Elektroniczna szluga

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Re: Elektroniczna szluga

Post 29 sie 2012, o 19:33

Alan, Alan, Alan! pisze: w naszym LOT ciągle się pije. Staruszkowie wracali teraz przez Chiny właśnie LOTem.
Niestety np. na trasie WAW-NYC-WAW LOT nie serwuje za darmo nic alkoholowego. Pewnie się boją, że im rodacy wszystko wypiją i zaczną szaleć.
A w Nowym Jorku na JFK nie dość że w sklepach wolnocłowych nie ma malutkich buteleczek, to jeszcze każdy zakup zostaje szczelnie zapakowany i odebrany przy kasie. Oddają dopiero tuż przed wejściem do samolotu.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 29 sie 2012, o 19:40

Godlik pisze: Oddają dopiero tuż przed wejściem do samolotu.
No to znaczy, że oddają just in time... ;-)
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 29 sie 2012, o 21:35

I pomyśleć że kiedyś w zakładowym sklepie można było piwo kupić . Komu to przeszkadzało ?
Miesiąc temu na budowie SKANSKA w Polsce znaleźli puszke po piwie w jakimś kącie , to wszyscy musieli dmuchać w alkomat . :o

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 29 sie 2012, o 21:45

naprzeciwko mojej chaty developer buduje bloki - codziennie rano w sklepie stoję w kolejce z chyba połową ekipy budowlanej - a nie kupują tylko bułek i serka... :cofee:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Kubik1
5 gwiazdek

Post 29 sie 2012, o 21:59

busik pisze:naprzeciwko mojej chaty developer buduje bloki - codziennie rano w sklepie stoję w kolejce z chyba połową ekipy budowlanej - a nie kupują tylko bułek i serka... :cofee:
Do czasu az wpadnie INSPEKCJA PRACY albo stanie sie wypadek . Do mnie jak dzwoni skanska o wycenę to na końcu kosztorysu piszę że to jest cena normalna a dla was razy trzy . Oni na budowie maja więcej inspektorów BHP niż inżynierów .
Zakaz palenia papierosów obowiązuje od chwili ogrodzenia terenu . Za palenie papierosa jest 500zł mandatu a za zdjęcie okularów 600zł za włożenie ręki do kieszeni 400zł

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 1 wrz 2012, o 01:20

wczoraj kupiłem smakowe. Pan, który akurat też coś kupował polecił mi smak marlboro, bo ten, który miałem był jakiś dziwny (niby camele, ale dziwny posmak - już myślałem że taka cecha ekiepa, okazało się że Ci, którzy robili ten 'aromat' chyba w życiu fajki nie jarali ). Pani natomiast pomyliła się i oprócz truskawkowego :mrgreen: (wziąłem na próbę, bo ponoć intensywny) dała mi kawowy.

Teraz to ma sens. Smakuje całkiem ok, fajki kupiłem dopiero jak w 4 sklepie nie mieli rozmienić (bo i tak je lubię). Tak to w ogóle nie potrzebowałem. Jedyny problem w tym, że wychodziłem na papierosa, więc teraz jak muszę pomyśleć nad robotą to się zrywam w kierunku drzwi.

Jeszcze trochę odkasłuję od pary wodnej. To i tak nic w porównaniu co moje gardło ostatnio wyprawiało rano. Kot spieprzał.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 1 wrz 2012, o 10:35

Alan, Alan, Alan!, wytrwałości życzę ;-)

Kubik1
5 gwiazdek

Post 1 wrz 2012, o 10:52

Alan, Alan, Alan!, Ale chcesz rzucić palenie czy tylko chcesz sie przestawić na parę ?

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 1 wrz 2012, o 14:56

Zacząłem rozważać możliwość.
Czy ktoś może mi polecić jakiś konkretny model?
Albo napisać czego unikać?
Co to jest Volish bo info na ich stronach to totalny bełkot?
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 wrz 2012, o 17:17

Gal, ja mam chyba najprostszy na próbę Mild Pure. Ogromną wadą jest wieśniacka dioda udająca żar. :mrgreen:
Trzeba zaczepić Funkiego on ma chyba coś fajnego.

Wygląda na to, że mi się spodobało więc przyłączam się do pytania.

W galmoku jest wyspa i chłopak chyba potrafi doradzić. Nie właź na fora, bo tam gorzej jak u nas zapytać jakie klocki do imprezy.
Kubik1 pisze: Alan, Alan, Alan!, Ale chcesz rzucić palenie czy tylko chcesz sie przestawić na parę ?
nie wiem :mrgreen:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 1 wrz 2012, o 17:36

Alan, Alan, Alan! pisze:
Kubik1 napisał(a):Alan, Alan, Alan!, Ale chcesz rzucić palenie czy tylko chcesz sie przestawić na parę ?

nie wiem :mrgreen:

Ale wiesz że coś trzeba zmienić ???
Boisz się ze nie dasz rady ? Dasz radę jeśli chcesz - trzeba być twardym a nie mientkim ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 wrz 2012, o 18:24

Kubik1, :wall:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 1 wrz 2012, o 18:33

Zauważ ile razy sięgasz podświadomie . Ile razy łapiesz się na tym że to odruch a nie chęć palenia . Po zapaleniu zatrybiasz że tak naprawdę to nie chciało się palić . Wytrzymaj kilka sekund a przejdzie . Chęć zapalenia wraca po kilku minutach lub kilkunastu . Jak wytrzymasz trzy dni to masz z górki . Po trzech dniach jest ci lżej nie palić bo te trzy dni to był taki wysiłek że szkoda wracac do palenia bo znowu będziesz musiał podjąć wysiłek . Wierz mi że jast łatwiej niż sie wydaje przed próbą .
Dasz radę !!!

Kubik1
5 gwiazdek

Post 1 wrz 2012, o 18:40

Jeśli poznasz siebie i swoje słabości to jesteś gość i takie sprawy łatwo załatwiasz . Znam takich co palili 50 lat i dali radę . Czy jesteś gorszy od nich ? Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak smierdzi palacz . Po dwóch miesiącach zrozumiesz jakim gównem jest papieros . Jak wyjmiesz ciuchy z szafy to śmierdzą nawet po praniu - nic tego smrodu nie zabije . Zrobisz pranie i z przyjemnością założysz sweter . Pamietaj o spacerach bo to pomaga zabić czas i mozesz sie oczyścić i wiele przemysleć . Najgorsze to mieć fajki w zasięgu ręki . Sobota jest najlepszym dniem na początek czegoś nowego . :thumb:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 wrz 2012, o 18:43

stary, skończ :cofee:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 1 wrz 2012, o 18:46

mogę jeszcze ? :-p

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 4 wrz 2012, o 15:49

Alan, Alan, Alan!, w świetle artykułu to ta sztuczna fajeczka to też jakaś niezdrowa jest...

http://natemat.pl/29721,e-papierosy-szk ... zy-tytoniu

ja to palacz okazjonalny jestem, więc wybieram analogową wersję...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Gootek
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 16:03

Barthol pisze:ja to palacz okazjonalny jestem, więc wybieram analogową wersję...
Barthol, nie pal.
Dzisiejsze czasy stwarzają tyle innych możliwości żeby zostać niewolnikiem.
Możesz zostać niewolnikiem banku, możesz zostać niewolnikiem korporacji, możesz zostać niewolnikiem netu, możesz zostać niewolnikiem butelki (albo puszki), możesz zostać niewolnikiem fryzjerów... itd...
Po cholerę Ci jeszcze niewola uwięzionego w paczce fajek?
:roll:

;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 16:13

Barthol pisze: Alan, Alan, Alan!, w świetle artykułu to ta sztuczna fajeczka to też jakaś niezdrowa jest...
pewno ciołki kombinują akcyzę :mrgreen:

Te badania to stek bzdur, powinni porównać to do analogowych fajek. A tu badają także niepalących. Ja epap traktuję jako dużo zdrowszą alternatywę do nawet 40 mocnych cameli dziennie. To co mam zostać przy analogach? ;-)

BTW ciągle jaram też normalne, na razie nie mam zamiaru rezygnować ;-)
Лукашэнка pisze: Po cholerę Ci jeszcze niewola uwięzionego w paczce fajek?
bo będzie to dobrowolne niewolnictwo. Coś bardzo cennego w tych czasach :mrgreen:

barton
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 16:36

Лукашэнка pisze:
Barthol pisze:ja to palacz okazjonalny jestem, więc wybieram analogową wersję...
Barthol, nie pal.
Dzisiejsze czasy stwarzają tyle innych możliwości żeby zostać niewolnikiem.
Możesz zostać niewolnikiem banku, możesz zostać niewolnikiem korporacji, możesz zostać niewolnikiem netu, możesz zostać niewolnikiem butelki (albo puszki), możesz zostać niewolnikiem fryzjerów... itd...
Po cholerę Ci jeszcze niewola uwięzionego w paczce fajek?
:roll:

;-)
Generalnie to duża trafność jest w tym co piszesz (człowiek uzależnić się może od wszystkiego, zarówno psychicznie jak i fizycznie)... Ja sobie zakopcę fajkę towarzysko (z bliskimi mi osobami) a potem gdy biegam po parku (dla kondycji a nie dla wyników) to ten niehigieniczny wybryk wypominam sobie ;-) Ale tak to generalnie fajki mnie nie ruszają wcale, a tzn. że jestem uzależniony od pewnych sytuacji :->
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 4 wrz 2012, o 17:05

Alan, Alan, Alan! pisze: pewno ciołki kombinują akcyzę :mrgreen:
Podsuwaj im dalej takie pomysły. :wall: :wall: :wall: Akcyza na parę wodną... :mrgreen: Ciekawe jak sobie kawę zrobisz do tego fajka :razz:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 18:05

Chloru pisze: Akcyza na parę wodną...
niotynę i wcale mnie to nie zdziwi. Za cashback powinno się odprowadzać podatki.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 5 wrz 2012, o 00:54

Nad czym tu dyskutować :?
Albo palisz ,sprawia Ci to przyjemność, akceptujesz ewentualny bałagan w zdrowiu i samopoczuciu związany z jaraniem, albo rzuć i nie męcz siebie i innych :evilgrin:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 wrz 2012, o 01:48

danikl pisze: Albo palisz ,sprawia Ci to przyjemność, akceptujesz ewentualny bałagan w zdrowiu i samopoczuciu związany z jaraniem, albo rzuć i nie męcz siebie i innych
ależ drogi spidermanie, czymże ja Cię męczę. Przeca ja nie pytam, tylko gadam, a właściwie to chciałem się dowiedzieć czegoś w temacie. Aż takich zagwozdek filozoficznych jak przedstawiłeś nie mam w tym temacie ;-)

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 5 wrz 2012, o 09:08

Alan, Alan, Alan! pisze: ależ drogi spidermanie,
jaki tam spiderman - toż to BATMAN jak się patrzy ;-) albo po naszemy netoperek :giggle:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

ODPOWIEDZ