a czemuMarlena pisze: pussy wagon to już lekka przesada![]()
Malowanie zacisków ....na różowo
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Malowanie zacisków ....na różowo
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
burat, a temu że mogłabym śmiało napisać Cipkowóz
jakoś nie przemawia to do mnie 
hymmmmmmMarlena pisze: Cipkowóz
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
- KamilP
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Marlena, pussy ma wiecej tlumaczen..Marlena pisze:burat, a temu że mogłabym śmiało napisać Cipkowózjakoś nie przemawia to do mnie
tak, ale 99,9% rozumie to jednoznacznieKamilP pisze:Marlena, pussy ma wiecej tlumaczen..Marlena pisze:burat, a temu że mogłabym śmiało napisać Cipkowózjakoś nie przemawia to do mnie
- hemi112
- 5 gwiazdek
- Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
- Polubione posty: 13 razy
KamilP pisze:Marlena, pussy ma wiecej tlumaczen..Marlena pisze:burat, a temu że mogłabym śmiało napisać Cipkowózjakoś nie przemawia to do mnie
futrowóz
kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)
boberwóz 
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- hemi112
- 5 gwiazdek
- Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
- Polubione posty: 13 razy
waginmobil

kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)
jak go zrobisz na róźiowo to będzie to zwykły pedał

burat, to Twoje zdanie i ja nie muszę się z nim zgodzić
zrobię to, co mi się podoba bo to moje auto
zrobię to, co mi się podoba bo to moje auto
Marlena, według mnie najlepszą farbą do zacisków będzie VHT http://www.vhtpaint.com/products/caliperpaint/. Ma taką zaletę, że VHT kupisz lakier danego koloru i również bezbarwny żeby zabezpieczyć kolor. Ja tak robiłem swoje tylko nie ma różowego
Zanim zacząłem robić swoje zaciski sporo chodziłem po różnych forach. Z malowania zacisków mógłbym zrobić doktorat. Możesz oczywiście zrobić to na samochodzie ale przynajmniej zdejmij zacisk z tarczy, wyjmij klocki i ładnie oczyść. I pozaklejaj dokładnie żeby nie posmarkać wszystkiego
Zanim zacząłem robić swoje zaciski sporo chodziłem po różnych forach. Z malowania zacisków mógłbym zrobić doktorat. Możesz oczywiście zrobić to na samochodzie ale przynajmniej zdejmij zacisk z tarczy, wyjmij klocki i ładnie oczyść. I pozaklejaj dokładnie żeby nie posmarkać wszystkiego
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 
mały 5150, ale muszę mieć różowe
nie chcę innych
zdejmę całe zaciski i wezmę do pracy to mi elegancko wypiaskują i pomaluję zdjęte pędzelkiem.
czy coś muszę zabezpieczać przed piaskowaniem? Panie doktórze od zacisków
A co powiesz na temat tego lakieru do zacisków http://allegro.pl/foliatec-lakier-farba ... 69664.html
zdejmę całe zaciski i wezmę do pracy to mi elegancko wypiaskują i pomaluję zdjęte pędzelkiem.
czy coś muszę zabezpieczać przed piaskowaniem? Panie doktórze od zacisków
A co powiesz na temat tego lakieru do zacisków http://allegro.pl/foliatec-lakier-farba ... 69664.html
Marlena, Foliatec też jest ok, to ta sama klasa co VHT tylko nie wiem czy oni mają w spray'u? Ja chciałem koniecznie w spray'u, bo malowanie pędzlem wychodzi różnie w zależności od zdolności manualnuch. Poza tym spray wszędzie wlezie, daje równą powłokę. Poza tym VHT ma ekstra dyszę, nie jest to taka głowica jak na zwykłym dezodorancie tylko zajebista końcówka, która rozwaliła mnie na łopatki. Żadnego plucia kropelkami tylko równa mgiełka. No i jeszcze to co pisałem wcześniej VHT ma jeszcze bezbarwny. Położyłem na kolor i mam nadzieję, że kamienie będą walić w bezbarwny a nie bezpośrednio w lakier koloru.
Ja nie piaskowałem tylko tylko czyściłem papierem ściernym. 4 zaciski robiłem 1,5 roku
ale nie musiałem nic zabezpieczać.
Przed piaskowaniem musisz oczywiście zabezpieczyć wnętrze tam gdzie są tłoczki z oringami. Nie zdejmowałbym gumowych oringów tylko na całość wew. strony zacisków nakleiłbym butaprenem gumę np. wyciętą z dętki rowerowej. Szczelnie - dużo botaprenu. Nie wolno dopuścić żeby dostały się ziarnka piasku. Nie martw się później butapren daje się fajnie odklejać lub zwałkować. No chyba, że demontaż oringów i tłoczków ale nie wiem czy sama dasz radę?
Poza tym musisz dobrze zabezpieczyć otwory odpowietrzników i otwór wejścia przewodu hamulcowego. Ja bym osobiście wkręcił drewniane okrągłe kołki. Miękki sosnowy kołek z dobrze dopasowaną średnica wkręcisz szczelnie i będzie gitara. Można też wkręcić jakąś śrubę ale trudno Ci będzie dopasować gwint, bo tam nie ma zwykłego metrycznego tylko jakiś taki dziki, zagęszczony.
Powodzenia
Ja nie piaskowałem tylko tylko czyściłem papierem ściernym. 4 zaciski robiłem 1,5 roku
Przed piaskowaniem musisz oczywiście zabezpieczyć wnętrze tam gdzie są tłoczki z oringami. Nie zdejmowałbym gumowych oringów tylko na całość wew. strony zacisków nakleiłbym butaprenem gumę np. wyciętą z dętki rowerowej. Szczelnie - dużo botaprenu. Nie wolno dopuścić żeby dostały się ziarnka piasku. Nie martw się później butapren daje się fajnie odklejać lub zwałkować. No chyba, że demontaż oringów i tłoczków ale nie wiem czy sama dasz radę?
Poza tym musisz dobrze zabezpieczyć otwory odpowietrzników i otwór wejścia przewodu hamulcowego. Ja bym osobiście wkręcił drewniane okrągłe kołki. Miękki sosnowy kołek z dobrze dopasowaną średnica wkręcisz szczelnie i będzie gitara. Można też wkręcić jakąś śrubę ale trudno Ci będzie dopasować gwint, bo tam nie ma zwykłego metrycznego tylko jakiś taki dziki, zagęszczony.
Powodzenia
- KonSTi
- 3 gwiazdki
- Auto: Rarrrr!
- Polubione posty: 0
Szkoda że nie wspomniałeś że wymienione zaciski i ich czesci pierwsze zalegały na jakimś ręczniku na parapecie przez ponad rok, nie dając szansy żadnym kwiatkom, za to gromadziły mnóstwo upierdliwego kurzu
Pierwszy lakier jaki kupiłeś schodził po zdrapaniu paznokciem po kilku dobach schnięcia
A lakier VHT ściągałeś z Londynu za pomocą mojej zboczonej koleżanki
Jednak naszczęście się udało i mamy to już za sobą.
Marlena bardzo Ci współczuję pomysłu, zacny ale upierdliwy
No chyba, że to wina mojego małżonka, i jego podejścia "na tip top, ze mucha nie siada"
oczywiście między innymi za to go kocham, że nie odwala lipy
Koniec końców wyszło naprawdę ślicznie.
Czego i Tobie życzymy
Pierwszy lakier jaki kupiłeś schodził po zdrapaniu paznokciem po kilku dobach schnięcia
A lakier VHT ściągałeś z Londynu za pomocą mojej zboczonej koleżanki
Jednak naszczęście się udało i mamy to już za sobą.
Marlena bardzo Ci współczuję pomysłu, zacny ale upierdliwy
No chyba, że to wina mojego małżonka, i jego podejścia "na tip top, ze mucha nie siada"
Koniec końców wyszło naprawdę ślicznie.
Czego i Tobie życzymy
In the end,it's not the years in your life that count.It's the life in your years.

Gratulacje!!!!KonSTi pisze:mojego małżonka
czarne jest piękne...
No Super Gratulacje równieżKonSTi pisze: mojego małżonka
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
jak to bywa przy kobiecych plotach podczas malowania paznokci...tfu, zacisków człowiek dowiaduje się ciekawych nowinek
gratulacje moi drodzy na nowej drodze życia

gratulacje moi drodzy na nowej drodze życia
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 200 razy
KonSTi pisze: wina mojego małżonka
Teraz już wszystko jasne, wyrazy współ.... tfu, uznaniamały 5150 pisze: trochę mi się w życiu zawaliło
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
No, to KonSTi teraz się tłumacz