Przepisy i przypisy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Piskoor
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Lokalizacja: Warszawa
Auto: Forester S-Turbo 2002 / Outback 2.5 2008 Viessmann Edition By Jako
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Przepisy i przypisy

Post 26 lis 2012, o 16:59



One cappucino per favore - Danke

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 26 lis 2012, o 19:44

WiS, ciekawy mix ;-) Jabłka ,rodzynki cynamon, sok i skorka z cytryny ,cukier plus ciasto francuskie kupne lub samemu robione. 30-40 minut i gotowe ciastka ... były rożki wczoraj ale niestety szybko się ulotniły :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 28 lis 2012, o 15:01

Zima chyba idzie...naszło mnie na flaki ... :-)
Obrazek
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Piskoor
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Lokalizacja: Warszawa
Auto: Forester S-Turbo 2002 / Outback 2.5 2008 Viessmann Edition By Jako
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Przepisy i przypisy

Post 28 lis 2012, o 16:38

Koneserzy mówię że flaki to tylko z bułką pszenną bo chleb jest zbyt kwaśny .....
Polecam Bar Grochowski przy rondzie Marsa... specjalność "zakładu" czyli flaki robią tam chyba od 50 lat...
ale te powyżej...oj zacnie wyglądają..
One cappucino per favore - Danke

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 28 lis 2012, o 16:51

Bar Gocławski na Płowieckiej 5 :-) niedługo to juz mu chyba 60 stuknie :-d Pewnie ,że najlepsze z bułką ale skleroza dopadła a później dopadło lenistwo i nie poszedłem kupić :oops: na rosole własnej produkcji nieskromnie powiem,że wyszły super :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Piskoor
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Lokalizacja: Warszawa
Auto: Forester S-Turbo 2002 / Outback 2.5 2008 Viessmann Edition By Jako
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Przepisy i przypisy

Post 28 lis 2012, o 17:01

o właśnie Gocławski a nie Grochowski... ;-)
Cholera ja jakoś za flaki się zabrać samemu nie mogę... trzeba spróbować...
One cappucino per favore - Danke

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 29 lis 2012, o 22:36

Spotkanie na lunch "wyszło jak zwykle" więc wasze zdrowie :giggle:
Obrazek
Obrazek
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Lokalizacja: DC
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 29 lis 2012, o 23:06

Kruszyn, wywal to anszua :cofee:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 29 lis 2012, o 23:12

Chloru, a ja lubię z anszua :-)
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Lokalizacja: DC
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 29 lis 2012, o 23:24

Kruszyn, muszę Cię do masterszefa wysłać ... smaku nie masz, cebuli krajać nie umiesz. Możesz zacząć praktykowanie od pozmywania za mnie :giggle: :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 29 lis 2012, o 23:36

No koniecznie muszę się wybrać na korepetycje ...mistrzu :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 13 gru 2012, o 23:17

Najpierw było tak ;-)
Obrazek
Później tak :-)
Obrazek
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Piter 35
6 gwiazdek
Lokalizacja: Jelenia Góra
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 13 gru 2012, o 23:27

Kruszyn, goloneczka była wcześniej ugotowana :?:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 13 gru 2012, o 23:31

Piter 35, całkiem nie ,podgotowana była. Jednak najlepsza jest jak się zamarynuje i ugotuje, moim zdaniem jest najsmaczniejsza ;-)
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Piter 35
6 gwiazdek
Lokalizacja: Jelenia Góra
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 13 gru 2012, o 23:33

Kruszyn pisze: Jednak najlepsza jest jak się zamarynuje i ugotuje, moim zdaniem jest najsmaczniejsza
Dobre dania wymagają , dobrej oprawy :idea:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 13 gru 2012, o 23:38

Piter 35 pisze: Dobre dania wymagają , dobrej oprawy :idea:
no inaczej się nie da :-) Teraz dobry okres do marynowania bo jednej to szkoda robić, od razu z dziesięć i na balkon. Później ugotować i do zamrażalki :-) .Goście z trunkami wpadają i masz zakąskę :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Piter 35
6 gwiazdek
Lokalizacja: Jelenia Góra
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 13 gru 2012, o 23:38

Kruszyn pisze: do zamrażalki .Goście z trunkami wpadają i masz zakąskę
Ile pieczesz :?:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 13 gru 2012, o 23:40

30 minut gotowałem (na gorącą wodę z przyprawami) i 1,5 piekłem . trzeba patrzeć jak podlewasz bo zawsze zalezy jaka duza i jaką trafisz,
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: SM
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2012, o 18:20

natrafiłem dziś na taki artykuł w wybiórczej - ciekawe czy w Polsce też się z tego wycofają :cofee:
Słynny kucharz Jamie Oliver sprowokował kampanię, która zmusiła McDonalds i innych fastfoodowych potentatów do usunięcia z hamburgerów "różowej mazi", powstałej z tłustych wołowych odpadków. Produkujące ją firmy plajtują i pozywają stację, która wyemitowała program Olivera, odszkodowania żąda też od Jamie'go jeden ze zwolnionych pracowników.
Kontrowersje, które zatrzęsły całym przemysłem mięsnym w miłującej hamburgery Ameryce, wywołała LFTB, czyli wysokorozdrobniona wołowina (od ang. lean finely textured beef).

To tani produkt pozyskiwany z tłustych skrawków powstałych przy obróbce mięsa wołowego w rzeźni. Po podgrzaniu, przy pomocy specjalnych przemysłowych wirówek, tłuszcz jest oddzielany od mięsa, które następnie jest zamrażane. Od lat 90 do tak pozyskanego mięsa dodawana jest woda amoniakalna, która zabezpiecza produkt przed rozwojem bakterii, takich jak salmonella czy bakteria E.coli.

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75477,13054696,Jam ... z2FETdmnCJ

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... shlnRWnf30
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 22 gru 2012, o 17:21

Zaprawdę przepraszam WiSa za to, że część rodzynek do makowca z Jego przepisu zużyłem dopiero po 2 latach leżakowania rzeczonych w lodówce.... :oops:
Czym mam się zrehabilitować.... :wall:



:mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: z puszcz odwiecznych, z krain mrocznych...
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 22 gru 2012, o 17:34

FUX, a idź Ty, to nie grzech, to masochizm :mrgreen:

Smacznego 8-)

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 24 gru 2012, o 23:53

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 25 gru 2012, o 00:14

leon, w wigilie na pewno inaczej smakuje :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 25 gru 2012, o 00:24

Można powiedzieć że qrewsko dobrze. :mrgreen: ;-)
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 25 gru 2012, o 00:38

leon, spróbuj takiego. Też bezmięsne tylko ja inny makaron daję ale przepis jest świetny :mrgreen: (plus sztuczka z woda spod makaronu ) :->

Link: http://www.youtube.com/watch?v=2xax0T396Ko
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

ODPOWIEDZ