Chlejady 2012 NaCzos Lake City

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Chlejady 2012 !!!!!!!

Post 6 kwie 2012, o 19:27

leon pisze: Nawet nie musi zębów pokazywać, i bez tego obezwładnia. :cofee:

Ale, ale a Kolega wybiera się pochlejadować z kwiatem młodzieży wiejskiej,a ?

Powiem wprost ... byłoby niezmiernie git :thumb:

Pozdrawiam
Grzegorz

Brak podpisu.

Piotrass5
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: subaru baja

Post 6 kwie 2012, o 19:45

To ja wezmę swojego ludojada :-)

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: MySza

Post 6 kwie 2012, o 20:55

Kruszyn pisze:OBK H6, tak ogolimy Monitora pieska ,że rano sama go nie pozna :giggle:
tak, zaraz po tym jak dokonamy depilacji owłosienia u Ciebie w nosie, na tyłku i.. przy pomocy dezodorantu i ognia ...a na ogniu jako smoczyca się znam :whistle:

OBK aleja mam grzywacza PP a nie łysola więc zasadniczo Fifi jest mocno kudłata i chwilowo bardziej przypomina małą, poczochraną kozę niż to co zamieściłeś :)
Grzesiek_67 pisze:
Prawdziwy ostry doberman. Piękne i ostre bydlę :mrgreen
:
baaaa agresywne bydle! ale spoko luz..ona tylko tak groźnie wygląda :mrgreen:
Załączniki
Fifilinka1.JPG
Fifi

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 6 kwie 2012, o 21:42

Grzesiek_67, kusicie obywatelu, kusicie. Nie wiem czy do Wawy będę wtedy jechał.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 kwie 2012, o 22:33

leon pisze: Grzesiek_67, kusicie obywatelu, kusicie. Nie wiem czy do Wawy będę wtedy jechał.

Pientek, Sobota i Niedziela, wierzę, że coś wymyślisz i machniesz się w kierunku na Północ i letko na Wschód. Tam musi być życie :mrgreen:

Moniqa pisze: baaaa agresywne bydle! ale spoko luz..ona tylko tak groźnie wygląda :mrgreen:

Między groźnie a "jestem rozkosznie niewyspana" jest jednak jakaś różnicy. Chyba :giggle:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: MySza

Post 6 kwie 2012, o 23:34

Grzesiek_67 pisze:
Moniqa pisze: baaaa agresywne bydle! ale spoko luz..ona tylko tak groźnie wygląda :mrgreen:

Między groźnie a "jestem rozkosznie niewyspana" jest jednak jakaś różnicy. Chyba :giggle:

Pozdrawiam
Grzegorz
pozornie Grzeniu...to jednak jest typowa samica..więc "niewyspana (nawet rozkosznie)=groźna"... :mrgreen: powiem Ci że mimo małego rozmiaru to charakter i charakterek ma ogromny 8-)

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 7 kwie 2012, o 11:08

Moniqa pisze: tak, zaraz po tym jak dokonamy depilacji owłosienia u Ciebie w nosie, na tyłku i.. przy pomocy dezodorantu i ognia ...a na ogniu jako smoczyca się znam :whistle:
Kruszyn bierzesz jakiś dezodorant? ja chyba będę pilnował zapalniczki, chyba że Monia tez pali :razz:

tak po prawdzie, w środę po świętach dowiem się od Zbycha, czy narai mi nowe serce do mojej kanapy, bo przyznał się w rozmowie telef, że miał ofertę ostatnio na silnik H6 do mojego w komplecie ze skrzynią biegów - sprowadzony z Japonii z pełnymi papierami, udokumentowany przebieg 40 kkm (za koszt dużego przeglądu :o ) - myślałem że go uduszę przez telefon :x . Ale okazuje się że gostek, który oferował to Zbychowi, sprzedał z tego kompletu tylko skrzynię, silnik jeszcze ma, więc w środę będę wiedział czy jest dla mnie (ponoć komuś obiecał)... przyznawać się kto chce mi to serce odebrać?
taniej mnie wyniesie wymiana na takie coś, niż regulacja zaworów, wymiana rozrządu z serwisem. Jak nie będzie nowego serca, to będzie robota i okrojone wydatki... jak mnie skroji na za dużo, to chlejady będę musiał przełożyć na za chwilę - więc trzymajta kciuki
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 kwie 2012, o 18:29

OBK H6,
Maciek, a tak przez chwilę serio - naprawdę się dobrze zastanowiłeś nad implementacją nowej jednostki, skoro starej nic nie dolega ? Ja bym się gruuuuubo zastanowił. Wiesz co masz, nie wiesz co będziesz miał. I choćby Cię wszyscy zapewniali, że to nowe to udokumentowane, wychuchane i że na lodowcu zalane mieszanką motula z millersem było przechowywane...to nadal nie wiesz co będziesz miał.

Nie wiem dokładnie, jak jest z serwisem rozrządu w H6 ale tam chyba łańcuszek siedzi. Regulacja zaworów OK, ale jak nie powozisz na LPG to to jest taniocha, bo bezawaryjna sprawa kompletnie.

Nie napalaj się na ten "udokumentowany" silnik. A piszę to wszystko, bo Cię najzwyczajniej lubię ;-)

Pozdrawiam i świąteczności życzę
Grzegorz
Brak podpisu.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 7 kwie 2012, o 19:58

Grześ,
moje serce ma na liczniku 222 kkm, stety/niestety junkers regulowany u Roberta - więc w sumie tak jak mówisz powinno jeszcze bić długo i przyjemnie - dwa lata temu podczas pierwszej regulacji zaworów (przy ok 180 kkm) Zbychu zwrócił uwagę na jeden zawór, który już jest lekko podparty i wyregulował tyle ile się dało (pewnie od fabryki nikt go nie regulował - ja zrobiłem mu to pierwszy raz). Ostatni rok, to raz w tygodniu wyrzuca błąd - misfire na 6 cylindrze. Gdybym miał szukać silnika na rynku u nas - to bym się bał, że trafię na jakiegoś zonka - tu mówimy o silniku przytarganym z Japonii, gdzie na wszystko musi być papier i legal - tylko dlatego właśnie myślę o transplantacji - bo koszt tego silnika (razem z całą robocizną Zbycha i Roberta) co najwyżej taki sam jak regulacja i rozrząd.
Masz rację, że jest łańcuszek - jednak na zimnym już dzwoni i lekko klekocze - więc łańcuszek (a tak po prawdzie to są dwa łańcuchy w H6 - na każdą stronę silnika oddzielny) może i ma wieczystą gwarancję (nie wiem do końca czyjego życia) - ale napinacz i rolki już nie. Więc skoro będzie rozebrany do zaworów, to od razu niech machną to też, wyjdzie ekonomiczniej - niz robienie samego rozrządu jak go coś może trafić.
Bardziej mnie zastanawia, jak nowa jednostka będzie współpracowała ze skrzynią, bo gdzieś mnie się obiło o uszy, że skrzynie A/T są dopasowywane do konkretnego silnika - ale ile w tym prawdy to nie wiem

Pozdro i ze wzajemnością

mam nadzieję że DoZo na Mazurach
:-)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 9 kwie 2012, o 23:04

No dobra, dam szansę tym Mazurom, na powalenie mnie na kolana...jadymy z Wami Dobrzy Ludzie. Poproszę o dopisanie do stosownej listy Mnie i Małżowinki

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 9 kwie 2012, o 23:07

bojar pisze: Do kiedy trza deklarację złożyć?

Też ciekawym.

:?:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 9 kwie 2012, o 23:08

LouCyphre, mordo Ty moja ... :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 kwie 2012, o 16:52

LouCyphre pisze: No dobra, dam szansę tym Mazurom, na powalenie mnie na kolana...jadymy z Wami Dobrzy Ludzie. Poproszę o dopisanie do stosownej listy Mnie i Małżowinki

Dobry Ty :mrgreen:

Cieszę się :thumb:
leon pisze: Też ciekawym.

Leon pewnie jakaś zajawka informacyjna pojawi się niebawem. Tak mnie coś szepce w lewe ucho :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 kwie 2012, o 16:57

Grzesiek_67 pisze: Leon pewnie jakaś zajawka informacyjna pojawi się niebawem. Tak mnie coś szepce w lewe ucho :mrgreen:
Dobrze Ci szepce ,dziś będzie info ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 11 kwie 2012, o 10:25

Kruszyn pisze: Dobrze Ci szepce ,dziś będzie info ;-)
Dziś minęło wczoraj. :evilgrin:
czarne jest piękne...

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 11 kwie 2012, o 10:38

Ja się przyznaję, że nie ogarnę tej imprezy. Z przyczyn czasowo-zawodowych. A szkoda.
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 11 kwie 2012, o 11:32

kolejny powód, żeby przełożyć ten termin :giggle: Spoko, przed Elmotem sobie odbijemy :evilgrin:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 kwie 2012, o 11:38

vibowit pisze:
Dziś minęło wczoraj. :evilgrin:
Wiedziałem ,że będziesz pierwszy marudzący :-) Chwilka jeszcze ,formularz się robi ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 kwie 2012, o 11:59

Kruszyn pisze: Wiedziałem ,że będziesz pierwszy marudzący
ahahahha.... czyli nie na mnie jednego psioczysz z tym marudzeniem... :-p Może to jakiś maskujący mechanizm obronny..? :evilgrin:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 kwie 2012, o 12:08

eMTi pisze: ahahahha.... czyli nie na mnie jednego psioczysz z tym marudzeniem... :-p Może to jakiś maskujący mechanizm obronny..? :evilgrin:
eMTi, Ty jesteś nie do pokonania, Vibek nie marudzi w sprawie chlejad tylko ,jest dokładny i stwierdza fakt że nie ma tego co być miało :giggle:
Ty nie jadąc marudzisz w tym wątku a co by było jakbyś jechał...to nie jestem w stanie sobie wyobrazić :giggle: :evilgrin:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 kwie 2012, o 12:13

ojtamojtam :-p powielacie jakieś stereotypy :razz:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 kwie 2012, o 12:49

eMTi pisze: powielacie jakieś stereotypy :razz:

zgodnie ze stereotypem, marudzisz :-p :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 kwie 2012, o 13:31

poczułem się jak na filmie sensacyjnym: wszystko co powiem może zostać użyte przeciwko mnie :giggle:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 kwie 2012, o 14:42

Arti,
no może, może, tak dociśniemy kolanem i ze łba i może da radę ? Artiś, no spróbujmy ... ;-( ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

KonSTi
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Rarrrr!

Post 11 kwie 2012, o 16:44

eMTi pisze: poczułem się jak na filmie sensacyjnym: wszystko co powiem może zostać użyte przeciwko mnie
mój drogi w filmie to takie rzeczy były modne 20 lat temu, teraz to się nazywa ŻYCIE :lol:
In the end,it's not the years in your life that count.It's the life in your years.
Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ