Jakoś nie chce mi się wierzyć że to zrobiłoby aż 40 KM. Kurde, a miało być tak pięknie. A teraz pewnie i osiągi będą na poziomie z 7 - 7,5 s do setki i jak zamieniać swoje obecne auto na wolniejsze? Córce się najwyżej nogi obetniejarmaj pisze:Różnica może się też brać z powodu dostrojenia do paliwa. W Japonii jeżdżą na setce.
Nowy Forester - oficjalnie.
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Nowy Forester - oficjalnie.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Boombastic, chyba zawsze tak było, że Subaraki na rynek Japoński były mocniejsze. Np imprezy classic, nie STi, miewały nawet po 280 kuni, podczas gdy u nas normalnie 211.
M.in ze względu na paliwko.
Mieli też Vmaxa do 180km/h i dobrze im tak
Nie ma się co dziwić. Jak pociąg spóźni się u nich o parę sek to maszynista przeprasza. Strach pomyśleć co by było jakby zabrakło 1 okt w paliwie.
M.in ze względu na paliwko.
Mieli też Vmaxa do 180km/h i dobrze im tak
Nie ma się co dziwić. Jak pociąg spóźni się u nich o parę sek to maszynista przeprasza. Strach pomyśleć co by było jakby zabrakło 1 okt w paliwie.
Boombastic,Boombastic pisze:Czyli trzeba będzie odblokować jak 2,5XT które w opinii tunnerów też było dławione. A co do zużycia paliwa to ja tylko przepisuję danejarmaj pisze: W Europie będzie miał 240KM. Tak napisał dyrektor SIP na kropce.
gdy się jeździ tyle co nic można się emocjonować czy będzie tam te 40 koni więcej czy mniej.
Mnie bardziej interesuje jak będą wyglądały przełożenia w tej skrzyni CVT, to znaczy czy najwyższy bieg będzie dłuższy niż w poprzedniej generacji auta. Chodzi mi o komfort i ekonomię jazdy po autostradzie z prędkościami 150-160km/h.
No i druga sprawa to pytanie czy popracowali nad fotelem kierowcy.
Wczoraj przejechałem dokładnie 1002 km, a w sumie w ciągu ostatnich 3 dni około 2500 km.
Gdybym przez tyle godzin siedział na fotelu z Forestera 2003-2008 to dzisiaj odczuwałbym to w kościach.
Ale dzięki temu, że siedziałem wygodnie, dzisiaj nie mam na co narzekać.
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
I tak i nie. Przecież w Legacy z tego silnika wykrzesano 300 KM, więc 60 KM mniej to jest już spora różnica której po prostu szkoda. Jak Forester będzie objeżdżać to Q5?Лукашэнка pisze: Boombastic,
gdy się jeździ tyle co nic można się emocjonować czy będzie tam te 40 koni więcej czy mniej.
Mnie bardziej interesuje jak będą wyglądały przełożenia w tej skrzyni CVT, to znaczy czy najwyższy bieg będzie dłuższy niż w poprzedniej generacji auta. Chodzi mi o komfort i ekonomię jazdy po autostradzie z prędkościami 150-160km/h.
No i druga sprawa to pytanie czy popracowali nad fotelem kierowcy.
Wczoraj przejechałem dokładnie 1002 km, a w sumie w ciągu ostatnich 3 dni około 2500 km.
Gdybym przez tyle godzin siedział na fotelu z Forestera 2003-2008 to dzisiaj odczuwałbym to w kościach.
Ale dzięki temu, że siedziałem wygodnie, dzisiaj nie mam na co narzekać.
Лукашэнка pisze: Ale dzięki temu, że siedziałem wygodnie, dzisiaj nie mam na co narzekać
gdyby ktos nie był zorientowany to wyjaśnijmy że o wygodę i kości zadbał Ford
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
S-Max zresztą. Tak na marginesie dodam, że napęd w tym Fordzie jest wyjątkowo skutecznyesilon pisze:
gdyby ktos nie był zorientowany to wyjaśnijmy że o wygodę i kości zadbał Ford![]()
Dziękuję,So What! pisze:S-Max zresztą. Tak na marginesie dodam, że napęd w tym Fordzie jest wyjątkowo skutecznyesilon pisze:
gdyby ktos nie był zorientowany to wyjaśnijmy że o wygodę i kości zadbał Ford![]()
oczywiście potwierdzam to!
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ojtam, siłom i godnościom osobistomBoombastic pisze: Jak Forester będzie objeżdżać to Q5?
A tak serio - to Dyktator ma rację. Dobra skrzynia i będzie git, żeby się jeszcze tylko nie psuło i nie miało za dużo elektropstryczkoskrótowców. Uroda zas... hehe, jest ostatnią rzeczą, którą bym rozpatrywał w przypadku Forestera
Chociaż - mojego ostatnio kolega pochwalił, że ładny. Ale kolega prawie emeryt, więc nie czuje trendów stylistycznych
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
Na plus działa o wiele nizsza waga. ALe na brak elektorniki bym nie liczył, bo z tego co przebrnąłem przez japońskie strony za pomocą translatora to dopakowali go nieco elektroniką poczawszy od skrzyni biegów i streowania łopatkami, poprzez wybory typu pracy przeniesienia napędu po aż aktywne radary (czy coś podobnego).WiS pisze: A tak serio - to Dyktator ma rację. Dobra skrzynia i będzie git, żeby się jeszcze tylko nie psuło i nie miało za dużo elektropstryczkoskrótowców. Uroda zas... hehe, jest ostatnią rzeczą, którą bym rozpatrywał w przypadku Forestera![]()
Chociaż - mojego ostatnio kolega pochwalił, że ładny. Ale kolega prawie emeryt, więc nie czuje trendów stylistycznych
O urodzie Subaru tutaj się nie rozmawia, tabu
No cóż, tego typu funkcje muszą być realizowane elektronicznie, bo w innym wypadku mówilibyśmy o jakimś egzemplarzu mozealnym.Boombastic pisze:Na plus działa o wiele nizsza waga. ALe na brak elektorniki bym nie liczył, bo z tego co przebrnąłem przez japońskie strony za pomocą translatora to dopakowali go nieco elektroniką poczawszy od skrzyni biegów i streowania łopatkami, poprzez wybory typu pracy przeniesienia napędu po aż aktywne radary (czy coś podobnego).
Tak poza tym, to nowy Forester 2.0XT zyskał w moich oczach po bliższym zapoznaniu się z jego specyfikacją.
W przyszłym roku miałbym teoretycznie zmieniać auto w pracy. Gdyby nowy budżet pozwolił, to brałbym tego Forka poważnie pod uwagę.
W ten sposób historia zatoczyłaby pewne koło.
Bo własnie mija 10 lat od czasu gdy pierwszy raz usiadłem za kierownicą pierwszego 2.0XT.
Moim zdaniem, uroda takiego samochodu powinna być kontrowersyjna.Boombastic pisze:O urodzie Subaru tutaj się nie rozmawia, tabu
Ci, którzy uważają inaczej wybierają Qashqai i tym podobne.
- KonSTi
- 3 gwiazdki
- Auto: Rarrrr!
moje stanowisko. ford Kuga czy inny syf
komentarz
komentarz
In the end,it's not the years in your life that count.It's the life in your years.

-
Boombastic
- 4 gwiazdki
Лукашэнка pisze: Tak poza tym, to nowy Forester 2.0XT zyskał w moich oczach po bliższym zapoznaniu się z jego specyfikacją.
Mam podobne odczucia. Prezentowany nowy model jest już autem na wskroś nowoczesnym i nikt nie ma prawa powiedzieć że ma archaiczne wnętrze. Zarówno buda, jak i wnętrze oraz silnik i napęd (może nieco kontrowersyjną skrzynią CVT) przemawia mocno na plus. Wnętrze i wyposażenie w porównaniu do mojego auta to już lata świetlne. Ale czekam na możliwość odbycia jazdy próbnej by się samemu przekonać czy warto zmieniać kompaktowego zapier.... cza na większego i bardziej komfortowego (bo tak go odbieram) ale już typowego SUVa. Nie pozostaje już nic innego jak poczekać do wiosny.
Z drugiej strony to obecne moje auto uważane jest na rynku i przez mechaników za jedne z ostatnich dobracowanych i niezawodnych modeli i może sie okazać, że lepsze jest wrogiem dobrego.
nie wiem czy ktoś już wrzucał te filmy...
Link: http://www.youtube.com/watch?v=esLWGdiQ ... r_embedded
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... uoD92-yRPY
Link: http://www.youtube.com/watch?v=FyYSskAt ... re=related
Link: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=CWp ... =endscreen
Nasuwa mi się takie porównanie, że
generacja SG była jak Windows XP
generacja SH jak Vista
a nowa SJ - to Windows 7

PS
No i jeszcze takie dodatkowe ustrojstwo (X-MODE), po to żeby amerykańscy sprzedawcy BMW robiąc te swoje głupawe testy na rolkach nie nabijali się z nowego Forestera, tak jak się nabijają np. z Audi
Link: http://www.youtube.com/watch?v=Syx-UT4q ... e=youtu.be
Link: http://www.youtube.com/watch?v=esLWGdiQ ... r_embedded
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... uoD92-yRPY
Link: http://www.youtube.com/watch?v=FyYSskAt ... re=related
Link: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=CWp ... =endscreen
Nasuwa mi się takie porównanie, że
generacja SG była jak Windows XP
generacja SH jak Vista
a nowa SJ - to Windows 7
PS
No i jeszcze takie dodatkowe ustrojstwo (X-MODE), po to żeby amerykańscy sprzedawcy BMW robiąc te swoje głupawe testy na rolkach nie nabijali się z nowego Forestera, tak jak się nabijają np. z Audi
Link: http://www.youtube.com/watch?v=Syx-UT4q ... e=youtu.be
Może i głupawe, ale mechanizm funkcjonował...Лукашэнка pisze: po to żeby amerykańscy sprzedawcy BMW robiąc te swoje głupawe testy na rolkach nie nabijali się z nowego Forestera, tak jak się nabijają np. z Audi
Widziałem w Poznaniu na własne oczy.
Fux,FUX pisze:Może i głupawe, ale mechanizm funkcjonował...Лукашэнка pisze: po to żeby amerykańscy sprzedawcy BMW robiąc te swoje głupawe testy na rolkach nie nabijali się z nowego Forestera, tak jak się nabijają np. z Audi
Widziałem w Poznaniu na własne oczy.
gdyby nie funkcjonowało, to prawdopodobnie by tego ludziom tak chętnie nie pokazywali.
morda nareszcie z charakterem, środek jakis taki współczesny, turbinka, no no, całkiem fajny ten nowy forester, kurde blade 
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
Лукашэнка pisze: nie wiem czy ktoś już wrzucał te filmy...
Ale słyszę że seryjne opony znów pójdą do kosza.
esilon pisze: środek jakis taki współczesny
w sensie że nudny taki i do bólu plastikowy
Link: http://www.youtube.com/watch?v=IXqHSPJ4 ... re=related
jakkolwiek z zewnątrz kwestia gustu i przyzwyczajenia (ten ostatni w filmiku nawet nawet) - to środek mnie rozczarował - nuda panie, jak w polskim filmie
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
busik pisze: w sensie że nudny taki i do bólu plastikowy
No tak, przecież standardem w klasie jest aluminium, tytan, skóra i naturalne drewno na desce rozdzielczej.
PS. A gdzie się zgubił wlot na masce?
A czego tu Panie oczekiwaćbusik pisze: to środek mnie rozczarował - nuda panie, jak w polskim filmie
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
ja porównuję chociażby z poprzednią wersją - była o wiele przyjemniejsza dla oka - a ja z reguły w samochodzie siedzę, a nie na zewnątrz, więc oceniam auto po wnętrzu - ale może wy jeździcie na zewnątrz

smutne to wnętrze w tym nowym - chyba że jeszcze jakieś kolorystyki dwutonowe dołożą, ale skoro w filmie pokazującym dostępne wersje nie widać, to chyba na ładniejsze wnętrze poczekamy

smutne to wnętrze w tym nowym - chyba że jeszcze jakieś kolorystyki dwutonowe dołożą, ale skoro w filmie pokazującym dostępne wersje nie widać, to chyba na ładniejsze wnętrze poczekamy

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
busik, no cóż, każdemu się nie dogodzi. To stara prawda.busik pisze:esilon pisze: środek jakis taki współczesny![]()
![]()
![]()
w sensie że nudny taki i do bólu plastikowy![]()
(...)
jakkolwiek z zewnątrz kwestia gustu i przyzwyczajenia (ten ostatni w filmiku nawet nawet) - to środek mnie rozczarował - nuda panie, jak w polskim filmie
Subaru powinno być w środku praktyczne i funkcjonalne.
A czy to jest czy nie, tego nie cenimy na podstawie zdjęć. Trzeba będzie wsiąść i pojeździć.
PS
Jestem gotów przyznać, że wielu z konkurentów w tej klasie zapłaciło trochę więcej za design wnętrza...
ale czy to jest najważniejsze?

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, o 00:57 przez Gootek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
busik, nie jest źle. Może schowek w centralnej konsoli mógłby być zamykany, ale poza tym to nie wiem czego chcesz
Czarno jak w Skodzie czy innym VAGu
Czarno jak w Skodzie czy innym VAGu
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
To był udany kompromisЛукашэнка pisze:
Subaru powinno być w środku praktyczne i funkcjonalne.