dokładnie tak jest, na służbowozach wszyscy z ciężką nogą mają wyższe spalanie niż przy autach lepszych z mocniejszymi silnikami. to takie pozorne oszczędności bo ja bardzo często wykraczam poza założoną normę pomimo że strasznie szybko nie jeżdżę. przy podobnym stylu jazdy turboantyk w trasie 10-11 a poprzednie clio benzyna 9-10.Azrael pisze: Skoda 1.0TFSI czy ile ona tam ma pojemności wiem że w testach zaprzyjaźnioonych dziennikarzy też paliła po 16+
Arno,Arno pisze:A kol Łukaszenko, wy ocxywista nigdy nie gnacie, tak? Rozumiem, żemożemałe dzieci labo co...
Лукашэнка pisze:
Względnie oszczędne auto przy 200km/h?
1. O naprawdę niskim współczynniku oporu areodynamicznego (a nie tylko wyglądające opływowo)
2. Silnik diesla (lub mocny, ale "niskoobrotowy" benzynowy), odpowidnie przełożenie najwyższego obiegu i najlepiej żeby auto miało v-max >240km/h, tak, żeby przy tych 200 km/h silnik nie pracował jeszcze w bardzo wysokim zakresie obrotów.
Zawsze się zastanawiam, jak to jest - ludzi stać na auta po 100 i 200 tysięcy (a czasem i więcej), a różnica 2 czy 5 litrów na 100 km (czyli 12-30 zł) ich przeraża.owoc666 pisze: kto przy takich cenach paliwa będzie jeździł to 180-190?
WiS pisze: Zawsze się zastanawiam, jak to jest - ludzi stać na auta po 100 i 200 tysięcy (a czasem i więcej), a różnica 2 czy 5 litrów na 100 km (czyli 12-30 zł) ich przeraża.
No to powinniśmy masowo jeździć Fabiami i Dusterami, a jeśli Meśkiem, to tylko używaną beczką po Turkuowoc666 pisze: To chyba jednak tak jest, że niezbyt lubimy płacić po prostu ;).
WiS pisze: Mam wredniejszą teorię: na brykę Polak wyda, bo ją widać i sąsiedzi zazdroszczą
WiS pisze: A na dodatkową benzynę już nie, bo to wydatek co prawda nieporównanie mniejszy, ale zupełnie bezużyteczny z punktu widzenia autoreklamy oraz przedłużania tego i owego
Arno pisze: No właśnie, czy ktoś jeździ na codzień nowym STIajem? jak wrażenia
Cię zaskoczę. Pali 10/100 przy normalnej jeździe (120kmh), w mieście małym może z 11, jak dynamiczniej 13Arno pisze: No właśnie, czy ktoś jeździ na codzień nowym STIajem? jak wrażenia
na przykład:owoc666 pisze:Zdefiniuj oszczędne. Bo ja takiego, które pali poniżej 10 nie znam.
Gregski pisze:Audi gnajac czesto vmax dla obudzenia i przelotowo 180-200
Nigdy nie spalilo wiecej niz 10l ropy.
Lubie takie porownania.owoc666 pisze:Średnio chce mi się w to wierzyć, jeździłem sporo A6 3.0TDI i nie było szans, żeby spaliła poniżej 10 przy 180-200.
gregski pisze: Lubie takie porownania.
WiS pisze: esilon, automat i ostra jazda... to pewnie z dziewczyną jechałeś, nie?
W takim razie cisną się na usta dwa skojarzeniaesilon pisze: ad2. nie![]()