Widze, że padł temat Cro. Ja w tym temacie mam jedno zdanie - jeśli Cro to tylko południe tego kraju! Byłem kiedyś w wiosce obok fuxowego pakostane i musze przyznać, że jeśli chodzi o morze, widoki i ogólnie klimat to jest bez porównania do okolic np Riwiery Makarskiej. Dwa ostatnie lata jeździłem do małej wioski niedaleko Makarskiej i tam jest po prostu miazga - spokój, brak kurortowego syfu, ultraczyste i megaciepłe morze (o wiele cieplejsze niż na północy), fantastyczne widoki - wielke góry schodzące prosto do morza. Jeśli miałbym polecać jakieś miejsce w cro to właśnie ta wioska jest kwintesencją tego co w cro najlepsze. Ale to oczywiście moje zdanie. Byłem równiez kiedyś na Istrii - tego regionu w ogóle nie powinno się nazywać Chorwacją.

W dodatku ceny mają tam złodziejskie (np. za apartamenty). Autostrada Chorwacka jest coraz dłuższa, z roku na rok można dojechać coraz dalej na południe. Choć fakt, tak jak wspomina Lucjan, droga nad samym morzem jest super - ekstra widoki i masa zakrętów.