Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Coś niedobrego

Post 22 sie 2012, o 11:04

Alan, Alan, Alan!, niestety małe szanse na upadek wybiórczej. Chociaż jakby władza była inna i całkowicie zniknęła publiczna prenumerata i komunikaty to byłby dobry cios. Ale ten artykuł o reklamach jest chybiony bo komunikaty mają inne stawki niż reklamy komercyjne. Takie futrowanie reklamami było zawsze, czy było to Życie, czy też Przegląd i Trybuna. Nie po to zostają resztówki akcji w prywatyzowanych spółkach aby z tego nie korzystać.

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 22 sie 2012, o 11:37

Tak z innego bieguna...
O tych prawych i sprawiedliwych...
:roll:
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/sr ... omosc.html

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 22 sie 2012, o 12:39

FUX, cała ta banda polityków ma takie zakamuflowane interesiki :wall: , wypływają jak jest potrzeba chwili . coś się musi dziać :evil: Nic mnie już nie zdziwi :cofee:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 22 sie 2012, o 13:20

FUX, ja tam tych prawych i sprawiedliwych nie kocham ale sam artykuł to po prostu zgrabnie zrobiona kompilacja nic nowego nie wnosząca. Taki tabloidowy styl którym można kopnąć opisywaną postać za wszystko albo też zrobić z niej niewiniątko i ofiarę losu.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 22 sie 2012, o 15:56

FUX,
no ale w czym problem?

Każda partia polityczna zgodnie z ustawą dostaje dotacje proporcjonalne do sukcesu wyborczego.
Moim zdaniem, to ich wewnętrzną sprawa co z nimi robią. Decydują o tym władze partii. Władze zostały wybrane przez członków.
Ja nie jestem członkiem PIS, więc się nie zastanawiam czy więcej wydadzą na banery wyborcze, na jakieś konwencje, czy na przykład na ochronę swojego prezesa. Bo czy to moja sprawa?

Nie sądzę, żeby inne partie wydawały swoje dotacje w sposób, który uznałbym za bardziej racjonalny.
Więc jeśli już miałbym się zastanawiać, to nad tym czy tych dotacji nie ograniczyć.
PO miało nawet kiedyś taki postulat.
Ale teraz jakoś nie chce już rezygnować z największej porcji publicznych pieniędzy, którą dostają.

Ten artykuł to jest odwracanie uwagi od spraw ważnych.

Robienie zarzutów jakiejś partii, że wydaje za dużo pieniędzy na to czy tamto... a to niby publiczne pieniędze...
to tak jakby komuś kto pracuje w budżetówce (czyli dostaje pensę z budżetu państwa) zarzucać, że pije w niedzielę do obiadu drogie markowe wino, a nie na przykład jabola, czyli że szasta naszymi publicznymi pieniędzmi.
;-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 22 sie 2012, o 16:06

Czy możecie przenieść się z tymi bezsensownymi gadkami o polityce do właściwego, bezsensownego wątku temu celowi poświęconemu?

Tam nie zaglądam. Czy muszę unikać też innych wątków???? :evil:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 22 sie 2012, o 19:57

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... ale=kielce

oupsss...

Zapieprzanie pożyczonym ferrari po mieście jakoś potrafię, od biedy, zrozumieć (co nie znaczy, że rozgrzeszyć tragiczne skutki).
Natomiast wyprzedzanie skuterkiem auta, przepuszczającego pieszego na pasach... to już nie jest pech.
O ile podane fakty się potwierdzą, to mamy do czynienia z niebezpiecznym kretynem.

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie
Polubione posty: 0

Post 22 sie 2012, o 20:00

Spoko, siedzieć na ławce w sądzie nie może ze względu na stan zdrowia.
Zapindalać w takiej samej siedzącej pozycji po mieście - no problemo :?
Marcin

-_-

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 22 sie 2012, o 20:00

WiS, może nie on prowadził :evilgrin:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Gootek
6 gwiazdek

Post 22 sie 2012, o 20:33

WiS pisze:O ile podane fakty się potwierdzą, to mamy do czynienia z niebezpiecznym kretynem.
WiS,
na podstawie tego materiału można sobie wyrobić jakieś wrażenie co do obecnej kondycji intelektualnej tego człowieka.
http://www.tvp.pl/publicystyka/tematyka ... dy/8082402
(nie jest najgorzej...
jeśli wziąć pod uwagę trafne spostrzeżenie na temat narodu francuskiego. :giggle:)

Mimo wszystko, na miejscu tych jego przyjaciół przekonywałbym go, żeby nie prowadził pojazdów mechanicznych, włączając w to skutery...
na ale nie jestem na ich miejscu.

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 22 sie 2012, o 21:13

WiS pisze:Natomiast wyprzedzanie skuterkiem auta, przepuszczającego pieszego na pasach... to już nie jest pech.
O ile podane fakty się potwierdzą, to mamy do czynienia z niebezpiecznym kretynem.
Może przed wydaniem sądu przeczytaj wiadomość do końca.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 22 sie 2012, o 21:20

bojar, przeczytałem.
Obecna wersja linkowanej wiadomości różni się zdecydowanie od pierwotnej (zwróć uwagę na godzinę ostatniej aktualizacji newsa i godzinę mojego posta). Ponieważ wiem, że takie rzeczy się w newsach zdarzają, nieprzypadkowo asekurowałem się zwrotem "o ile podane fakty się potwierdzą".
No, nie potwierdziły się... co nie znaczy, że w wersję drugą należy wierzyć bez zastrzeżeń.
Może było tak, może inaczej.
W każdym razie, p. Maciej miał tym razem sporego fuksa :whistle:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 22 sie 2012, o 21:27

bojar pisze: Może przed wydaniem sądu przeczytaj wiadomość do końca.

Próbuję sobie wyobrazić jak to możliwe, że pierwsi świadkowie mówią o przejściu dla pieszych i wyprzedzaniu samochodu, który zatrzymał się przed przejściem, a następni o zupełnie innej sytuacji, bez przejścia i w ogóle wina pieszego. Ciekawe ile wziął poszkodowany za przyjęcia mandatu zamiast znanego celebryty, który ma kłopoty z prawem :?

Dobrze opisał to ktoś w jednym z komentarzy
"Ostateczna wersja: To pieszy potrącił Zientarskiego na skuterze. " ;-)

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 sie 2012, o 23:18

no dokładnie, może to i teoria spiskowa, ale coś w tym może być...
Marcin

-_-

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 22 sie 2012, o 23:29

mówcie co chcecie ja tam Maćka zawsze lubiłem jego programy były robione zawsze z jajem i tak ,że wszystkim redaktorom motoryzacyjnym było lata świetlne do nich i dalej jest. Miał swój styl V-Max czy 4x4 zawsze świetnie się oglądało.
Niestety nie wyszło w życiu i tyle ja go nie osądzam bo pewnie mając takie auta do dyspozycji też nie był bym świętym i daleko mi do rzucania kamieniem w jego kierunku :-/
Dla mnie jest to ogromna strata dla dziennikarstwa motoryzacyjnego które lubiłem oglądać ,a teraz w zamian mamy pajaców silących się na bycie cool w postaci Tedego :wall:
Ostatnio zmieniony 23 sie 2012, o 02:59 przez burat, łącznie zmieniany 1 raz.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 23 sie 2012, o 02:53

Konto usunięte pisze: "Ostateczna wersja: To pieszy potrącił Zientarskiego na skuterze. "

nihil novi. Żyjemy w na tyle głębokiej komunie, że mnie nic nie zdziwi.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 23 sie 2012, o 03:01

Alan, Alan, Alan! pisze: nihil novi
ty a używanie normalnego języka to co już od razu musi szpanować że se cuś wyguglał :razz: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 sie 2012, o 08:21

burat pisze:mówcie co chcecie ja tam Maćka zawsze lubiłem jego programy były robione zawsze z jajem i tak ,że wszystkim redaktorom motoryzacyjnym było lata świetlne do nich i dalej jest. Miał swój styl V-Max czy 4x4 zawsze świetnie się oglądało.
Niestety nie wyszło w życiu i tyle ja go nie osądzam bo pewnie mając takie auta do dyspozycji też nie był bym świętym i daleko mi do rzucania kamieniem w jego kierunku :-/
Dla mnie jest to ogromna strata dla dziennikarstwa motoryzacyjnego które lubiłem oglądać ,a teraz w zamian mamy pajaców silących się na bycie cool w postaci Tedego :wall:
Ale tu nie chodzi o to co Maciek zrobił, tylko o to jak ucieka od odpowiedzialności. Skoro może jeździć na skuterze, to znaczy, że podejmuje świadome decyzje i jest sprawny fizycznie na tyle, że przed sądem stanąć może, a tego nie robi. Jest to kolejny przykład nieudolności wymiaru sprawiedliwości i patrząc na to wszystko zaczyna mi się wydawać, że nie opłaca się być uczciwym. A pieszy? Dostał 200zł mandatu, a zyskał pewnie kilka tysi... Zysk większy niż w Amber Gold :mrgreen: Mając taki wybór "też bym świętym nie był" ;-)
Marcin

-_-

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 23 sie 2012, o 09:53

TERZO, :thumb:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 23 sie 2012, o 09:56

TERZO pisze: Ale tu nie chodzi o to co Maciek zrobił, tylko o to jak ucieka od odpowiedzialności.
a mogę mieć inne zdanie?
Dla mnie nie on ucieka od odpowiedzialności, tylko jego stary zamiata wszystko pod dywan. Maciek przez ostatnie parę lat nie wiedział o co kaman - bo nie bardzo pewnie miał jak. Miał żonę i dwóch synów jak pamiętam. A że jego żonę stary Zientarski nie bardzo trawił, to go wzięli do siebie i kazali się rozwieść. Ja tego nie ogarniam. Dla mnie, szarą eminencją jest stary Zientarski i on pociąga za sznurki wszędzie - a z Maćka zrobili warzywo i małego chłopczyka, co do tatusia i mamusi chodzi pod spódnicę. Z żoną i dziećmi, pewnie musiałby większy wysiłek podjąć do powrotu do normalnego życia - bo jak pamiętam wywiad z jego byłą żoną i synami - starali się nad nim nie litować, żeby musiał podjąć walkę. A jak się rodzice Maćka wpierdzielili w sprawy - to się posypało.
Zresztą - dla tych co nie widzieli
Link: http://uwaga.tvn.pl/21111,wideo,104448, ... ortaz.html
oczywiście to tylko jedna strona medalu, pewnie druga ma swoje zdanie - ale coś było zawsze na rzeczy.
Wg mnie Maciek jest winny wypadku w Ferrari - ale wszystko co nastąpiło potem, unikanie rozpraw, granie na zwłokę i inne podchody - to już działanie jego staruszków :cofee:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 23 sie 2012, o 10:02

busik pisze: unikanie rozpraw, granie na zwłokę i inne podchody - to już działanie jego staruszków

bo trzeba mieć jaja, żeby się wyrwać spod skrzydeł mamusi i wpływowego tatusia. Ale wygodniej jest sobie pod nimi być.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 23 sie 2012, o 10:02

o to to to :-)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 sie 2012, o 10:19

busik, zgadzam się i w sumie w takim stanie w jakim był Maciek po dzwonie to się nie dziwię, że jego ojciec ciągnął za wszystkie sznurki aby go schować. Niemniej jednak Maciek wydaje się być już na tyle zrehabilitowany, że powinien kumać dlaczego jest w takim stanie. To, że tatuś każe to jedno, a to że ma dowód (wie do czego dowód uprawnia i jak z niego korzystać, bo jeździ pierdzidełkiem) i własną wolę to drugie. Nie mówię o tym, że powinien się przyznać, tylko o tym, że powinien pozwolić wyjaśnić ekspertom co się wtedy stało na podstawie danych, które z czasem się zacierają. To czy on siedział za sterem czy nie, powinien ocenić sąd i biegli. Ale trzeba mieć jaja...
Marcin

-_-

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 sie 2012, o 10:54

Zamiast wierzyć bezmyślnie we wszystko, co bezwzględne kretyny wypisują na portalach i co pieprzą w TVN24, zobaczcie jak się policja wycofała dziś z obwiniania MZ i okazało się, że ten gość wtargnął...
Czy macie dokłądne dane na temat stanu umysłu MZ, żeby pieprzyć o unikaniu odpowiedzialności? Czy przeprowadziliście badania psychologiczne tego pana, żeby pisać jak na onecie? No się zastanówta.
Tu nie onet i nie pudel. A nawet nie plotek.
Oczekuje się nieco myślenia.
Co was obchodzi, co się dzieje w ich rodzinie i kto pociąga za jakie sznurki i czy tato MZ lubił żonę czy nie - czy naprawdę was to interesuje? Czy to jest w ogle nasza sprawa? Czy może raczej media pełne krwiopijskiej bandyterki wdrukowały nam wszystkim do łbów, że o tym trzeba rozmawiać, bo tym oni się karmią i za każde kliknięcie cyka im kasa...
Zniżacie się do niewiarygodnie niskiego poziomu w tej dyskusji. Magiel.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 23 sie 2012, o 11:20

A mnie gówno obchodzi , kto tu co zamiata, czy ukrywa go czy nie , pod czyją jest opieką :cofee: .
Ważne dla mnie jest to ,że powinien stanąć przed Sądem . Czy jest winny , oceni sąd :idea: Zginął człowiek i to wymaga wyjaśnienia :idea:

ODPOWIEDZ