Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Klema
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subarynka RX
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Coś niedobrego

Post 18 lip 2012, o 21:00

Właśnie zobaczyłem to na internecie. Pachnie jakąś niezłą rozpierduchą na przyszłość.
Pytanie tylko kto się przyzna.
Swoją drogą w Warszawie aktualnie też przebywają wycieczki z Izraela. :idea:

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 18 lip 2012, o 21:12

Klema, jest spora różnica .
W Polsce trudno jest sie wpisać w tłum takiemu arabowi .
W Bułgarii jest wielu ludzi z ciemna karnacją skóry i wielu naturalnych mieszkańców w wyglądem wschodnioazjatyckim
Jak wysadzili metro w Londynie , to pomyślałem że to zrobili obywatele WB . Nie pomyliłem sie , bo to ludzie urodzeni w Anglii zindoktrynowani przez religię . Terroryści nienawidzą krajów w których jest im najlepiej :o

Kubik1
5 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 15:09

http://ryjbuk.pl/nie-tak-drogo-295897
Parę dni temu widziałem jego stragan w okolicach Monciaka . Jego kolekcja nie miała wzięcia ale jak wracałem to stało ze 100 osób , bo celebryta wpadł z wizytą :whistle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 20 lip 2012, o 15:14

Kubik1, ale to chyba normalne ,że jak artysta przyjdzie to więcej ludzi się pokaże ,żeby jego spotkać i przy okazji coś kupić :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 15:22

artysta ?
skoro tak twierdzisz :roll:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 15:27

Kubik1, ogólnie mówiłem o tym jak się sprzedaje różne płyty czy co tam goście robią to sama ich obecność zwiększa sprzedaż ,a co do samego Cejrowskiego ja go bardzo lubię choć uważam za radykała :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

srnk
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forek
Polubione posty: 1 raz

Post 21 lip 2012, o 13:56

Znów usłyszałem to charakterystyczne "pac" w szybę. Kamyczek w sam narożnik :x Droga wycieczko, pytanie: szyba jest (była) nieogrzewana, czy jak bym teraz założył ogrzewaną to się to bezproblemowo podłączy, czy dużo dłubania i zakładać zwykłą? Jakieś podpowiedzi gdzie szukać szyby w dobrej cenie? Na razie mam cenę od Kopera (1700+uszczelka+montaż :lol: +tydzień oczekiwania na sprowadzenie), więc każda inna opcja może być już tylko lepsza. Pozdrawiam w ten miły :wall: poranek
fitter happier more productive

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Odp: Coś niedobrego

Post 21 lip 2012, o 14:01

Poszukaj zakładu na Grzybowskiej. Zajmują się szybami. Ja byłem zadowolony z obsługi. Ceny rozsądne.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 21 lip 2012, o 14:32

srnk pisze:Droga wycieczko, pytanie: szyba jest (była) nieogrzewana, czy jak bym teraz założył ogrzewaną to się to bezproblemowo podłączy, czy dużo dłubania i zakładać zwykłą?
Jeśli by to miała być szyba o całej powierzchni podgrzewanej, to jak najbardziej warto byłoby.
Jeśli jednak tak jak to jest fabrycznie w Subaru - ogrzewany tylko wąski pas na dole - to bezużyteczne rozwiązanie, na które szkoda wydawać dodatkowe pieniądze.

Jakieś podpowiedzi gdzie szukać szyby w dobrej cenie?
Allegro?

Albo po prostu jedna z firm typu: http://www.nordglass.pl/
Z tego konkretnego zakładu byłem zadowolony:
http://www.nordglass.pl/pl,szyby-samoch ... wa-iv.html

Tego fachowca też mogę polecić:
http://www.trzask-woszczerowicz.waw.pl/

:->

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 17:28

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus

Post 22 lip 2012, o 17:50

Ej faktycznie tu wypadki i się zabijają w rajdach tu ktoś umrze np. jakiś bokser czy ktoś teraz znowu Kulej zmar Łapicki też zmar no po prostu świat się do góry dupą przewraca.
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 22 lip 2012, o 20:49

Лукашэнка pisze: fabrycznie w Subaru - ogrzewany tylko wąski pas na dole - to bezużyteczne rozwiązanie
O, przepraszam, po podgrzaniu mniej gwizdało w uszczelce :mrgreen:
burat pisze: co się dzieje
Wyjaśnienie pierwsze ostatniej czarnej serii - to pech i statystyka. Drugie - względnie coraz powszechniejszy i łatwiejszy dostęp do szybkiego sprzetu, to większe ryzyko że coraz częściej ten sprzęt człowieka przerasta. Niekoniecznie zawodnika: także organizatora, kibica...
subarka665 pisze: teraz znowu Kulej zmar Łapicki też zmar no po prostu świat się do góry dupą przewraca
Bo starsi mężczyźni umierają? Moim zdaniem to smutne, acz raczej naturalne.
Ostatnio zresztą i tak umierają coraz później (nie licząc czasów biblijnych, kiedy to niektórzy patriarchowie ciągnęli ponoć po kilka setek, albo i dłużej).
Jeszcze 300 lat temu ja byłbym już np. uważany za starca jedną nogą w grobie, a taki burat - prawie :whistle:
Ty zaś, nie wymawiając, pewnie byłabyś starą panną :giggle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 21:04

WiS, ja jednak jestem zdania ,że to pech bo nagle z dnia na dzień ludzie nie dostali sprzętu w takich ilościach co by każdy amator wsiadł i się rozwalał ,zresztą tak jak ostatni dwaj piloci nie można o nich powiedzieć ,że byli amatorami :-/ :cofee:

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 22 lip 2012, o 21:26

Лукашэнка pisze:
Jakieś podpowiedzi gdzie szukać szyby w dobrej cenie?
Allegro?
Jakaś podpowiedź nie w temacie szyby, ale w temacie allegro:
Trafiłem ostatnio na Allegro na oferty sklepu z którego kupiłem przed chwilą meble. Cena ofertowa tego sklepu na Allegro (kup teraz) była 5% wyższa niż wyjściowa cena w sklepie realnym. Cena transakcyjna w sklepie realnym była 15% niższa niż w tymże sklepie cena wyjściowa.
Allegro z całą pewnością nie jest wyznacznikiem realnej ceny, którą trzeba zapłacić za dany towar by go nabyć.
Nie wiem czy w przypadku szyb samochodowych jest tak samo, ale podejrzewam, że tak może być.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Gootek
6 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 21:36

Gal pisze: Nie wiem czy w przypadku szyb samochodowych jest tak samo, ale podejrzewam, że tak może być.
Gal,
"Allegro" rzuciłem ot tak, jako miejsce, gdzie bym poszukał może bardziej szybiarzy niz samych szyb.
No bo co potem z taką szybą? Przecież sam jej i tak nie wstawię.

Potem podałem jeszcze dwa adresy pozytywnie zweryfikowanych przeze mnie stołecznych szybiarzy.
:->

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 21:58

WiS pisze: Bo starsi mężczyźni umierają?
No toto ja wiem że to jest naturale,ale szkoda mi bardzo jest tych ludzi.
WiS pisze:
Jeszcze 300 lat temu ja byłbym już np. uważany za starca jedną nogą w grobie
Taaa Ty i starzec z jedną nogą w grobie... Jak znam życie to byłoby tak że ludzie mówili by na Ciebie Milordzie , a co do burata to ten byłby rycerzem, a co do mnie to nie wiem nikim może tak, tylko nie starą panną :mrgreen: :mrgreen:
turbina...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 22:03

subarka665 pisze: byłoby tak że ludzie mówili by na Ciebie Milordzie
Ja jestem proletariusz.
Więc raczej Eminencjo, bo w tamtych czasach, w naszej szerokości geograficznej, dla ludzi niskiego stanu jedyną szansą na komfortowe nicnierobienie była kariera kościelna :mrgreen:
Dziś, na szczęście, paleta mozliwości uległa znacznemu poszerzeniu - i to się nazywa Postęp :thumb:
subarka665 pisze: co do burata to ten byłby rycerzem
Burat, no koleżanka jak nic sugeruje Ci ten, noooo... twardy łeb ;-)

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 22:12

WiS pisze:
subarka665 pisze: byłoby tak że ludzie mówili by na Ciebie Milordzie
Ja jestem proletariusz.
OK to by wołali na Ciebie Proletariuszu ;-)
WiS pisze: Więc raczej Eminencjo, bo w tamtych czasach, w naszej szerokości geograficznej, dla ludzi niskiego stanu jedyną szansą na komfortowe nicnierobienie była kariera kościelna :mrgreen:
A toto ja może podziękuję za kościelną karierę, wolę być Twoją służącą :mrgreen:
turbina...

Gootek
6 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 22:14

subarka665 pisze:
subarka665,
a mnie nie jest szkoda ani mężczyzny, któremu przyprawia rogi o szcześćdziesiąt lat młodsza żona, ani takiego, który w sędziwym wieku przeniesie się na łono abrahamowe...
bo po prostu obie sytuacje są najnormalniejsze w świecie.
;-)

Istotniejsze od tego "ile" jest to "jak" przyżywany swoje najlepsze dni w tej doczesnej poczekalni.

Szkoda mi tych, którzy odeszli, a nie dane im było jeszcze zakosztować życia.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 22:16

Лукашэнка pisze: Szkoda mi tych, którzy odeszli, a nie dane im było jeszcze zakosztować życia
Można na to spojrzeć inaczej - los oszczędził im sporo bólu i rozczarowania.

Gootek
6 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 22:26

WiS pisze:
Лукашэнка pisze: Szkoda mi tych, którzy odeszli, a nie dane im było jeszcze zakosztować życia
Można na to spojrzeć inaczej - los oszczędził im sporo bólu i rozczarowania.
Tak, patrząc w ten sposób, to pocieszające.

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 22:27

Лукашэнка pisze:
subarka665 pisze:
subarka665,
a mnie nie jest szkoda ani mężczyzny, któremu przyprawia rogi o szcześćdziesiąt lat młodsza żona, ani takiego, który w sędziwym wieku przeniesie się na łono abrahamowe...
bo po prostu obie sytuacje są najnormalniejsze w świecie.
;-)

Istotniejsze od tego "ile" jest to "jak" przyżywany swoje najlepsze dni w tej doczesnej poczekalni.

Szkoda mi tych, którzy odeszli, a nie dane im było jeszcze zakosztować życia.
No tak masz rację. Mnie też jest bardzo szkoda tych co odeszli, ale wiesz ja jeszcze przeżywam śmierć mojego taty brata, który zmarł 4 lata temu pamiętam jak uwielbiał jeździć tirami i to jeszcze zmarł nam trzy dni przed świętami Bożego Narodzenia wtedy miał 40 lat, więc wiesz mi to ciągle chodzi dlaczego tak się stało ?? i czemu?? No, ale wygląda na to że ten na górze tak zarządził i tam musiało być :-|
turbina...

Gootek
6 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 23:02

subarka665 pisze:No tak masz rację. Mnie też jest bardzo szkoda tych co odeszli, ale wiesz ja jeszcze przeżywam śmierć mojego taty brata, który zmarł 4 lata temu pamiętam jak uwielbiał jeździć tirami i to jeszcze zmarł nam trzy dni przed świętami Bożego Narodzenia wtedy miał 40 lat, więc wiesz mi to ciągle chodzi dlaczego tak się stało ?? i czemu?? No, ale wygląda na to że ten na górze tak zarządził i tam musiało być :-|
Niewątpliwie nikt z nas nie otrzymuje żadnej gwaracji dotyczącej doczesnego życia, ani własnego, ani też tych, których odejścia są dla nas tak bolesne.
Wiara oferuje jednak ogromne pocieszenie.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 23:42

subarka665 pisze: a co do burata to ten byłby rycerzem,
dzięki ci za wiarę w człowieka :giggle: :giggle:
WiS pisze:
Burat, no koleżanka jak nic sugeruje Ci ten, noooo... twardy łeb ;-)
no coś takiego pewnie jak Monthy Phyton

Link: http://www.youtube.com/watch?v=Ah6kKb3km6g
:giggle: :giggle:

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 lip 2012, o 23:52

burat, no nie do końca takim rycerzem. Ja tam myślałam żebyś był rycerzem takim jak w reklamie ,,IKEA'' ;-) Choć walecznym i dobry rycerzem żebyś był :mrgreen:
turbina...

ODPOWIEDZ