Skoro nie jadę po drodze płatnej, to po co mi viatooll????
Ja akurat mam, bo czasami autobana śmigam, aby nie stać w kolejce do gotówki, ale płacić karę za to, że jadę z przyczepą po drodze nie płatnej???
To jakaś schizofrenia...

no dobra. Ponoć w cytacie jest błąd i od 500pln do 10000pln. A jak ja nie chcę kszynki, bo nie chcę?To nie koniec zmian. Nowe prawo przewiduje 10 tys. zł kary za brak skrzynki na listy czy nawet za brak dostępu do niej. Obowiązek umieszczania skrzynek pocztowych dotyczy zarówno właścicieli budynków jednorodzinnych, jak i wielorodzinnych.p
Cała kontrola odbyła się w maju. Jechałem po A4, więc po płatnym. Prawo jest prawem i należy go przestrzegać ale kara lekko powala, szczególnie, że nie jestem zawodowym "laweciarzem" i z przyczepą śmigam kilka razy w roku...FUX pisze: @lbert, a Ty jechałeś odcinkiem płatnym
Ja już teżFUX pisze: Ja akurat mam
Raczej nie, choć bardzo miły Pan z ITD sugerował żeby się odwoływać jak najdłużej, bo to kara administracyjna i jeżeli przepisy się zmienią na korzyść obywatela to wyrok będzie wydany wg nowych przepisów.FUX pisze: Raczej się nie wywiniesz.
jakoś trudno mi w to uwierzyć.@lbert pisze: Podobno pracują/ pracowali nad zmianami, żeby ulżyć cywilom z przyczepami ciężkimi i powożącymi camperami ( szczególne Niemcy i Holendrzy dużo płacą )
Kubik1 pisze: pół godziny tłumaczenia jaki to ja jestem pirat
Mówię prawdę.FUX pisze:Zdradź patent.leon pisze: U mnie po 15 sekundach kończą pogadankę.
Powinni dopisać, że "kalendarz zawiera lokowanie produktu". Raz logo VW, dwa razy Toyoty...Kruszyn pisze:Kubik1, jakbyś był miły to może dostałbyś w prezencie...![]()
http://nasygnale.pl/gid,15208463,img,15 ... leria.html
To żeś im pojechałKubik1 pisze:Ja w pewnym momencie zapytałem czy sami wpadli na taki pomysł czy komendant im kazał . Powiedziałem ze i tak mam ich gdzieś , bo następne pół roku będę mieszkał za granicą . Ten mandat zapłacę bo pracuje na niego pół dnia a mam jeszcze drugie prawo jazdy . Facet się wkurzył i poszedł pisać . Rozmowa się urwała ale znowu zacząłem po chwili . Straciłem chyba 3 kwadranse ale za to nikogo w tym czasie nie łapali na suszarkę .Powinienem jeszcze poprosić o homologacje na laser ale zaczęło mi się spieszyć .
Kubik1 pisze:115/70 .8pkt 400zł i pół godziny tłumaczenia jaki to ja jestem pirat .
Droga dwa pasy z szerokim poboczem asfaltowym . Za rowem droga zbiorcza-lokalna . Nikogo w zasięgu wzroku i miałem jeszcze 200 m do drogi ekspresowej . Żadnego zagrożenia i nikogo kto mógłby wjechać lub wejść na drogę albo przejście .
Normalna łapanka . Oczekują czasem życzliwości i pomocy od nas kierowców a sami postępują tak jak gdyby byli na pasku Rostowskiego . To nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem . Od dziś jeżdżę poniżej max dozwolonej .
Kubik1, na trasie katowickiej przed każdym zjazdem na stację benzynową było ograniczenie do 70 km/h. Kiedyś.Kubik1 pisze:115/70 .8pkt 400zł i pół godziny tłumaczenia jaki to ja jestem pirat .
Droga dwa pasy z szerokim poboczem asfaltowym . Za rowem droga zbiorcza-lokalna . Nikogo w zasięgu wzroku i miałem jeszcze 200 m do drogi ekspresowej . Żadnego zagrożenia i nikogo kto mógłby wjechać lub wejść na drogę albo przejście .
Normalna łapanka . Oczekują czasem życzliwości i pomocy od nas kierowców a sami postępują tak jak gdyby byli na pasku Rostowskiego . To nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem . Od dziś jeżdżę poniżej max dozwolonej .
Лукашэнка pisze: na trasie katowickiej przed każdym zjazdem na stację benzynową było ograniczenie do 70 km/h. Kiedyś.
Teraz na przebudowanym odcinku S8 od Piotrkowa Tryb. do Mszczonowa, gdzie droga wygląda jak autostrada, zjazdy na stacje benzynowe i wyjazdy z nich są super bezpieczne, z długimi odcinkami do włączania się do ruchu, oddzielone barierkami, bardzo dobra widoczność, oświetlenie w nocy, itd...
Lecz jest jeszcze jedna nowość: teraz ograniczenia na tych odcinkach nie są już do 70, tylko do 60 km/h
Konto usunięte,Konto usunięte pisze:Nic nie rozumiesz. To jest dla Twojego bezpieczeństwa. Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi