[K] metę w Warszawie

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
srnk
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forek
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: [K] metę w Warszawie

Post 20 lip 2012, o 10:52

inquiz pisze:A jak coś się dzieje na Modlińskiej to się u mnie ludzie 1,5 godziny spóźniają do pracy mieszkający w tamtych okolicach.
A zimą to już tylko informują, że pracują z domu :D

fitter happier more productive

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 20 lip 2012, o 12:20

Chloru pisze: jakiś stary budynek, wiec niezbyt atrakcyjna oferta.
Bo ja wiem? Stare, a solidnie zbudowane potrafi być dziś w lepszym stanie niż nowe, ale byle jak zrobione przez dewelopera balansującego na progu bankructwa...
Czasem jest też rozsądniej projektowane.
Więc pod tym względem niczego nie przesądzam.
Co do Białołęki, inquiz, srnk, dzięki za podrzucenie argumentów "przeciw" :-) - kos nie chce, a ja się też nie palę, więc z radoscią skreślamy tamte okolice :thumb:

PS. Z dokładniejszych oględzin ogłoszenia pt. "Odkryta" (edit: powinno być: "Potrzebna") wynika, że tuż pod tym mieszkaniem jest sklep garmażeryjny - to z jednej strony wada (szczury...? :evilgrin: ), z drugiej zaleta - jak się leniwy, a cwany lokator zaprzyjaźni z załogą, to będzie sobie śniadanie rano na sznurku wciągał :giggle:
A bardziej serio: ta kolejka dojazdowa, to jak działa, bo nie mam z tym środkiem lokomocji żadnych doświadczeń? Tzn. czy bardzo tam napadają, drogie toto w przypadku codziennych dojazdów, często jeździ czy rzadko, gdzie dojeżdża, etc?
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, o 16:00 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 12:57

Pomyślałem o nowej "kolejności dziobania".
Ponieważ podaż kawalerek, o porównywanych parametrach, jest dość duża - a garaży wręcz przeciwnie - poszukałem najpierw dostępnych garaży i miejsc parkingowych.
O, na przykład:
http://dom.gratka.pl/tresc/412-60463-ma ... ee79ae5f,1
A do tego można dobierać chatę w okolicy...
Na przykład taką:
http://dom.gratka.pl/tresc/397-35949245 ... 37118a0b,1
lub taką:
http://dom.gratka.pl/tresc/397-39198699 ... 37118a0b,1
ale jest w okolicy sporo innych ofert.
Co Szanowna Wycieczka na to...?

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 20 lip 2012, o 13:00

WiS, kolejka działa na zwykły bilet ZTM. Nie napdają, nie kradną. W obrębie Warszawy obsługiwana jest przez Koleje Mazowieckie (trochę starsze i ciut nowsze składy jakie można spotkać na liniach podmiejskich) oraz SKM (dość estetyczne i w miarę nowoczesne składy z biletomatami, klimatyzacją i takimi tam). Koszt za bilet normalny - 220 PLN / kwartał lub ~90 PLN /miesiąc. Studencki to chyba połowa tej kwoty. Ja zależnie od humoru i pogody używam albo auta albo kolejki. Owszem zdarza się, że się spóźni ale to chyba normalne w tym kraju :wall: :giggle:

Jak będziecie chcieli obejrzeć te okolice to dajcie znać, mieszkam niedaleko mogę troche oprowadzić po dzielni. Jest parę rzeczy które się buduje może jeszcze coś wybierzecie ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 13:04

Chloru, dzięks 8-)
Krzysiek to pewnie przeczyta, to się będzie w razie czego odzywał.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 20 lip 2012, o 13:18

WiS, no jak będzie(cie) w Warszawie to dawajcie znaki. Stacja kolejki nie grzeszy urodą ale studentki Polibudy podobno też nie więc nie będzie dysonansu poznawczego ;-) :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 13:25

Chloru pisze: jak będzie(cie)
Młody nawet jest, ale chyba jeszcze nie wstał :mrgreen:
Chloru pisze: studentki Polibudy podobno też nie
:evilgrin: Ekmmmm... na szczęście, nie wszystkie :thumb:
(to tak wstępnie, w obronie honoru synowej, zanim kos się nie obudzi i nie wejdzie na forum :whistle: )
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, o 13:36 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 13:34

WiS, poczekajmy do V roku :giggle: :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 13:40

Chloru, w oparciu o wiedzę teoretyczną i eksperymentalną twierdzę, że V rok to nie problem.
Problemy czasem pojawiają się później...
Acz ja na swoją studentkę (Politechniki! 8-) ) wciąż narzekać nie mogę :mrgreen:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 20 lip 2012, o 14:27

Włochy
Wielokrotnie udało mi się na autopilocie wracać w tamte okolice w późnych godzinach nocnych. Zawsze jakiś jak nie autobus to inna kolejka się znalazła. Ekscesów żadnych nie było, kilka razy nawet ludzi ciekawych poznałem, raz nawet Rrosiu był tak dobry i podwiózł.

Ale stacja kolejki, podobnie jak stan ulic, chodników, zieleni itp, faktycznie przywodził mi na myśl zawsze jak nie jakąś Prypeć to inny Magnitogorsk :mrgreen:

Gootek
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 14:54

WiS,
pracowałem kiedyś we Wlochach i pomieszkiwałem czasem również.
W zasadzie, jedyna wada dla mnie to hałas samolotów. Poza tym lubię tamtą okolicę.

Jeśli miałbym coś jeszcze dodać, to proponowałbym rozsądnie przyjrzeć się rozmiarowi skarpety.
Jeśli jest to bardziej rozmiar M, niż L, czy XL,
to wziąłbym pod uwagę trochę dalszą okolicę.
Na przykład Żyrardów.
Fantastyczny dojazd autostradą.
Dobry dojazd koleją.
A ceny tamtejszych mieszkań to ułamek cen warszawskich.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 14:58

Лукашэнка, hałas zależy od tego gdzie się mieszka. U mnie praktycznie nie stanowi to problemu.

Co do Żyrardowa - średni pomysł dla studenta. Wysokie koszty dojazdu (autem) + upierdliwości związane z życiem towarzyskim. Jak tu na autopilocie wrócić do domu? ;)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 15:12

Bergen pisze: jak nie jakąś Prypeć to inny Magnitogorsk
:mrgreen: :thumb: :mrgreen:
Chloru pisze: Co do Żyrardowa - średni pomysł dla studenta.
Stanowczo, argumenty powyżej plus jeszcze jeden - a na cholerę nam potem chata w Żyrardowie? W Warszawie natomiast, zawsze się jakoś przyda. Jesli nie do mieszkania, to do wynajmu.
Skarpeteczka nieduża, ale skoro starcza na Żoliborz lub przynajmniej Italię, to po co się tłuc z Żyrardowa? 8-)
Chloru pisze: hałas zależy od tego gdzie się mieszka. U mnie praktycznie nie stanowi to problemu.
Ja we Włochach spędziłem w życiu tylko jedną noc (w Motelu Subaru), ale nic mi nie przeszkadzało. fakt, że bylem trochę, tak jakby, znieczulony... :giggle:

Gootek
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 15:22

Chloru,
jeśli róznica w cenie zakupu podobnego mieszkania stanowi powiedzmy 300.000 zł, to trzeba by sporo podojeżdżać, aby to zrównoważyć.

A jesli chodzi o alkoholizm to badania mówią, że rozwija się on u każdego w jego indywidualnym tempie.
A podobno są również tacy, których jakimś cudem ta choroba cywilizacyjna w ogóle omija.

Dlatego, jednak rzuciłem tą propozycję (mimo, że potencjalnie tak kontrowersyjną).
;-)

WiS,
Żyrardów leży bezpośrednio przy zjeździe z autostrady, zarazem blisko Warszawy - to dobre miejsce dla wielu ludzi. Da się kiedyś sprzedać.
Osobiście wolałbym takie mieszkanie jak to:
http://otodom.pl/loft-30min-od-centrum- ... 46653.html
Niż w takiej samej cenie za m2 jakąś metą w Warszawie.
Ale tak jak piszę, to tylko tak, żeby... itd.
;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 15:23

WiS, esilon zapuścił się dalej i nawet pozwolił sobie kawę zrobić. Możesz podpytać czy mu smakowała i jak okolica wygląda ;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 15:40

Лукашэнка pisze: jeśli róznica w cenie zakupu podobnego mieszkania stanowi powiedzmy 300.000 zł, to trzeba by sporo podojeżdżać, aby to zrównoważyć.
Przy 300 tysiącach róznicy zapewne tak 8-)
Ale to zupełnie inna bajka, niż moja.
Niemniej, za pomysł i dobrą wolę - dziekuję.

Swoją drogą, z ceną metra w tych żyrardowskich loftach to ktoś zaszalał - cóż, ponoć każdy towar jest rzeczywiście wart tyle, ile potencjalny klient jest gotów zań zapłacić :whistle:
Лукашэнка pisze: jesli chodzi o alkoholizm to badania mówią, że rozwija się on u każdego w jego indywidualnym tempie
Trochę znam swoje dziecko i jego "indywidualne tempo" i nie muszę go, na siłę, geograficznie, izolować od rozrywek studenckich ;-)
Chloru pisze: esilon zapuścił się dalej i nawet pozwolił sobie kawę zrobić. Możesz podpytać czy mu smakowała i jak okolica wygląda
Ten Pan jeździ WRXem kombi, a Ty mi sugerujesz, żebym się zdał na jego gust...? :-d

;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 15:56

Лукашэнка, jeżeli różnica w cenie mieszkania wynosi 300 kPLN to znaczy, że w Żyrardowie te mieszkania rozdają za darmo albo dopłacają :mrgreen:

WiS, Twój syn zamiast fajnego hothacza wybrał auto które pod względem dostarczanych emocji wygrywa chyba tylko ze Skodą Fabią 1.2 HTP (a i to przed ładnie podświetlone zegary :giggle: ) ... pdoobno niedaleko pada jabłko od jabłoni. ;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 16:03

Chloru pisze: Twój syn zamiast fajnego hothacza wybrał auto które
...przynajmniej nie jest francuskie :evilgrin:

PS. Krzysiek, zrób mi tę uprzejmość i jeśli będziesz się z Chlorem umawial na wycieczkę po Włochach, podjedź po niego tym Audi z automatem ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 16:13

WiS pisze: ...przynajmniej nie jest francuskie :evilgrin:

Czasy, w których oceniało się za pochodzenie skończyły się już jakiś czas temu :evilgrin:

Proponuje doczytać co robili Puras i Bugalski 13 lat temu i jakiego sprzętu do tego używali ;-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 20 lip 2012, o 16:14

popatrz jeszcze na bielany, do metra blisko a samochodem nie trzeba na czeczeńską stronę się przebijać.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 16:18

Chloru, no dobra, niech Ci będzie, cytryny nadają się nie tylko do drinków - przynajmniej niektóre ;-)

inquiz, na Bielany patrzym z dużym zainteresowaniem.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 16:24

WiS, no zakupiłem parę gratów coby jeszcze bardziej mnie odciągała od drinków. Mam nadzieję, że te parę dupereli ogarnie się do sierpnia przed wypadem do MG ;-)

Co do Bielan fajna okolica.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 20 lip 2012, o 16:32

Chloru pisze: WiS, esilon zapuścił się dalej i nawet pozwolił sobie kawę zrobić. Możesz podpytać czy mu smakowała i jak okolica wygląda

mimo że byli na kacu to wpuscili dalej :mrgreen:

okolica bardzo sympatyczna na pierwszy rzut oka, tylko ten zjazd do garażu............. idealny dla forestera lub innego suva :mrgreen:
WiS pisze: Ten Pan jeździ WRXem kombi, a Ty mi sugerujesz, żebym się zdał na jego gust...?
:whistle:
ide o zakład ( może byc piernik :mrgreen: ) że przejedzisz się na lewym tym smisznym kombi i zmienisz zdanie :-p

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 20 lip 2012, o 16:37

WiS, może lokalizacja nie ta ale obejrzałbym
http://dom.gratka.pl/tresc/397-39077613 ... 65b2ad5b,1
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 16:49

esilon pisze: przejedzisz się na lewym tym smisznym kombi i zmienisz zdanie
No przecie się tylko droczę, ale oferta brzmi apetycznie :thumb:
Kruszyn pisze: lokalizacja nie ta ale obejrzałbym
Lokalizacja faktycznie taka-sobie, ale stan mieszkania (o ile faktycznie taki dobry) i miejsce parkingowe (szkoda tylko, że nie zadaszone...) przemawiają "za".
Znaczy, uwzględnim.
Dzięks 8-)

ODPOWIEDZ