[Z] Zamienie Honde Civic na Forestera 2.0 XT

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
OSCAR
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Civic R18A2 HB 5D Sport Galaxy Grey
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: [Z] Zamienie Honde Civic na Forestera 2.0 XT

Post 25 lip 2012, o 11:40

Bergen pisze:
OSCAR pisze: Jak tak dalej pojdzie to moder zamknie temat i tyle sie dowiem o upragnionym forku XT ;-(
Chyba masz jakieś traumy z innych for :whistle: ;-)
mozliwe ^^ ........
ale szkoda, ze malo rzeczowych odpowiedzi na moje zapytania, a w sumie czasem jakbym pisal do siebie ..... nie ukrywam, ze istotne dla mnie w tym momencie. Mysle, ze jest tu sporo osob, ktore moga cos konkretnego napisac o cenach, wymianach, warsztatach, nawet o pierdolach i drobnostkach, ale zwiazanych z tematem a nie tylko bicie piany. Robi sie mase stron gdzie jest malo informacji.

Mniejsza o to, jak Was blizej poznam to na spotach przy piwku czy wiskachu mozna sobie pociagnac lacha i pobic piane :-d , poza tym poznaje nowe forum i nowych ludzi, wiec sie pewnie pochili przyzwyczaje :giggle:

pozdrawiam

... wole zalowac rzeczy jakie zrobilem, niz tych ktorych nie zrobilem ;)
Galaxy FK2 R18A2
Obrazek

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,0 XT MY03 - Kocur ;)

Post 25 lip 2012, o 11:44

OSCAR, nie marudź :giggle: :giggle:

pakuj się, forka pooglądasz i zdecydujesz czy chcesz takiego czy może nowszego :whistle:
Serwis masz najbliższy w Dzierżoniowie - MTS Subaru, chyba lepszego w okolicy nie znajdziesz.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 25 lip 2012, o 12:35

OSCAR pisze: ale szkoda, ze malo rzeczowych odpowiedzi na moje zapytania,

Wbrew pozorom, całkiem sporo :idea:

Jeśli masz czas w tę niedzielę, pojedź do Bolesławca :arrow: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 11#p310311 Lekki offroad się szykuje, na pewno będziesz miał okazję zobaczyć Forka (S-Turbo na pewno będzie, co prawda to wcześniejsza generacja ale pogląd sobie wyrobisz) i pogadać z właścicielem, nic lepszego się nie trafi.

Poza tym dostałeś info o spalaniu i zużyciu oleju, no a reszta pytań bez oględzin pozostanie bez odpowiedzi.

Możesz jeszcze w "naszych Subaru" zobaczyć, kto ma takiego Forka jaki Cię interesuje i skontaktować się bezpośrednio. Ja mam dokładnie takiego, jaki Cię nie interesuje, czyli wolnego ssaka na automacie :giggle: ale mogę oczywiście powiedzieć, co się psuje - końcówki drążków stabilizatora do wymiany co mniej więcej 40 - 50 tys km (przy ostatnim przeglądzie na 90 tys wymieniałem drugi raz, pierwszy nie pamiętam, ale chyba przy 45 tys km), podobno Whiteline trwalszy. Tylne amortyzatory samopoziomujące - nie ma reguły, Konto usunięte padły przy 70 tys km, u mnie się dzielnie trzymają. Trzeba szacować żywotność średnio na jakieś 100 tys km, ale bywają i takie co po 130 tys km działają bez problemu. No i to jest drogie. O silniku nie powiem, bo mam inny. Samo auto bezobsługowe - gdyby nie przeglądy, to bym do warsztatu w ogóle nie zaglądał. A rocznik mam 2007.

A w ogóle to zrób jak radzi Marlena, pojedź do MTS do Dzierżoniowa, pogadaj z Markiem - dostaniesz dużo informacji, przy okazji odwiedzisz Marlenę i zobaczysz jej Forka (to chyba takim jakiego szukasz), zobaczysz, przejedziesz.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 25 lip 2012, o 12:36

OSCAR pisze: ale szkoda, ze malo rzeczowych odpowiedzi na moje zapytania

OSCAR, na jakie pytanie nie uzyskałes jeszcze odpowiedzi ?
to mozliwe że cos umkneło :-)

edit: aha, trzeba liczyc się z tym że jak panewki dadzą znac o sobie w2.0 turbo ( a zdarza się , wtedy kilka tysi dobrze mieć przygotowane )

OSCAR
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 31 lip 2012, o 13:42

Marlena pisze: pakuj się, forka pooglądasz i zdecydujesz czy chcesz takiego czy może nowszego :whistle:
Serwis masz najbliższy w Dzierżoniowie - MTS Subaru, chyba lepszego w okolicy nie znajdziesz.
Dzieki Marlena :) na pewno chetnie Cie kiedys odwiedze. Poki co, urlopik mi sie skonczyl i trzeba zaiwaniac do tyrki. Z czasem lipa a to jakby nie patrzyc wyprawa na caly dzien.
Co do serwisu .... ktos moze wie ile np. kosztuje w MTS regulacja zaworkow w takim 2.0XT ? chce porownac ceny do pobliskiego (nieautoryzowanego ??? serwisu) w Kielczowie. Bylem tam jakis tydzien temu i pogadalem dluzsza chwuile z wlascicielem. Prawie mi ozenil swojego legacy 3.0 w automacie :)
Wizyta dosc owocna. Ogolnie sie dowiedzialem, ze serwis np. hondy to bajka jesli chodzi o ceny w porownaniu do subaryn. Wniosek - trzeba dobrze trafic, zeby potem nie kwiczec.

ps. Trafilem na czarnego piekniego legacy kombi, ktory stal na podnosniku z silnikiem do remontu .... a przejechal ponoc tylko od J.Gory do Poznania. Jakis syf mial wlany, zeby silnik ladnie pracowal przez sprzedaza .... ale to tylko ciekawostka. Trafic na fajnego sprzedawce, najlepiej maniaka marki to juz polowa cukcesu :mrgreen:
Galaxy FK2 R18A2
Obrazek

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 31 lip 2012, o 14:04

OSCAR pisze: Trafic na fajnego sprzedawce, najlepiej maniaka marki to juz polowa cukcesu
Ktoś mnie wzywał , więc już jestem :mrgreen: .
OSCAR, a Ty chcesz na automacie czy na ręcznej :?:

OSCAR
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 31 lip 2012, o 14:26

Piter 35 pisze:
OSCAR pisze: Trafic na fajnego sprzedawce, najlepiej maniaka marki to juz polowa cukcesu
hehe ... skromnis :thumb:
Tak jak pisalem, najchetniej Forester MY05 2.0XT z manualem, realny przebieg 150kkm gorna granica, a nie auto przedstawiciela handlowego.
No i koncert zyczen: szkalny dach, skorzana kiera, ciemne wykonczenie polskora lub zadbana skora, czym lepsze wyposazenie tym lepiej wiadomo ... ogolnie wychuchany, stan techniczny mozliwie wzorowy etc.
Tylko mi nie mow, ze taki to tylko w erze :mrgreen:

A tak na powaznie, wiadomo .... stan techniczny, wizualny i cena musza isc w parze.
Galaxy FK2 R18A2
Obrazek

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 31 lip 2012, o 14:38

OSCAR pisze:
Marlena pisze: pakuj się, forka pooglądasz i zdecydujesz czy chcesz takiego czy może nowszego :whistle:
Dzieki Marlena :) na pewno chetnie Cie kiedys odwiedze. Poki co, urlopik mi sie skonczyl i trzeba zaiwaniac do tyrki. Z czasem lipa a to jakby nie patrzyc wyprawa na caly dzien.
Co do serwisu .... ktos moze wie ile np. kosztuje w MTS regulacja zaworkow w takim 2.0XT ? chce porownac ceny do pobliskiego (nieautoryzowanego ??? serwisu) w Kielczowie. Bylem tam jakis tydzien temu i pogadalem dluzsza chwuile z wlascicielem. Prawie mi ozenil swojego legacy 3.0 w automacie :)
Wizyta dosc owocna. Ogolnie sie dowiedzialem, ze serwis np. hondy to bajka jesli chodzi o ceny w porownaniu do subaryn. Wniosek - trzeba dobrze trafic, zeby potem nie kwiczec.

ps. Trafilem na czarnego piekniego legacy kombi, ktory stal na podnosniku z silnikiem do remontu .... a przejechal ponoc tylko od J.Gory do Poznania. Jakis syf mial wlany, zeby silnik ladnie pracowal przez sprzedaza .... ale to tylko ciekawostka. Trafic na fajnego sprzedawce, najlepiej maniaka marki to juz polowa cukcesu :mrgreen:

szczerze :?: w przypadku ASO jakim jest MTS to nie masz nawet co porównywać cen do tego warsztatu w Kiełczowie. A ja nawet gdyby Pan z Kiełczowa robił cuda wianki prawie za free to i tak oddałabym auto do MTS, choćby po to żeby spać spokojnie i być pewnym ze auto robił ktoś kto wie co i jak a nie uczył się dopiero na swoim subaru :cofee: ot tak mam - często takie "oszczędności" są najdroższą naprawą, bo i tak trzeba oddać do ASO jesli się okaże, że "pan Gienek" jednak za bardzo się na robocie nie zna. No i nie lubię jak ktoś sobie eksperymentuje na moim aucie, już tak miałam z Picasso :?

OSCAR pisze:
Piter 35 pisze:
hehe ... skromnis :thumb:
Tak jak pisalem, najchetniej Forester MY05 2.0XT z manualem, realny przebieg 150kkm gorna granica, a nie auto przedstawiciela handlowego.
No i koncert zyczen: szkalny dach, skorzana kiera, ciemne wykonczenie polskora lub zadbana skora, czym lepsze wyposazenie tym lepiej wiadomo ... ogolnie wychuchany, stan techniczny mozliwie wzorowy etc.
Tylko mi nie mow, ze taki to tylko w erze :mrgreen:

A tak na powaznie, wiadomo .... stan techniczny, wizualny i cena musza isc w parze.

Skromniś czy nie to polecam - przynajmniej będziesz pewny czym jeździsz. :thumb:

I takie rodzynki też sie trafiają coś na ten temat wiem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 31 lip 2012, o 14:43 przez Marlena, łącznie zmieniany 1 raz.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 31 lip 2012, o 14:42

OSCAR pisze: hehe ... skromnis
A co :idea: , prawda to jest ,żem dobre autka sprzedaje :whistle:
OSCAR pisze: Tak jak pisalem, najchetniej Forester MY05 2.0XT z manualem, realny przebieg 150kkm gorna granica,
Ten rocznik to towar deficytowy :idea: , myślę ,że powinieneś się rozglądać za tym modelem ( od 2002-2005 ) tylko w dobrym stanie technicznym :idea: .
Tylko mi nie mów ,że masz na to 30 tys zł :cofee: bo będzie to nie możliwe 8-)

Co do wyposażenia to wersje XT są bogate , może tylko skóry na kanapach nie być .

Dam znać jak sprawa wygląda :idea:

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 31 lip 2012, o 14:44

Piter 35 pisze: powinieneś się rozglądać za tym modelem ( od 2002-2005 ) tylko w dobrym stanie technicznym :idea: .

Co do wyposażenia to wersje XT są bogate , może tylko skóry na kanapach nie być .

ekhmm, tom w czepku rodzona widocznie :mrgreen:

OSCAR
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 31 lip 2012, o 15:49

Piter 35 pisze:
Ten rocznik to towar deficytowy :idea: , myślę ,że powinieneś się rozglądać za tym modelem ( od 2002-2005 ) tylko w dobrym stanie technicznym :idea: .

Wlasnie o te roczniki mi chodzilo, ale celuje w koncowke modelu.
Wiem mniej wiecej w jakim przedziale chodza takie forki ..... ale jak na wstepie pisalem zalezalo mi na zamianie, w sumie moje auto chodzi w podobnej cenie. Wiem, ze jesli chodzi o zamiane to zle trafilem (maniacy 555 :mrgreen: ), ale juz cos mniej wiecej wiem czego chce itd.

Kase raczej inwestuje niz trzymam w skarpecie 8-) , wiec pozostaje mi albo zamiana, albo kupno jakiegos pierdzikolka za 2tysie co ma 4 furtki a'la matiz, zeby mlodego do przedszkola wozic, sprzedac hanke i szukac forka. Tego drugiego wolalbym uniknac.

Forek to w sumie taka wakacyjna zachciewajka, z cifa jestem zadowolony, ale jak to mowia " ... wole zalowac rzeczy jakie zrobilem, niz tych ktorych nie zrobilem" ;) dlatego taki krok ze zmiana marki.
Poki co dogadalem sie ze znajomym "sciagaczem", od ktorego mam trzy hondy. Wie co mi sprzedal i chce wziac to auto w rozliczeniu, tyle ze wyjechal na wakacje i temat ruszy za jakies 3tyg. Pewnie hanke szybciej sprzeda niz forka a znajac zycie jeszcze raz na niej zarobi :whistle: a nie byl by soba jakby na forku tez nie przycial - w sumie to jego praca :wall: eh zobacZYmy, nie pale sie ....

Ale oczywiscie Piter35 bedziemy w kontakcie. Na oferty czekam. Jak bedzie cos godnego i sie oko zaswieci to i sie kase zmaterializuje :-)
Galaxy FK2 R18A2
Obrazek

OSCAR
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 31 lip 2012, o 15:51

Marlena pisze: ekhmm, tom w czepku rodzona widocznie :mrgreen:
najwidoczniej ;)
gratki autka - rodzyn sie trafil, ze bym nie pogardzil :thumb:
Galaxy FK2 R18A2
Obrazek

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 31 lip 2012, o 17:38

OSCAR pisze:
Marlena pisze: ekhmm, tom w czepku rodzona widocznie :mrgreen:
najwidoczniej ;)
gratki autka - rodzyn sie trafil, ze bym nie pogardzil :thumb:

:-)

OSCAR
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 6 wrz 2012, o 21:13

Rozwaze rowniez zamiane na forka II 2.0 full opcja po lifcie 2006-2007r. Z moja doplata :mrgreen:
Hanka wlasnie po przegladzie z oplaconym OC, nie wymaga zadnego wkladu, lac i smigac. Po ostatnim wakacyjnym wyjezdzie po odcinku 650km srednie spalanie 6.0 - fote licznika zrobilem bo nawet mnie zadziwilo :thumb:

Pozdrawiam
Galaxy FK2 R18A2
Obrazek

OSCAR
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 9 wrz 2012, o 13:34

Zmiana planow ........

Wczoraj pojechalem obejrzec forka 2006r. 2.0 w sumie pokazac zonie co sobie zachcialem itd. i sie zaczelo :-(
z tego ogloszenia: http://otomoto.pl/subaru-forester-my200 ... 61627.html

wczesniej ogladalem 2 sztuki i z pozycji kierowcy i bylo cool.

Male to to masakra :? nawet nie myslalem, ze moj kompakcik ma wiecej miejsca z przodu, z tylu i nawet bagaznikiem bije forestera II. W srodku niby czarna skora, navigacja, full wypas - a siedzac z tylu przypomina chlodne wnetrze radiowozu z tandetnymi plastikami z innej epoki :oops:
Na plus faktycznie nie zle sie tym jezdzi, ale to autko moglbym miec jako drugie w rodzinie i w sumie tylko dla mnie moglo by byc. Zapal jak szybko przyszedl tak szybko sie ostudzil. Oglonie mialbym problem z zamiana na moje autko nawet jesli bylo by to sztuka za sztuke. Wyglada na to, ze juz sie przyzwyczailem do innego standardu i ciezko by sie bylo cofnac. Juz nie wspomne, ze zdziwily mnie bebny z tylu, czy tam pierdoly jak brak podlokietnika z tylu a przedni jakis taki nijaki ....
Zeby jeszcze z tylu bylo wiecej miejsca i znalazlbym super wychuchana sztuke to mozna by przymknac oko i zonke przekonac - temat do rozwazenia, ale to raczej koncert zyczen.

Poki co dalej mnie ciagnie do boksera, jego dzwiek to jest to co lubie. Tylko nad modelem trzeba sie jeszcze raz zastanowic :mrgreen:
Teraz wybor padl na Legacy IV lub outbacka 2.0 malual (2006-2007r.)

pozdrawiam
Galaxy FK2 R18A2
Obrazek

Piter 35
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2012, o 18:18

OSCAR pisze: outbacka 2.0
Outback 2.0 nie istnieje ( chyba ,że nowszy model na gnojówkę ) . Jeśli już to 2.5 lub 3.0 ( ostatni tylko w automacie ) .

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 9 wrz 2012, o 18:33

OSCAR pisze: Male to to masakra :? nawet nie myslalem, ze moj kompakcik ma wiecej miejsca z przodu, z tylu i nawet bagaznikiem bije forestera II

Aż zerknąłem w wymiary i wygląda, że faktycznie tak może być. No niestety (albo stety) forester w tamtej budzie był projektowany w latach 90-tych, a więc 15 lat temu. Civic Ufo zaś w 2006. Różni je 8-9 lat. A to sporo w kontekście priorytetów projektantów ;-)

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 9 wrz 2012, o 19:54

Forek jest na płycie Imprezy, więc z miejscem w środku jest tam ubogo. W Legacy/Outback jest już przyzwoicie.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 9 wrz 2012, o 20:07

Godlik pisze: Legacy/Outback jest już przyzwoicie.
a w nowym Foresterze w porównaniu do poprzedniego legasia/obk jest jak w autobusie

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 10 wrz 2012, o 19:24

OSCAR pisze: nawet nie myslalem, ze moj kompakcik ma wiecej miejsca z przodu, z tylu i nawet bagaznikiem bije forestera II.
Może, ale bez przesady, Forester II ma tyle, ile trzeba - przynajmniej dla mnie, a specjalnie mikry nie jestem (około 180 cm / 100 kilo).
I w cztery osoby średniego kalibru da się podrózować na dłuższej trasie bez stresu. Bagażnik, owszem, taki sobie - ale to przecież z założenia nie jest dostawczak ani miniwan wakacyjny dla dużej rodziny z psem ;-)
Jesli komuś mało, to:
- albo niepotrzebnie uwierzył marektoidom, że klasa samochodu zależy od ilości zbędnego powietrza we wnętrzu;
- albo jest naprawdę duuuży, i wtedy zamiast Subaru powinien rozglądać się albo za Superbem, albo wręcz za jakimś amerykańskim vanem :whistle:
OSCAR pisze: z tylu przypomina chlodne wnetrze radiowozu z tandetnymi plastikami z innej epoki
Z pewnych punktów widzenia, to może być zaleta ;-)
OSCAR pisze: Wyglada na to, ze juz sie przyzwyczailem do innego standardu i ciezko by sie bylo cofnac.
No to... Skoda 8-)
OSCAR pisze: Legacy IV lub outbacka 2.0 malual (2006-2007r.)
Nie porównywałem dokładnie milimetrów, ale tak "na oko" to:
- tylko bagażnik jest wyraźnie przestronniejszy,
- z przodu ilosć miejsca porównywalna,
- z tyłu chyba też (acz tu mam najmniej doświadczeń).
Niby rozstaw osi jest o 10 cm większy, więc gdzieś się te centymetry pewnie na przestrzeń przekładają.
Standard wykończenia też niby lepszy (zwłaszcza w wersjach h6) ale do Skód ( :evilgrin: ) współczesnych... hoho, i jeszcze trochę.
Że o Bentlejach nie wspomnę ;-)
esilon pisze: w nowym Foresterze w porównaniu do poprzedniego legasia/obk jest jak w autobusie
To prawda.
I, co dziwne, w moim subiektywnym odczuciu nowy Forek jest w środku lepszy materiałowo i estetycznie od aktualnej generacji legacy/OBK.

OSCAR
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 11 wrz 2012, o 08:27

Wis .. nie bede cytowal, ogolnie odpowiem.
Nie mowie, ze forek to zle auto. Po prostu liczylem na cos wiecej, przesiadajac sie z "malego" kompakta do hmmmmm.... "wiekszego" auta. Okazuje sie (nawet przedmowca porownal wymiary katalogowe), ze moje pozornie mniejsze auto, jest na tyle przemyslane w srodku, ze faktycznie gdzie nie spojrzysz wiecej jest tego miejsca i ogolnie wygodniej sie podrozuje, szczegolnie z tylu w forku jest niewygodnie (slowa zony, zeby nie bylo 164 i 5xkg :-) , ona tam jezdzila i nawet nozki ledwo sie miescily).
Wczesniej raz jechalem takim autkiem 2.0XT i tylko podziwialem je z pozycji przednich siedzen. Przejecham sie kawalek, posluchalem silniczka i mnie autko zauroczylo :mrgreen: tak jak mowilem, ja decyduje jakie auto kupie, forka nie skreslam ale pod warunkiem, ze sie znajdzie odpowiednie a poki co rozgladam sie za legacy IV 2.0, mysle ze to bedzie lepszy wybor.
Galaxy FK2 R18A2
Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 11 wrz 2012, o 08:40

OSCAR pisze: poki co rozgladam sie za legacy IV 2.0, mysle ze to bedzie lepszy wybor.

Patrząc na Twoje priorytety, potwierdzam. Choć swego czasu odbyłem parę podróży forkiem w składzie 2+3 i dało radę.
Jak kupowałem civica od Pitera, to też się zdziwiłem, że takie gówienko ma tyle miejsca w środku. No ale poza tym kryterium, raczej nie ma co porównywać ;-)

OSCAR
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 11 wrz 2012, o 14:44

Konto usunięte pisze:
OSCAR pisze: poki co rozgladam sie za legacy IV 2.0, mysle ze to bedzie lepszy wybor.

Patrząc na Twoje priorytety, potwierdzam. Choć swego czasu odbyłem parę podróży forkiem w składzie 2+3 i dało radę.
Jak kupowałem civica od Pitera, to też się zdziwiłem, że takie gówienko ma tyle miejsca w środku. No ale poza tym kryterium, raczej nie ma co porównywać ;-)
Wiesz, to nie o to chodzi czy da rade czy nie ... bo przeciez fiatem maluchem tez da rade, po prostu wykladajac kase wole miec lepiej niz gorzej.
Mysle, ze jeszcze "pare" aspektow bylo by na korzysc cifa, ale to nie miejsce aby ciagnac temat rzeke :mrgreen: Poza tym i tek pewnie bylbym zaszczuty, wiec nie zaryzykuje :cofee:
Sa to zupelnie inne auta, na co innego sie zwraca uwage i czym innym sie czlowiek powinien kierowac wybierajac jedno lub drugie auto. Oczywiscie zawsze mozna na cos oko przymknac, zalezy co dla kogo wazne i wazniejsze. Ja tam oczywiscie na ta ciasnote jestem sklonny przymknac oko, ale nic na sile skoro jest alternatywa w postaci legasiaka :thumb:
Galaxy FK2 R18A2
Obrazek

Piter 35
6 gwiazdek

Post 11 wrz 2012, o 14:50

OSCAR, lepiej się przymierz do tego legaciaka czy Ci przypasuje ,bo może się okazać ,że wcale nie jest powalająco więcej miejsca :idea:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 11 wrz 2012, o 16:15

OSCAR pisze: i tek pewnie bylbym zaszczuty,
Spox, to forum jest tolerancyjne - ja np. robię tu za zwolennika Skód i Toyot, i jakoś żyję ;-)
OSCAR pisze: czym innym sie czlowiek powinien kierowac wybierajac jedno lub drugie auto.
Ano właśnie.
Ale obawiam się, że jesli Twoim priorytetem jest ilosć miejsca w każdą stronę oraz cechy estetyczne wnetrza, i jesli dostrzegasz coś fajnego w UFOciviku, to ani Forester, ani Legacy raczej nie będzie OK.
Choć Legac będzie zapewne "mniej niedobry" od Forka.
Jak pisze Piter - koniecznie wsiądź i zobacz jak tam się czujesz, i czy to Subaru okaże się w czymś lepsze od Civa... bo obawiam się, że też niekoniecznie.

ODPOWIEDZ