No i dostałem "tam" bana :-)

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: No i dostałem "tam" bana :-)

Post 5 cze 2008, o 17:20

Qemezrp pisze:Od schizmy zmieniło się tamto forum, a wraz z nim rola moda. Ja to widzę i - jako człowiek konsekwentny - podpisuję się pod tym otwarcie.

Innymi słowy: gdyby nowa definicja roli moda na kropce mi nie odpowiadała, zrezygnowałbym z tej roli.
No to gościu, nie mazgaj się, że nie sprawia Ci przyjemności dawanie pasków i ostrzeżeń. Rób swoją robotę i już, skoro Ci ona odpowiada :-) Bo mam jednak trochę wrażenie, że gdzieś pomiędzy wierszami się z niej tłumaczysz i targają Tobą jakieś ambiwalentne uczucia wynikające z tej "pracy". Nie życzę Ci dojścia do ściany pt. "nikt mnie nie lubi". Konsekwentnie dbaj o piętnowanie przejawów chamstwa wśród wszystkich, nie tylko tych mniej wpływowych. Bo w przeciwnym wypadku oprócz sympatii łatwo stracić także szacunek.

To ciężka robota. Wpadaj czasem wyluzować :mrgreen:

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 5 cze 2008, o 17:21

Rozumiem, że ja też "tam" dostanę dłuższy urlop?
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky

Post 5 cze 2008, o 17:22

Konto usunięte pisze: Bo w przeciwnym wypadku oprócz sympatii łatwo stracić także szacunek.
A ciężko, oj bardzo ciężko go potem odzyskać.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 5 cze 2008, o 17:25

WOW! :o Pół dnia człowieka przy komputerze nie ma, a tu takie kwiatki... :lol:

Ale do rzeczy:

uważam, że w pytaniu Funky'ego na "kropce" nie było nic zaczepnego (choć zadumałem sie nad sensownością pytania).
Odpowiedź Dyrekcji uznałem za prowokacyjną i mało życzliwą, nacechowaną głęboką urazą i pełną przejawów urażonej dumy. Naprawdę.

Ale nie chce mi się już wracać do "schizmowego" tematu i tłumaczyć wszystkim dookoła jaką rolę w tym układzie pełni Funky a jaką pan R. bo skoro nie było to jasne wtedy, to tym bardziej nie będzie jasne teraz.

I nie chcę po raz kolejny sugerować, żeby SIP zajrzał do swojej księgowości pod rubrykę "przychód" a zaraz obok powinna być rubryka "dochód" :roll:
(Chociaż chyba właśnie to zrobiłem... : :whistle: ) To może trochę wyjaśnić stosunek jednego pana do drugiego...

Konto usunięte pisze:Qemezrp, IMHO Twój problem wynika z czegoś, czego być może nie zauważyłeś. Z moderatora społecznego, który miał dbać o poziom i kulturę dyskusji, przeszedłeś mniej lub bardziej świadomie do roli moderatora, który ma dbać o interesy mocodawcy. To proste jak drut.

Zrzuć te ciuchy póki czas i pisz sobie tam dalej jako zwykły Przemeq a nie jako Przemeq
Zgadzam się z Fido_ w 100% i uwierzcie nie przemawia do mnie niechęć do "kropki" a raczej troska o przyjaciela...

Qemezrp pisze: Innymi słowy: gdyby nowa definicja roli moda na kropce mi nie odpowiadała, zrezygnowałbym z tej roli.
Na miły Bóg - ty nie pracujesz u tego człowieka! Jesteś poważnym dyrektorem, na wysokim stanowisku i naprawdę masz lepsze rzeczy do roboty niż bronienie interesów faceta, który najwyżej może ci dać rabat na samochód! Na samochód, kurwa! :?

I to tyle ode mnie w tym temacie. Wracam do naszego z Przemkiem status quo - nie rozmawiamy o sprawach forumowych... :-p
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 5 cze 2008, o 17:35

Bilex pisze: najwyżej może ci dać rabat na samochód! Na samochód, kurwa!

Znaczy darmowe dywaniki? :mrgreen:

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 5 cze 2008, o 17:37

A sio mie s temi SIPanymi dyskusjami na forum SIP!

Przemek jasno wyłożył jak widzi swoją rolę i ma do tego prawo.

Przemysławie, mam jednak prośbę; sprawdź u właściciela praw autorskich do określenia "THE FORUM", gdzie ono teraz jest... 8-)
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 17:54

Bilex pisze: Na miły Bóg - ty nie pracujesz u tego człowieka! Jesteś poważnym dyrektorem, na wysokim stanowisku i naprawdę masz lepsze rzeczy do roboty niż bronienie interesów faceta, który najwyżej może ci dać rabat na samochód! Na samochód, kurwa! :?
Bilex, szczał w dziesiątkę, podpisuję się pod tym zdaniem w sposób szczególny. ;-)

Przemku, ja prosty chłop to będę wali prosto z mostu - moim skromnym zdaniem dorabiasz kompletnie nieadekwatnę brodę do tego co robisz. Nie wiem bowiem, jak w ludzki sposób można oddzielić robienie krzywdy kolegom (dawanie jednym pasków za cokolwiek, przy jednoczesnej akceptacji buractwo innych tylko dlatego, że są gospodarzami) z byciem fajnym towarzyszym wpadającym na pojednawczom kiełbaskę z tymi opaskowanymi (ten pasek to oczywizda pewien symbol, uproszczenie). Ja bym tak ani nie umiał ani nie chciał umieć :mrgreen: Tak, jak pisze Bilex, przecież to nie praca a frajda winna być. A gdzie tu frajda, jak Ty co chwila musisz rozwiązywać jakieś wewnętrzen dylematy. Jeżeli Remka wpis był nie regulaminowy (a był) to wypowiedzi przedstawicieli Burak Co. były również nie regulaminowe. I sam popatrz na jadzik jaki płynie z pozornie, starannej co do ustalenia faktów, wypowiedzi Pana Rogalskiego. No przecież nie była to wypowiedz człowieka, który chce pomóc, chce rozwiać wątpliwości użytkownika forum/posiadacza Subaru. Bez jaj.
Czym sobie w końcu zasłużył Dzanek czy Azrael żeby traktować ich na kropce w taki sposób ? Że pracują u kolegi, który również zajmuje się biznesem motoryzacyjnym ? Co w tym niewłaściwego ? Że poddają w wątpliwość niektóre rozwiązania proceduralne przyjęte w SIP-ie ? Ja na miejscu SIP-u w tyłek byłbym się bił piętami, że mam takie bezstresowe (bo bez konsekwencji finansowych/prawnych) materiały weryfikacyjne przyjętych procedur postępowania. A do k.... nędzy chyba i Azrael i WuRCek i Dzanek coś dla tej fajnej społeczności skupionej wokół marki Subaru w Polsce zrobili. Przez co, chcąc niechcąc, również Panu Rogalskiemu propagowali markę (sic!).

Przemek, ja nie sędzia ale nad słowami Fido i Bilexa to ja bym się dłużej pochylił.

Pozdrawiam Cię ciepło
Grzegorz
Brak podpisu.

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 5 cze 2008, o 18:08

O rany. Ilez tu madrosci.

Chyba bedzie trzeba sie przeniesc na the-forum.

g.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 18:28

Qemezrp pisze:Witam Was moi drodzy! :-d

Zaraz wkleję, to, co usunąłem.

Remka pozdrawiam, chociaż twierdzę, że tylko idiota/naiwniak stwierdzi, że podpis z linkiem do kreski to coś niewinnego. Dla mnie, po schizmie "kropkowo-kreskowej" to czysta agitacja i zgodnie z linią kropki, moimi obowiązkami moda, oraz własnym przekonaniem dałem trzy paski.

Dodam też, że to nie ban, a tylko urlop 40-dniowy.

Grzesiek_67, urlop też dostanie. Albo i nie :-).

Dodam też, czego wielu z Was stara się nie zauważać, że dałem sobie pasek za tę wypowiedź pod adresem Konto usuniętea.

A oto ona:
Przemeq na kropce pisze:mc.li, a co w poście Dyrekcji jest nie ok?

Konto usunięte dał się poznać z tej strony, że głównie straszy/obwinia/insynuuje/oczernia :twisted: , dlatego lepiej jest doprecyzować pytanie, nim udzieli się odpowiedzi.

Bo - nie bądźmy dziećmi - jest oczywiste, że to pytanie to jest ewidentne wetknięcie kija w mrowisko i szukanie powodu do wylania kolejnego wiadra pomyj na Dyrekcję...

Konto usunięte, nie pozdrawiam. Oraz dodam, że Twój powrót tutaj wcale mnie nie cieszy, bo wiem, że jego istotą jest zrobienie awantury. Taką opinię motywuję faktem, że byłem niedawno na tzw. "kresce" i wiem, że tam się rozwinęła dyskusja o GVO, którą - według mnie - postanowiłeś wykorzystać do wywołania jatki. I mówię to jako forumowicz, nie jako mod. Jak modowie uznają mój post za zbyt agresywny, przyjmę pasek :twisted: .
:o :o :o :o :o :o

Przemek, weź się w czoło stuknij zanim coś napiszesz. :evil:

Jak już czytasz to forum to rób to dokładniej - polecam wątek "Przegląd w Warszawie" w naszym technicznym.

Motywy mojego odejścia z kropki są doskonale znane, ale jeśli ich nie znasz to mogę Ci je publicznie opisać, chociaż nie bardzo wiem po co - znowu będę robił za stracha i insynuatora. Pewnych ludzi i tak nie zmienię, więc po co rozdrapywać stare rany.

Motywem mojego postu, jak już chcesz wiedzieć, była ankieta telefoniczna na temat cen przeglądu Forestera w warszawskich ASO, która zmusila mnie do zejścia do garażu i obejrzenie samochodu, bo wydawało mi się że jeżdżę Subaru, a nie Maybachem.

Odpowiedź Dyrekcji jest... żenująca. Jeśli mam tam otrzymywać takie odpowiedzi, to rzeczywiście kropkę trzeba zamknąć. Bo towarzysko i tak się nie udzielam. A skoro Dyrekcja ma mi takich odpowiedzi udzielać, to kropka traci rację bytu.

Wiesz, ja mimo wszystko żalu do Ciebie nie mam. Jeśli chcesz skoczyć do Kielc wolnym ssakiem to zapraszam.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 5 cze 2008, o 18:49

Czad :mrgreen: Wreszcie jakas wojne wywolalem :mrgreen:

a tak na powaznie. Panowie, to juz wszystko bylo. Mnie rozwalil ten ban czy tez odpoczynek jak to ladnie ujal Przemeq. ;-) Smieszne to troche, ze przy okazji akurat mojego postu, ktory napisalem - sam przyzasz Przemeq - w odpowiedzi na ciut niesmaczna zaczepke z Twojej strony (te w stosunku do Funky). Mogles napisac na PW i bylby edit (obustronny jak sadze). No ale nie bylo i poprostu oplulem kawa monitor ze smiechu :evilgrin: :mrgreen:

Trzeba bylo zapytac Pumexa, watek Srebrnogorski, caly zalany jest reklamami krechy :mrgreen:

Czytuje sobie niektore ciekawe watki na kropce, pisac wcale nie musze, z reszta nie robie tego od jakiegos czasu - bo nie chce mnie sie, mam inne zmartwienia akuratnie. Anyway, zauwazylem, ze sa osoby, ktore co raz musza przypomniec o kresce czy 4turbo. I to osoby z grona Gospodarza, ale za to uslyszalem, ze tutaj mamy prawdziwe gniazdo pszczol, ktore nie moze zaczac dnia bez obrazenia kogos _tam_. Za co z reszta ponoc jestem odpowiedzialny karnie, jak to mi ktos po 'przyjacielsku' powiedzial przy ognichu :evilgrin: Przy okazji pozdrawiam :-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 18:57

remek pisze: Wreszcie jakas wojne wywolalem
Subaryta mi to relacjonował na swoim parkingu :mrgreen:

Uważam to za komedię, że nie mogę raz do roku zadać pytania żeby nie zostać zaatakowanym - i to jeszcze do tego nieudolnie. Może sobie drugie konto założę... a nie, bo wtedy bana dostanę. :giggle:

No to chyba do Japonii będę pisał, skoro mi polski importer odpowiedzieć nie chce.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 19:01

oł Grzesiek_67 witaj wsrod banitow :mrgreen:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 5 cze 2008, o 19:02

Grzesiek_67 pisze: Bilex szczał w dziesiątkę
Ło mamusiu, Bileksik, czemu siusiałeś na cyferki? :?
Konto usunięte pisze: No to chyba do Japonii będę pisał, skoro mi polski importer odpowiedzieć nie chce.
Koval, napisz! Bardzo jestem ciekaw odpowiedzi.

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subaru

Post 5 cze 2008, o 19:03

Bilex pisze: Na miły Bóg - ty nie pracujesz u tego człowieka! Jesteś poważnym dyrektorem, na wysokim stanowisku i naprawdę masz lepsze rzeczy do roboty niż bronienie interesów faceta, który najwyżej może ci dać rabat na samochód! Na samochód, kurwa!
Może i tak każdy zleje to co napisze, nie znam Przemq-a osobiście niestety, kiedyś bardzo chciałem poznać tak samo jak Mati-ego. Uważałem/ uważam tych gości za super. Aczkolwiek im więcej czytam wypowiedzi Przemq-a to zastanawiam się czy to jest ta sama osoba :idea: Gdyby mi nie zależało na kontakcie z kilkoma osobami na tam tym forum to poprosiłbym o to samo co Hubert kiedyś :roll:
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 19:06

no prosze, jakies rekordowe rejestracje dzisiaj na forum mamy. Przez pol roku moja stopka nie sciagnalem tylu userow, co Przemeq trzema paskami. Tenks.

Przy okazji, mam nadzieje ze na 4turbo Impreza & Evo Rally Sprint spotkamy sie przy coli (chyba ze juz nie pijesz, to czyms tam innym ;-) )

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 5 cze 2008, o 19:40

A na Forum teraz jestem ja, niuniek i 5 gości...
Ostatnio zmieniony 5 cze 2008, o 20:39 przez FUX, łącznie zmieniany 2 razy.
Dolce far niente ;-)

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 5 cze 2008, o 19:40

w ramach wyluzowania pudla proponuję abyśmy gremialnie posłuchali tego covera utworu Suzi Quatro & Chrisa Normana

:)))

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 19:44

remek pisze:oł Grzesiek_67 witaj wsrod banitow :mrgreen:
Bo kangury w stadzie się lepiej czują. Nie wiedziałeś ? :-)

Poza tym mów mi od dzisiaj PROWOKACYJNY_ALIGATOR.
Brak podpisu.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 5 cze 2008, o 20:03

Grzesiu, toż jakby na to nie patrzeć, razem z remkiem zostaliście chyba trendsetterami :-d
Grzesiek_67 pisze: Czym sobie w końcu zasłużył Dzanek czy Azrael żeby traktować ich na kropce w taki sposób ? Że pracują u kolegi, który również zajmuje się biznesem motoryzacyjnym ? Co w tym niewłaściwego ? Że poddają w wątpliwość niektóre rozwiązania proceduralne przyjęte w SIP-ie ? Ja na miejscu SIP-u w tyłek byłbym się bił piętami, że mam takie bezstresowe (bo bez konsekwencji finansowych/prawnych) materiały weryfikacyjne przyjętych procedur postępowania. A do k.... nędzy chyba i Azrael i WuRCek i Dzanek coś dla tej fajnej społeczności skupionej wokół marki Subaru w Polsce zrobili. Przez co, chcąc niechcąc, również Panu Rogalskim propagowali markę
Że propoagowali (i propagują) markę to jest ok :thumb: . Dodatkowo na miejscu P. Rogalskiego, ułożyłabym jakiś nieprzeciętnie chytry plan przejęcia do swojej firmy takich Perełek 8-)

A w temacie... Konto usunięte, normalnie przykro mi się zrobiło, jak przeczytałam odpowiedź na Twoje pytanie :-(.
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

ALEX
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: OBK MY05 3.0

Post 5 cze 2008, o 20:09

Ja jestem zarejestrowany na kropce i kresce. Znam Forumowiczów po obu stronach barykady :mrgreen: W wolnych chwilach śledzę z uwagą gorące dyskusje na obu forach. Uważam, że tym razem paski się nie należały !!!
Niestety muszę zauważyć, że niby dowcipne wypowiedzi w stylu:
FUX pisze: A na Forum teraz jestem ja, niuniek i 5 gości...
są dla mnie poniżej pewnego poziomu....a sam święty nie jestem :-(
FUKS! nie wiem, czy coś cię boli, a nie możesz tego napisać wprost? Chyba, że masz swoje korzenie w Rumunii...a to przepraszam ;)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 20:12

Doxa pisze: Grzesiu, toż jakby na to nie patrzeć, razem z remkiem zostaliście chyba trendsetterami

Właśnie Remek, zostaliśmy transwestytami :-) Hurray.
Brak podpisu.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 20:15

Alex :arrow: PW.
Dolce far niente ;-)

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 5 cze 2008, o 20:15

Alex ma rację!
Co innego komentarz do wydarzeń, a co innego osobiste zaczepki na forum publicznym.
Fux! Daj na wstrzymanie!

Wyluzujcie wszyscy pudla jak michal zaproponował...
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 20:19

Gal pisze:Alex ma rację!
Co innego komentarz do wydarzeń, a co innego osobiste zaczepki na forum publicznym.
Fux! Daj na wstrzymanie!

Wyluzujcie wszyscy pudla jak michal zaproponował...
Się wlaśnie wstrzymałem..... :oops:
Dolce far niente ;-)

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 5 cze 2008, o 20:28

FUX pisze: Się wlaśnie wstrzymałem..... :oops:
Może niech któryś z Modów wyedytuje jeszcze cytat FUXa w poście ALEXA
Ostatnio zmieniony 5 cze 2008, o 20:29 przez Godlik, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ