Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: Telefony, telefony...

Post 9 lip 2012, o 15:07

Chloru pisze: * nie dotyczy iOS. Tam nie ma nietypowych problemów!
nie wiem nie używam, pewno by mnie wkurzał.
Ale np. wiem, że jeżeli ktoś lubi i postawi cały dom na apple to działa to całkiem całkiem.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 9 lip 2012, o 15:11

Alan, Alan, Alan!, jasne, też znam zadowolonych userów. Mnie np. wkurzałoby na 100% jak bym chciał przenieść jakiś plik z komputera na którym nie ma iTunes. Nie da sie, przez BT też nie wyślesz i takie tam. Proste rzeczy a potrafią wkurzyć.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 9 lip 2012, o 15:14

damaz pisze:
innych (np. tych o podmianie pierdyliona aplikacji "fabrycznych" na nie fabryczne) nie chce mi się wklejać. :whistle:
Moje problemy zostały dawno rozwiązane. Wynikały one w zasadzie wyłącznie z zmiany platformy, która i tak Cię czeka, a z każdą będziesz się musiał oswoić ;-)
Z wyboru jestem bardzo zadowolony. Atutem androida jest to, że można liczyć na wsparcie Forum :-d Nie musisz też "grzebać" w telefonie. Dla zwykłych użytkowników android jest b. przyjazny.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 97 razy

Post 9 lip 2012, o 15:25

a ja już z kilku źródeł słyszałem, że Windows Phone się broni (a raczej atakuje) i że Lumie fajne som.

edit:
nie to, że jakąś wojnę czy prowokację szykuję. ja tylko dociekliwie dopytuję.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 9 lip 2012, o 15:30

Ja nieustannie polecam SGS2. Używam już ponad rok i to najlepszy telefon jaki do tej pory miałem. Nic nie musiałem grzebać, żadnych rootów, flashy, itp. Po wyjęciu z pudełka po prostu działa. Wszystkie potrzebne aplikacje są w android markecie (teraz to sklep play). A Swype jest rewelacyjny.

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 9 lip 2012, o 16:49

Ja w BB połączyłem gmaila eż za pomocą loginu i hasła. Tak samo wp i konto przyłącozne do mojego serwera(sam znajduje adresy serwerów itd).
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 19 lip 2012, o 21:26

Czy ktokolwiek w Toruniu lub okolicy miałby pożyczyć na kilka dni iPhona ? Jakiegokolwiek, chciałbym się przekonać czy warte to jest grzechu. Andek nie przypadł mi do gustu, więc szukam czegoś innego.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie
Polubione posty: 0

Post 17 sie 2012, o 18:28

Jak ktoś używa samsunga i mu się zpsuje, to odradzam oddawania do jakiegokolwiek punktu związanego z regenersis :-| Szkoda czasu...
Marcin

-_-

drout
1 gwiazdka
Auto: Był Galant 2,5 V6 jest Forek 2,5XT

Post 17 sie 2012, o 18:59

:?: why u mnie htc sensation zaczyna szwankowac. nie zawsze dziala czesc dolna ekranu :x

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 sie 2012, o 22:02

W skrócie w Samsung Galaxy SIII zniknęła fonia w obie strony przy połączeniu głosowym. Za pierwszym razem wymienili jakieś części i wgrali (stary, fabryczny, bo mi w międzyczasie się sam zaktualizował) soft, za drugim razem wgrali (ten sam stary) soft, za trzecim razem nie stwierdzili usterki :!: (pomimo, że w filii we Wrocławiu technik potwierdził zgłaszaną usterkę)...
Dla przestrogi warunki gwarancji wg Samsunga: - telefon podlega wymianie po 4krotnej naprawie z wymianą części, lub przy stwierdzeniu braku możliwości naprawy przez serwis. W tym przypadku w Regenersis ograniczą się do wymiany softu ew nie stwierdzaniu stwierdzonej usterki i zaleceniu sprawdzenia SIM. Nieważne, że przed drugim oddaniem do naprawy wymieniłem SIM na nową i ich o tym poinformowałem, że nic nie pomogło... Tak to do końca gwarancji można u nich "przechowywać" telefon. Co gorsza nie obędzie się bez "naturalnego starzenia się" w postaci coraz to nowszych rys. :-|
Telefon, bardzo fajny zresztą (dopóki działał), miałem prawie miesiąc, a w serwisie jest już ponad miesiąc.
Zobaczymy co powie serwis "konkurencyjny". Na razie wysmarowałem maila do Samsunga, też zobaczymy co powiedzą. :-|
Teges w nietegesie jest taki, że sobie pojeździłem subarakiem po mieście przekazując telefon od serwisu do serwisu...
Marcin

-_-

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 17 sie 2012, o 22:11

O ku...a a ja właśnie to to kupiłem :mrgreen:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 sie 2012, o 22:27

TERZO, witaj w klubie, niedawno walczyłem z XperiaS :mrgreen: Serwis zgadnij jaki. No ukochany regenersis, psia mać. :mrgreen:

W sumie to muszę im się przypomnieć, bo mi się nie podoba ekran. ;-)
TERZO pisze: Tak to do końca gwarancji można u nich "przechowywać" telefon. Co gorsza nie obędzie się bez "naturalnego starzenia się" w postaci coraz to nowszych rys.
mój przyszedł wypalcowany paluchami jakiegoś ciołka w dodatku z foliami technicznymi. I pudełko zgniecione. Za tyle kasy za kalkulator to człowiek by jednak chciał, zeby chociaż wyglądało to jakoś. Jakoś.

Jeszcze pewno za jakiś czas będę musiał kupić coś ipada. Już mi się odechciewa, chyba, że znajdę używany. Używane zawsze działały do śmierci.

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 sie 2012, o 22:35

mały 5150 pisze:O ku...a a ja właśnie to to kupiłem :mrgreen:
To już wiesz gdzie nie oddawać w razie wu. Ja nie wiedziałem...

Alan, Alan, Alan! pisze:TERZO, witaj w klubie, niedawno walczyłem z XperiaS :mrgreen: Serwis zgadnij jaki. No ukochany regenersis, psia mać. :mrgreen:

W sumie to muszę im się przypomnieć, bo mi się nie podoba ekran. ;-)
TERZO pisze: Tak to do końca gwarancji można u nich "przechowywać" telefon. Co gorsza nie obędzie się bez "naturalnego starzenia się" w postaci coraz to nowszych rys.
mój przyszedł wypalcowany paluchami jakiegoś ciołka w dodatku z foliami technicznymi. I pudełko zgniecione. Za tyle kasy za kalkulator to człowiek by jednak chciał, zeby chociaż wyglądało to jakoś. Jakoś.
A no widzisz... Trza było pisać i ostrzegać :P
Ja w każdym razie telefonu już w ich łapska nie oddam... i ostrzegam. Omijać jak psią kupę :cofee:
Marcin

-_-

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 sie 2012, o 22:38

Alan, Alan, Alan! pisze: ipada
Z tego co słyszałem to wszystkie "i" mają tylko roczną gwarancję producenta, a drugi rok spada na bary sprzedawcy, który zwykle się wypina na klienta...

I jak żyć pranie Premierze? :wall:
Marcin

-_-

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 sie 2012, o 22:40

TERZO pisze: A no widzisz... Trza było pisać i ostrzegać :P
Ja w każdym razie telefonu już w ich łapska nie oddam... i ostrzegam. Omijać jak psią kupę
ponawyzewnętrzniałem się w tym wątku :mrgreen:

W każdym razie masz wybór. Sony Mobile nie przewiduje. Chociaż może daj namiar, zadzwonię i zapytam. W Sony na infolinii nie za bardzo wiedzą o co biega.
TERZO pisze: Z tego co słyszałem to wszystkie "i" mają tylko roczną gwarancję producenta, a drugi rok spada na bary sprzedawcy, który zwykle się wypina na klienta...
tym na razie się nie przejmuję. Będzie więcej klientów, którzy będą się przejmować iKalkulatorami to pomyślę. Dlatego zakładam używany w razie czego, bo służyć będzie do testów raz na parę miesięcy.

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 sie 2012, o 22:57

Alan, Alan, Alan! pisze: Chociaż może daj namiar, zadzwonię i zapytam.
Namiar na co? :? Na inny serwis? Z tego co widzę SE nie robią...
Marcin

-_-

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 17 sie 2012, o 23:18

ja mam szajsunga i nie mam takich problemów . Koleżanka ma taki sam i nie ma problemów . Jeśli chodzi o serwis regenersis to naprawiali mi w Jankach i nie mam zastrzeżeń do nich .

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 sie 2012, o 23:38

Kubik1 pisze:ja mam szajsunga i nie mam takich problemów . Koleżanka ma taki sam i nie ma problemów . Jeśli chodzi o serwis regenersis to naprawiali mi w Jankach i nie mam zastrzeżeń do nich .

Nigdzie nie napisałem, że się szajsungi psują na potęgę. Telefon wybrałem ze względu na jego parametry, i do czasu spsucia bardzo mi się podobał, a że mi się spsuł cóż.. życie.. akurat trafiło na mnie...
Jednak załatwienie sprawy przez wspomniany serwis, udawanie, że nie ma usterki i robienie ze mnie głupka sugerując sprawdzenie karty sim, żadnego kontaktu z technikiem z wro, który potwierdził usterkę, żadnego kontaktu ze mną, nic, usterki nie stwierdzono. Jakież to proste i łatwe. Niestety za taką usługę kasy od samsunga otrzymać nie powinni i będę pisał do wszystkich świętych aby rozważyli komu dają autoryzację...
Marcin

-_-

Kubik1
5 gwiazdek

Post 17 sie 2012, o 23:48

TERZO pisze: Nigdzie nie napisałem, że się szajsungi psują na potęgę. Telefon wybrałem ze względu na jego parametry, i do czasu spsucia bardzo mi się podobał, a że mi się spsuł cóż.. życie.. akurat trafiło na mnie...
Jednak załatwienie sprawy przez wspomniany serwis, udawanie, że nie ma usterki i robienie ze mnie głupka sugerując sprawdzenie karty sim, żadnego kontaktu z technikiem z wro,

Źle mnie zrozumiałeś .
Jestem zadowolony z szajsunga to jedno .
Jastem zadowolony z serwisu w Jankach to drugie . Być może ten serwis w Jankach jest lepszy i tyle . 8-)

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 18 sie 2012, o 00:01

Kubik1 pisze:Być może ten serwis w Jankach jest lepszy i tyle . 8-)
Właśnie stamtąd trzykrotnie wracał mój telefon. Być może jest on za nowy na ich umiejętności, ale to ich nie tłumaczy ... Mi telefon trzymali ponad miesiąc ( z przerwami na oddanie co dwa tygodnie, ale żeby stwierdzić, że nie naprawili, musiałem podpisać glejt o odebraniu telefonu - szprytne,a nawet cwane..), porysowali i oddali spsuty. Odradzam i z tego co AAA pisze nie jestem w tym osądzie odosobniony.

Tak apropo, jaką usterkę Ci naprawili?
Marcin

-_-

Kubik1
5 gwiazdek

Post 18 sie 2012, o 06:18

TERZO pisze: Tak apropo, jaką usterkę Ci naprawili?
Raz wymieniali płytę główną , a raz wyświetlacz . To było w HTC . Mój SAMSUNG pracuje bez zastrzeżeń ale koleżance naprawili w ciągu tygodnia i jest ok.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 18 sie 2012, o 10:50

mały 5150, i bardzo dobrze bo to bardzo fajny telefon 8-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 18 sie 2012, o 16:22

Nokia E52.
Trochę SMS, dwie rozmowy, 11 dni w gotowości. ;-)

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 16 paź 2012, o 17:35

Poczytałem Was - podkusiło mnie - kupiłem coś z Androidem, a konkretnie Samsung Galaxy Tab 2 10.1. z 3G ( tak żeby za granicą wrzucić obcy internet i śmigać do woli ).
Działa szybko, sprawnie. Po dwóch godzinach miałem wszystko opanowane i poustawiane. Nawet mój staruszek go ogarnia.

Idąc za ciosem, zmieniłem Nokię N_8, która upadła mi na drzwi , na Sony Xperia T (choć mam Mac'i w domu i firmie, nie chciałem srajFona, bo - mówiąc w skrócie - jest trochę ułomny ).
Mija q..wa 3 dzień a ja wciąż nie mogę dojść ustawień. Ustawienie trybu USB, import kontaktów i parę innych to był horror.
Z pierdół - brak możliwości usunięcia pustych ekranów, całkowita inwigilacja - każda gra, aplikacja czy nawet latarka ma dostęp do informacji, np. na jakie numery dzwonie :wall: :wall: :wall:
Brak odtwarzania flash'a etc.
EDIT: bateria nie wytrzymuje nawet doby...

Dostaję telefon wart ileś tam PLN'ów ( zapłaciłem 1,23 z VAT ) i muszę ściągnąć na niego masę aplikacji, żeby działał w miarę normalnie i był użyteczny :evil:

Chyba przesiadam się na Nokię 6310i :-/
Life is a Joke !

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 paź 2012, o 18:23

@lbert, to ten Ericsson musi być jakiś megakulawy...
@lbert pisze: Ustawienie trybu USB

A co tu ustawiać - albo jest w trybie developerskim jak chcesz debuggować aplikacje pisane przez siebie albo nie i tyle. Nigdy nie miałem z tym problemów.
@lbert pisze: import kontaktów

Synchronizacja via gmail albo coś innego. Prościej być nie może. W ten sposób przenoszę kontakty od kilku długich lat.
@lbert pisze: brak możliwości usunięcia pustych ekranów,

Albo jakis fuckup launchera z SE albo po prostu nie przeczytałeś instrukcji ;-) U mnie wszzystkie launchery jakie miałem pozwalają na usunięcie pustych ekranów.
@lbert pisze: całkowita inwigilacja - każda gra, aplikacja czy nawet latarka ma dostęp do informacji, np. na jakie numery dzwonie
To już zależy od tego co sobie wymyśli autor aplikacji. Fakt - niektóre dziwnie lubią poszpiegować. Taka cecha systemu otwartego ;-)
@lbert pisze: Brak odtwarzania flash'a etc.

Dziwne. Nie mam z tym problemów na Galaxy2 + Opera.
@lbert pisze: bateria nie wytrzymuje nawet doby...

Smutne to to. U mnie po przyjściu do domu z pracy mam 60-80% w zależności od tego jak używałem telefonu.

ODPOWIEDZ