EURO 2012

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Re: Piękny dzień dziś mamy

Post 7 cze 2012, o 17:20

gdy masz wszystko w d...
Alan, Alan, Alan! pisze: 'i do not give a fuck'.
możesz nie zauważyć gdy komuś obok dzieje się krzywda - czy to nie jest znieczulica?

napisałem, że to moje luźne spojrzenie na temat - może wyolbrzymione, ale tak se czasem myślę
moja racja jest najmojsza :mrgreen:

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 7 cze 2012, o 17:32

OBK H6 pisze: możesz nie zauważyć gdy komuś obok dzieje się krzywda - czy to nie jest znieczulica?
stary gadamy o kiełbasie na parkingu a nie biciu w ryło ;-)

Odnośnie skarpetek, to jest tylko jedno uzasadnienie dlaczego to wiocha. Bo my tutaj (nie będę pisać za niemców, bo nie wiem) zawsze znajdziemy milion powodów dlaczego ktoś jest gorszy. I dlatego to jest wiocha ;-)

A może tak: ja nie noszę, bo mi się po prostu nie podoba. I tak samo jest z tymi flagami.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 cze 2012, o 17:43

Tey,
a ja w ogóle o kiełbasie nie pisałem :lol: :lol: :lol:
ja o znieczulicy a Ty o kiełbasie - no to żeśmy se pogadali

A co do skarpetek - zauważam je tylko w ciepłych krajach przy 40stC, a wtedy zaczynam się zastanawiać, czy to tak z przekonania, czy chociażby z powodu kontuzji np. takiej o której barbie pisała
Jako dzieciak, spędziłem wakacje w skarpetkach - w Mielnie - 3 tygodnie na plaży w skarpetkach - żeby mi się rana zagoiła, bo w pierwszy dzień zbiegałem z wydmy i nadepnąłem gołą stopą na gałęzie i inne pierdoły - noga w podeszwie dziurawa, scyzorykiem na żywca jeszcze na plaży mi jakiś kamień wyjmowali a potem na pogotowie - i tak 3 tygodnie wakacji na plaży bez kąpania się w morzu...i w skarpetkach. Po czym w dzień powrotu wjechalismy do szpitala w Koszalinie - okazało się że wszystkiego nie wyjęli- jeszcze kawałek gałęzi był w nodze - jakiś stary lekarz spojrzał na nogę i mu się nie podobało... a młody lekarz co przez 3 tyg tą ranę oglądał nic nie zauważył...dobrze, że inny lekarz był wtedy na zmianie i zauważył...
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 7 cze 2012, o 17:53

OBK H6 pisze: ja o znieczulicy a Ty o kiełbasie - no to żeśmy se pogadali
ale to nie moja wina żeś odjechał :p

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 cze 2012, o 18:06

a bo jezdem odjechany ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 7 cze 2012, o 18:40

Jak byłem w wieku mojej córki, to nosiłem skarpety do sandałów, bo koszmarnie obcierały. Jak ktoś pamięta jeszcze te szykowne skórzane sandały...

Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 7 cze 2012, o 18:55

OBK H6 pisze: Wiem, ale wg mnie jedno znieczulenie prowadzi do drugiego. Cieszy mnie jak przejdzie ulicą ktoś inny kto się wyróżnia z tego polskiego szarego tłumu i nikt się za nim nie obejrzy - bo to oznacza, że po pierwsze nam to znormalniało, a po drugie każdy ma prawo wyrażać siebie w jaki sposób chce - tego chcieliśmy przecież przez wiele lat.
zobojętnienie może prowadzić do znieczulicy - ale może ja przesadzam.

Dla jednego przesadzasz, dla innego masz rację. Ja uważam, że przykład z babcią był bardzo dobry. Akceptacja wszystkiego prowadzi właśnie do obojętności i nie zwracania uwagi na ważne sprawy, podstawowy kanon kultury i elementarne obyczaje. Pod hasłem tolerancji. Nie mogę pluć na chodniku? To moja sprawa gdzie pluję.

A jednym z przejawów wolności jest to, że mam prawo uważać coś za wiochę i nawet o tym głośno powiedzieć. Kto ma z tym problem nie powinien słuchać :-p

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 7 cze 2012, o 19:04

Konto usunięte pisze:
Konto usunięte pisze: druciane wieszaki na garnitur

Akurat uważam to za pożyteczny wynalazek, lepsze takie wieszaki niż wieszanie na rączkach...
Wszystko ma sens pod warunkiem, że jest używane z głową. Wielokrotnie włosy stawały mi dęba widząc delikwenta z wieszakiem, a za nim siedzący pasażer. Oczami wyobraźni widziałem co dzieje się z twarzą pasażera podczas wypadku.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 7 cze 2012, o 19:11

A to inna historia, wieszak ma oczywiście sens kiedy nikt za nim nie siedzi. No ale myślenie to towar deficytowy.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 cze 2012, o 19:21

... ale fakt, dzień jest piękny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 7 cze 2012, o 20:07

Kruszyn pisze:
Alan, Alan, Alan! pisze: I teraz widzę to w Polsce. Może i nie lubię piłki nożnej, ale to nie ma znaczenia. Przynajmniej chwila, że możemy pobawić się _razem_.
Są oczywiście też niezadowoleni ...
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,1187 ... oscia.html
A dziwisz się?
Robią ze swojej publiczności infantylnych pacanów. Zdziecinnienie zachowań celebrytów, głupkowate zachowania dorosłych ludzi, którzy mają dorobek, są prawdziwymi artystami sceny, pędzla, pióra czy fortepianu, a potem nagle - w tym czy innym programie rozrywkowym: uczestniczą w głupotach, gadają o głupotach, zachowują się jak rozwydrzone szczeniaczki Kuby czy Szymona - stwierdza Cejrowski. - To jest dzisiejszy punkt odniesienia dla telewizyjnej publiczności. - Ci ludzie bez wewnętrznego oporu kupują idiotyczne, gigantyczne kapelusze, przypominające cylinder z książki pt. "Alicja w krainie czarów". Popatrzmy na formy dopingu w przedwojennej Polsce - były godne. Nawet za komuny były godne - budowano dumę narodową. A teraz igrzyska zamieniają się w jarmark odpustowy - mówi Cejrowski.
Czysta prawda.
Mnie to specjalnie nie rusza, ale obawiam się, że trzeba być debilem, żeby założyć na głowę myszkę w barwach narodowych z łańcuszkami od korka z umywalki przy uszach...
http://www.tokfm.pl/Tokfm/51,103085,11878628.html?i=3
Czy ty kumasz co myszka ma wspólnego z barwami Polski (oprócz Popiela)? Bo ja nie.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Post 7 cze 2012, o 20:12

Gal pisze: Mnie to specjalnie nie rusza, ale obawiam się, że trzeba być debilem, żeby założyć na głowę myszkę w barwach narodowych z łańcuszkami od korka z umywalki przy uszach...
http://www.tokfm.pl/Tokfm/51,103085,11878628.html?i=3
Czy ty kumasz co myszka ma wspólnego z barwami Polski (oprócz Popiela)? Bo ja nie.

Mnie to wygląda na lwa 8-)
Ale co kto lubi :mrgreen:

Według mnie tak jak EURO to powinno się świętować święta narodowe. (pomijając głupawe czapeczki i tego typu tandetę, aczkolwiek jeśli ktoś tak lubi chodzić to nie zabraniam)
Ale co kto lubi :mrgreen:
Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 cze 2012, o 21:00

Gal pisze: Czysta prawda.
Nie bardzo czysta ale...każdemu wedle potrzeb.

Gal pisze: Mnie to specjalnie nie rusza, ale obawiam się, że trzeba być debilem, żeby założyć na głowę myszkę w barwach narodowych z łańcuszkami od korka z umywalki przy uszach...
No cóż, można się również zastanawiać, jak to możliwe, że nieruszająca kogokolwiek sprawa pozwala mu na określenia typu "trzeba być debilem". Ano fakt, trzeba.
Gal pisze: Czy ty kumasz co myszka ma wspólnego z barwami Polski (oprócz Popiela)? Bo ja nie.
To jest taka polska myszka. Tak, jak Miś. Był taki nasz, polski.

Dać emotkę, czy nie ?
E, chyba nie.
:mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 7 cze 2012, o 22:09

Grzesiek_67 pisze: No cóż, można się również zastanawiać, jak to możliwe, że nieruszająca kogokolwiek sprawa pozwala mu na określenia typu "trzeba być debilem". Ano fakt, trzeba.
Nie "kogokolwiek" - mnie. Dość pokrętna składnia powyżej uniemożliwia określenie kim jest "mu" - zakładam, że "mu" to ja, bo ja użyłem określenia "trzeba być debilem". Jak za mocne, zbyt dosadne, to przepraszam. A na przyszłość uprzejmie proszę o zaniechanie "mu". Nie bójta się.
Nie rusza mnie specjalnie czapeczka z myszką/kotkiem/lwem(?!) w barwach narodowych, bo przyzwyczaiłem się do debilnych, odpustowych form manifestacji przynależności szczepowej (nie dotyczy to tylko barw narodowych - tak samo dotyczy to nalepek na zderzakach, aplikacji na koszulkach i wszelkich innych manifestacji tego typu), ale nie znaczy to, że nie zauważam ich debilizmu.
Tak, uważam to za debilizm.
Grzesiek_67 pisze: To jest taka polska myszka. Tak, jak Miś. Był taki nasz, polski.
Ano.
Mam prawo nie identyfikować się zarówno z myszką jak i misiem?
Mam. To nie było pytanie.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 7 cze 2012, o 22:40

Gal pisze: .
Nie rusza mnie specjalnie czapeczka z myszką/kotkiem/lwem(?!) w barwach narodowych, bo przyzwyczaiłem się do debilnych, odpustowych form manifestacji przynależności szczepowej (nie dotyczy to tylko barw narodowych - tak samo dotyczy to nalepek na zderzakach, aplikacji na koszulkach i wszelkich innych manifestacji tego typu), ale nie znaczy to, że nie zauważam ich debilizmu.
Tu akurat zgadzam sie się całkowicie . Chwilowe uniesienie nie ważne czym powoduje u mnie .... eee nie ważne. Kurt Cobain kiedys powiedział ,że nienawidzi dzieciaków biegających w koszulkach Nirvany.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 cze 2012, o 22:58

danikl pisze: Chwilowe uniesienie nie ważne czym powoduje u mnie .... eee nie ważne.

Ano, u mnie bardzo podobnie, ino potem jestem nieco śpiący :mrgreen: Tylko u mnie jednak jest ważne "CZYM" :giggle:

Zdrawiam Was
Grzegorz
Brak podpisu.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 7 cze 2012, o 23:36

Grzesiek_67 pisze: Tylko u mnie jednak jest ważne "CZYM" :giggle:

mam maczugę i nie zawaham sie jej użyć :mrgreen:

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 7 cze 2012, o 23:50

Gal pisze: bo przyzwyczaiłem się do debilnych, odpustowych form manifestacji przynależności szczepowej
...
Tak, uważam to za debilizm.

Chęć należenia do jakiejś grupy jest naturalną cechą istot stadnych.

Bardziej idiotyczny jest nagły wybuch "patriotyzmu", niestety dość powierzchownego.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 7 cze 2012, o 23:52

Płaczu o te Euro a mi się podoba. Byłem dziś z znajomą w Wesołej na obiedzie ,lokal przygotowany do oglądania meczów, atmosfera super flagi włoskie i polskie bo właściciel italianiec. Później pojechaliśmy pod stadion , przypomniały się czasy dzieciństwa jak można było kupić bilet od konika pod kinem :giggle: tylko wtedy było taniej :mrgreen: Cała ulica francuska tętni życiem, pomijając auta tv ,wszystko otwarte w knajpach nie ma szału cenowego, tłum ludzi ,naprawdę fajnie. Czuć w powietrzu już atmosferę kurcze żebyśmy jeszcze pojechali Grecję w pierwszym meczu to będzie szał :thumb: Strefa kibica fajna, super że mamy ME :!: :!: :!:
Dalej nie rozumiem sceptyków, już zakładają syndrom Gierka czyli np natychmiastowych remontów wszystkiego po Euro.Pożyjemy zobaczymy , to jak z korkami wszyscy marudzą ale za parę lat będzie miło się jeździć po wawie.
Flagi ,szaliki, czapki w barwach uważam za fajne, a wynalazki jak się znajdą to trudno jak to mówią można i skarpetki do sandałów założyć ( to specjalnie przewrotne, maruderzy :-p )
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 8 cze 2012, o 09:51

A mnie wkurza ogrom wydatków na infrastrukturę sportową do mistrzostw w piłce kopanej. Wydano na nią tyle, co na naukę i szkolnictwo wyższe w całym 2007 roku (55 % zeszłorocznych wydatków na ten cel).
Źródła:
- http://www.nauka.gov.pl/ministerstwo/ak ... wo-wyzsze/
- http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,117 ... laca_.html

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 8 cze 2012, o 10:33

So What! pisze:A mnie wkurza ogrom wydatków na infrastrukturę sportową do mistrzostw w piłce kopanej. Wydano na nią tyle, co na naukę i szkolnictwo wyższe w całym 2007 roku (55 % zeszłorocznych wydatków na ten cel).
Źródła:
- http://www.nauka.gov.pl/ministerstwo/ak ... wo-wyzsze/
- http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,117 ... laca_.html
So What!,
to w ogóle jest niezły geszeft....
Wszystkie wpływy z transmisji telewizyjnych idą do EUFA, podobnie jak wpływy ze sprzedaży biletów (nam może przeleją 8% VAT z cen biletów)
My za to ponosimy prawie wszystkie koszty: infrastruktura (włącznie z takimi drobiazgami z ostatniej chwili jak dodatkowa wymiana murawy, bo tak sobie zażyczył Platini), koszty organizacyjne, ochrony, itd,itp....
OK gastronomia prze kilka tygodni sprzeda więcej piwa, wódki i zagrychy, hotele zarobią trochę więcej, prostytutki też, itd...
Ale to wszystko bardzo mało w porównaniu z poniesionymi nakładami.
:cofee:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 8 cze 2012, o 10:51

Лукашэнка pisze:OK gastronomia prze kilka tygodni sprzeda więcej piwa, wódki i zagrychy, hotele zarobią trochę więcej, prostytutki też, itd...
Witamy na forum prof. M. Środę. :mrgreen:
czarne jest piękne...

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 cze 2012, o 11:02

So What! pisze:A mnie wkurza ogrom wydatków na infrastrukturę sportową do mistrzostw w piłce kopanej.
dziwne to co mówisz, bo jeszcze we wczorajszych wiadomościach tvp1 (ponoć nie bardzo zakochanych w obecnej władzy) powiedzieli, że z prawie 95 mld złotych wydanych na euro, wydatki na stadiony wyniosły ledwo 5 %, co dla mnie oznacza, że 95% wydatków poszło na to co po EURO u nas zostanie (stadiony z resztą też zostaną).
Лукашэнка pisze: Wszystkie wpływy z transmisji telewizyjnych idą do EUFA, podobnie jak wpływy ze sprzedaży biletów (nam może przeleją 8% VAT z cen biletów)
My za to ponosimy prawie wszystkie koszty: infrastruktura (włącznie z takimi drobiazgami z ostatniej chwili jak dodatkowa wymiana murawy, bo tak sobie zażyczył Platini), koszty organizacyjne, ochrony, itd,itp....
OK gastronomia prze kilka tygodni sprzeda więcej piwa, wódki i zagrychy, hotele zarobią trochę więcej, prostytutki też, itd...
około połowa z tych 90 mld to dofinansowanie z UE.
To co UE wsadziła w nasz kraj przez ostatnie parę lat, z nawiązką pokrywa "straty" związane z kasą którą trzeba dać do UEFA. Ludzie cieszcie się, że choć przez parę tygodni będzie się mówiło na całym świecie o naszym kraju, bo takiej reklamy za żadną kasę nie kupicie. Nawet w Chinach masz transmisję na żywo z meczu otwarcia. Taka reklama, może wywali z głów wielu ludzi na świecie obraz kraju, gdzie dzieci na kolonie z zagranicy przyjeżdżają z własnym bojlerem, bo u nas ponoć ciepłej wody nie ma, a o niedźwiedziach chodzących po ulicy nie wspomnę.
Smerf Maruda to pikuś widzę..... eeee na pewno się nie uda...
Chociaż do końca Euro nacieszmy się tym co się dzieje, a potem możemy porozliczać władzę czy nie można było zrobić czegoś jeszcze lepiej.
Jak to ktoś powiedział - takiej impry w Polsce nie było od czasu Zjazdu Gnieźnieńskiego w 1000 roku - może coś w tym jest ;-)

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 8 cze 2012, o 11:04

vibowit pisze:
Лукашэнка pisze:OK gastronomia prze kilka tygodni sprzeda więcej piwa, wódki i zagrychy, hotele zarobią trochę więcej, prostytutki też, itd...
Witamy na forum prof. M. Środę. :mrgreen:
vibovit, no nie dokładnie trafiłeś. ;-)

Ja aplikowałem o bilety na kilka meczów... tyle, że g. z tego wyszło.
A należę przecież do tych podatników, którzy wypracowali pieniądze przeznaczone na te inwestycje.
Czyli z mojego punktu widzenia są to inwestycje kompletnie nieprzydatne.

Dużo taniej byłoby na te kilka meczów wynając stadiony gdzieś za granicą i wysłać tam kibiców samolotami charterowymi czy luksusowymi autokarami.
;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 8 cze 2012, o 11:08

OBK H6 pisze:
dziwne to co mówisz, bo jeszcze we wczorajszych wiadomościach tvp1 (ponoć nie bardzo zakochanych w obecnej władzy) powiedzieli, że z prawie 95 mld złotych wydanych na euro, wydatki na stadiony wyniosły ledwo 5 %, co dla mnie oznacza, że 95% wydatków poszło na to co po EURO
Wynika z tego, że wydatki te są wyższe, niż napisałem (4,75 mld zł vs. 3,5 mld zł).
OBK H6 pisze: u nas zostanie (stadiony z resztą też zostaną).
I co z tego? Są pilniejsze potrzeby niż stadiony piłkarskie. Swoją drogą ciekawe, czy obiekty te będą rentowne.

ODPOWIEDZ