Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: Telefony, telefony...

Post 30 maja 2012, o 22:58

citan pisze:Arno, BB pracuje nad nowym telefonem:
citan,
pracować pracują i to nie tylko nad nowym telefonem, ale w ogóle nad niepewnymi rokowaniami ich biznesu:
http://www.bbnews.pl/2012/05/rim-zatrud ... more-38480

Ja tam im kibicuję, ale zaczyna wyglądać na to, że na rynku smartfonów robi się dla nich trochę za ciasno...
co bardziej wymagający gadżeciarze narzekają, ze aplikacji jest mało, że wyświetlacze gorsze niż u konkurencji, itd, itp...
Ja korzystam z usługi BES i terminal RIM prawie zupełnie mi wystarcza (jedyne czego bym jeszcze chciał to AutoMapa).
Ale sporo znajomych, którzy również używają BES, wybrało jednak ostatnio iPhone.

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 31 maja 2012, o 01:59

Jak dla mnie BB jest dla dość wąskiej grupy odbiorców i fajnie, że dalej chce im się tworzyć nowe sprzęty ;) Szkoda tylko, że nie są tanie, no ale coś za coś. Eh, chciałoby się OS7...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 31 maja 2012, o 02:00

Właśnie kupiłem sobie nowe BB na priv phone :)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 31 maja 2012, o 12:47

Лукашэнка, no ale na BB ma działać wtyczka do odpalania programów pod androida, pojawi się sporo możliwości w tym normalne nawigacje
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 31 maja 2012, o 16:01

citan pisze: Jeżeli będzie tak samo wygodne w użytkowaniu jak tablet od BB (PlayBook), to brał bym w ciemno, szkoda tylko, że tak mało aplikacji ciekawszych. Za to PlayBookowa przeglądarka jest bardzo żwawa, ale z kolei brakuje adblocka i czasami ciężko ominąć reklamę w użytkowaniu paluchami.
Ja mam takie BB, co jest rozsuwane i mozna uzywac albo szkla i na szkle klawiatury, albo twardej klawiaturki.
Ja uzywam tylko tej twardej, ale za to palcami po ekranie jedze.
ALE - to co mnie martwi, to JAKOŚĆ. Przed tem były pancerne, teraz delikutasne.
Szkoda.
Co do kosztów. Nasza firma w europie nie pozwala na iPhony, i tylko BB mozliwe, wląsnie ze wzgledu na podroze i koszty. Bo te maile mieszcza sie w jakims solidnym abonamencie. Jest jakas granica, i limit, ale jak sie nie lata po internecie, to nie ma najmniejszego problemu.
A ze ja po internecie latam z komputera a nie z telefonu, to mi reszta wisi.
Za to, ten co pokazales -ciekawe z tymi wyswietlajacymi sie slowami, pewnie bedzie mozna dojsc do duzej wprawy we wrzucaniu slow do tekstu.

Bardzo inetersujace jest cofniecie sie w czasie i przypomnienie sobie starych sprzetow. To sa gigantyczne zmiany, postep gieometriczny.
Zreszta jak wieszkosc z was, koputerowcow wie, w komputerach jeszcz wieksze. A moze to to samo.

Za to - ten roamin, internet, wifi, ma po prostu gigantyczny wplyw na zmiany w funkcjonowaniu.
Pierwsz komputer w 1989 - Przenosna toshiba. 32mb. I jakie jaja byly z programami. Polskich liter brak bylo.
Jakis program qr text kupilem, zeby cokolwiek było. potem wszedł WordPerfect 5.1 chyba, co mial polskie znaki. Ale zeby sie do nich dorwac trzeba było pięć podręczników kupić w stanach... Ech to były czasy.
Potem już Maki. A jak się zatrudniłem w disneyu, to weszliśmy od razu w PowerBooki - szare takie maki.
jechało się do Pragi na dwa tygodnie i żeby się połączyć, skubało się izolację z linii telefonicznej w hotelu...
A i tak szuuuuuszsuuuuuuszsuuuuu.. i godzinami ledwo co.
Za to przychodził jeden faks rano, dwa wieczorem.
Spokoj w studio. Czase, gdzie s w sekretariacie jakis telefon. Mozna bylo pracpwac...
I potem nas dopadły komórki.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 31 maja 2012, o 17:58

inquiz pisze:Лукашэнка, no ale na BB ma działać wtyczka do odpalania programów pod androida, pojawi się sporo możliwości w tym normalne nawigacje
To już jest w BB OS 2.0, czyli w PlayBooku. Wciąż nie ma wielu fajnych aplikacji, ale można je dograć ręcznie i tak np. Google Maps (nawigacja w szczególności) działa fajnie (na tyle, na ile miałem okazję przetestować).

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 31 maja 2012, o 19:07

citan pisze:tak np. Google Maps (nawigacja w szczególności) działa fajnie (na tyle, na ile miałem okazję przetestować).
Zdarza mi się korzystać i śmiga na prawdę fajnie - no i, co najważniejsze, działa przez BIS :D Szkoda tylko, że nie da się w pamięci zapisać map, bo będąc w Gorlitz nie mogłem już z tego korzystać :/
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 31 maja 2012, o 22:21

Arno pisze: Zreszta jak wieszkosc z was, koputerowcow wie, w komputerach jeszcz wieksze. A moze to to samo.
jeden ciort ;-)

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,0 XT MY03 - Kocur ;)

Post 5 cze 2012, o 16:33

pilnie potrzebna pomoc :?

co mam zainstalować na telefon z androidem, żeby odtwarzało dźwięki z rozszerzeniem .wav :?: :?:

mega pilne...na wczoraj ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 5 cze 2012, o 16:46

Jak by to powiedzieć... hmmm...

nic!
czarne jest piękne...

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 5 cze 2012, o 16:56

vibowit pisze:Jak by to powiedzieć... hmmm...

nic!

serio :o :?:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2012, o 17:21

Tak, powinno działać standardowo.
czarne jest piękne...

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 5 cze 2012, o 17:24

nie działa ;-( pokazuje komunikat że brak programu do otwarcie pliku z tym rozszerzeniem

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2012, o 17:26

dziwne, spróbuj w takim razie np. winamp ?
czarne jest piękne...

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 5 cze 2012, o 19:19

winamp nie dał rady, niestety :x pozostaje mi tylko wrzucanie tych plików na lapka :wall:

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 6 cze 2012, o 01:03

Potrzebny pasztetowy telefon, co da sie przez niego porozmawiac, ale glownie ma sluzyc jako AP.

Jakies pomysly?

g.

Gootek
6 gwiazdek

Post 6 cze 2012, o 01:11

gruby pisze:Potrzebny pasztetowy telefon, co da sie przez niego porozmawiac, ale glownie ma sluzyc jako AP.

Jakies pomysly?

g.
AP?

To może AP-82/MB-CB?

http://motoallegro.pl/wojskowy-telefon- ... 93339.html

:cofee:

barton
6 gwiazdek

Post 6 cze 2012, o 01:30

Marlena pisze:winamp nie dał rady, niestety :x pozostaje mi tylko wrzucanie tych plików na lapka :wall:
a może program Aimp, tutaj link do tematu sterowanie AIMP'em przy użyciu urządzenia z androidem:

http://aimp.com.pl/index.php/poradniki/ ... -androidem
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 6 cze 2012, o 17:28

Barthol pisze:
Marlena pisze:winamp nie dał rady, niestety :x pozostaje mi tylko wrzucanie tych plików na lapka :wall:
a może program Aimp, tutaj link do tematu sterowanie AIMP'em przy użyciu urządzenia z androidem:

http://aimp.com.pl/index.php/poradniki/ ... -androidem

dzięki, spróbuję :thumb:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 cze 2012, o 22:40

Arno pisze: Jakis program qr text kupilem

Oooo, pamiętam, ale czadowo się pisało :giggle:

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: 2011 Subaru WRX

Post 11 cze 2012, o 14:57

OK... ja prubuje znalesc servis na telefon komurkowy, ale te strony tak jak http://www.orange.pl to ja nie moge sie uslugiwac. Wy macie tyle tych pakietuw, tyle ograniczen na SMS/internet/minuty, ze ja nie wiem co wybrac. Czy mugl by ktos mi pomuc w tym?

Ja i rzona potrzebujemy miec telefony komurkowe. Ja jusz mam swoje telefony, tylko chcem zalorzyc kontrakt w Polsce na nie. Potrzebuje internet, SMS, i minutu, wiencej nisz mniej a bym wolal bez ograniczen wszystko. Nie chcem wzionsc pakiet z 500 minut, a jak przekrocze 500 minut to ze karzda minuta mnie wychodzi naprzyklad 50zl (nie wiem jakie som prawdziwe kary).

Tesz bym chcial tak zebym mial servis w calej Polsce i tez po Europie.

Dziekuje za pomoc.
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: 2011 Subaru WRX

Post 11 cze 2012, o 15:43

Znalazlem, jakos, w Organe, telefon iPhone 4S 32GB za 1519zl, miesienczna oplata 150zl za internet nie ograniczany itd. Czy to jest dobra cena na iphone? Ja mam swoje iphone, to kupienie iphone naprawde mi nie zalerzy, ale zawsze moge swoje sprzedac tutaj a w Polsce kupic dwa nowe.

Czy jest jakis inny nawet tannszy servis telefonowy w Polsce na iphone ktury ma wszystko bez organiczenia?
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 11 cze 2012, o 16:38

scrmnwrx, jeśli masz swój telefon, to oferta na połączenia będzie korzystniejsza cenowo od tej z telefonem. "Darmowe" rozmowy do wszystkich w ramach abonamentu oferują już chyba wszyscy operatorzy (na pewno PLAY), ale rozmowy zagraniczne są albo płatne osobno, ew. w najdroższych pakietach możesz mieć wliczone ileś tam minut zagranicznych. Podróżując po Europie będziesz mógł korzystać z roamingu, ale za każdą rozmowę będziesz płacił extra wg stawek lokalnego operatora (plus rozmowy przychodzące) niezależnie od abonamentu.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2012, o 17:08 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00

Post 11 cze 2012, o 16:50

t-mobile ma za darmo do t-mobile w calej Europie. Tak jak wspomnial rrosiak, najkorzystniejsza pakietowo/cenowo bedzie oferta bez telefonu. Pamietej jednak, ze umowy w PL podpisuje sie najczesciej na 12 oraz 24 miesiace, wiec jak przylatujesz na krocej, to moim zdaniem powinienes zastanowic sie nad karta (brak miesiecznego abonamentu i umow terminowych), ktora bedziesz doladowywal w miare potrzeby.

Najlepiej po przylocie przejdz sie do salonow (wiodace w PL to: orange, t-mobile, Plus GSM, play) i zapytaj o najkorzystniejsze rozwiazanie.
Wszystkie wymienione salony znajdziesz w centrach handlowych.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Telefony, telefony...

Post 11 cze 2012, o 16:52

scrmnwrx pisze:Znalazlem, jakos, w Organe, telefon iPhone 4S 32GB za 1519zl, miesienczna oplata 150zl za internet nie ograniczany itd. Czy to jest dobra cena na iphone? Ja mam swoje iphone, to kupienie iphone naprawde mi nie zalerzy, ale zawsze moge swoje sprzedac tutaj a w Polsce kupic dwa nowe.

Czy jest jakis inny nawet tannszy servis telefonowy w Polsce na iphone ktury ma wszystko bez organiczenia?
Moim zdaniem nie opłaca się kupić usługi z telefonem, jeżeli masz telefon który działa. Ja mam iPhone kupiony w USA i w Polsce działa bez problemu, więc to tylko kwestia znalezienia odpowiedniego pakietu. Chyba, ze masz telefon z kontraktem z amerykańskim operatorem, to wtedy trzeba hackować.

Sent from my MD237LL using Tapatalk

ODPOWIEDZ