Polska duma narodowa
Re: Polska duma narodowa
rrosiak, sugerujesz, że jest jeszcze trochę ludzi, którzy pamiętają rok 1937 i oglądali wówczas sukcesy Jędrzejowskiej? 

czarne jest piękne...
vibowit pisze: rrosiak, sugerujesz, że jest jeszcze trochę ludzi, którzy pamiętają rok 1937 i oglądali wówczas sukcesy Jędrzejowskiej?
No ja takiego znam :)
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Z oglądaniem to bym nie przesadzał, ale może ktoś przeczytałvibowit pisze:rrosiak, sugerujesz, że jest jeszcze trochę ludzi, którzy pamiętają rok 1937 i oglądali wówczas sukcesy Jędrzejowskiej?

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
A ja znam takiego, który - diabli wiedzą - mógł nawet oglądać, jak podejrzewam:
http://www.owzpap.pl/content/view/143/
Mozliwe, że bedę się z nim widzial niebawem, to spytam (o ile nie zapomnę, w końcu, starość nie radość
).
PS. Swoją drogą, dobry pretekst żebym w wątku o dumie narodowej uchylił czoła przed Maleszewskim - należy mu się. Nic nie ujmując Radwańskiej - moim zdaniem, jemu (i paru jemu podobnym) chyba nawet bardziej.
http://www.owzpap.pl/content/view/143/
Mozliwe, że bedę się z nim widzial niebawem, to spytam (o ile nie zapomnę, w końcu, starość nie radość

PS. Swoją drogą, dobry pretekst żebym w wątku o dumie narodowej uchylił czoła przed Maleszewskim - należy mu się. Nic nie ujmując Radwańskiej - moim zdaniem, jemu (i paru jemu podobnym) chyba nawet bardziej.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Zainteresowanie entuzjastyczną i dynamiczną Polską rośnie. Większy udział w inwestycjach na polskim rynku chcą mieć szwedzkie firmy - pisze gazeta "Svenska Dagbladet".
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... e-w-Polsce
Coś jest na rzeczy. Aktualnie przyjmuję pieniądze od pewnej skandynawskiej korporacji. I ta, szukając oszczędności, zamknęła ostatnio oddział w UK, zamknęła oddziały w Niemczech i Holandii, a polska spółka ma się bardzo dobrze.
Pytanie czy dlatego, że u nas tak dobrze, czy dlatego, że wszędzie indziej tak źle
A'propos naszych sportowców, bardzo się ucieszyłem, że nasi siatkarze pokazali takie mistrzostwo. Bo tuż przed meczem mój 7-letni syn powiedział w przypływie dziecięcej szczerości, że nienawidzi polskich sportowców, bo zawsze przegrywają
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... e-w-Polsce
Coś jest na rzeczy. Aktualnie przyjmuję pieniądze od pewnej skandynawskiej korporacji. I ta, szukając oszczędności, zamknęła ostatnio oddział w UK, zamknęła oddziały w Niemczech i Holandii, a polska spółka ma się bardzo dobrze.
Pytanie czy dlatego, że u nas tak dobrze, czy dlatego, że wszędzie indziej tak źle

A'propos naszych sportowców, bardzo się ucieszyłem, że nasi siatkarze pokazali takie mistrzostwo. Bo tuż przed meczem mój 7-letni syn powiedział w przypływie dziecięcej szczerości, że nienawidzi polskich sportowców, bo zawsze przegrywają

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
na kolana i 20 pasówKonto usunięte pisze:. Bo tuż przed meczem mój 7-letni syn powiedział w przypływie dziecięcej szczerości, że nienawidzi polskich sportowców, bo zawsze przegrywają
pasja, miłość do sportu
a co mają powiedzieć pływacy jak trafili na ERE Phelpsa - nie pływać ?
złe myślenie

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: złe myślenie
No właśnie nie wiem czy złe. Rośnie nam młode pokolenie, które chce wygrywać i nie interesują go drugie miejsca. W tym kontekście to chyba dobrze

szczerze?
oderwij dzieciaka od telewizji. w jeden week-end Radwańska dotarła do finału najbardziej prestiżowego turnieju w tenisa (przegrała? tak. osiągnęła historyczne osiągnięcie? TAK. zapędź do wikipedii i zadaj zadanie: jakie nazwiska przegrały finał tego turnieju). siatkarze - bez komentarza. żeglarze (klasa Star) zdobyli mistrzostwo półkuli wschodniej.
TYLKO rok temu skończyła się era Małysza. ERA. gościu wpisał się w historię skoków.
TRWA mecz: pyskata Justyna kontra reszta Norwegii (do tego stopnia, że przepisy są pod ten mecz zmieniane). niestety, ostatnia runda meczu odbyła się w Marcu, czyli... 3 (słownie: trzy) miesiące temu. nic dziwnego, że nikt (zwłaszcza w telewizji) nie pamięta...
brutalne podsumowanie:
się wydaje, że osiągnięcie wyniku na światowym poziomie, to to samo, co osiągnięcie wyniku w grze komputerowej.
weź, Tomek i załóż się o cokolwiek, że nie przeniesie/nie wlezie/nie zrobi/ czegoś (w coś/na coś) w jakimś interwale czasowym. trudnym, ale wykonalnym. niech sprawdzi, jak to jest. nie ważne ile ma lat i o jaki "challenge" chodzi. ważne, żeby musiał zrobić to własnym ciałem (a nie tylko palcami), a zwłaszcza własną wolą (bo na tym polega poważny sport).
oderwij dzieciaka od telewizji. w jeden week-end Radwańska dotarła do finału najbardziej prestiżowego turnieju w tenisa (przegrała? tak. osiągnęła historyczne osiągnięcie? TAK. zapędź do wikipedii i zadaj zadanie: jakie nazwiska przegrały finał tego turnieju). siatkarze - bez komentarza. żeglarze (klasa Star) zdobyli mistrzostwo półkuli wschodniej.
TYLKO rok temu skończyła się era Małysza. ERA. gościu wpisał się w historię skoków.
TRWA mecz: pyskata Justyna kontra reszta Norwegii (do tego stopnia, że przepisy są pod ten mecz zmieniane). niestety, ostatnia runda meczu odbyła się w Marcu, czyli... 3 (słownie: trzy) miesiące temu. nic dziwnego, że nikt (zwłaszcza w telewizji) nie pamięta...

brutalne podsumowanie:
się wydaje, że osiągnięcie wyniku na światowym poziomie, to to samo, co osiągnięcie wyniku w grze komputerowej.
weź, Tomek i załóż się o cokolwiek, że nie przeniesie/nie wlezie/nie zrobi/ czegoś (w coś/na coś) w jakimś interwale czasowym. trudnym, ale wykonalnym. niech sprawdzi, jak to jest. nie ważne ile ma lat i o jaki "challenge" chodzi. ważne, żeby musiał zrobić to własnym ciałem (a nie tylko palcami), a zwłaszcza własną wolą (bo na tym polega poważny sport).
damaz pisze: się wydaje, że osiągnięcie wyniku na światowym poziomie, to to samo, co osiągnięcie wyniku w grze komputerowej.
Wbrew pozorom profesjonalne sportowe granie w gry komputerowe to jest teraz powazny sport w którym są i grube pieniądze i poważni zawodnicy którzy poważnie trenują (też kondycję!).
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Azrael, śmiej się śmiej... np. zespół cieśni nadgarstka 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
qurna, co za czasy. figura słowna sprzed 5 lat i już przestarzała...
chodziło mi o to, że niezależnie od sportu, nie da się (tu i teraz) osiągnąć poważnych wyników przypadkiem. to primo.
media mają swoją ewidentną tendecję (kto słyszał o żeglarzach, hę?), to secundo
siedmiolatek, który nie widzi powyższych jest świetny materiałem na kształtowanie
P.S.
to pisałem ja, posiadacz 0 dzieci i WIELKIEJ wiedzy wychowawczej

chodziło mi o to, że niezależnie od sportu, nie da się (tu i teraz) osiągnąć poważnych wyników przypadkiem. to primo.
media mają swoją ewidentną tendecję (kto słyszał o żeglarzach, hę?), to secundo
siedmiolatek, który nie widzi powyższych jest świetny materiałem na kształtowanie

P.S.
to pisałem ja, posiadacz 0 dzieci i WIELKIEJ wiedzy wychowawczej

żaden sport uprawiany na poważnie nie jest zdrowy.Chloru pisze:Azrael, śmiej się śmiej... np. zespół cieśni nadgarstka
a...
jest
aikido

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
damaz pisze: brutalne podsumowanie:
Nic nie będę robił, bo uważam, że wniosek jest generalnie dobry. Liczy się zwycięstwo, a nie to, że się przegrało ze znakomitością. Czas odciąć się od pięknych porażek, zwycięskich remisów, zrywów, powstań i gestów Rejtana

Oglądaliśmy razem Euro, piłkarze dostali w dupę. Oglądaliśmy razem Radwańską - z klasą, ale przegrała. Dobrze, że siatkarze pokazali "jak zwyciężać mamy"

To se zrób i kształtujdamaz pisze: siedmiolatek, który nie widzi powyższych jest świetny materiałem na kształtowanie![]()

Chloru pisze: Azrael, śmiej się śmiej... np. zespół cieśni nadgarstka
Wiem, mam początki ;)
damaz pisze: żaden sport uprawiany na poważnie nie jest zdrowy.
Przez sport do kalectwa :)
a co z Justyną? a co z żeglarzami? przegrali?Konto usunięte pisze:Czas odciąć się od pięknych porażek, zwycięskich remisów, zrywów, powstań i gestów Rejtana
chodzi o balance. wygrywasz? ok. tylko, że każde zwycięstwo ma swoją cenę. zazwyczaj dużą. napisałbym nawet, że im większe zwycięstwo tym wyższa cena. tylko w TV tego nie widać. myślę, że to jest rzecz warta wytłumaczenia.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
damaz pisze: chodzi o balance. wygrywasz? ok. tylko, że każde zwycięstwo ma swoją cenę. zazwyczaj dużą. napisałbym nawet, że im większe zwycięstwo tym wyższa cena. tylko w TV tego nie widać. myślę, że to jest rzecz warta wytłumaczenia.
Wyjaśnianie jest mniej skuteczne niż własne doświadczenie. W sierpniu latorośl ma swoje pierwsze samodzielne regaty (żeglarskie, ha!). Sam się przekona jak ciężko jest wygrywać.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
taka prasówka na dzisiaj, w formie ciekawostek:
http://finanse.wp.pl/kat,58434,title,MF ... &_ticrsn=3
http://www.wprost.pl/ar/341472/Gudzowat ... iera-wody/
http://finanse.wp.pl/kat,58434,title,MF ... &_ticrsn=3
http://www.wprost.pl/ar/341472/Gudzowat ... iera-wody/
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
nie może. Muszą oddać 100% skarbowi państwa i liczyć na niską karę (kara max 2 400 000plnbrownnoise pisze: Pytanie tylko czy skoro totolotek działa bez licencji, to czy w świetle prawa może wypłacać ludziom nagrody finansowe?

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Ale wiecie, że nie chodzi o to Lotto z kulkami tylko o zakłady wzajemne?
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Jak dobrze pójdzie, na Żeraniu znów bedą robić samochody, i to nawet nie byle jakie:
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,12411379, ... raniu.html
Hmmmm... może kupię?

http://moto.pl/MotoPL/1,88389,12411379, ... raniu.html
Hmmmm... może kupię?