Przepisy i przypisy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: W-wa, Kutno
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 1 paź 2012, o 23:48

Alan, Alan, Alan! pisze: zupę możecie zjeść ale tarcica moja

Deal :mrgreen: Kiedy jedziemy do Gala :?:


"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 01:00

Gal pisze: Jeżeli to sugestia, że będziesz uczestniczył w przetarciu tarcicy na fryzy
dokładnie tak. ;-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 13:41

Gal, też muszę Twój warsztacik obejrzeć
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 19:41

Na sobotę możemy się umówić, choć pogoda zapowiada się nieciekawie - więc raczej gotowanie niż rezanie drewna - tarcica wymaga przestrzeni i świeżego powietrza żeby nie grzęznąć po kolana w trocinach i nie kaszleć pyłem drzewnym przez następny tydzień (uprzedzając pytanie - wyciągi działają, ale tak sobie).
No to co? Zaczynamy jak czestny człowiek pracy, 07:00..?
:mrgreen:
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 19:53

Gal pisze: No to co? Zaczynamy jak czestny człowiek pracy, 07:00..?

Za późno.
6.00 :mrgreen:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 20:09

FUX pisze: Za późno.
6.00 :mrgreen:
FUX, zdążysz dojechać :?:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 20:19

Zależy, czym podejmiesz...
W sobotę jestem w grodzie Szymona i Michała.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 20:22

FUX pisze: Zależy, czym podejmiesz...
NO chyba nie ja ,podobno jakaś dyniowa ma być ;-)
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 20:24

jak zmienicie na 5:00 to w sumie nie będę się kładł spać. ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 20:26

3A; idźmy na całość; zaczynamy w piątek o 4:59...
Kruszyn pisze:
FUX pisze: Zależy, czym podejmiesz...
NO chyba nie ja ,podobno jakaś dyniowa ma być ;-)
Po tym kleiku ma power być??? :o
No Grześ niech coś z wędzari wyciongnie... :giggle:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 20:29

FUX pisze: No Grześ niech coś z wędzari wyciongnie... :giggle:
Przywieziesz coś z tych swoich kresów co nie skażone trawy i mięsa mają to Grześ włoży a później jak się sprawdzicie to wyjmie :-)
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 20:39

Musiał bym w tej wsi Galowej z tydzień siedzieć...
Wątroba nie dałaby rady, zwłaszcza przy Tobie. :giggle:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 20:42

FUX pisze: z tydzień siedzieć...
No nie wiem czy Gal jest aż tak gościnny :giggle: Powiedz że ci szkoda wałówkę zabrać ,oszczędzasz :giggle:
FUX pisze: Wątroba nie dałaby rady
No wiesz ,starszy jesteś więc pewnie ma już dość :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 20:44

Ja nie wiem jak ludziom przy jedzeniu i drewnie jeszcze chce się kłócić...
Trza się zająć trawieniem i kontemplacją piękna drewna, panowie.

BTW: Zupa dyniowo-grzybowa się skończyła. Trzeba będzie zrobić coś innego.To nie jest problem.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 20:48

Gal, przecież sie absolutnie nie kłócimy , raczej umawiamy :-)
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: z puszcz odwiecznych, z krain mrocznych...
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 20:55

Gal pisze: Zupa dyniowo-grzybowa się skończyła.
Jeśli ktoś przejedzie przez moją wieś, to mogę Wam odpalić słoiczek, bo pomimo codziennej konsumpcji mamy jeszcze z pół wiadra :mrgreen:
Tylko ostrzegam, że moja czeguś jest czosnkowo-dyniowo-grzybowa...

PS. Ale jakby co, tz. gdyby tak się ujawnił jakiś nowy przepis Gala, to chętnie wypróbujem 8-) A zupę - się zamrozi. Co najwyżej, przywiozę na chlejady :evilgrin:

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 21:00

WiS pisze:
Gal pisze: Zupa dyniowo-grzybowa się skończyła.
Jeśli ktoś przejedzie przez moją wieś, to mogę Wam odpalić słoiczek, bo pomimo codziennej konsumpcji mamy jeszcze z pół wiadra :mrgreen:
Tylko ostrzegam, że moja czeguś jest czosnkowo-dyniowo-grzybowa...
Nie "czeguś" tylko główka czosnku.
Trzeba było dać mniej (choć niektórzy twierdzą, że powyżej ząbka na litr, to już wszystko jedno...)
:-d
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: z puszcz odwiecznych, z krain mrocznych...
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 21:04

Gal pisze: Trzeba było dać mniej
Tiaaaa, teraz już wiem :mrgreen:
Następną razą, jest plan, aby też dać czosnku dużo, ale wcześniej podsmażyć, zamiast piec surowy.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 21:09

WiS pisze: teraz już wiem
Czosnek jest podstawą bytu.
Odstrasza nielubiących czosnku - wampiry, zwolenników wampirów i przyszła ofiary wampirów.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: z puszcz odwiecznych, z krain mrocznych...
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 21:14

Gal pisze: Czosnek jest podstawą bytu.
Toteż sobie nie żałuję.
Gal pisze: Odstrasza nielubiących czosnku - wampiry, zwolenników wampirów i przyszła ofiary wampirów
Poza tym, dobrze przetrawiony, odstrasza także potencjalnych gwałcicieli oraz poszerza indywidualną przestrzeń swobody w zatłoczonym autobusie.
Co prawda, swoją atrakcyjność cielesną oceniam nisko, a komunikacją zbiorową raczej nie jeżdżę... ale, kto wie, może kiedyś odstraszy i sierżanta z drogówki? :whistle:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 21:16

WiS pisze: Poza tym, dobrze przetrawiony, odstrasza także potencjalnych gwałcicieli

Dzięki WiS, polepszyłeś mi nastrój w tym trudnym dniu ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Lokalizacja: Jelenia Góra
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 21:24

WiS pisze: Co prawda, swoją atrakcyjność cielesną oceniam nisko, a komunikacją zbiorową raczej nie jeżdżę.
A windą :?:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 21:32

WiS pisze: Poza tym, dobrze przetrawiony, odstrasza także potencjalnych gwałcicieli

Jak trafisz gwałciciela mało romantycznego i nie będzie chciał Cie całować....to czosnek nie pomoże :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 21:35

Kruszyn pisze:
WiS pisze: Poza tym, dobrze przetrawiony, odstrasza także potencjalnych gwałcicieli

Jak trafisz gwałciciela mało romantycznego i nie będzie chciał Cie całować....to czosnek nie pomoże :giggle:
Gorzej jak gwałciciel zje więcej czosnku od WiS'a. :giggle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 2 paź 2012, o 21:54

Zamówiłem tort makowy w Słodko-Słonym i kurcze zastanawiam się czy na pewno był makowy :giggle: Tort makowy kojarzy mi się zawsze z cukiernią w hotelu Europejskim ,kto miał przyjemność próbować będzie wiedział .
Czyli biszkopt makowy , masa makowa zrobiona z masła , migdały konfitura jagodowa rum .
Natomiast dostałem coś takiego : spod kruchy z mocno alkoholowym kremem chyba kawowym nie jestem w stanie dojść,cały środek to biszkopt czekoladopodobny chyba nawet posiadał w sobie mak co ciekawe nieprzekładany kremem :-d Dookoła warstwa kremu chyba tego samego co na spodzie ,wszytko obsypane migdałami ,na wierzchu suszone śliwki . Z makiem niewiele wspólnego oczywiście troszkę go było czuć ale czy można powiedzieć ,że to tort makowy? Oczywiście smaczny ogólnie po za ceną bez zarzutów.
Tak pomyślałem ,że jak ktoś ma jakieś fajne przepisy czy dania np babcine to niech koniecznie sobie zapisze i schowa (tylko nie tak jak ja bo nie mogę do tej pory odnaleźć :oops: ). Jak tak dalej będzie szła gastronomia w kierunku fusion ( czy ludzie kreujący ) to za parę lat schabowy będzie z ...no właśnie ciekawe z czego :?: :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

ODPOWIEDZ