Wredne puszki
Re: Fotoradary
Proszę zwrócić uwagę na zbieg okoliczności - tego samego dnia informacja o zniesieniu punktów i zaraz informacja jak inicjator zniesienia puntów jest be.
Ciekawe, kto i dlaczego go podpierdolił.
A 200. to cena wyjściowa. Zakładam spore zniżki. Ale 200 brzmi ładnie.
Ciekawe, kto i dlaczego go podpierdolił.
A 200. to cena wyjściowa. Zakładam spore zniżki. Ale 200 brzmi ładnie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Konto usunięte pisze: rysunek oddaje idealnie aktualne trendy

No co?Chloru pisze: Ku pokrzepieniu serc
Może ktoś uzna, że jestem nieobiektywny

No, czyż to nie jest piękne marzenie?
Nasz generał po prostu wyznacza bardzo słuszny trend.
To Wallenrod jest, nasz człowiek w szeregach wrażego zakonu.
Trochę szacunku i zrozumienia dla trudnej misji, piranie

Evo miał swoje, więc OCB?Piter 35 pisze: jeździł wcześniej EVo
Ojtam, ojtam. Żeby coś zwalczać - np. piractwo drogowe - trzeba wcześniej gruntownie poznać problem, z różnych stron, nie?Piter 35 pisze: zgodnie z przepisami

Poza tym, zupełnie serio i z autopsji - jeździł faktycznie dość szybko, ale rozsądnie, przytomnie i w efekcie raczej bezpiecznie. Czyli tak, jak zapewne większość tu obecnych...

Jarek, nie wiem, czy zauważyłeś, ale to trochę zalatuje stylem prezesa Kaczyńskiego - niezależnie od meritum.jarmaj pisze: podobno wypadki z toru na drogę przenosił, żeby z ubezpieczenia było. Ale może to tylko plotki,
Coś wiesz - idź do prokuratury, albo chociaż do Agenta Tomka, opowiedz gdzie, kiedy, kto prowadził, etc.
Nie wiesz, daj spokój.
Nawet jeśli masz powody, by prywatnie gościa nie lubić.
Bo to chyba jednak poważne forum, a nie magiel ani dupelek, nieprawdaż?
Szczerze mówiąc, to o ile informacja jest prawdziwa - to nasz sympatyczny przyjaciel sam się prosił o kłopoty. Zanik czujności rewolucyjnej się to nazywa, czy jakoś tak...Arno pisze: Ciekawe, kto i dlaczego go podpierdolił

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Tylko większość tu obecnych nie ma spazmów rozkoszy organizując aparat wyciągania innym pieniędzy z kieszeni, przy okazji budując na tym swoją błyskotliwą karierę.WiS pisze: Czyli tak, jak zapewne większość tu obecnych...![]()
Prywatnie gościa prawie nie znam.WiS pisze: Nawet jeśli masz powody, by prywatnie gościa nie lubić.
Mam powody by go nie lubić forumowo-zawodowo (jego zawodowo).
He he rozbawiłeś mnie tym tekstemWiS pisze: To Wallenrod jest, nasz człowiek w szeregach wrażego zakonu.
Trochę szacunku i zrozumienia dla trudnej misji, piranie

Ale mnie nie chodzi , o prawa własności tylko o ... no własnie sam wiesz dobrze o coWiS pisze: Evo miał swoje, więc OCB?

Dobrze ,że gość się nie zajmuje sprawami uzależnionych od narkotykówWiS pisze: Ojtam, ojtam. Żeby coś zwalczać - np. piractwo drogowe - trzeba wcześniej gruntownie poznać problem, z różnych stron, nie?

WiS pisze: Poza tym, zupełnie serio i z autopsji - jeździł faktycznie dość szybko, ale rozsądnie, przytomnie i w efekcie raczej bezpiecznie. Czyli tak, jak zapewne większość tu obecnych...
Tylko ,że my drogi Wisie , nie robimy z siebie pośmiewiska wypisując i głosząc takie teksty jak ten osobnik obecnie

Ale to nie Jarek robi z siebie świętego walczącego z SaracenamiWiS pisze: Jarek, nie wiem, czy zauważyłeś, ale to trochę zalatuje stylem prezesa Kaczyńskiego - niezależnie od meritum.
Coś wiesz - idź do prokuratury, albo chociaż do Agenta Tomka, opowiedz gdzie, kiedy, kto prowadził, etc.
Nie wiesz, daj spokój.
Nawet jeśli masz powody, by prywatnie gościa nie lubić.
Bo to chyba jednak poważne forum, a nie magiel ani dupelek, nieprawdaż?

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
jarmaj pisze: Mam powody by go nie lubić forumowo-zawodowo (jego zawodowo).
Meritum - to zupełnie inna sprawa, i tu zasadniczo zgoda. Ale tym bardziej nie mieszałbym do tego argumentów poniżej pasa i bez związku ze sprawą.jarmaj pisze: spazmów rozkoszy organizując aparat wyciągania innym pieniędzy z kieszeni
- WiS
- 6 gwiazdek
OK, nie znam akurat publicznych wypowiedzi Tomasza o ruchu drogowym (mogę się tylko domyślać, że "leci Konkolewskim"). Znam prywatno-forumowe, i te są całkiem rozsądne.Piter 35 pisze: nie robimy z siebie pośmiewiska wypisując i głosząc takie teksty jak ten osobnik obecnie
Ale jeśli te publiczne trącą hipokryzją, to atakujmy faceta za to, a nie za jakieś domniemane czy insynuowane oszustwa ubezpieczeniowe, "bo Kowalska Malinowskiej w kolejce do lekarza opowiadała, że słyszała, że się córce Wiśniewskiej przyśniło".
I tylko o to mi chodzi.
Natomiast "afera" z Insignią zasługuje IMO właśnie akurat na to, żeby się z niej pośmiać. Co powyżej proponuję

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
WiS pisze: Znam prywatno-forumowe, i te są całkiem rozsądne.
No bardzo rozsądne.

Jaka szkoda że ten słynny wątek radarowy został bezpowrotnie skasowany....
Powinien wisieć podwieszony na samej górze forum.
A może ktoś go zachowałjarmaj pisze: Jaka szkoda że ten słynny wątek radarowy został bezpowrotnie skasowany....

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ja tak tylko, kompletnie nie wdając się w szczegóły, przypomnę, że nie dalej jak tydzień temu był bulwers z powodu cytowania na połowie portali dwóch zacnych forumowiczów (z kropki). Akurat przy innej okazji, ale jednak.
Anyway, jesteśmy duże chłopaki, wiemy co robimy (?)
Anyway, jesteśmy duże chłopaki, wiemy co robimy (?)

- WiS
- 6 gwiazdek
Ano szkoda, bo tam było wiele fajnych rzeczy w dyskusji.jarmaj pisze: Jaka szkoda
Ale stało się. Także mea culpa, choć nie tylko.
Nie jestem niczyim rzecznikiem, a już na pewno nie "adwokatem diabła"jarmaj pisze: No bardzo rozsądne.

- mam na myśli nie tylko to, co tam było pisane;
- również w tamtej konkretnej dyskusji, IMO, nasz podmiot liryczny miał w paru punktach rację (np. co nieuchronności zaostrzenia systemu kontroli), a w paru dobre pomysły i chęci (np. co do równego - bo z automatu - traktowania wszystkich sprawców, co do weryfikacji systemu oznakowania dróg, zwłaszcza sensowności wielu ograniczeń, itd.).
Co z tego wyszło w praniu, to inna sprawa.
Dla jasności, o ile ideę ówczesną byłem gotów popierać jako mniejsze zło - to jej realizację praktyczną uważam za wypaczenie i skandal. I uważam, że człowiek honorowy mógłby się wobec takiego rozwoju wypadków podać do honorowej dymisji, zamiast trwać w gabinecie pomimo wszystko.
No, ale to już też "zupełnie inna bajka"...

Jechał ja w sobotę w barbarzyńskim niemieckim landzie , gdzie przez dziesiąt kilometrów przez wioski nie było środkowych znaków malowanych ( doszli do wniosku ,że nie ma to tam kompletnie sensu i stwierdzili ,że każdy musi sam rozsądzić ,czy wyprzedzać
)

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
lukass, dawno, krótko, i w zasadzie nieprawda
Piter 35, a ja za to jechałem wczoraj przez nasz cywilizowany kraj - i co piękne miejsce do wyprzedzania, z ładnymi widokami i równe, to akurat ciągła. A jak przerywana, to albo zaraz zakręt, albo górka.
No i takie rzeczy generał P. (przynajmniej, gdy jeszcze był skromnym podinspektorem) też uwazał za zło, podobnie jak ograniczenia do 50 na trzypasmowych wlotówkach do miast, albo znaki pozostawione po dawno zakończonych remontach. Potem, gdy został ważnym wodzem w tej wiosce Siuksów, nawet coś przebąkiwał, że w porozumieniu z wodzami bratnich plemion będą to likwidować, jedno po drugim.
Widać, szamani dosypali wodzom do kalumetów jakichś nieteges ziółek...

Piter 35, a ja za to jechałem wczoraj przez nasz cywilizowany kraj - i co piękne miejsce do wyprzedzania, z ładnymi widokami i równe, to akurat ciągła. A jak przerywana, to albo zaraz zakręt, albo górka.

No i takie rzeczy generał P. (przynajmniej, gdy jeszcze był skromnym podinspektorem) też uwazał za zło, podobnie jak ograniczenia do 50 na trzypasmowych wlotówkach do miast, albo znaki pozostawione po dawno zakończonych remontach. Potem, gdy został ważnym wodzem w tej wiosce Siuksów, nawet coś przebąkiwał, że w porozumieniu z wodzami bratnich plemion będą to likwidować, jedno po drugim.
Widać, szamani dosypali wodzom do kalumetów jakichś nieteges ziółek...

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Jak będziemy dziadkami to was zaproszę na ławeczkę z laseczkami i sobie poczytamyWiS pisze:Ano szkoda, bo tam było wiele fajnych rzeczy w dyskusji.jarmaj pisze: Jaka szkoda

Najfajniejsze w tym wątku były awatary

- WiS
- 6 gwiazdek
Jeśli masz taką, eee... ławeczkę, jak na obrazku ponizej...Konto usunięte pisze: was zaproszę na ławeczkę z laseczkami
...to się już nie mogę doczekać bycia dziadkiemKonto usunięte pisze: Jak będziemy dziadkami

Oj tam, czepiacie się człowieka.
Wiadomo: personelowi ufać nie należy.
Państwowe pieniądze ciężko zarobione nie mogą iść na marne.
Chodzi więc o to, żeby te auta poprawnie dotrzeć. Żeby się nie psuły potem i nie narażały podatnika na dalsze koszty.
No bo jak wsiądzie jeden z drugim inspektor i się zapamiętale odda ściganiu piratów drogowych to zatrze silnik jak amen w pacierzu.
A pan dowódca dostojnie przez pierwsze 1500 a potem odda tym napaleńcom.
Niech jeżdżą. Ku chwale. Ustawodawcy.
N'est pas?

Wiadomo: personelowi ufać nie należy.
Państwowe pieniądze ciężko zarobione nie mogą iść na marne.
Chodzi więc o to, żeby te auta poprawnie dotrzeć. Żeby się nie psuły potem i nie narażały podatnika na dalsze koszty.
No bo jak wsiądzie jeden z drugim inspektor i się zapamiętale odda ściganiu piratów drogowych to zatrze silnik jak amen w pacierzu.
A pan dowódca dostojnie przez pierwsze 1500 a potem odda tym napaleńcom.
Niech jeżdżą. Ku chwale. Ustawodawcy.
N'est pas?

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
no i cała rzecz rozbije się o to, że ma furę za dwieście koła, a nie, że 5 mld więcej chcą nam zapieprzyć w karach. ehhhh....
Co te dwieście koła znaczy. Nie usprawiedliwiam, ani nie popieram. Ale co to niby jest za skala, w ilości bezsensownie mielonego szmalu (stadiony, autostrady) to coś jak piwo na stacji przepłacone o 0.5pln
Kwoty do paruset tysięcy dotyczą nas*, miliony i miliardy to już nie my płacimy. Prawda?
*dla mnie to zrozumiałe. Każdy potrafi sobie wyobrazić ile to 100k pln. 100mln pln już nie bardzo, bo tego i tak zwykle nie odłożymy z wypłaty. Nie mówiąc o mld. Zauważyliście, że jak ktoś mówi o autostradzie i np. okazało się że kosztowała mld więcej to nic takiego ?
Co te dwieście koła znaczy. Nie usprawiedliwiam, ani nie popieram. Ale co to niby jest za skala, w ilości bezsensownie mielonego szmalu (stadiony, autostrady) to coś jak piwo na stacji przepłacone o 0.5pln

Kwoty do paruset tysięcy dotyczą nas*, miliony i miliardy to już nie my płacimy. Prawda?

*dla mnie to zrozumiałe. Każdy potrafi sobie wyobrazić ile to 100k pln. 100mln pln już nie bardzo, bo tego i tak zwykle nie odłożymy z wypłaty. Nie mówiąc o mld. Zauważyliście, że jak ktoś mówi o autostradzie i np. okazało się że kosztowała mld więcej to nic takiego ?

Nie byłoby sprawy, myślę, gdyby ktoś go nie podpierdolił.
Bo tak jak pisze A.A.A. co za różnica. No serio. Czy wydał powiedzmy 150 czy 100. A ile kosztują auta jakimi jeżdżą ludzie na podobnych stanowiskach w rządzie? No coś w podobie.
Jest olbrzymia nienawiść, bo się polska jazda skończyła. Koniec i kropka, będzie jęździć jak zduny w Kopenhadze. Do Szczecina - dwa dni, ze spankiem. Będziemy spokojniejsi i nam się urlopy skrócą. Do Krakowa nie 3 hr a 5 lub 6. Zarobią restauracje przydrożne. Skónczy się na tym, że do Rzeszowa z Warszawy to przez berlin, wrocław, Katowice się będzie jechało.
Nie ma znaczenia, według mojego rozeznania, czy to T.P. czy ktoś iny - ktoś by to wprowadził. I może byłoby jeszcze gorzej, jakby to np. pani Bublewicz robiła... On przynajmniej walczy z punktami.
O ile zakład, porszę ludności, że takie bramki co są nad drogami, w krótce będą nam średnią liczyć? Zobaczcie ile jest ich w stronę Grójca, w stronę Modlina. Kupować duże, ciche, oszczędne auta. Żeby przynajmniej ten dwukrotnie dłuższy czas dojazdu nie męczył.
Bilex kupił właściwy pojazd chyba.
Bo tak jak pisze A.A.A. co za różnica. No serio. Czy wydał powiedzmy 150 czy 100. A ile kosztują auta jakimi jeżdżą ludzie na podobnych stanowiskach w rządzie? No coś w podobie.
Jest olbrzymia nienawiść, bo się polska jazda skończyła. Koniec i kropka, będzie jęździć jak zduny w Kopenhadze. Do Szczecina - dwa dni, ze spankiem. Będziemy spokojniejsi i nam się urlopy skrócą. Do Krakowa nie 3 hr a 5 lub 6. Zarobią restauracje przydrożne. Skónczy się na tym, że do Rzeszowa z Warszawy to przez berlin, wrocław, Katowice się będzie jechało.
Nie ma znaczenia, według mojego rozeznania, czy to T.P. czy ktoś iny - ktoś by to wprowadził. I może byłoby jeszcze gorzej, jakby to np. pani Bublewicz robiła... On przynajmniej walczy z punktami.
O ile zakład, porszę ludności, że takie bramki co są nad drogami, w krótce będą nam średnią liczyć? Zobaczcie ile jest ich w stronę Grójca, w stronę Modlina. Kupować duże, ciche, oszczędne auta. Żeby przynajmniej ten dwukrotnie dłuższy czas dojazdu nie męczył.
Bilex kupił właściwy pojazd chyba.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Trza będzie, dla frajdy , jeździć kompletnie bocznymi trasami , gdzie nie będzie aparatu represyjnego 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa