moje Subaru

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
igorees
0 gwiazdek
Auto: subaru impreza
Polubił: 0
Polubione posty: 0

moje Subaru

Post 10 gru 2012, o 20:50

Witam,

Jestem szczęśliwym żółtodziobem :D Chwilkę temu nabyłem Subaru Imprezę 1.5 RC. Troszkę poczytałem ne temat tego autka napotykajac różnego rodzaju skrajne opinie. Nie jest to smok wyrywacz kręgosłupów ale dla mnie bomba. Może ktoś udzieli mi kilka porad złotych w temacie. Ja jestem kompletnie zielooooony.

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Re: moje Subaru

Post 10 gru 2012, o 21:01

igorees, powtórzę się, bo sezon w pełni. Twoje subru w zimowych warunkach, nawet 1.5, może skopać wielu.... ale hamuje jak wszystkie inne fury, więc się nie napędzaj za bardzo :cofee:

Reszta wyjdzie w praniu...
Marcin

-_-

igorees
0 gwiazdek

Post 10 gru 2012, o 21:29

dzięki TERZO za pierwszą a jakże przydatną poradę... widze że pocinasz ostro.
ja jestem podjarany jak szczerbaty na suchary :)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 10 gru 2012, o 22:33

dawaj foty gabloty :-p
opisz kolor (3/4 forum to wystarczy)
Buratowi napisz ile ma koni
WiSowi nic nie pisz i tak nie skuma :lol:

i szerokości :thumb:

igorees
0 gwiazdek

Post 10 gru 2012, o 22:36

Nie nie omieszkam ! dzięki Konto usunięte ! ;-)

No jedyne 107 kucy.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2012, o 22:37 przez igorees, łącznie zmieniany 1 raz.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 10 gru 2012, o 22:36

Konto usunięte, ee ja tam nie techniczny mi niech napisze czy bokiem już leciał na wyprostowanej nodze :-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 10 gru 2012, o 22:38

:lol: :giggle:

igorees
0 gwiazdek

Post 10 gru 2012, o 22:40

no jeszcze nie leciał :)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 11 gru 2012, o 11:43

burat pisze:Konto usunięte, ee ja tam nie techniczny mi niech napisze czy bokiem już leciał na wyprostowanej nodze :-)
Ważne, żeby Artiemu napisał ile ma niutonometrów. :giggle:
czarne jest piękne...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 11 gru 2012, o 11:56

igorees pisze: Może ktoś udzieli mi kilka porad złotych w temacie
Główna złota porada jest taka: ciesz się fajnym autem, nie słuchaj złych ludzi, a jak będziesz miał (odpukać) jakieś kłopoty, The Forum postara się pomóc ;-)
Konto usunięte pisze: WiSowi nic nie pisz i tak nie skuma
Te, bejsbola na marsz już wyczyściłeś...? ;-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 11 gru 2012, o 11:58

WiS pisze: Te, bejsbola na marsz już wyczyściłeś...?
:lol:

z kastetami na rękach to może być trudne zdanie :giggle:
TERZO pisze: hamuje jak wszystkie inne fury
to najlepsza porada(uwaga) przy pierwszym subaru zimowa porą ;-)

igorees
0 gwiazdek

Post 11 gru 2012, o 17:10

esilon pisze:
TERZO napisał(a):
hamuje jak wszystkie inne fury

to najlepsza porada(uwaga) przy pierwszym subaru zimowa porą
Też uważam że to najlepsza porada.

MariuS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza GT +++

Post 11 gru 2012, o 20:05

gratulacje zakupu. pytanie z innej beczki, czy dział nasze subaru jest zablokowane jeśli użytkownik nie ma jakiejś liczby postów??

igorees
0 gwiazdek

Post 12 gru 2012, o 15:50

A myślicie że z takiego 1.5 da się wydusić jakiś ładny dźwięk? Jest coś takiego jak stozek do tego silnika? Moze lepiej wydech? Czy lepiej sobie odpuścić?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 12 gru 2012, o 16:00

igorees, stożek nic nie da ,rozwiązaniem jest wydech (nie tylko końcowa pucha, raczej cały łącznie z kolektorem) ale nie wiem jak to jest w tych nowych subarakach i 1.5 :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00

Post 12 gru 2012, o 16:41

MariuS pisze:gratulacje zakupu. pytanie z innej beczki, czy dział nasze subaru jest zablokowane jeśli użytkownik nie ma jakiejś liczby postów??
Dzial "Nasze Subaru" jest widoczne tylko dla zalogowanych uzytkownikow forum.

jur
0 gwiazdek

Post 12 gru 2012, o 19:25

Witaj chlopaku, nic nie kombinuj, wsadzisz kupe kasy na przerobki, a i tak bedzie to slabo jechalo. Pojezdzisz troche :thumb: i ci sie znudzi, bedziesz szukal cos co ma wiecej hp. Lej paliwo i pala, zostaw sobie kaske ew. na knoc sensor , sondy czy oleje. Pozdrawiam jur.

igorees
0 gwiazdek

Post 12 gru 2012, o 23:51

jur pisze:Witaj chlopaku, nic nie kombinuj, wsadzisz kupe kasy na przerobki, a i tak bedzie to slabo jechalo. Pojezdzisz troche :thumb: i ci sie znudzi, bedziesz szukal cos co ma wiecej hp. Lej paliwo i pala, zostaw sobie kaske ew. na knoc sensor , sondy czy oleje. Pozdrawiam jur.
czeje jur, Jeździłem dieslem a teraz mam boxera którego chcę troszkę podgłośnić :-) . Wiadomo że nie chodzi o wymiane całego wydechu czy jakieś grube przeróbki. Myślałem, że jest jakiś sprytny i nie rujnujący kieszeni sposób na podciągnięcie boxowania. Nie chodzi o zwiększenie mocy tylko o dźwięk.

igorees
0 gwiazdek

Post 14 gru 2012, o 17:18

wczoraj miałem ciężką zgache!

Pojechałem subarkiem na wulkanizację opony wymienić i coś mnie pokorciło by sprawdzić stan oleju . Okazało się zę bagnet jest suchy :o. po odczekaniu 25min sprawdziłem jeszcze raz i torszkę sie zamoczył ale ledwo. Autem nie jeździłem a przed zakupem dość długo stało. Silnik suchusieńki. Od razu poszła wymiana a wtrakcie wylewania uzbieraliśmy jakieś 3 - 3,5 l na 4. Jakiś osioł od odtatniego serwisu nie zajrzał i byłaby bieda. Auto ma 88.000 a przy 75.000 był wymineniany olej. W książce wyczytałem że stan oleju trzeba sprawdzać przy każdym tankowaniu , przynajmniej na początku i wyczytałem że zużycie oleju moze być nie stabilne. O co chodz? Boksery tak mają?

stefanekmac
5 gwiazdek
Auto: był forek XT jest OBK 2,5
Polubił: 26 razy
Polubione posty: 91 razy

Post 15 gru 2012, o 00:55

Nie wiem jak u innych ale moje 2 już subaru wciąga olej na autobanach i expresach, tak powyżej 120\h zaczyna pić.Aha mam zagazowane auto.Podobno więcej pije oleju.
Pamietajmy o Wołyniu.

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 15 gru 2012, o 09:14

Ja się nie poruszam po autostradach i drogach expresowych, może dlatego Legaś nie bierze oleju :cofee:
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 17 gru 2012, o 23:30

Witam poszukuje zadabanej imprezy, mam forestera ale on mi nie wystarcza :wall: chcialbym cos fajnego kupic, co doradzacie od kogo moze ktos cos ma ciekaego ja z koleii moge sprzedac swojego forka s turbo czarny przyciemniane szyby itd. resztae pokaze i opowiem :cofee:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 19 gru 2012, o 22:52

igorees pisze:
jur pisze:Witaj chlopaku, nic nie kombinuj, wsadzisz kupe kasy na przerobki, a i tak bedzie to slabo jechalo. Pojezdzisz troche :thumb: i ci sie znudzi, bedziesz szukal cos co ma wiecej hp. Lej paliwo i pala, zostaw sobie kaske ew. na knoc sensor , sondy czy oleje. Pozdrawiam jur.
czeje jur, Jeździłem dieslem a teraz mam boxera którego chcę troszkę podgłośnić :-) . Wiadomo że nie chodzi o wymiane całego wydechu czy jakieś grube przeróbki. Myślałem, że jest jakiś sprytny i nie rujnujący kieszeni sposób na podciągnięcie boxowania. Nie chodzi o zwiększenie mocy tylko o dźwięk.
wywal jednego z katow wstaw strumiennice i sportowy wydech, przyjemne z ekonomicznym :-p

igorees
0 gwiazdek

Post 26 mar 2014, o 21:43

W związku z małą kolizją najszła chwila wymiany tylnego zderzaka w Imprezie 1.5 2009r i myśle że zamotuje od WRX a co mi tam :) . Co za tym idzie również tłumik końcowy. Co o tym sądzicie? Przygotować się na jakieś przygodo-przeszkody?

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 26 mar 2014, o 22:11

igorees, super ,że wpadłeś :razz:

ODPOWIEDZ