Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Coś niedobrego

Post 11 wrz 2012, o 15:35

esilon pisze: powiedziałem :tak, to ja winien
jak mi się zdarzy, to też tak podchodzę... I zazwyczaj działa to skuteczniej od kombinowania, targowania się itp... :-)

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 11 wrz 2012, o 15:39

KamilP pisze: wg. mnie nie ma to znaczenia. Pracodawca powinien wiedziec, ktory pracownik jezdzi danym samochodem
A co powiesz Brachu na taką sytuację :

Jedziesz w Nocy swoim autem , długa trasę , zmieniacie się z Żoną za kierownicą .
Za jakiś czas przychodzi mandat ( zrobiony z tyły ) , gdzieś tam z trasy ." Proszę wskazać kto prowadził a my łaskawie wlepimy mandacik :idea: "
I co zrobisz, skoro nie pamiętasz kto w tym momencie prowadził :?:

No przecież powinieneś wiedzieć :whistle:

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie
Polubione posty: 0

Post 11 wrz 2012, o 15:40

Piter 35 pisze: No przecież powinieneś wiedzieć :whistle:

No przecież to oczywiste.

... że żona :mrgreen:
Marcin

-_-

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 11 wrz 2012, o 15:43

eMTi pisze: też tak podchodzę...
+1
Ostatnio:
"panie kierowco za to wykroczenie jest od stu do trzystu złotych. Daję sto, bo pan taki miły i ... krócej się pisze" :giggle:
Life is a Joke !

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 11 wrz 2012, o 15:53

esilon pisze: że tylko dwoma kołami wjechałem na pas wyłączony
No to za to dostałeś, a nie parkowanie.

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 14 wrz 2012, o 09:21

No cóż, Thatcher w tamtych latach dla swoich celów potrzebowała silnej i lojalnej policji, więc w tej sytuacji uznała, że chronienie ich jest ważniejsze od prawdy.

W "wielkiej polityce" takich wstętnych mistyfikacji dla ochrony prawdziwych winnych jakiejś tragedii jest bardzo dużo.

Jak dla mnie modelowych przykładem może być tak zwany zamach nad Lockerbie z roku 1988, z kupionym po latach przez amerykanów przyznaniem przez Muammara al-Kadafiego rzekomej winy libijskiego wywiadu i po kolejnych latach zamknięciu mu ust na zawsze.

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00

Post 14 wrz 2012, o 10:09

Piter 35 pisze:
KamilP pisze: wg. mnie nie ma to znaczenia. Pracodawca powinien wiedziec, ktory pracownik jezdzi danym samochodem
A co powiesz Brachu na taką sytuację :

Jedziesz w Nocy swoim autem , długa trasę , zmieniacie się z Żoną za kierownicą .
Za jakiś czas przychodzi mandat ( zrobiony z tyły ) , gdzieś tam z trasy ." Proszę wskazać kto prowadził a my łaskawie wlepimy mandacik :idea: "
I co zrobisz, skoro nie pamiętasz kto w tym momencie prowadził :?:

No przecież powinieneś wiedzieć :whistle:
nic nie robisz, jako wlasciciel pojazdu przyjmujesz to na swoja klate

Piter 35
6 gwiazdek

Post 17 wrz 2012, o 12:12

KamilP pisze: nic nie robisz, jako wlasciciel pojazdu przyjmujesz to na swoja klate
He he , nie no jasne .
W nocy ktoś " pożyczył " twoją furę by sobie pojeździć i nałapał punktów , lub nie daj Boże , kogoś potrącił , więc ty jako właściciel przyjmujesz to na klatę :idea: .
Proszę Cię Brachu bądźmy poważni , ja nie mówię o naciąganiu i kombinowaniu . Ja mówię o sytuacji gdzie na prawdę nie wiadomo kto prowadził .
A jeszcze jedno , ciekawe czy byś był taki rycerski jak by Ci groziło po tym " przyjmowaniu na klatę " zabranie prawa jazdy :?:

A tak z innej beczki :arrow: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

A My to pilim ( tużemak ) jadąc na rajd Niemiec dwa lata temu :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 17 wrz 2012, o 12:21

Piter 35, jacyś wiotcy Ci Czesi :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 18 wrz 2012, o 01:02

Co za forum... Nawet nikt nie zwrocil uwagi, ze minela setna rocznica urodzin Ireny Kwiatkowskiej...

g.

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 18 wrz 2012, o 07:46

gruby pisze:Co za forum... Nawet nikt nie zwrocil uwagi, ze minela setna rocznica urodzin Ireny Kwiatkowskiej...

g.
Ale za to pamietam że jest 42 rocznica śmierci Jimi Hendrixa

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 18 wrz 2012, o 16:52

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 18 wrz 2012, o 17:41

ja tam bym nie panikował, bo to nigdy nie wejdzie w życie. To by załamało przeolbrzymią część przemysłu i nie mówilibyśmy o marnych 30 tys., jakie zostały wspomniane w artukule, tylko o milionach osób. Musieliby zamknąć dziesiątki tysięcy fabryk robiących części itp, itd... no way.. Śpijmi spokojnie :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 18 wrz 2012, o 17:47

ale skąd się takie pomysły biorą to jest zatrważające :wall: :wall:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 18 wrz 2012, o 19:39

burat pisze: ale skąd się takie pomysły biorą to jest zatrważające
Siedzi banda niedouczonych, ograniczony technokratów i wymyśla różne takie debilizmy :idea: :evil:

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 18 wrz 2012, o 22:38

Piter 35 pisze:
KamilP pisze: nic nie robisz, jako wlasciciel pojazdu przyjmujesz to na swoja klate
He he , nie no jasne .
W nocy ktoś " pożyczył " twoją furę by sobie pojeździć i nałapał punktów , lub nie daj Boże , kogoś potrącił , więc ty jako właściciel przyjmujesz to na klatę :idea: .
Proszę Cię Brachu bądźmy poważni , ja nie mówię o naciąganiu i kombinowaniu . Ja mówię o sytuacji gdzie na prawdę nie wiadomo kto prowadził .
A jeszcze jedno , ciekawe czy byś był taki rycerski jak by Ci groziło po tym " przyjmowaniu na klatę " zabranie prawa jazdy :?:
Stary, ale co Ty porownujesz?? Uzyczenie swojego samochodu pracownikowi (o tym mowil esilon i do tego nawiazywalem) z kradzieza??
Skonczmy ta dyskusje, bo do niczego nie prowadzi..

Piter 35
6 gwiazdek

Post 18 wrz 2012, o 22:45

KamilP, nie odwracaj kota ogonem :idea: , nie odpowiedziałeś , co byś zrobił :cofee:

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 18 wrz 2012, o 22:55

mandat place bez zajakniecia, punktow policja nie powinna przyznac w momencie kiedy nie widac kierowcy. Nie jestem kombinatorem..

Piter 35
6 gwiazdek

Post 18 wrz 2012, o 23:04

KamilP pisze: mandat place bez zajakniecia
Masz do tego prawo :idea:
KamilP pisze: punktow policja nie powinna przyznac w momencie kiedy nie widac kierowcy.
Jak nie widać na zdjęciu kierowcy, to nie powinni tego w ogóle wysyłać :idea:
KamilP pisze: Nie jestem kombinatorem..
:arrow:
Piter 35 pisze: A jeszcze jedno , ciekawe czy byś był taki rycerski jak by Ci groziło po tym " przyjmowaniu na klatę " zabranie prawa jazdy
Co Ty na to :cofee: ( a w nocy, jechała może jednak Żona :idea: )

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 18 wrz 2012, o 23:09

Jezeli nie jestem pewny kto prowadzil, a na zdjeciu nie widac twarzy kierowcy to sorry.. Nigdzie nie powiedzialem, ze jestem rycerski. Kombinatorem na bank tez nie.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 18 wrz 2012, o 23:13

KamilP pisze: Jezeli nie jestem pewny kto prowadzil, a na zdjeciu nie widac twarzy kierowcy to sorry.
A zdjęcie od tyłu auta :idea: i za chiny ryżowe nie wiadomo kto prowadził :idea:
Mój znajomy tak dostał , Mówi : qrna Ja na prawdę nie wiem kto wtedy prowadził , może Ja może Żona . Niech robią zdjęcia by było widać kierującego :idea:

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 18 wrz 2012, o 23:21

I w takim przypadku punktow nie powinno byc, za to mandat jak najbardziej (jezeli nie przyzna sie prowadzacy, to mandat moim zdaniem musi zaplacic wlasciciel).

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 21 wrz 2012, o 16:39

Województwo dolnośląskie, powiat kłodzki, droga krajowa nr 33 do granicy z Czechami i wlot do Kłodzka dla kilkunastu tysięcy osób dojeżdżających do pracy z terenu Kotliny Kłodzkiej.
Panowie Połgłówkowie trzeci raz w tym roku kładą asfalt na odcinkach po 50 m.
W przyszłości ma być zamontowana w jezdni waga osiowa ale jeszcze nie udało Im się położyć równej, wierzchniej warstwy :wall:

Za I razem robota zajęła Im 3 tygodnie, za II podobnie - przypominam 2 x po 50 m nawierzchni.
Od razu wiedziałem, że będą poprawiać - w STi'jajjju czuć wszystko - z niecierpliwością czekam na trzecie otwarcie Odcinka :whistle:
Life is a Joke !

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 26 wrz 2012, o 11:38

ODPOWIEDZ