40 Rajd Świdnicki 2012- "ELMOT"- przejazd pokazowy

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
Zablokowany
pas_ti
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza 2.0GL + "złomek" vel grzechotnik
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: 40 Rajd Świdnicki 2012- "ELMOT"- przejazd pokazowy

Post 16 kwie 2012, o 19:09

jarmaj pisze:
burat pisze:Myślę ,że 16-ta to taki dość ostateczny termin żeby spokojnie się ustawić ,jak widać też okleić i dojechać bez nerwówki.
O której będziemy ustawiać się do przejazdu?

16sta to dość wcześnie, my będziemy trochę później, pytanie o której można być najpóźniej?

A, i kwestia szybkiego opłukania auta po trasie. Znalazłem taką myjnie http://www.goldenline.pl/forum/2543358/ ... w-swidnicy, czy może lokelsi polecają coś innego?
jarmaj- jak dla mnie najlepsza myjnia samoobsługowa w Świdnicy, może nie powala wyglądem i plenerem w około, ale przynajmniej auto nie robi się szare w 5 min. po wyschnięciu. Ja tylko tam się płukam jak trzeba ;-)

Żemol
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99

Post 16 kwie 2012, o 19:10

jarmaj pisze:A, i kwestia szybkiego opłukania auta po trasie. Znalazłem taką myjnie http://www.goldenline.pl/forum/2543358/ ... w-swidnicy, czy może lokelsi polecają coś innego?
Szczerze polecam właśnie tą, którą znalazłeś
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...
Obrazek
"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 16 kwie 2012, o 19:12

no to lepszej rekomendacji nie potrzebujesz 8-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne

Post 16 kwie 2012, o 20:37

a ja mam w piątek wolne i rano ostre mycie własnoręczne uskuteczniam... byle tylko nie padało bo muszę jeszcze do wałbrzycha po brata podjechać przed naszym przejazdem i coby efektu mi nie popsuło :p
Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 16 kwie 2012, o 21:14

Ja właśnie skończyłem "techniczne dopieszczanie", estetyczne - nie mam pojęcia kiedy będzie. Jutro jeszcze dzień wolny a środa i czwartek po 12h w pracy. Techniczne tzn. wreszcie porobiłem brakujące uchwyty przedniego zderzaka, po dwóch latach trochę zmarszczek dostał, bo nie był odpowiednio zamocowany i teraz nadaje się do poprawek i lakieru, ale to już zostawiam na urlop. Już przynajmniej nie będę musiał się bać czy odfrunie czy nie, szkoda tylko, ze tak późno.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 16 kwie 2012, o 21:26

Krysztal, czyli rozumiem, że nie lecisz z nami w kolumnie z wro?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Pavel
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Było: SI GT MY00

Post 16 kwie 2012, o 22:22

eMTi, trza ustalic miejsce spotkania - chyba zostaniesz kierownikiem :P

btw, ma ktos niepotrzebne CB pozyczyc na wyjazd?
A R C H I T E K T U R A
P R O J E K T Y
W I Z U A L I Z A C J E

http://pawelosmak.com

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne

Post 16 kwie 2012, o 22:53

eMTi pisze:Krysztal, czyli rozumiem, że nie lecisz z nami w kolumnie z wro?
no z wro to raczej ciężko by było :P ale gdzieś od wlotu możemy do was dołączyć tylko dajcie mi wcześniej znać... a najlepiej zaraz Ci na PW dam kom. to puścisz mi dzidę albo SMSa to podjadę na orlen i włączę się w kawalkadę
Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

pas_ti
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 16 kwie 2012, o 23:01

ok, :-) mamy najświeższe info.Przed chwilą rozmawiałem z organizatorami rajdu.
A więc tak, MUSIMY!!! wjechać na OS pomiędzy godz. 16:30 a 16:45, wtedy wjazd jeszcze będzie możliwy. Po tej godzinie niestety nikt już nas nie wpuści , dlatego bardzo ważne jest aby wszyscy zdążyli do tej godziny być na miejscu w Świdnicy. Miejsce dla nas będzie na ul.Sportowej, więc w pobliżu lokalizacji A.
miejsce_A.JPG
Dojechać tam musimy od ul. Bokserskiej. Tam poczekamy sobie do godz.18:30 , o której to rozpocznie się nasz przejazd. Jedziemy bezpośrednio przed autami C,B,A... Po zakończonym przejeździe jedziemy za samochodem organizatora do parku zamkniętego, gdzie będziemy mogli zostawić nasze auta i pójść spokojnie oglądnąć 2 przejazd prologu, który rozpocznie się o 20:06. Nie ma możliwości ,żebyśmy ogarnęli 2 przejazdy prologu, ponieważ pomiędzy przejazdami pozostała bardzo mała luka czasowa ok 9.min w której muszą się zmieścić wszystkie pojazdy funkcyjne etc. po prostu nie zmieścilibyśmy się.

Jutro dostanę mapki i wrzucę na forum. :thumb:

Ja proponuję abyśmy się spotkali wcześniej np. 15:30 - 16:00 w okolicach starych zakładów "ELMOT", i stamtąd kolumną wszyscy razem wyruszyli na ul.Sportową. Co prawda teren parkingu przy byłych zakładach "ELMOT"jest w tej chwili niedostępny i ogrodzony, ale droga która biegnie wzdłuż zakładów jest mało uczęszczana i myślę ,że spokojnie możemy tam się zebrać i nikomu nie przeszkadzać.
Tutaj lokalizacja proponowanego miejsca zbiórki przy zakładach :
miejsce zjazdu.JPG
Więc do zobaczenia. :thumb:
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2012, o 06:28 przez pas_ti, łącznie zmieniany 2 razy.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 kwie 2012, o 23:04

fakt, zapomniałem, że Ty lokales jesteś :-) jak będziemy mieli ustawione co i jak, to się zgadamy. Z tego co wiem, to i tak gdzieś pod Świdnicą robimy zgrupowanie, tak więc pewnie tam dołączysz ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Pavel
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 16 kwie 2012, o 23:11

pas_ti, mam bardzo wazne pytanie, czy po przejezdzie bedzie mozna sie swobodnie wydostac z parku zamknietego? Mam ograniczony czas i musze sie zwijac w okolicach 19:30... :(
A R C H I T E K T U R A
P R O J E K T Y
W I Z U A L I Z A C J E

pas_ti
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 16 kwie 2012, o 23:15

Pavel pisze:pas_ti, mam bardzo wazne pytanie, czy po przejezdzie bedzie mozna sie swobodnie wydostac z parku zamknietego? Mam ograniczony czas i musze sie zwijac w okolicach 19:30... :(
wydaje mi się ,że możesz mieć z tym problem ponieważ o tej porze drogi wciąż będą zamknięte dla ruchu przed drugim przejazdem prologu.Chyba lepiej będzie jak po przejeździe kolumny zaparkujesz auto gdzieś wcześniej zanim dojedziemy do parku.

Pavel
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 16 kwie 2012, o 23:20

pas_ti, ok o to mi wlasnie chodzilo. Kurcze, ze tak musialy mi sie rzeczy nalozyc na siebie w ten piatek :wall: No nic wazne, ze w ogole bede :thumb:
A R C H I T E K T U R A
P R O J E K T Y
W I Z U A L I Z A C J E

j33mbo
5 gwiazdek

Post 17 kwie 2012, o 05:40

pas_ti, good job!! :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 17 kwie 2012, o 11:02

pas_ti pisze:MUSIMY!!! wjechać na OS pomiędzy godz. 16:30 a 16:45, wtedy wjazd jeszcze będzie możliwy. Po tej godzinie niestety nikt już nas nie wpuści ,
No ładny stretch target jak idzie o czas przyjazdu nam dajecie :x

Dobra, spróbujemy! :->

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 kwie 2012, o 11:04

jarmaj, no właśnie pisałem do ciebie o tym :-/
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 17 kwie 2012, o 12:12

To teraz niech Wrocław określi gdzie (pewnie tradycyjnie BP na Karkonoskiej),i o której się spotykamy do wyjazdu?!?!?!
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 kwie 2012, o 12:29

też jestem za BP. Ja bym ustalił spotkanie we wro na 14 i o 14:30 max wylot, tak żeby mieć trochę marginesu bezpieczeństwa..

j33mbo, czy lepiej lecieć kawałek autostradą do zjazdu na LG, czy od razu walić na obwodnicę Tyńca? Nie jeździłem tamtędy od kiedy to wszystko już pokończyli...

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 17 kwie 2012, o 12:47

Obwodnica mija właściwie tylko Tyniec, więc za Castoramą nie jedziecie prosto na Tyniec, tylko w prawo na obwodnicę.

Jadąc A4 do nowego łącznika Świdnicy wychodzi 12km dalej. Czasowo na pewno minimalnie szybciej.

Wrocławiakom lepiej będzie jechać obwodnicą, bo w DSW nie musicie się przebijać przez 4 sygnalizacje świetlne.
Natomiast wszyscy lecący tempem A4 mogą jechać do zjazdu (nowego łącznika) na Świdnicę (nie ma tego jeszcze w google maps)

Pavel
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 17 kwie 2012, o 13:17

14:00 BP

Pasuje.
A R C H I T E K T U R A
P R O J E K T Y
W I Z U A L I Z A C J E

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 kwie 2012, o 13:28

Słuchajcie chciałem wam też przypomnieć,że jutro jest spotkanie z Kajtem o 18-tej w Świdnicy :!: :!:
Kto by chciał przyjść jest serdecznie zaproszony ,będzie okazja na zdjęcie ,pogadanie chwilę.
Ja postaram się być choć od wczoraj 39C gorączki i wpieprzam prochy garściami :-/ :-/ więc zależy jak będę się czuł :evil:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 kwie 2012, o 13:46

burat, ale cokolwiek forumowego jest ugadane z Kajtkiem, czy po prostu ma on spotkanie z fanami w Galerii i tyle?
cyqan pisze: A4 mogą jechać do zjazdu (nowego łącznika) na Świdnicę (nie ma tego jeszcze w google maps)
a w którym miejscu jest ten łącznik?

mi chodziło o te 2 warianty..
Załączniki
Zrzut ekranu 2012-04-17 (godz. 13.44.30).png
Zrzut ekranu 2012-04-17 (godz. 13.44.59).png

pas_ti
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 17 kwie 2012, o 14:04

eMTi pisze:burat, ale cokolwiek forumowego jest ugadane z Kajtkiem, czy po prostu ma on spotkanie z fanami w Galerii i tyle?
Jest to spotkanie z kibicami organizowane przez ekipę Kajetana, jako forum nie umawialiśmy się z nimi na żadne konkrety.

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 17 kwie 2012, o 14:08

Jeśli o mnie chodzi to mnie w czwartek na spotkaniu z Kajetanem na pewno nie będzie, bo mam tu we wrocku do ogarnięcia kilka top critical spraw.
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 kwie 2012, o 14:10

Arti, to jest jutro, a nie w czwartek...

Zablokowany