Zima w górach AD. 2012-2013

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zima w górach AD. 2012-2013

Post 17 gru 2012, o 16:45

Obrazek

jarmaj "zimowy" okrunik
:lol: :lol: :lol: :giggle: :giggle:

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 17 gru 2012, o 17:08

na wyciąganie z zasp są takie fury:

Obrazek

Obrazek
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Ciara
4 gwiazdki
Auto: Impreza GL 2.0
Polubione posty: 2 razy

Post 17 gru 2012, o 17:09

jarmaj pisze:
@lbert pisze: Nie wspomnę o debilach na letnich - kiedyś z Ciarą szarpaliśmy 3 szt. w jeden wieczór :wall:
Trzeba było zostawić, jak ktoś na letnich bierze się za jazdę po śniegu, to lepiej żeby stał w zaspie.

Jak widzę, że zakopane auto jest na letnich, to robię w tył zwrot i nie pomagam. Niech sobie stoi.

Ja jakos nie mam serca tak robic :-p . Kobieta ktora @lbert wtedy ze mna wyciagal uparcie nie wrzucala wstecznego zeby mu pomoc tylko pruła jedynka do przodu zeby jak najglebiej wpasc i nie dala sobie przemowic ze ma wrzucony zly bieg :lol: . I STI @lberta malo nie rozerwalo Skody na pol. A swoja droga to nie wspomniales @lbercie o pomocy miedzynarodowej bo jedna z ofiar ktora ciagneles do stacji po lancuchy to bylo kilku Czechow w Peżocie :lol: . POLSKA GÓRĄ ! :giggle:

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,0 XT MY03 - Kocur ;)

Post 17 gru 2012, o 18:30

Ciara, oj, może ona chciała tam z wami zostać i nie zrozumieliście intencji :mrgreen:

Jarecki
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: mat

Post 17 gru 2012, o 18:33

Arti pisze: Ale wszyscy starzy wyjadacze znają te środki ostrożności i nigdy nie było problemów z ich stosowaniem. Przez te kilka lat zrobiliśmy bardzo wiele w temacie bezpieczeństwa: mamy ustalone bardzo restrykcyjne zasady jakie panują na wyjazdach, mamy listę wyposażenia obowiązkowego, mamy nazewnictwo alpejskim kodem, nr rejestracyjne zdjęciach nie są widoczne a na żadnym filmie do tej pory nie ma innych samochodów poza samymi zainteresowanymi -> nikt nie powie, że jakiekolwiek zagrożenie jest sprowadzane na przypadkowych uczestników ruchu.
Sama prawda, My jesteśmy już mocno zgraną ekipą , trzymającą się mocno założonego planu ;-) z roku na rok coraz lepiej :thumb: :thumb: :thumb:

Pamiętacie listę z tamtego roku :thumb: :thumb: :thumb:
A oto Kilka przydatnych opcji:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Post 17 gru 2012, o 19:32

szybko się rozeszło :o
3 dni starczyły i już artykulik. Ale też prawda że koło zakopca dużo ludzi się obraca i się sypło.
proponuję wymyślić jakiś szyfr żeby przez google nie wyszukiwało od razu :mrgreen:
Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 gru 2012, o 20:14

Dobra konkrety, ja co prawda nie jeżdżę, nie umiem nawet tak, ale chciałem zapytać co grozi takiemu delikwentowi za takie nie panowanie nad pojazdem ?
Czy są jakieś wersje do wyboru? Soft, hard ? :roll:

:mrgreen:
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 17 gru 2012, o 20:29

ryjeks, soft to jakiś pęknięty zderzak albo 2 godziny marznięcia i mokre buty. Hard to wnętrze auta wykończone brzozą lub dębem. :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 17 gru 2012, o 20:30

czy wy widzieliście ten filmik z art.? Bo ja rano sprawdzałem i już był usunięty... :roll:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 gru 2012, o 20:40

Chloru, proszę Pana ale ja się pytam co Policja może zaproponować w takiej sytuacji ?
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 17 gru 2012, o 20:59

ryjeks, Art.86 Spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego, w to się niestety wszystko zmieści a udowadniaj swoje przed sądem.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG

Post 17 gru 2012, o 20:59

ryjeks pisze:Chloru, proszę Pana ale ja się pytam co Policja może zaproponować w takiej sytuacji ?
każą ci robić darmowe szkolenia dla nich :thumb:
Konto usunięte pisze:
Obrazek

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 17 gru 2012, o 21:01

dzixd, to jest jakaś opcja ale raczej niechętnie z niej korzystają a poza tym podobno są dość kiepskimi uczniami. :mrgreen:

inquiz, a jak nie to to zawsze mogą przetrzepać auto i zabrać dowód. Coś się znajdzie na 99%.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 gru 2012, o 21:02

inquiz, czyli lepsza jest wersja przedstawiona przez dzixd :lol: :giggle:

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu

Post 17 gru 2012, o 21:03

Chloru pisze:dzixd, to jest jakaś opcja ale raczej niechętnie z niej korzystają a poza tym podobno są dość kiepskimi uczniami. :mrgreen:
Ostatnio widziałem kilku w akcji gdzie nie mogli wyjechać pod góreczkę, pod którą u mnie rodzinka malczersem podjeżdżała :mrgreen:
Konto usunięte pisze:
Obrazek

hemi112
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
Polubione posty: 13 razy

Post 17 gru 2012, o 21:30

eMTi pisze:FUX, nope, ja mam czarną czapeczkę ze świniaczem ;-)

o wypraszam sobie :-p :-p :-p
Ze świniaczem czapkę to mam ja :-p :-p :-p
Załączniki
swiniacz.jpg
kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 17 gru 2012, o 21:30

Chloru pisze: Coś się znajdzie na 99%
masz rację, ale jak jesteś na to przygotowany to w sumie katalog za co mogą jest ograniczony.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

hemi112
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
Polubione posty: 13 razy

Post 17 gru 2012, o 21:37

burat pisze:Arti, no i chyba nadszedł ten czas aby to wprowadzić w życie ;-) bo u nas też ktoś zobaczy jak gościu stoi i nakręca jak koło niego przelatuje bokiem ktoś z nas i tytuł w szmatławcach lokalnych i nie tylko gotowy: "Biedny turysta bawiący w naszych górach o mało nie nagrał własnej śmierci pod kołami mordercy w pędzącym bokiem subaru/audi* :!: :!: " :razz:

*-do wyboru :mrgreen:
Fuckt ,czy inne zrobili by z tego I stronę z hasłem :"Mordercy sa wśród nas :!: ONI chcą zabić niewinnych turystów :!: :!: "
kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 18 gru 2012, o 08:24

hemi112 pisze:Fuckt ,czy inne zrobili by z tego I stronę z hasłem :"Mordercy sa wśród nas :!: ONI chcą zabić niewinnych turystów
Komentarze pod artykułem mówią wszystko :thumb:
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 18 gru 2012, o 09:04

ryjeks pisze: delikwentowi za takie nie panowanie nad pojazdem ?
Podstawa oczywiście ta:
inquiz pisze:ryjeks, Art.86 Spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego, w to się niestety wszystko zmieści a udowadniaj swoje przed sądem.

I przypomnijcie sobie jak skończyła się publikacja filmu z przejażdżką jakiegoś Karolka WRX'em po Wałbrzychu. Nie tylko został na podstawie filmu namierzony, ale z tego co kojarzę, to na karach finansowych się nie skoczyło.

Powiecie, że to był idiota, który jechał jak szaleniec, więc dobrze mu tak. Tak, tylko że dla 99,9% społeczeństwa, Policji i sądu nie ma żadnej różnicy pomiędzy jego wyczynami, a takim "nie panowaniem nad pojazdem" przy przejażdżkach w górach.

Więc ja bym do sprawy podszedł bardzo serio.

Igi_666
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Forester S-Turbo '02, Legacy '99
Polubione posty: 2 razy

Post 18 gru 2012, o 16:10

Pilnujcie by na nagraniach nie było żadnych imion i nazwisk, oraz numerów rejestracyjnych (słynna mgiełka na przykład :P) i będzie git ;). Nie wymieniajcie też na filmie miejsca gdzie był nakręcany i nic Wam udowodnić nie będą mogli ;]
Obrazek

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne

Post 18 gru 2012, o 23:01

Rajdowa Impreza Kombi jadąca w nielegalnym rajdzie... pełna profeska opisu...

Jeżeli na forum jest taka możliwość to koniecznie trzeba ustawić ograniczony dostęp, już nawet określona minimalna ilość postów będzie pewnym zabezpieczeniem bo ciekawska osoba będzie musiała naspamować zanim zobaczy co w temacie siedzi.
No i najważniejsze, żeby filmy były czyste pod względem blach, nazw miejsc, nazwisk itd no i nie były publiczne.

Niestety u nas tylko kapelusze nie posiadający żadnych umiejętności i w żadnym stopniu nie panujący nad autem toczącym się 15 km/h na trasie są uważani za rozważnych i bezpiecznych kierowców... chyba muszę zaopatrzyć się w kamerkę i stale nagrywać swoją jazdę i takich super kierowców zgłaszać bo sytuacje do których doprowadzają już niejednokrotnie wymuszały na mnie ekstremalne manewry i ratowanie sytuacji bo oczywiście w razie czego to głośne rajdowe subaru z młodym człowiekiem za kierownicą będzie winne bo oczywiście urządzał sobie rzekomo rajd gdy stateczny dojrzały człowiek spokojnie sobie jechał... :evil:
Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 19 gru 2012, o 00:02

proponuję zamknąć temat :giggle:

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 19 gru 2012, o 00:03

cyqan pisze:proponuję zamknąć temat :giggle:
:o :chair:
Marcin

-_-

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 19 gru 2012, o 00:16

Nie powiem ładny ten bok , jak to napisał Arti taki " sążnisty ", ale jeśli Kolega leciał bez zabezpieczenia trasy tak w ciemno, to katastrofa :-/ Może to i droga mało uczęszczana ale zawsze się znajdzie jakiś kierowca może i lamel, co nie umie jeździć ale zawsze uczestnik ruchy taki jak my :idea:
I co by by było jak by go trafił :idea: HGW jak by to się skończyło .

Ja nie jestem też święty , Chłopaki pewnie też ( ale zawsze robią to z zabezpieczeniem ) a to duża, wręcz kolosalna różnica :idea:

Wełniacz, jak bym to ja jechał z naprzeciwka i byś mnie tak trafił a nie daj Boże coś by się stało komukolwiek z mojej Rodziny, to bym Cię " Zajebał ",że tak powiem , nie doczekał byś procesu ....

ODPOWIEDZ