PASY - będą jaja

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: PASY - będą jaja

Post 29 cze 2012, o 14:27

Лукашэнка pisze: w babingtona
WiS pisze: w labolatorium
Chloru pisze: prymasem
...i jeszcze zdjąć swetr, odbyć kontrol, przemyć leflektory i najeść się kiślu :evilgrin: Wszystko można 8-)
(to dla tych, którzy niekoniecznie złapali greps ;-))

Natomiast
Konto usunięte pisze: pieszczoszkiem pani od wuefu
owszem, byłem 8-)
Chloru pisze: juz wtedy chodził w spódnicy?
pani tego nie wymagała - ale skoro o tym pomyslałeś, to Twój pan od prac ręcznych zapewne tak :evilgrin:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 29 cze 2012, o 14:31

WiS pisze:
pani tego nie wymagała - ale skoro o tym pomyslałeś, to Twój pan od prac ręcznych zapewne tak :evilgrin:
WiS, :thumb:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 29 cze 2012, o 14:33

WiS pisze: pani tego nie wymagała - ale skoro o tym pomyslałeś, to Twój pan od prac ręcznych zapewne tak :evilgrin:

WiS MISZCZ :first: :giggle:
Brak podpisu.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 29 cze 2012, o 15:20

WiS pisze: pani tego nie wymagała - ale skoro o tym pomyslałeś, to Twój pan od prac ręcznych zapewne tak :evilgrin:

WiS, jestem młodszy u nas prace ręczne zastąpiła informatyka :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 cze 2012, o 02:13

Chloru, nie szkodzi, panowie od prac ręcznych mogą się zdarzyć i na informatyce, i na biologii, acz najczęściej ponoć na języku obcym :evilgrin:

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 30 cze 2012, o 10:58

I pod kordłą się szaleje :giggle:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Odp: PASY - będą jaja

Post 30 cze 2012, o 12:42

WiS pisze:Chloru, nie szkodzi, panowie od prac ręcznych mogą się zdarzyć i na informatyce, i na biologii, acz najczęściej ponoć na języku obcym :evilgrin:
WiS, widać kolega ma doświadczenie w materii. Zamieniam się w słuch kończąc tym danym polemikę w tym temacie. :wink:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 cze 2012, o 12:55

Chloru pisze: kończąc tym danym polemikę w tym temacie
Będziesz udzielał teraz praktycznych rad..... :giggle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 cze 2012, o 13:11

Chloru pisze: Zamieniam się w słuch kończąc tym danym polemikę
I bardzo słusznie :evilgrin:

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 4 lip 2012, o 18:02

http://www.epoznan.pl/news-news-33651-1 ... ow_karnych

No to teraz będzie jak w Szwajcarii? konfidenctwo na porządku dziennym? Mógł od razu z płaczem na 112 zadzwonić, w końcu - "OMÓJBOŻE", tak niebezpiecznie było.
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lip 2012, o 18:02

Dziś następny sobie pojeździł....
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 50527.html

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 4 lip 2012, o 18:15

owoc666 pisze:http://www.epoznan.pl/news-news-33651-1 ... ow_karnych

No to teraz będzie jak w Szwajcarii? konfidenctwo na porządku dziennym?
Dokładnie. Komuna do bani to robiła, tam kapusiostwo, chociaż często spotykane, było postrzegane jako coś negatywnego, kapuś był synonimem ostatniej gnidy.
Dzisiaj już tak sprano mózgi i wychowano sobie ludzi, że kapusiostwo staje się powodem do dumy, przynajmniej na razie w pewnych krajach. Mimo że to obrzydliwe, to jestem pod wrażeniem skuteczności rządzących.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 4 lip 2012, o 18:32

Jak za najgorszych czasów :!: Obrzydliwe donosicielstwo :evil: :wall:
Mógł bym zrozumieć , taki donos gdy jest napad , pobicie z ofiarą czy gwałt ale w takiej sprawie :idea: to już squrwysyństwo :evil:

Gootek
6 gwiazdek

Post 4 lip 2012, o 18:51

Piter 35 pisze:Mógł bym zrozumieć , taki donos gdy jest napad , pobicie z ofiarą czy gwałt
wow,
jesteś wielki w swojej wyrozumiałości dla takich donosicieli.
:?

Albo powoli bedziemy się uczyć jako społeczeństwo,
właśnie tego, że jesteśmy społeczeństwem, a nie jakimś zbiorowiskiem "wolnych tomków"....
albo nie będziemy się uczyć i znowu przyjdą tu inni, żeby nas uczyć od podstaw społecznych zachowań.

Elementarnymi składnikami zdrowej swiadomości społecznej jest poszanowanie dla drugiego człowieka, dla jego pracy, dla jego własności, ale jeszcze bardziej dla jego zdrowia i życia. Społeczeństwo, którego członkowie szanują swoje wzajemne prawa i respektują swoje wzajemne obowiązki będzie silne i będzie się rozwijać. W przeciwnym przypadku - społeczość taka ma marną przyszłość.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 4 lip 2012, o 18:54

Лукашэнка pisze:jest poszanowanie dla drugiego człowieka, dla jego pracy, dla jego własności, ale jeszcze bardziej dla jego zdrowia i życia.
Gdzie na powyższym filmiku jest brak któregoś z tych poszanowań? Przynajmniej w wykonaniu kierowcy Hondy.
Do jak idzie o kapusia, to zdecydowanie brak pierwszych 3 poszanowań.

Wracając do Hondy, co najwyżej brak poszanowania dla prawa. Ale jak prawo jest durne, to jak i przede wszystkim po co, je szanować?
Ostatnio zmieniony 4 lip 2012, o 19:15 przez jarmaj, łącznie zmieniany 2 razy.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 4 lip 2012, o 19:05

Лукашэнка pisze: wow,
jesteś wielki w swojej wyrozumiałości dla takich donosicieli
Ma łaskawość nie zna granic :mrgreen:

Zaciekawiło mnie to jak obliczyli ,że gość jechał 190 , ktoś wykonał specjalistyczne ekspertyzy :idea: ( nie sądzę ) a może na oko ocenili :evil:
A może koleś który go nagrał jechał ze 150 :idea: to czemu jemu też mandatu nie wlepili :idea:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lip 2012, o 19:21

owoc666 pisze:http://www.epoznan.pl/news-news-33651-1 ... ow_karnych

No to teraz będzie jak w Szwajcarii? konfidenctwo na porządku dziennym? Mógł od razu z płaczem na 112 zadzwonić, w końcu - "OMÓJBOŻE", tak niebezpiecznie było.
E tam, a gdzie homolgacja urządzenia mierzącego predkość? PRAWNIKA MU! A kapusia w ryja
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 lip 2012, o 19:52

Лукашэнка pisze: Społeczeństwo, którego członkowie szanują swoje wzajemne prawa i respektują swoje wzajemne obowiązki będzie silne i będzie się rozwijać.

:roll:

No dobra - :roll: :roll: :roll: :wall:

Pusta droga, trzypasmówka, w terenie zasadniczo niezabudowanym. 70 km/h?

Wiesz skąd się biorą ograniczenia prędkości? Z warunków technicznych budowy dróg. To dlatego na każdym skrzyżowaniu masz ograniczenie do 70, droga klasy GP w terenie zabudowanym ma 80 itd. Nie ma to nic wspólnego z bezpieczeństwem, czy szanowaniem wzajemnych praw.

Na niemieckich autostradach, gdzie (jeszcze zasadniczo) nie ma ograniczeń prędkości, jest mniej wypadków niż na autostradach francuskich (130) czy brytyjskich (112).

Mnie robi się niedobrze od tekstów "społeczeństwo, które respektuje swoje obowiązki...". Mieliśmy takie społeczeństwo. Niemcy lata 30-te XX wieku. Oni wszyscy wykonywali rozkazy.

Społeczeństwo funkcjonuje dobrze wtedy, gdy ludzie nie naruszają swojej wzajemnej wolności. Nic więcej nie jest potrzebne. I wtedy nie ma żadnych "wolnych Tomków". Ten facet w Hondzie nikomu nie zajechał drogi, nie zmusił do hamowania, nie wykonał niebezpiecznego manewru. Nie znaczy to, że przyzwalam na jazdę typu 150 km/h w mieście; to jest chore. Ale nie widzę na tym filmiku nic nadzwyczajnego ani bulwersującego. Zwłaszcza, że nie ma wokół tej ulicy ani zabudowań, ani przejść dla pieszych.

Ograniczenia prędkości są ustawiane bez sensu, kierując się wytycznymi w zakresie prędkości projektowej. Ludzie zasadniczo mają świadomość, jaka prędkość jest bezpieczna - i tyle jadą (przed polemiką proszę zwrócić uwagę na słowo "zasadniczo"). Po co na Trasie Siekierkowskiej jest ograniczenie do 80 km/h? Droga postawiona na wiadukcie, bez przejść dla pieszych, na odcinku 4.5 km są dwa domy. W jednym jest noclegownia dla bezdomnych, drugi jest opuszczony. Pytanie - czy 120 km/h nie byłoby równie bezpieczne? I tak wszyscy tak jadą, a wypadków jak na lekarstwo.

No i jestem ciekaw, na jakiej podstawie wlepią mandat za przekroczenie prędkości. Ja bym się odwoływał :whistle: Też mogę sobie napisać, że dzisiaj jechałem do pracy 300 km/h po Trasie Łazienkowskiej. Co to za dowód? Żaden.

A i jeszcze jedno, co mnie zastanawia. Ostatnio pojawia się w sieci wiele filmów jak ten - onboardy z jazdy. Po co ludzie nagrywają takie rzeczy? To wygląda jak zwykły przejazd przez miasto. Po co filmować takie rzeczy? Na wypadek uchwycenia jakiegoś wypadku raz na pół roku?

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lip 2012, o 19:59

owoc666 pisze: teraz będzie jak w Szwajcarii? konfidenctwo na porządku dziennym? Mógł od razu z płaczem na 112 zadzwonić, w końcu - "OMÓJBOŻE", tak niebezpiecznie było.
Mam mieszane uczucia.
Z jednej strony, zbyt szybka i agresywna jazda po mieście, to jednak proszenie się o nieszczęście. Bo tam jest za dużo dzieci, psów, blondynek płci obojga, zmotoryzowanych emerytów-działkowców, rowerzystów i innych przeszkód mobilnych a nieprzewidywalnych. I urządzanie sobie między nimi slalomu li tylko dla sportu jest bez sensu, gdyż w sytuacji awaryjnej - zamiast przeszkody mobilnej - można niechcący zabić niewinnego. I po co? Bo ktoś ma za dużo testosteronu? No, uczciwie, z zasady nie pochwalam (choć samżem grzeszny i pełen winy ;-)). Czy ta Honda była aż tak agresywna i niebezpieczna? Nooo, tak sobie, powiedzmy :whistle:
Z drugiej, kapusia podejrzewam głównie o zazdrośc (sam jakimś obrzydlistwem jedzie...) i ciotodrogowość (dziwnie wcześnie przed skrętem w lewo zaczął blokować lewy pas - sam pewnie też bym go wyprzedzał z prawej w tej sytuacji, niekoniecznie oczywiście depcząc do 190 8-) ).
A policja oczywiście "se może" - o ile poza tym filmem nie mają nic więcej, to w sądzie kara chyba nie do utrzymania. Jedynie za wyprzedzanie pod koniec filmu na ciągłej, ewentualnie ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 lip 2012, o 20:03

WiS pisze: Z jednej strony, zbyt szybka i agresywna jazda po mieście, to jednak proszenie się o nieszczęście.

Ale właśnie o tym piszę. W MIEŚCIE trzeba się pohamować, właśnie, żeby nie było nieszczęścia.

Ale kiedyś zarobiłem mandat za przekroczenie prędkości we Włocławku, na dwupasmówce, przez las... Ograniczenie? 50 km/h. Bo "teren zabudowany".

No litości :wall: Czysty fiskalizm. :x

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 4 lip 2012, o 20:06

Konto usunięte pisze: Ale kiedyś zarobiłem mandat za przekroczenie prędkości we Włocławku, na dwupasmówce, przez las...

Przy Azotach, czy na wylocie w kierunku Łodzi? Mnie złapali w obu tych miejscach (w odstępie roku), ta sama ekipa :mrgreen:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lip 2012, o 20:07

Konto usunięte pisze: Ostatnio pojawia się w sieci wiele filmów jak ten - onboardy z jazdy. Po co ludzie nagrywają takie rzeczy? To wygląda jak zwykły przejazd przez miasto. Po co filmować takie rzeczy? Na wypadek uchwycenia jakiegoś wypadku raz na pół roku?
Podejrzewam, że to isotna motywacja - można potem fajnie zaistnieć w sieci, i będzie co wspominać przez resztę życia :giggle:
Acz rozsądniejszej motywacji - tzn. możliwości udowodnienia swojej racji na wypadek jakby-co-nie-daj-Boze, też nie wykluczam.

Co do reszty - całkowita zgoda.
Kruszyn pisze: następny sobie pojeździł....
Z opisu wynika, że rowerzysta wyprzedzał na skrzyżowaniu.
Zapewne zakładając, że autobus pełen spoconych frajerów powinien w tej sytuacji ustąpić słabszemu - oraz że bycie cool zapewnia nieśmiertelność :evil: :oops:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lip 2012, o 20:12

Konto usunięte pisze: kiedyś zarobiłem mandat za przekroczenie prędkości we Włocławku, na dwupasmówce, przez las... Ograniczenie? 50 km/h. Bo "teren zabudowany".

No litości Czysty fiskalizm
Ja płacę całe życie wyłącznie w takich sytuacjach - gdy czasem zdarzało mi się naprawdę ostro pogrzać, to ich akurat nie było, ale gdy jadąc sobie relaksowo, zagapiłem się i wjechałem nieco za szybko w taki "fiskalny teren zabudowany", to oczywiście z trawy nagle wyrastał wąsaty sierżant z suszarką :evil:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 lip 2012, o 20:16

rrosiak pisze: Przy Azotach

Właśnie tam :mrgreen:
WiS pisze: Ja płacę całe życie wyłącznie w takich sytuacjach

Ja jakby tak samo. :oops:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 4 lip 2012, o 22:55

Konto usunięte pisze:
WiS pisze: Ja płacę całe życie wyłącznie w takich sytuacjach

Ja jakby tak samo. :oops:
A mnie na Zakopiance zaraz za rozpędówką :wall: To jak się mam płynnie do ruchu włączyć :?

ODPOWIEDZ