...i po silniku...

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
carfit
3 gwiazdki
Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: ...i po silniku...

Post 7 cze 2008, o 23:21

Azrael pisze:carfit, o co? Nie wysłałem ani ja ani nikt z 4Turbo wyceny na 10800+2500 remap.
czyli mam rozumieć że jeżeli w Waszej ofercie jak klient robi remont silnika ma remap gratis tak ? To w takim razie przepraszam :roll: ale czekam na opinie osób którym remontowaliście silnik i dostał remap gratis, pomimo że nie było to jasno napisane :!:

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 7 cze 2008, o 23:26

Bilex pisze: Gal, połączyłeś w jedno post mój i carfita...
W życiu!
Cytowałem tylko post carfita. :mrgreen:
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 7 cze 2008, o 23:31

carfit, nie, masz rozumieć że pisałem i dzwoniłem do Bolka ze postanowiliśmy mu zrobić specjalną mega promocję specjalnie dla niego, bo miał pecha i go lubimy. Normalnie tak nie robimy. Poza tym nie mam pojecia skąd się wzięła kwota 10800 bo taka nigdy nie padła.

Cała ta sytuacja nabiera dla mnie znamion absurdu. Vert chciał zostawić auto w Waw na robotę, i odebrać je w Waw, normalnie za taką usługe z transportem dodatkowo kasujemy, ale zorganizowałem tak sprawy żeby auto trafiło do Katowic za free, bo Vert to kolega. Potem Vert mówi że jak już padło to żeby chociaż nie musiał czekać tygodniami, to reaorganizujemy grafik serwisu żeby wziąć się za to od razu po weekendzie. Po drodze pojawiają się jakieś kwasy na forum SIP. Pada diagnoza, Vert dostaje wycenę dla normalnego klienta, ale bardzo się krzywi - zarząd się zastanawia w końcu kolega, ma pecha, może go łagodnie potraktować, OK zrobimy mu z mega rabatem żeby miał auto i nie bolało to aż tak bardzo, w końcu stały klient itp itd. dostaje bardzo atrakcyjną ofertę z remapem wliczonym (podkreślałem to kilkakrotnie - w oryginalnej wycenie po normalnych stawkach remap nie był uwzględniony), dzień później Vert do mnie pisze że auto zabiera Carfit bo zarówno Carfit jak i ASO Koper przedstawiły wyceny o jakieś 30% niższe z kutymi tłokami i remapem, robię wielkie oczy ze zdziwienia, że Carfit czy Koper oferują remapy i to de facto darmowe, ale mówię ze jak tak jest to rzeczywiście super cena i sam bym brał taka ofertę.

Afera na forum SIP trwa dalej i dziś nagle się okazuje że żeśmy to wycenili na 13 tysięcy....

Przepraszam ale są jakieś zaburzenia w Matrixie, albo ja czegoś nie rozumiem.

Warto podkreślić że jeżeli coś było niejasne, nieścisłe, były wątpliwości to wszyscy zainteresowani mają swoje numery komórek można zadzwonić o każdej porze dnia i nocy i wyjasnić.

Azrael
6 gwiazdek

Post 7 cze 2008, o 23:37

Jezcze chciałbym dodać na szybko że niezwykle smutne jest to że ktoś może wpaść na pomysł że Marcin, Tomek, ja, czy ktokolwiek w 4Turbo by zaryzykował reputacją firmy i swoją żeby kogoś oszukać na 1,2,5 czy 10 tys., nawet nie wiem jak to skomentować.

carfit
3 gwiazdki

Post 8 cze 2008, o 00:00

Azrael pisze:carfit, nie, masz rozumieć że pisałem i dzwoniłem do Bolka ze postanowiliśmy mu zrobić specjalną mega promocję specjalnie dla niego, bo miał pecha i go lubimy. Normalnie tak nie robimy. Poza tym nie mam pojecia skąd się wzięła kwota 10800 bo taka nigdy nie padła.

Cała ta sytuacja nabiera dla mnie znamion absurdu. Vert chciał zostawić auto w Waw na robotę, i odebrać je w Waw, normalnie za taką usługe z transportem dodatkowo kasujemy, ale zorganizowałem tak sprawy żeby auto trafiło do Katowic za free, bo Vert to kolega. Potem Vert mówi że jak już padło to żeby chociaż nie musiał czekać tygodniami, to reaorganizujemy grafik serwisu żeby wziąć się za to od razu po weekendzie. Po drodze pojawiają się jakieś kwasy na forum SIP. Pada diagnoza, Vert dostaje wycenę dla normalnego klienta, ale bardzo się krzywi - zarząd się zastanawia w końcu kolega, ma pecha, może go łagodnie potraktować, OK zrobimy mu z mega rabatem żeby miał auto i nie bolało to aż tak bardzo, w końcu stały klient itp itd. dostaje bardzo atrakcyjną ofertę z remapem wliczonym (podkreślałem to kilkakrotnie - w oryginalnej wycenie po normalnych stawkach remap nie był uwzględniony), dzień później Vert do mnie pisze że auto zabiera Carfit bo zarówno Carfit jak i ASO Koper przedstawiły wyceny o jakieś 30% niższe z kutymi tłokami i remapem, robię wielkie oczy ze zdziwienia, że Carfit czy Koper oferują remapy i to de facto darmowe, ale mówię ze jak tak jest to rzeczywiście super cena i sam bym brał taka ofertę.

Afera na forum SIP trwa dalej i dziś nagle się okazuje że żeśmy to wycenili na 13 tysięcy....

Przepraszam ale są jakieś zaburzenia w Matrixie, albo ja czegoś nie rozumiem.

Warto podkreślić że jeżeli coś było niejasne, nieścisłe, były wątpliwości to wszyscy zainteresowani mają swoje numery komórek można zadzwonić o każdej porze dnia i nocy i wyjasnić.
Kuba no teraz to chyba przegiołeś, :x nigdy tego nie robię i nie pokazuje prywatnych wiadomości, ( chce to zrobić pierwszy raz ! ) proszę niech mi ktoś pomoże i wklei na forum pliki pod exella ( coś mi pisze jakies pierdoły że nie mogą btć pliki xls.) , wyceny 4T i mojej, żeby wszystko było jasne :!:
Przykre to jest że musimy sie w takim gównie babrac zamiast pić ze sobą wódkę, ale będe bronił swojego zdania . :roll:

carfit
3 gwiazdki

Post 8 cze 2008, o 00:06

Azrael pisze:Jezcze chciałbym dodać na szybko że niezwykle smutne jest to że ktoś może wpaść na pomysł że Marcin, Tomek, ja, czy ktokolwiek w 4Turbo by zaryzykował reputacją firmy i swoją żeby kogoś oszukać na 1,2,5 czy 10 tys., nawet nie wiem jak to skomentować.

Na tyle ile znam Marcina i Tomka napewno nie :!: ale powstaje pytanie czy aby napewno właściciele o wszystkim wiedzą co robia pracownicy :roll: , może maja super premie od przerobu ?

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 8 cze 2008, o 00:09

carfit pisze:nigdy tego nie robię i nie pokazuje prywatnych wiadomości, ( chce to zrobić pierwszy raz ! )
Moze lepiej zostaw to Vert`owi?

g.

poprawilem "vert" na "Vert"

Azrael
6 gwiazdek

Post 8 cze 2008, o 00:12

carfit pisze: Kuba no teraz to chyba przegiołeś, nigdy tego nie robię i nie pokazuje prywatnych wiadomości, ( chce to zrobić pierwszy raz ! ) proszę niech mi ktoś pomoże i wklei na forum pliki pod exella ( coś mi pisze jakies pierdoły że nie mogą btć pliki xls.) , wyceny 4T i mojej, żeby wszystko było jasne
Przykre to jest że musimy sie w takim gównie babrac zamiast pić ze sobą wódkę, ale będe bronił swojego zdania .

Jeżeli dostałeś excel z wyceną 4turbo pochodzący od nas to mogła być to wyłącznie wycena przed rabatami i bez remapu.

Sprawdziłem i mam w komórce SMS od Verta zatwierdzający prace w wariancie po rabacie z remapem i podaną kwotą.

carfit
3 gwiazdki

Post 8 cze 2008, o 00:15

gruby pisze:
carfit pisze:nigdy tego nie robię i nie pokazuje prywatnych wiadomości, ( chce to zrobić pierwszy raz ! )
Moze lepiej zostaw to vert`owi?

g.

dobry pomysł :roll: , aczkolwiek jeżlei VERT nie udostepni wyceny 4T i mojej , zrobię to aby udowodnić że kwota za podstawowy remont 4T to dokładnie 10 813 zł , a AZ się tego wyrzeka :o
I Panowie tu nie chodzi o kwoty kto i za ile !!!! chodzi o sam fakt, że tak kwota padła i jest to kwota minimalna !

carfit
3 gwiazdki

Post 8 cze 2008, o 00:20

Azrael pisze:
carfit pisze: Kuba no teraz to chyba przegiołeś, nigdy tego nie robię i nie pokazuje prywatnych wiadomości, ( chce to zrobić pierwszy raz ! ) proszę niech mi ktoś pomoże i wklei na forum pliki pod exella ( coś mi pisze jakies pierdoły że nie mogą btć pliki xls.) , wyceny 4T i mojej, żeby wszystko było jasne
Przykre to jest że musimy sie w takim gównie babrac zamiast pić ze sobą wódkę, ale będe bronił swojego zdania .

Jeżeli dostałeś excel z wyceną 4turbo pochodzący od nas to mogła być to wyłącznie wycena przed rabatami i bez remapu.

Sprawdziłem i mam w komórce SMS od Verta zatwierdzający prace w wariancie po rabacie z remapem i podaną kwotą.

Proszę Cie już nie brnij w zaparte :roll: wyceny robie codziennie i Wy pewno też, więc jeżeli komuś wysyłacie oferte na maila to rozumiem to za wiążące, a teraz takie tłumaczenie że to przed rabatem :o z remapem, :o itd sorry AZ, ale mam 38 lat i trochę wiecej siwych włosów na głowie , i z niejednego pieca chleb jadłem :roll:

Azrael
6 gwiazdek

Post 8 cze 2008, o 00:31

carfit, mam tę wycenę na komputerze, nie ma tam mowy o podstawowym remoncie, a opcji minimum do wymagań klienta czyli w tym wypadku:

-kute tłoki
-szpilki ARP

Natomiast wycena zawierała bład obliczeniowy na naszą niekorzyść i w związku ztym nie opowiewała na kwotę o jakiej mówisz, co z resztą jest bez znaczenia wobec tego że doeszedł do tego remap i wyszła z tego kompletnie inna kwota, która została zaakceptowana przez Verta.

gruby
5 gwiazdek

Post 8 cze 2008, o 00:36

A naprawde to ma teraz znaczenie? Vert wybral tak jak chcial.

g.

ps. A jak tak bardzo musicie sie spierac o cenniki, to niech carfit ujawni swoja oferte, a Azrael 4turbo. Takie przepychanki jakie teraz prowadzicie, nie maja zadnego sensu.

carfit
3 gwiazdki

Post 8 cze 2008, o 00:38

gruby pisze:A naprawde to ma teraz znaczenie? Vert wybral tak jak chcial.

g.

ps. A jak tak bardzo musicie sie spierac o cenniki, to niech carfit ujawni swoja oferte, a Azrael 4turbo. Takie przepychanki jakie teraz prowadzicie, nie maja zadnego sensu.

No własnie chce to podac czarne na białym ale nie umiem wkleic pliku z exella. ;-(

carfit
3 gwiazdki

Post 8 cze 2008, o 00:39

Kuba sorry ale przeczytaj to wszystko jeszcze raz , czy aby nie za dużo pomyłek,błędów,niejasności, z Twojej/Waszej strony :?: Jak na firmę którą sam mówisz w pełni profesjonalną , to chyba takie trochę ........... :whistle:

gruby
5 gwiazdek

Post 8 cze 2008, o 00:44

http://subaru.pl/forum/viewtopic.php?p=660644#660644

Robi sie bardzo dziwnie...

g.

carfit - PW

Azrael
6 gwiazdek

Post 8 cze 2008, o 00:48

carfit, pozwoliliśmy sobie potraktować Verta jak kolegę i ponosimy tego konsekwencje, dla mnie osobiście jest to bardzo przykre i jest to nauczką, że nie lepiej nie robić dla nikogo żadnych wyjątków bo się tylko na tym oberwie. Cena ostateczna za naprawę z remapem dla Verta była specjalnie dla niego i nie jestem upoważniony jej podawać, jak kierownictwo 4Turbo tak postanowi to na pewno ona padnie.

carfit
3 gwiazdki

Post 8 cze 2008, o 01:04

Azrael pisze:carfit, pozwoliliśmy sobie potraktować Verta jak kolegę i ponosimy tego konsekwencje, dla mnie osobiście jest to bardzo przykre i jest to nauczką, że nie lepiej nie robić dla nikogo żadnych wyjątków bo się tylko na tym oberwie. Cena ostateczna za naprawę z remapem dla Verta była specjalnie dla niego i nie jestem upoważniony jej podawać, jak kierownictwo 4Turbo tak postanowi to na pewno ona padnie.
ok ja w takim razie , nic nie robie z autem VERTA, dopóki nie będzie jasnej , klarownej sytuacji z Waszej i Verta strony, mam tylko nadzieje że cała ta zawierucha na obydwu forumach , bedzie miał wiecej korzyści jak głupich sytuacji. Może przynajmniej VERT na tym skorzysta , na czym mi osobiście zalezy :roll: Może zrobimy wspólny front prac , tak aby klient był jak najbardziej zadowolony? Przemyślcie to :roll:
Kuba wierz mi nie jest moją intencją, wytykaniem Waszych błędów, kłócenie się o kosztorysy, diagnoze itd, uważam że dla dobra ogółu powinniśmy wszyscy współpracowac ( nie wyłączając ASO ) bo każdy z nas posiada jakaś cenna wiedze i może sie z nią podzielić, natomiast nie moge doprowadzić do sytuacji że czarne robi się białe :idea:
Rynek usług " Subaru " jest na pozór dość duży i wiem że starczy miejsca dla wszystkich czyli ASO , takich serwisów jak 4T, czy takich skromnych, maluczkich serwisach jak ja JA :-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 235 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 8 cze 2008, o 08:48

Z wątku podrzuconego przez grubego:
FAZA666 napisał/a:
Dzień później dowiedziałem, pokrótce o wystąpieniu "awarii silnika" i prawdopodobnie auta nie ujrzę przez dłuższy czas (ok. 2 miesiące)

Współczuję , jak bys chciał w tydzień miec auto to przywieś do mnie.
Bez znaczenia co jest uszkodzone , Auto ma gwarancje sip..rozumiem.
AK
Bez komentarza.
Ostatnio zmieniony 8 cze 2008, o 08:49 przez FUX, łącznie zmieniany 1 raz.
Dolce far niente ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 8 cze 2008, o 08:49

carfit pisze:Może zrobimy wspólny front prac , tak aby klient był jak najbardziej zadowolony? Przemyślcie to

O! i sprawa zaczyna wędrować we właściwym kierunku.
gruby pisze: http://subaru.pl/forum/viewtopic.php?p=660644#660644

Robi sie bardzo dziwnie...
Znaczy co jest dziwne? Że AK się lansuje? :razz:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 cze 2008, o 08:51

Konto usunięte pisze: Znaczy co jest dziwne? Że AK się lansuje?
Bardziej, że sobie na taką nielojalność wobec innych serwisów publicznie pozwala... :cofee:
Dolce far niente ;-)

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subaru

Post 8 cze 2008, o 08:59

FUX pisze:
Konto usunięte pisze: Znaczy co jest dziwne? Że AK się lansuje?
Bardziej, że sobie na taką nielojalność wobec innych serwisów publicznie pozwala... :cofee:
Teraz się śmiejesz, kiedyś Tobie padnie silnik wszyscy powiedzą 2 tygodnie, a ASO KOPER razem z lakierowaniem nadwozia powie Ci 3 godziny. To po kolanach będziesz do Warszawy szedł.

:mrgreen:
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 8 cze 2008, o 09:02

huzar105 pisze:Teraz się śmiejesz, kiedyś Tobie padnie silnik wszyscy powiedzą 2 tygodnie, a ASO KOPER razem z lakierowaniem nadwozia powie Ci 3 godziny. To po kolanach będziesz do Warszawy szedł.
...przez Częstochowę ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 cze 2008, o 09:16

:giggle: :giggle: :giggle:
Dolce far niente ;-)

Vert
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 8 cze 2008, o 10:02

cene od Aza ze zwyklymi tlokami dostalem 10 500 z remapem po wszczetej awanturze na forum.

Kutymi ..?
to ja. wasz Rysiek Ochucki

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 8 cze 2008, o 10:27

Panie i Panowie, Panowie i Panie. Tak sobie myślę, że najlepiej by było wyjaśnić tę sprawę między sobą, a jeśli przerasta Was to zadanie, to skorzystać z pomocy Temidy. A dopiero po ostatecznym wyjaśnieniu, podać co strony między sobą ustaliły i więcej do tej sprawy nie wracać. W przeciwnym wypadku czeka nas kilometrowe trzepanie powietrza, a na końcu już nikt nie będzie pamiętał, o co właściwie poszło.

Smród zaś pozostanie.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

ODPOWIEDZ