Ale to nie ważne.
Link był dla ostrzeżenia nie tylko przed tym gościem, ale ogólnie jako przykład nagminnego oszukiwania. I co za tym idzie konieczności zachowywania stale czujności.
JA kiedyś zrobiłem gościowi zaliczkę przelewem.Mówię sobie,jak będzie ZONK to mam gościa adres. Ale konto było na słupa a poza tym nic się nie zgadzało oprócz numeru.Więc napisałem reklamacje do banku , dlaczego robią przelew jak się nic nie zgadza z danych a jak liczy się tylko numer to po jakiego grzyba pisać całą resztę ? A jak się pisze to ma nadziję,że jakiś system sprawdza to przynajmniej w jakiś 50% treści. A Oni: zwrócimy Panu pieniądze , jak ..... właściciel konta się zgodzi. No to od tamtej pory jak do mnie zadzwonią to im wypominam tę sytuację : siarę mają na maxa. A to im się nagrywaSławek pisze:....
To fakt ale płacąc z góry płacę kartą (zazwyczaj jest taka opcja jeżeli kupuję u powazniejszych kontrahentów) i wtedy mam jakąś gwarancję bo w wypadku niepowodzenia transakcji mam regres do wystawcy karty kredytowej. Jest to jakis rodzaj zabezpieczenia.
Jacky X pisze: dlaczego robią przelew jak się nic nie zgadza z danych
Chloru pisze: jarmaj, dalej się nie zgadzam.Dziwi mnie tylko fakt, że ktoś z dość długą historią na forum po zrobieniu iluś tam transakcji z których inni byli zadowoleni odwala taki numer. Dlatego jestem daleki od oceniania intencji. Z faktami nie dyskutuje.
Jako bonus - szansa na darmowe wikt i dach nad głową. Częstotliwość widzeń niestety ograniczonaKonto usunięte pisze:
Tak się zastanawiam, mam trochę postów, może by tak odwinąć jakiś numer![]()
Chloru pisze: Napisałem wyraźnie - wałek jest wałek i z tym nie dyskutuje
Chloru pisze: Z faktami nie dyskutuje.
Chloru pisze: dla mnie ten wałek jest faktem. Uważasz, że jest inaczej?
Dobrze ,że wpisałem Ci na Fakturze przelew ( nie zauważyłeśdanikl pisze: Może faktycznie sprzedał mi ch... samochód sam już nie wiem
Ale przelew był, są na to świadkowie (Srebrna Góra 2011, Mrągowo 2012) ba nawet są zdjęcia (podobno tez jakieś materiały wideoPiter 35 pisze:
Dobrze ,że wpisałem Ci na Fakturze przelew ( nie zauważyłeś)
Chloru pisze: Natomiast nie wiem czy ww. wałkarz ma przerypane w US czy w mafii dlatego też nie podejmuję się rzucania kamieniami
a ten temat zamykamy co by sobie w postach spadł niżej.chojny:
Ariel, zdaję sobie sprawę, że możesz być zły ale powstrzymaj się proszę ze swoja krucjatą informacyjną w innych tematach.
tak raczej to "powyżej" to niekoniecznieSo What! pisze: powyżej 5 m2 na osadzonego![]()
To co zrobił jest złe. Koniec. Nie wiemy dlaczego to zrobił i czy jest złym człowiekiem.jarmaj pisze:Chloru pisze: Natomiast nie wiem czy ww. wałkarz ma przerypane w US czy w mafii dlatego też nie podejmuję się rzucania kamieniami
Czyli jak ktoś ma problemy w Urzędzie Skarbowym albo podpadł lokalnym bandziorom, to może spokojnie zakosić komuś parę kawałków i będzie usprawiedliwiony, przynajmniej częściowo. I nawet nie będzie można go potępić.![]()
Chyba wyznaję trochę inny światopogląd.
Nie zniechęcaj kolegiburat pisze:
tak raczej to "powyżej" to niekoniecznie![]()
![]()
Лукашэнка pisze: Byłem też zły na całą tą sytuację, w której momentami sam się zastanawiałem czy ja nie jestem złym egoistą i chciwcem skoro nie zapominam o tym, że pożyczyłem te pieniądze.