UWAGA na Oszusta i Kłamcę

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: UWAGA na Oszusta i Kłamcę

Post 16 paź 2012, o 18:55

Dokładnie to napisałeś, używając innych słów. ;-)

Ale to nie ważne.

Link był dla ostrzeżenia nie tylko przed tym gościem, ale ogólnie jako przykład nagminnego oszukiwania. I co za tym idzie konieczności zachowywania stale czujności.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 16 paź 2012, o 19:02

jarmaj, dalej się nie zgadzam. ;-) Dziwi mnie tylko fakt, że ktoś z dość długą historią na forum po zrobieniu iluś tam transakcji z których inni byli zadowoleni odwala taki numer. Dlatego jestem daleki od oceniania intencji. Z faktami nie dyskutuje.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi MY06 SPEC D
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 16 paź 2012, o 20:21

Sławek pisze:....
To fakt ale płacąc z góry płacę kartą (zazwyczaj jest taka opcja jeżeli kupuję u powazniejszych kontrahentów) i wtedy mam jakąś gwarancję bo w wypadku niepowodzenia transakcji mam regres do wystawcy karty kredytowej. Jest to jakis rodzaj zabezpieczenia. :thumb:
JA kiedyś zrobiłem gościowi zaliczkę przelewem.Mówię sobie,jak będzie ZONK to mam gościa adres. Ale konto było na słupa a poza tym nic się nie zgadzało oprócz numeru.Więc napisałem reklamacje do banku , dlaczego robią przelew jak się nic nie zgadza z danych a jak liczy się tylko numer to po jakiego grzyba pisać całą resztę ? A jak się pisze to ma nadziję,że jakiś system sprawdza to przynajmniej w jakiś 50% treści. A Oni: zwrócimy Panu pieniądze , jak ..... właściciel konta się zgodzi. No to od tamtej pory jak do mnie zadzwonią to im wypominam tę sytuację : siarę mają na maxa. A to im się nagrywa :mrgreen:
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 199 razy

Post 16 paź 2012, o 20:26

Jacky X pisze: dlaczego robią przelew jak się nic nie zgadza z danych

A skąd bank wykonujący przelew ma mieć takie informacje. To bank odbiorcy powinien odmówić przyjęcia przelewu i dokonać zwrotu. Np. niegdysiejszy Lukas tak zrobił i moja szanowna małżonka nie otrzymała należnej pensji :giggle:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 16 paź 2012, o 22:34

Chloru pisze: jarmaj, dalej się nie zgadzam. ;-) Dziwi mnie tylko fakt, że ktoś z dość długą historią na forum po zrobieniu iluś tam transakcji z których inni byli zadowoleni odwala taki numer. Dlatego jestem daleki od oceniania intencji. Z faktami nie dyskutuje.

Plichta też zrobił dużo transakcji, zrobił nawet dużo lotów, z których ludzie byli zachwyceni. Nie zmienia to za bardzo faktu, że jest oszustem na wielką skalę.

Tak się zastanawiam, mam trochę postów, może by tak odwinąć jakiś numer ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 310 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 16 paź 2012, o 22:41

Konto usunięte pisze:
Tak się zastanawiam, mam trochę postów, może by tak odwinąć jakiś numer ;-)
Jako bonus - szansa na darmowe wikt i dach nad głową. Częstotliwość widzeń niestety ograniczona ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 16 paź 2012, o 22:43

So What!, ale pomyśl sobie jaki spokój, nikt Ci głowy nie zawraca. Możesz czytać książki, medytować... ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 paź 2012, o 22:46

Konto usunięte i cele przestronne - powyżej 5 m2 na osadzonego :giggle:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 16 paź 2012, o 22:51

Konto usunięte, porównanie bardzo dobre... dla podniesienia temperatury dyskusji i oglądalności. Zupełnie jak nagłówki na Onecie :mrgreen:

Napisałem wyraźnie - wałek jest wałek i z tym nie dyskutuje. Natomiast nie wiem czy ww. wałkarz ma przerypane w US czy w mafii dlatego też nie podejmuję się rzucania kamieniami a tylko omijanie ww. wałkarza.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 16 paź 2012, o 22:53

Konto usunięte, pozwolę sobie jeszcze raz ten kawał zacytować :mrgreen:

" Kolesia zamknęli na 48h i przyszedł czas aby skorzystał z łaźni czyli wpakował tyłek pod prysznic...
...Ziomeczek bierze prysznic i wypadło mu mydło, po czym rozgląda się, patrzy, że nikogo nie ma to klasycznie schylił się po mydełko, myje się dalej jak gdyby nigdy nic, po czym po chwili zauważa za sobą cień.
Odwraca się...patrzy... a tu za nim wielki ziomek stoi i mówi:

-Widzę, że mydełko wypadło... oj będzie dymanko... więc wybieraj ze śliną czy bez?

Ziomek szybka myśl "k***a, lepiej ze śliną przynajmniej nie będzie tak boleć..." więc odpowiada:

-Ze śliną...

Na to koleżka:

-Ej Ślina chodź tu... kolega chce dymanie na dwa baty! "

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 16 paź 2012, o 22:54

Chloru pisze: Napisałem wyraźnie - wałek jest wałek i z tym nie dyskutuje

Gdzie to napisałeś? :razz:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 paź 2012, o 23:03

Konto usunięte,
Chloru pisze: Z faktami nie dyskutuje.

dla mnie ten wałek jest faktem. Uważasz, że jest inaczej? :-p :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 16 paź 2012, o 23:14

Chloru pisze: dla mnie ten wałek jest faktem. Uważasz, że jest inaczej?

uważam, że nie napisałeś tego dostatecznie jasno :cofee:

Nasza obecność tutaj to tylko wirtualny byt. Jak widać może to czasem zawieść na manowce. Lepiej robić interesy z żywymi ludźmi.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 paź 2012, o 23:16

Konto usunięte, Ty ale wiesz, że ja tego emotorcośtam to nawet raz na żywo widziałem :razz: I to dalej o niczym nie świadczy... ;)

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 16 paź 2012, o 23:24

Z drugiej strony łatwo w ten sposób kogoś zjechać nie znając faktów. Ja też mogę napisać, że Piter mnie zrobił w trąbę i sprzedał ch.... samochód. Zawsze ktoś to przeczyta i się zastanowi czy robić interesy z tym Panem :mrgreen: .

Może faktycznie sprzedał mi ch... samochód sam już nie wiem :?
:mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 16 paź 2012, o 23:29

danikl pisze: Może faktycznie sprzedał mi ch... samochód sam już nie wiem
Dobrze ,że wpisałem Ci na Fakturze przelew ( nie zauważyłeś :idea: ) chyba zwrócę się do E-sądu o zapłatę za Ch... furę :mrgreen:

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 16 paź 2012, o 23:40

Piter 35 pisze:
Dobrze ,że wpisałem Ci na Fakturze przelew ( nie zauważyłeś :idea: )
Ale przelew był, są na to świadkowie (Srebrna Góra 2011, Mrągowo 2012) ba nawet są zdjęcia (podobno tez jakieś materiały wideo :? ) więc tutaj za wiele nie wskórasz :-p

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 17 paź 2012, o 07:23

Chloru pisze: Natomiast nie wiem czy ww. wałkarz ma przerypane w US czy w mafii dlatego też nie podejmuję się rzucania kamieniami

Czyli jak ktoś ma problemy w Urzędzie Skarbowym albo podpadł lokalnym bandziorom, to może spokojnie zakosić komuś parę kawałków i będzie usprawiedliwiony, przynajmniej częściowo. I nawet nie będzie można go potępić. :?

Chyba wyznaję trochę inny światopogląd. ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubione posty: 0

Post 17 paź 2012, o 07:35

co do tego ostrzeżenia to chodziło mi o to
chojny:
Ariel, zdaję sobie sprawę, że możesz być zły ale powstrzymaj się proszę ze swoja krucjatą informacyjną w innych tematach.
a ten temat zamykamy co by sobie w postach spadł niżej.
Ja rozumiem wszystko ale jak kolo przez rok się buja z czyjąś kasą to sory ale nie ma na to wytłumaczenia , między czasie rozbija auto po rajdach więc na pewno nie ma kłopotów finasowych na tyle żeby nie oddać komuś 2,5 tyś
So What! pisze: powyżej 5 m2 na osadzonego :giggle:
tak raczej to "powyżej" to niekoniecznie :giggle: :giggle:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Odp: UWAGA na Oszusta i Kłamcę

Post 17 paź 2012, o 08:03

jarmaj pisze:
Chloru pisze: Natomiast nie wiem czy ww. wałkarz ma przerypane w US czy w mafii dlatego też nie podejmuję się rzucania kamieniami

Czyli jak ktoś ma problemy w Urzędzie Skarbowym albo podpadł lokalnym bandziorom, to może spokojnie zakosić komuś parę kawałków i będzie usprawiedliwiony, przynajmniej częściowo. I nawet nie będzie można go potępić. :?

Chyba wyznaję trochę inny światopogląd. ;-)
To co zrobił jest złe. Koniec. Nie wiemy dlaczego to zrobił i czy jest złym człowiekiem.

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 17 paź 2012, o 08:54

Jakiś czas temu jeden z moich kolegów pożyczył ode mnie pewną sumę pieniędzy i umówiliśmy się, że odda mi je w 3 ratach w ciągu kolejnych trzech miesięcy.
Nie wywiązał się z tego.
Obiecywał mi, coś tłumaczył, potem znowu się nie wywiązywał, itd...
Oddał mi te pieniądze po około roku.

Teraz z perspektywy dłuższego czasu już zapomniałem o tamtej sytuacji i nie mam żalu do kolegi, bo wygląda na to, że nigdy nie miał zamiaru przywłaszczyć sobie moich pieniędzy, tylko faktycznie miał różne problemy, o których nie chciał otwarcie mówić.
Ale wtedy w trakcie tamtego roku naprawdę byłem na niego wściekły - nie wiem czy bardziej z powodu samych pieniędzy czy bardziej z powodu jego zachowania, które odbierałem jako nieszczere. Byłem też zły na całą tą sytuację, w której momentami sam się zastanawiałem czy ja nie jestem złym egoistą i chciwcem skoro nie zapominam o tym, że pożyczyłem te pieniądze.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 17 paź 2012, o 10:05

Mój antyk przyjechał kiedyś od Elka i problemów żadnych nie było. Facet ma swoją specyfikę i można go nie lubić ale ogólnie sprawiał pozytywne wrażenie zwłaszcza przy pogadaniu na żywo.
A w tej sprawie po prostu dał ciała i powinien ładnie oddać kasę nawet ze swoich jeżeli faktycznie towar był kolegi. Zwłaszcza że sporo towaru sprzedaje a afera o 2500 może utrudnić mu działalność. A zamykanie wątku pachnie faktycznie chęcią jego spadku w odmęty archiwum.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 paź 2012, o 10:20

burat pisze:
tak raczej to "powyżej" to niekoniecznie :giggle: :giggle:
Nie zniechęcaj kolegi :idea: :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 paź 2012, o 10:36

So What!, dlaczego miałby zniechęcać? Ma przecież szanse na mini spot forumowy :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 17 paź 2012, o 12:00

Лукашэнка pisze: Byłem też zły na całą tą sytuację, w której momentami sam się zastanawiałem czy ja nie jestem złym egoistą i chciwcem skoro nie zapominam o tym, że pożyczyłem te pieniądze.

Nie wolno pożyczać pieniędzy kolegom jeśli planuje się dłuższą przyjaźń. To prawda stara jak świat

ODPOWIEDZ