was wszystkich pogodzę, pod warunkiem że to Maserati było quattroporte.

Otóż uważam że tak należało postąpić w tej sytuacji: kierowca autobusu po całym zajściu powinien się zatrzymać i pójść do najbliższego kiosku z prasą i kupić tam 10 saszetek z ibupromem. Następnie otworzyć je, włożyć sobie wszystkie tabletki do ust, przeżuć i uformować jedną dużą tabletkę. Wtedy wystarczyło by, żeby ukradkiem uchylił tylne drzwi Maserati i położył tabletkę na kanapie a następnie zawołał Kornackiego i pokazał mu wgniecione nadwozie autobusu. Operator kamery, zaciekawiony co zostawił tam kierowca, zobaczyłby tymczasem dużą pigułkę ibupromu na tylnej kanapie i krzyknął "o! jaka duża pigułka ibupromu!" A wtedy kierowca mógłby niepostrzeżenie wbić Kornackiemu siekierę w plecy.

ODPOWIEDZ