moje Subaru
moje Subaru
Witam,
Jestem szczęśliwym żółtodziobem :D Chwilkę temu nabyłem Subaru Imprezę 1.5 RC. Troszkę poczytałem ne temat tego autka napotykajac różnego rodzaju skrajne opinie. Nie jest to smok wyrywacz kręgosłupów ale dla mnie bomba. Może ktoś udzieli mi kilka porad złotych w temacie. Ja jestem kompletnie zielooooony.
Jestem szczęśliwym żółtodziobem :D Chwilkę temu nabyłem Subaru Imprezę 1.5 RC. Troszkę poczytałem ne temat tego autka napotykajac różnego rodzaju skrajne opinie. Nie jest to smok wyrywacz kręgosłupów ale dla mnie bomba. Może ktoś udzieli mi kilka porad złotych w temacie. Ja jestem kompletnie zielooooony.
Re: moje Subaru
igorees, powtórzę się, bo sezon w pełni. Twoje subru w zimowych warunkach, nawet 1.5, może skopać wielu.... ale hamuje jak wszystkie inne fury, więc się nie napędzaj za bardzo
Reszta wyjdzie w praniu...

Reszta wyjdzie w praniu...
Marcin
-_-
-_-
dzięki TERZO za pierwszą a jakże przydatną poradę... widze że pocinasz ostro.
ja jestem podjarany jak szczerbaty na suchary :)
ja jestem podjarany jak szczerbaty na suchary :)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
dawaj foty gabloty
opisz kolor (3/4 forum to wystarczy)
Buratowi napisz ile ma koni
WiSowi nic nie pisz i tak nie skuma
i szerokości

opisz kolor (3/4 forum to wystarczy)
Buratowi napisz ile ma koni
WiSowi nic nie pisz i tak nie skuma

i szerokości

Konto usunięte, ee ja tam nie techniczny mi niech napisze czy bokiem już leciał na wyprostowanej nodze 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Ważne, żeby Artiemu napisał ile ma niutonometrów.burat pisze:Konto usunięte, ee ja tam nie techniczny mi niech napisze czy bokiem już leciał na wyprostowanej nodze

czarne jest piękne...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Główna złota porada jest taka: ciesz się fajnym autem, nie słuchaj złych ludzi, a jak będziesz miał (odpukać) jakieś kłopoty, The Forum postara się pomócigorees pisze: Może ktoś udzieli mi kilka porad złotych w temacie

Te, bejsbola na marsz już wyczyściłeś...?Konto usunięte pisze: WiSowi nic nie pisz i tak nie skuma

WiS pisze: Te, bejsbola na marsz już wyczyściłeś...?

z kastetami na rękach to może być trudne zdanie

to najlepsza porada(uwaga) przy pierwszym subaru zimowa porąTERZO pisze: hamuje jak wszystkie inne fury

Też uważam że to najlepsza porada.esilon pisze:
TERZO napisał(a):
hamuje jak wszystkie inne fury
to najlepsza porada(uwaga) przy pierwszym subaru zimowa porą
gratulacje zakupu. pytanie z innej beczki, czy dział nasze subaru jest zablokowane jeśli użytkownik nie ma jakiejś liczby postów??
A myślicie że z takiego 1.5 da się wydusić jakiś ładny dźwięk? Jest coś takiego jak stozek do tego silnika? Moze lepiej wydech? Czy lepiej sobie odpuścić?
igorees, stożek nic nie da ,rozwiązaniem jest wydech (nie tylko końcowa pucha, raczej cały łącznie z kolektorem) ale nie wiem jak to jest w tych nowych subarakach i 1.5 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- KamilP
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Dzial "Nasze Subaru" jest widoczne tylko dla zalogowanych uzytkownikow forum.MariuS pisze:gratulacje zakupu. pytanie z innej beczki, czy dział nasze subaru jest zablokowane jeśli użytkownik nie ma jakiejś liczby postów??
Witaj chlopaku, nic nie kombinuj, wsadzisz kupe kasy na przerobki, a i tak bedzie to slabo jechalo. Pojezdzisz troche
i ci sie znudzi, bedziesz szukal cos co ma wiecej hp. Lej paliwo i pala, zostaw sobie kaske ew. na knoc sensor , sondy czy oleje. Pozdrawiam jur.

czeje jur, Jeździłem dieslem a teraz mam boxera którego chcę troszkę podgłośnićjur pisze:Witaj chlopaku, nic nie kombinuj, wsadzisz kupe kasy na przerobki, a i tak bedzie to slabo jechalo. Pojezdzisz trochei ci sie znudzi, bedziesz szukal cos co ma wiecej hp. Lej paliwo i pala, zostaw sobie kaske ew. na knoc sensor , sondy czy oleje. Pozdrawiam jur.

wczoraj miałem ciężką zgache!
Pojechałem subarkiem na wulkanizację opony wymienić i coś mnie pokorciło by sprawdzić stan oleju . Okazało się zę bagnet jest suchy
. po odczekaniu 25min sprawdziłem jeszcze raz i torszkę sie zamoczył ale ledwo. Autem nie jeździłem a przed zakupem dość długo stało. Silnik suchusieńki. Od razu poszła wymiana a wtrakcie wylewania uzbieraliśmy jakieś 3 - 3,5 l na 4. Jakiś osioł od odtatniego serwisu nie zajrzał i byłaby bieda. Auto ma 88.000 a przy 75.000 był wymineniany olej. W książce wyczytałem że stan oleju trzeba sprawdzać przy każdym tankowaniu , przynajmniej na początku i wyczytałem że zużycie oleju moze być nie stabilne. O co chodz? Boksery tak mają?
Pojechałem subarkiem na wulkanizację opony wymienić i coś mnie pokorciło by sprawdzić stan oleju . Okazało się zę bagnet jest suchy

-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Nie wiem jak u innych ale moje 2 już subaru wciąga olej na autobanach i expresach, tak powyżej 120\h zaczyna pić.Aha mam zagazowane auto.Podobno więcej pije oleju.
Pamietajmy o Wołyniu.
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Ja się nie poruszam po autostradach i drogach expresowych, może dlatego Legaś nie bierze oleju 

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubione posty: 1 raz
Witam poszukuje zadabanej imprezy, mam forestera ale on mi nie wystarcza
chcialbym cos fajnego kupic, co doradzacie od kogo moze ktos cos ma ciekaego ja z koleii moge sprzedac swojego forka s turbo czarny przyciemniane szyby itd. resztae pokaze i opowiem 

- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubione posty: 1 raz
wywal jednego z katow wstaw strumiennice i sportowy wydech, przyjemne z ekonomicznymigorees pisze:czeje jur, Jeździłem dieslem a teraz mam boxera którego chcę troszkę podgłośnićjur pisze:Witaj chlopaku, nic nie kombinuj, wsadzisz kupe kasy na przerobki, a i tak bedzie to slabo jechalo. Pojezdzisz trochei ci sie znudzi, bedziesz szukal cos co ma wiecej hp. Lej paliwo i pala, zostaw sobie kaske ew. na knoc sensor , sondy czy oleje. Pozdrawiam jur.
. Wiadomo że nie chodzi o wymiane całego wydechu czy jakieś grube przeróbki. Myślałem, że jest jakiś sprytny i nie rujnujący kieszeni sposób na podciągnięcie boxowania. Nie chodzi o zwiększenie mocy tylko o dźwięk.

W związku z małą kolizją najszła chwila wymiany tylnego zderzaka w Imprezie 1.5 2009r i myśle że zamotuje od WRX a co mi tam :) . Co za tym idzie również tłumik końcowy. Co o tym sądzicie? Przygotować się na jakieś przygodo-przeszkody?
igorees, super ,że wpadłeś 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa