Przepisy i przypisy
Re: Przepisy i przypisy
WiS, ciekawy mix
Jabłka ,rodzynki cynamon, sok i skorka z cytryny ,cukier plus ciasto francuskie kupne lub samemu robione. 30-40 minut i gotowe ciastka ... były rożki wczoraj ale niestety szybko się ulotniły 


Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
Zima chyba idzie...naszło mnie na flaki ...


Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Piskoor
- 2 gwiazdki
- Lokalizacja: Warszawa
- Auto: Forester S-Turbo 2002 / Outback 2.5 2008 Viessmann Edition By Jako
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Przepisy i przypisy
Koneserzy mówię że flaki to tylko z bułką pszenną bo chleb jest zbyt kwaśny .....
Polecam Bar Grochowski przy rondzie Marsa... specjalność "zakładu" czyli flaki robią tam chyba od 50 lat...
ale te powyżej...oj zacnie wyglądają..
Polecam Bar Grochowski przy rondzie Marsa... specjalność "zakładu" czyli flaki robią tam chyba od 50 lat...
ale te powyżej...oj zacnie wyglądają..
One cappucino per favore - Danke
Re: Przepisy i przypisy
Bar Gocławski na Płowieckiej 5
niedługo to juz mu chyba 60 stuknie
Pewnie ,że najlepsze z bułką ale skleroza dopadła a później dopadło lenistwo i nie poszedłem kupić
na rosole własnej produkcji nieskromnie powiem,że wyszły super 




Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Piskoor
- 2 gwiazdki
- Lokalizacja: Warszawa
- Auto: Forester S-Turbo 2002 / Outback 2.5 2008 Viessmann Edition By Jako
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Przepisy i przypisy
o właśnie Gocławski a nie Grochowski... 
Cholera ja jakoś za flaki się zabrać samemu nie mogę... trzeba spróbować...

Cholera ja jakoś za flaki się zabrać samemu nie mogę... trzeba spróbować...
One cappucino per favore - Danke
Re: Przepisy i przypisy
Spotkanie na lunch "wyszło jak zwykle" więc wasze zdrowie



Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
Chloru, a ja lubię z anszua 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Lokalizacja: DC
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Re: Przepisy i przypisy
Kruszyn, muszę Cię do masterszefa wysłać ... smaku nie masz, cebuli krajać nie umiesz. Możesz zacząć praktykowanie od pozmywania za mnie



"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Re: Przepisy i przypisy
No koniecznie muszę się wybrać na korepetycje ...mistrzu 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
Najpierw było tak

Później tak


Później tak

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
Kruszyn, goloneczka była wcześniej ugotowana 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Re: Przepisy i przypisy
Piter 35, całkiem nie ,podgotowana była. Jednak najlepsza jest jak się zamarynuje i ugotuje, moim zdaniem jest najsmaczniejsza 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
Dobre dania wymagają , dobrej oprawyKruszyn pisze: Jednak najlepsza jest jak się zamarynuje i ugotuje, moim zdaniem jest najsmaczniejsza

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Re: Przepisy i przypisy
no inaczej się nie daPiter 35 pisze: Dobre dania wymagają , dobrej oprawy![]()



Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
Ile pieczeszKruszyn pisze: do zamrażalki .Goście z trunkami wpadają i masz zakąskę

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Re: Przepisy i przypisy
30 minut gotowałem (na gorącą wodę z przyprawami) i 1,5 piekłem . trzeba patrzeć jak podlewasz bo zawsze zalezy jaka duza i jaką trafisz,
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
natrafiłem dziś na taki artykuł w wybiórczej - ciekawe czy w Polsce też się z tego wycofają
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... shlnRWnf30

Słynny kucharz Jamie Oliver sprowokował kampanię, która zmusiła McDonalds i innych fastfoodowych potentatów do usunięcia z hamburgerów "różowej mazi", powstałej z tłustych wołowych odpadków. Produkujące ją firmy plajtują i pozywają stację, która wyemitowała program Olivera, odszkodowania żąda też od Jamie'go jeden ze zwolnionych pracowników.
Kontrowersje, które zatrzęsły całym przemysłem mięsnym w miłującej hamburgery Ameryce, wywołała LFTB, czyli wysokorozdrobniona wołowina (od ang. lean finely textured beef).
To tani produkt pozyskiwany z tłustych skrawków powstałych przy obróbce mięsa wołowego w rzeźni. Po podgrzaniu, przy pomocy specjalnych przemysłowych wirówek, tłuszcz jest oddzielany od mięsa, które następnie jest zamrażane. Od lat 90 do tak pozyskanego mięsa dodawana jest woda amoniakalna, która zabezpiecza produkt przed rozwojem bakterii, takich jak salmonella czy bakteria E.coli.
Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75477,13054696,Jam ... z2FETdmnCJ
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... shlnRWnf30
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Re: Przepisy i przypisy
Zaprawdę przepraszam WiSa za to, że część rodzynek do makowca z Jego przepisu zużyłem dopiero po 2 latach leżakowania rzeczonych w lodówce....
Czym mam się zrehabilitować....


Czym mam się zrehabilitować....


Re: Przepisy i przypisy
leon, w wigilie na pewno inaczej smakuje 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
Można powiedzieć że qrewsko dobrze.



Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Re: Przepisy i przypisy
leon, spróbuj takiego. Też bezmięsne tylko ja inny makaron daję ale przepis jest świetny
(plus sztuczka z woda spod makaronu )
Link: http://www.youtube.com/watch?v=2xax0T396Ko


Link: http://www.youtube.com/watch?v=2xax0T396Ko
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...