bo dziewczynki rozowy, chlopcy niebieski?barbie pisze: Gal, ale dlaczego pozdrawiasz je na róziowo? Ja se wypraszam![]()
Chodź na obiad albo wynieś śmieci
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Chodź na obiad albo wynieś śmieci
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Gal jest po prostu wyjątkowo złośliwy, barbuś
Jedyna zmiana jaką widzę w porównaniu z wczesną Kredą to to, że wiek złośliwości pozostał na swoim miejscu. Howgh
Pozdrawiam
Gwido
Jedyna zmiana jaką widzę w porównaniu z wczesną Kredą to to, że wiek złośliwości pozostał na swoim miejscu. Howgh
Pozdrawiam
Gwido
Brak podpisu.
Tak tylko pytam, bo mi się pomyślało że to może do mnie
A ja nie mam nic przeciwko dzieciom, małżeństwom i innym niewyjaśnionym zjawiskom. Po prostu teraz nie reflektuję
Grzesiek_67,
A ja nie mam nic przeciwko dzieciom, małżeństwom i innym niewyjaśnionym zjawiskom. Po prostu teraz nie reflektuję
Grzesiek_67,
Niby moi?Grzesiek_67 pisze:Gal jest po prostu wyjątkowo złośliwy![]()
JA jestem niesłychanej dobroci człowiek.
Ja tylko wspieram (co więcej - bezinteresownie, zważywszy na mój wiek) koleżanki legitymujące się właściwym podejściem do życia.
No dobra. Nie jestem całkiem bezinteresowny - moi synowie też pozdrawiają...
barbie pisze: A ja nie mam nic przeciwko dzieciom, małżeństwom i innym niewyjaśnionym zjawiskom. Po prostu teraz nie reflektuję![]()
Wiem, wiem.
Moja żona też kiedyś nie reflektowała, a teraz ma troje dzieci.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, o 14:21 przez Gal, łącznie zmieniany 2 razy.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Ale Ty wredny jesteś.gruby pisze:ROTFLpiciu pisze:jest jeszcze mloda
Tak czy inaczej, młoda, stara, stara, młoda to jest bardzo względne.
czarne jest piękne...
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
Nie. Lecz w pewnych sytuacjach nie-chcenie dzieci jest przejawem takiej postawy.EterycznyŻołądź pisze: Grzegorz, każdy kto nie chce mieć dzieci jest hedonistą, tak?
Ale takie deklaracje jak Barbie w cytowanym moim pierwszym poscie czy inne rzucane w kontekście tworzenia rodziny - podobne jak:
Bea pisze: zycie jest krótkie i należy czerpac z niego jak najwięcej przyjemności
esilon pisze: nie przejmujsja zyj jak chcesz bez wyrzutów
tworzą taki obraz i nie chodzi mi o dokładność z definicją ale o treść, która się kryje za tymi słowami, deklaracjami.
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
- piciu
- 2 gwiazdki
- Auto: Była Turbowanna po transplantacji jest Forex Karawan
Nie i to jest najlepsze. Bo takie trajkotanie jak wyżej a tu chwila nieuwagi i ....esilon pisze: czy naprawdę życie osobiste można zaplanować ?
Wpadka, szybki ślub, itd...piciu pisze:a tu chwila nieuwagi i ....
czarne jest piękne...
- piciu
- 2 gwiazdki
No 19 może nie ma, ale co z tego. Ma jeszcze max 2-3 lata na zalanie formy. Później to juz feminizmgruby pisze: ROTFL
- to jest wlasnie presja spoleczenstwa
vibowit pisze: Wpadka, szybki ślub, itd...![]()
Z wielka pompa, bo to w modzie.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
To aby nie być hedonistą trzeba planować długie życie, czy umaczać się co chwilę? No i jak umaczać? Całe życie jak ascetyk Aleksy, czy może wystarczy jakoś ciężko umrzeć? Nie chcę rozczarować swoim epitafium tych młodszych pokoleń dzieci urodzonych przez pogoń za modą, przez rodziców urodzonych w czynie społecznym.Grzegorz pisze:Nie. Lecz w pewnych sytuacjach nie-chcenie dzieci jest przejawem takiej postawy.EterycznyŻołądź pisze: Grzegorz, każdy kto nie chce mieć dzieci jest hedonistą, tak?
Ale takie deklaracje jak Barbie w cytowanym moim pierwszym poscie czy inne rzucane w kontekście tworzenia rodziny - podobne jak:Bea pisze: zycie jest krótkie i należy czerpac z niego jak najwięcej przyjemności
Z tego co się orientuje, to jeśli ktoś w życiu nie dąży do własnego szczęści to się nim zaczynają interesować tacy dziwni hotelarze na biało ubrani wynajmujący wybrakowane pokoje...
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
Szczerze - to nie oceniając każdego z osobna- a jedynie tendencje w narodzie - to tak uważam; Arno podał sporo argumentów.barbie pisze: Grzegorz, a czy to jest coś złego?
Biologii panie nie oszukasz; toż to najpiękniejszy wiek dla kobiety aby mogła stać się matką. A argumenty typu "nie czuję teraz", "mam prawo do szaleństw" "życie jest tylko jedno" świadczą albo rzeczywiście o nidojrzałości (pytanie: a może ktoś nie chce byc dojrzałym) albo o hołubieniu własnemu egoizmowi albo że ktoś się na matkę/ojca faktycznie nie nadaje.
Poza tym ja jestem katolem i troszkę też patrzę inaczej na kwestie małżeństwa ale raczej to nie temat na forum.
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
- piciu
- 2 gwiazdki
Odchodzac troche na temat religii (wiem delikatny temat) czy jest jakas roznica miedzy instytucja malzenska jak konkordat a cywilny ?Grzegorz pisze: Poza tym ja jestem katolem i troszkę też patrzę inaczej na kwestie małżeństwa ale raczej to nie temat na forum.
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
Oj będzie się jeden z drugim czepiał, widzi przecież że słowa padły w kontekście tak ? No to się czepiaj dalej.EterycznyŻołądź pisze: To aby nie być hedonistą trzeba planować długie życie, czy umaczać się co chwilę? No i jak umaczać? Całe życie jak ascetyk Aleksy, czy może wystarczy jakoś ciężko umrzeć? Nie chcę rozczarować swoim epitafium tych młodszych pokoleń dzieci urodzonych przez pogoń za modą, przez rodziców urodzonych w czynie społecznym.
Z tego co się orientuje, to jeśli ktoś w życiu nie dąży do własnego szczęści to się nim zaczynają interesować tacy dziwni hotelarze na biało ubrani wynajmujący wybrakowane pokoje...
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
devlin pisze: Więc pomysł jest taki, drogie panie: ilekroć będziecie potrzebować czegoś od swych mężczyzn, piszcie tutaj - z dokładnym opisem czasu i miejsca, żeby im nie umknęło. A panowie będą odwiedzać ten wątek nie rzadziej, niż co 15 minut.
Czy aby Wasze rozważania nie są na temat?
Mężu, wracaj szybko do domku - piwko schłodzone.
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
Chyba bardziej zew Matki Natury...piciu pisze: - to jest wlasnie presja spoleczenstwa
Grzegorz pisze: Biologii panie nie oszukasz; toż to najpiękniejszy wiek dla kobiety aby mogła stać się matką.
To nie chodzi o piękno - to czysto "inżynierski" problem; ta konstrukcja osiąga najlepsze rezultaty w wieku 18-28 lat. Przedtem i potem jest gorzej pod każdym względem.
Wystarczy zajrzeć do jakiegokolwiek podręcznika inżyniera-położnika...
Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, o 11:51 przez Gal, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bea
- 2 gwiazdki
- Auto: Volvo XC 90/Ford Mondeo Ghia
Smutne jest zycie człowieka , ktory nie umie, nie chce , nie potrzebuje itp czerpać z życia pełnymi garsciami i starać sie życ tak aby miec jak najwięcej przyjemności.
I to tyle .
ps. proszę nie wyciągać cytatów z kontekstu , mój wpis nie dotyczył zakładania rodziny . dotyczył ŻYCIA .
I to tyle .
ps. proszę nie wyciągać cytatów z kontekstu , mój wpis nie dotyczył zakładania rodziny . dotyczył ŻYCIA .
Kłamstwo zdąży obiec pół świata zanim prawda włoży buty...
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Grzegorz pisze: Oj będzie się jeden z drugim czepiał, widzi przecież że słowa padły w kontekście tak ? No to się czepiaj dalej.![]()
Teraz się nie czepiałem. Piszesz, że dążenie w życiu do szczęścia to jest hedonizm, więc ja chcę poznać rozsądną alternatywę.
Zatem skoro są to moje argumenty, to jestem już chyba zwolniona z dalszego tłumaczenia?Grzegorz pisze: Szczerze - to nie oceniając każdego z osobna- a jedynie tendencje w narodzie - to tak uważam; Arno podał sporo argumentów.
Biologii panie nie oszukasz; toż to najpiękniejszy wiek dla kobiety aby mogła stać się matką. A argumenty typu "nie czuję teraz", "mam prawo do szaleństw" "życie jest tylko jedno" świadczą albo rzeczywiście o nidojrzałości (pytanie: a może ktoś nie chce byc dojrzałym) albo o hołubieniu własnemu egoizmowi albo że ktoś się na matkę/ojca faktycznie nie nadaje.
W całej tej dyskusji nie zanegowałam instytucji małżeństwa, ani dzieci. Nie powiedziałam też że najwyższą wartością dla mnie jest "kasa" czy "szaleństwa".
A życie jest jedno (tak przynajmniej sądzę). I dlatego nie zamierzam wychodzić za mąż ani rodzić stada dzieci, bo inni uważają że jest czas i że już powinnam.
EOT
PS jestem biologiem z wykształcenia, wiem do kiedy mam czas.
Polecam to posłuchać.
Model "partnerskiej rodziny": http://partnerstwo.andrzej.patrz.pl
Posłuchajcie do końca.
Model "partnerskiej rodziny": http://partnerstwo.andrzej.patrz.pl
Posłuchajcie do końca.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
Nie piszę tak.EterycznyŻołądź pisze: Teraz się nie czepiałem. Piszesz, że dążenie w życiu do szczęścia to jest hedonizm, więc ja chcę poznać rozsądną alternatywę.
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
hogi,
ROTFL. Absolutnie przecudne.
...sporo moich osobistych spraw rodzinych, partnerskich wymaga jednak pewnej, nazwijmy to, weryfikacji
Zalolowany na cały dzień
Gwidon - dumny ujeżdzać Renaura Clio....1,2 (w benzynie !)
ROTFL. Absolutnie przecudne.
...sporo moich osobistych spraw rodzinych, partnerskich wymaga jednak pewnej, nazwijmy to, weryfikacji
Zalolowany na cały dzień
Gwidon - dumny ujeżdzać Renaura Clio....1,2 (w benzynie !)
Brak podpisu.
Treść która się kryje za tymi deklaracjami jest taka sama jak w wypadku ich matek i babć. Tak naprawdę nic się nie zmieniło - chcą i potrzebują tego samego i tak samo. Nie ma się co martwić...Grzegorz pisze: ale o treść, która się kryje za tymi słowami, deklaracjami.
A że muszą sobie popyszczyć od czasu do czasu?
No, młode są i muszą być cool.
Ich matki tak samo pyszczyły, tyle tylko, że w stylu odpowiednim do swoich czasów.
A i tak się wszystko kończy jak zawsze;
A tymczasem człeka trawił, spać nie dawał mu taki mus,
żeby sadłem się nie dławić, lecz choć trochę świat poprawić.
Nie raz w trakcie tej zabawy świeży na łbie załapał guz,
człowiek jadł z okien kit, lecz zanucić mu było wstyd.
Te porywy te zapały jak świat, światem się kończą tak,
że się wprawia człek pomału w ciepłą żonę, stół z kryształem
I ze szczęścia ogłupiały nie obejrzysz się nawet jak
w becie już, ktoś się drze komu nawet nie w głowie że...