Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Coś niedobrego

Post 28 gru 2012, o 22:33

To jest chyba jakaś nadinterpretacja????
Skoro nie jadę po drodze płatnej, to po co mi viatooll????

Ja akurat mam, bo czasami autobana śmigam, aby nie stać w kolejce do gotówki, ale płacić karę za to, że jadę z przyczepą po drodze nie płatnej???
To jakaś schizofrenia... :wall: :x

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 29 gru 2012, o 01:18

to jak z tym skazaniem bacy za gwałt bo na narzędzie :wall:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 29 gru 2012, o 04:15

a w badżecie zaplanowali co? karać.

a o, na przykład http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,131 ... ztowe.html
To nie koniec zmian. Nowe prawo przewiduje 10 tys. zł kary za brak skrzynki na listy czy nawet za brak dostępu do niej. Obowiązek umieszczania skrzynek pocztowych dotyczy zarówno właścicieli budynków jednorodzinnych, jak i wielorodzinnych.p
no dobra. Ponoć w cytacie jest błąd i od 500pln do 10000pln. A jak ja nie chcę kszynki, bo nie chcę? ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 09:26

@lbert, a Ty jechałeś odcinkiem płatnym, bo jeżeli nie, to:

Gotowość uiszczenia opłaty trzeba posiadać w momencie jeżeli zamierza się skorzystać z płatnego odcinka. Jeśli kierowca nie zamierza jechać płatną drogą takiego viaBoba nie musi przecież posiadać.

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 29 gru 2012, o 13:28

FUX pisze: @lbert, a Ty jechałeś odcinkiem płatnym
Cała kontrola odbyła się w maju. Jechałem po A4, więc po płatnym. Prawo jest prawem i należy go przestrzegać ale kara lekko powala, szczególnie, że nie jestem zawodowym "laweciarzem" i z przyczepą śmigam kilka razy w roku...
FUX pisze: Ja akurat mam
Ja już też :-) i chwalę sobie - często korzystam jadąc bez przyczepy ( na początku trzeba było mieć osobne urządzenie - viaAuto :wall: ).

Nie będę się zastanawiał i liczył na interpretację Pana z ITD - jak zapinam przyczepę to włączam ViaSzmelc w tryb dla ciężarowych...
Life is a Joke !

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 14:54

A to całkiem zmienia postać rzeczy. Raczej się nie wywiniesz.

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 29 gru 2012, o 15:09

FUX pisze: Raczej się nie wywiniesz.
Raczej nie, choć bardzo miły Pan z ITD sugerował żeby się odwoływać jak najdłużej, bo to kara administracyjna i jeżeli przepisy się zmienią na korzyść obywatela to wyrok będzie wydany wg nowych przepisów.
Podobno pracują/ pracowali nad zmianami, żeby ulżyć cywilom z przyczepami ciężkimi i powożącymi camperami ( szczególne Niemcy i Holendrzy dużo płacą )
Life is a Joke !

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 30 gru 2012, o 00:08

@lbert pisze: Podobno pracują/ pracowali nad zmianami, żeby ulżyć cywilom z przyczepami ciężkimi i powożącymi camperami ( szczególne Niemcy i Holendrzy dużo płacą )
jakoś trudno mi w to uwierzyć.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 gru 2012, o 08:55

inquiz, w D kamperem i nie tylko do bodajże 7,5 t nie płacisz za autostradę.

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 30 gru 2012, o 16:06

115/70 . :x 8pkt 400zł i pół godziny tłumaczenia jaki to ja jestem pirat .
Droga dwa pasy z szerokim poboczem asfaltowym . Za rowem droga zbiorcza-lokalna . Nikogo w zasięgu wzroku i miałem jeszcze 200 m do drogi ekspresowej . Żadnego zagrożenia i nikogo kto mógłby wjechać lub wejść na drogę albo przejście .
Normalna łapanka . Oczekują czasem życzliwości i pomocy od nas kierowców a sami postępują tak jak gdyby byli na pasku Rostowskiego . To nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem . Od dziś jeżdżę poniżej max dozwolonej .

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 30 gru 2012, o 16:14

Kubik1 pisze: pół godziny tłumaczenia jaki to ja jestem pirat

U mnie po 15 sekundach kończą pogadankę. :giggle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 gru 2012, o 16:26

leon pisze: U mnie po 15 sekundach kończą pogadankę.
Zdradź patent. :mrgreen:

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 30 gru 2012, o 16:33

FUX pisze:
leon pisze: U mnie po 15 sekundach kończą pogadankę.
Zdradź patent. :mrgreen:
Mówię prawdę.

Że bez tych 'piratów' byliby niepotrzebni i musieliby uczciwej pracy szukać. :cofee:
Tego chyba w podręczniku nie mieli, bo jedyne co potem mówią, to czy przyjmuję mandat. :whistle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 30 gru 2012, o 16:59

Ja w pewnym momencie zapytałem czy sami wpadli na taki pomysł czy komendant im kazał . Powiedziałem ze i tak mam ich gdzieś , bo następne pół roku będę mieszkał za granicą . Ten mandat zapłacę bo pracuje na niego pół dnia a mam jeszcze drugie prawo jazdy . Facet się wkurzył i poszedł pisać . Rozmowa się urwała ale znowu zacząłem po chwili . Straciłem chyba 3 kwadranse ale za to nikogo w tym czasie nie łapali na suszarkę . :-p Powinienem jeszcze poprosić o homologacje na laser ale zaczęło mi się spieszyć . :-/

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 30 gru 2012, o 17:29

Kubik1, jakbyś był miły to może dostałbyś w prezencie... :giggle:
http://nasygnale.pl/gid,15208463,img,15 ... leria.html
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 30 gru 2012, o 17:35

Kruszyn pisze:Kubik1, jakbyś był miły to może dostałbyś w prezencie... :giggle:
http://nasygnale.pl/gid,15208463,img,15 ... leria.html
Powinni dopisać, że "kalendarz zawiera lokowanie produktu". Raz logo VW, dwa razy Toyoty... :wall:

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus

Post 30 gru 2012, o 19:50

Kubik1 pisze:Ja w pewnym momencie zapytałem czy sami wpadli na taki pomysł czy komendant im kazał . Powiedziałem ze i tak mam ich gdzieś , bo następne pół roku będę mieszkał za granicą . Ten mandat zapłacę bo pracuje na niego pół dnia a mam jeszcze drugie prawo jazdy . Facet się wkurzył i poszedł pisać . Rozmowa się urwała ale znowu zacząłem po chwili . Straciłem chyba 3 kwadranse ale za to nikogo w tym czasie nie łapali na suszarkę . :-p Powinienem jeszcze poprosić o homologacje na laser ale zaczęło mi się spieszyć . :-/
To żeś im pojechał :giggle: Mnie to złapali trzy razy, ale na szczęście tylko kontrola "rutynowa" była - przynajmniej tak mi powiedzieli, a raz mnie złapali 40 m od domu.
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

hemi112
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
Polubione posty: 13 razy

Post 30 gru 2012, o 21:59

Kubik1 pisze:115/70 . :x 8pkt 400zł i pół godziny tłumaczenia jaki to ja jestem pirat .
Droga dwa pasy z szerokim poboczem asfaltowym . Za rowem droga zbiorcza-lokalna . Nikogo w zasięgu wzroku i miałem jeszcze 200 m do drogi ekspresowej . Żadnego zagrożenia i nikogo kto mógłby wjechać lub wejść na drogę albo przejście .
Normalna łapanka . Oczekują czasem życzliwości i pomocy od nas kierowców a sami postępują tak jak gdyby byli na pasku Rostowskiego . To nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem . Od dziś jeżdżę poniżej max dozwolonej .

To sie nazywa "dobre statystyki na koniec roku" :x
kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 30 gru 2012, o 23:17

Kubik1 pisze:115/70 . :x 8pkt 400zł i pół godziny tłumaczenia jaki to ja jestem pirat .
Kubik1, na trasie katowickiej przed każdym zjazdem na stację benzynową było ograniczenie do 70 km/h. Kiedyś.
Teraz na przebudowanym odcinku S8 od Piotrkowa Tryb. do Mszczonowa, gdzie droga wygląda jak autostrada, zjazdy na stacje benzynowe i wyjazdy z nich są super bezpieczne, z długimi odcinkami do włączania się do ruchu, oddzielone barierkami, bardzo dobra widoczność, oświetlenie w nocy, itd...
Lecz jest jeszcze jedna nowość: teraz ograniczenia na tych odcinkach nie są już do 70, tylko do 60 km/h. :-/

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 30 gru 2012, o 23:20

Лукашэнка pisze: na trasie katowickiej przed każdym zjazdem na stację benzynową było ograniczenie do 70 km/h. Kiedyś.
Teraz na przebudowanym odcinku S8 od Piotrkowa Tryb. do Mszczonowa, gdzie droga wygląda jak autostrada, zjazdy na stacje benzynowe i wyjazdy z nich są super bezpieczne, z długimi odcinkami do włączania się do ruchu, oddzielone barierkami, bardzo dobra widoczność, oświetlenie w nocy, itd...
Lecz jest jeszcze jedna nowość: teraz ograniczenia na tych odcinkach nie są już do 70, tylko do 60 km/h

Nic nie rozumiesz. To jest dla Twojego bezpieczeństwa. Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi ;-)

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 30 gru 2012, o 23:33

Konto usunięte pisze:Nic nie rozumiesz. To jest dla Twojego bezpieczeństwa. Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi ;-)
Konto usunięte,
doceniam to.
Dziwie się tylko trochę, że na niewyremontowanym odcinku między Piotrkowem, Częstochową i dalej w stronę Katowic do tej pory stoją ograniczenia "70".
Biorąc pod uwagę, że tam są gorsze warunki techniczne, proponuję aby poustawiali tam "40".
;-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 30 gru 2012, o 23:59

swietny pomysl, zaslugujacy na znizki w itd

skokus_2006
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza Outback Sport 2,5 2006 , Mazda Mx-5 1,6

Post 3 sty 2013, o 06:28

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x No i stało się.... Statystyka została zapchana.... Kolejne statystyczne 200 000 bez dzwonu. ...do dziś a w zasadzie wczoraj 20:15, jadę nowym odcinkiem autostrady A4 Szarów-Tarnów na próbę pograć z kumplem na bębnach. Jadę po raz pierwszy nowym odcinkiem. Co kawałek zmniejszenie prędkości, znaki z jelonkami. Jest ślisko bo padał deszcz i pięknie przymarzł asfalt. Niby szklanki nie ma, ale podświadomie jadę te dopuszczalne i od tego odejmuję 10km/h, tak na wszelki wypadek, choć i tak jadę chyba dziś najwolniej ze wszystkich. Myślę sobie, co za idiota otworzył autostradę z biegającymi jeleniami. Przecież przy uderzeniu przy prędkości 110 kierowca wraz z dziczyzną ginie na miejscu. Toż to idealny zwierzak do mordowania kierowców. Wysoki, główna masa na poziomie głowy siedzącego kierowcy. Myślę o cienkiej szybie w Subaru, zauważyłem, że drży lusterko wewnętrzne, gdy chodzą wycieraczki. Próbuje odgonić złe myśli skupiając się na jeździe, mając jednak cały czas złe przeczucie. Myślę, że jak coś wyskoczy to nie hamuje bo narobię tylko więcej kłopotów, bo ślisko, bo już jakiś debil nie rozumie, że jakby jechał za mną te 5 metrów, to też by dojechał. Zaprogramowany na najgorsze słucham szumu opon, kontroluje lusterka, skupiony jak linoskoczek, balansuje myślami. EEE tam jakie jest prawdopodobieństwo, że na środku drogi w taką pogodę, kiedy uważam i nikt i nic mnie nie rozprasza, akurat wyskoczy jakiś cholerny taran i to jeszcze w taki sposób, żebym go nie ominął, zahamował, zatrąbił, cokolwiek. No to proszę... Kochani, najpierw usłyszałem, potem poczułem, a już po tym wszystkim zobaczyłem obraz, którego już nie było. Dotarło do mnie, to był ogromny biały pies. Myślę, ale jak to.. Ciemno jak w D. Nagle wszyscy zniknęli. Mój mózg daje sygnał do stopy, delikatnie hamuje. Pobocze, akurat zero świateł.Wysiadam. Cofam się, ale psa nie widzę choć i tak to proforma. Chwilę myślę, żal mi psa.... Wracam, patrzę na zderzak pęknięty jakby ktoś go wysadził, rozwalony pojemniczek na płyn do spryskiwaczy, leje się. Nadkole jakieś w dziwnym kształcie. Co ciekawe. Byłem przygotowany, ale jeszcze nigdy nie miałem, aż tak mało czasu. Dlaczego,aż tak mało? Bo jakiś idiota otworzył niekompletną autostradę, inny idiota ją źle oznakował, jeszcze inny idiota wypuścił psa, dając mu możliwość spacerowania po autostradzie. Kraj jełopów!!! Aż mnie taka złość na fotoradary wzięła, bo na to gówno to kasa jest, a na obsrany kawałek ogrodzenia już nie ma. Otwórzmy lotniska bez pasów startowych, bo wybory idą i miejmy wspaniały wzrost gospodarczy. :x :x :x :x :x :x
Ps gówno nie radio sobie kupię, szukam zderzaka do wanny 2006 bez natrysków na lampy....

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 3 sty 2013, o 10:25

skokus_2006, ważne, że nic gorszego się Wam i nikomu innemu nie stało.. Z psem nie wiadomo co się stało? Współczucie.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 3 sty 2013, o 11:40

skokus_2006, przyjmij wyrazy :-> Najważniejsze, że nic Wam się nie stało!

ODPOWIEDZ