Dakar 2013

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
cubikon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subarek Legarek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Dakar 2013

Post 11 sty 2013, o 10:06

cóż,pozostaje nam jedynie "JEEEEEEDŹ, ADAŚ, JEEEEEEEEDŹ!"
Rafał wczoraj popuścił Adamowi "smycz" i od razu jest efekt :thumb:
Swoją droga to niesamowite, że chłopak w drugim roku przygody z rajdami jest tak wysoko, wyżej niż wielu rajdowych wyjadaczy.

"Choďte srát s vaším psem před váš dům"

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 11 sty 2013, o 14:05

Widać z Krzysiem nie jest źle, tylko zapewne ta gorycz w środku.. Oby tylko dostał miejsce w dobrym teamie za rok :thumb:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 12 sty 2013, o 02:13

Adaś się rozkręca ;-)
Adam Małysz uzyskał 19. czas (+13.29) i w generalce awansował z 18. na 17 miejsce (+3:34.34). – Było szybko – ocenił Orzeł z Wisły. – Trochę nas hamowało Iveco de Rooya. Startowaliśmy o jeden samochód za nim, ale buggy go wyprzedziło. Doganialiśmy ciężarówkę na prostej, jednak na zakręcie trzeba było hamować do zera, bo za Iveco podnosiła się chmura kurzu. I tak jechaliśmy przez 130 kilometrów. Poza tym było spokojnie – no, 2 razy spóźniliśmy zakręt… Z powodu wysokości bolała mnie głowa. Myślałem, że tylko mnie, ale Rafał też wziął tabletkę. Start do odcinka leżał na 3300 metrach, meta na 3800. Odcinek był bardzo szybki, techniczny, gładka szutrówka, ale strasznie się kurzyło. Z autem nadal wszystko w porządku. Coraz bardziej zaczynam się wjeżdżać w Toyotę. Nawet Rafał jest w szoku i już mnie nie hamuje. Mówi, że mam jechać tyle, co widzę. To zupełnie inna jazda niż w zeszłym roku. Wtedy zdarzało się, że 5-6 razy podjeżdżaliśmy pod jakąś wydmę. Teraz w takich miejscach po prostu wybieram inną drogę i jedziemy dalej. Jean-Marc [Fortin] jest zadowolony. Zostało mu już mało samochodów, więc na nas chucha i dmucha.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sty 2013, o 21:13

git :thumb: chłopak ma chyba jednak talent! :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 12 sty 2013, o 22:11

Dąbrowski oddał silnik Despresowi:
http://www.orlenteam.pl/PL/Newsy/Strony ... spres.aspx

cubikon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subarek Legarek

Post 13 sty 2013, o 16:08

Kuba się ładnie zaprezentował przed obiektywem:
http://www.dakar.com/PHOTOS/DAK/2013/800/98.jpg
"Choďte srát s vaším psem před váš dům"

wolek1993
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: 2x Impreza GT MY97 & MY99

Post 13 sty 2013, o 16:18

Link: http://www.youtube.com/watch?v=2j40lU3P1Iw
Krótkie sprawozdanie Łokera o "maratonie" przez ostatnie 2 dni.
W jego kanale na YT więcej filmików. :->

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2013, o 19:27

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 13 sty 2013, o 21:06

Hołek komicznie wygląda w tym fullcap'ie z logo Monstera ;-) (młodzieżowy look mu nie służy)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 13 sty 2013, o 21:42

Prędzej coś takiego by pasowało

Obrazek

:giggle:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 14 sty 2013, o 07:32

Hołek gada jak zwykle świetnie. A teraz wyobraźmy sobie takiego Kuzaja... "Pięc lat temu moja babcia kichnęła i ...." ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 09:47

hehehehe no mogło by tak być ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 11:20

Krzysiu miSZCZ!! :thumb: niech szybko wraca do zdrowia

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 11:55

Obrazek
i frontflip naszej "nadziej Dakaru" :razz:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 14 sty 2013, o 11:59

grubo, w wywiadzie mówił ze już opanowali pokonywanie wydm ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 12:00

no jak by nie patrzeć wydma pokonana :giggle: :lol:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 14 sty 2013, o 12:03

burat nie masz serca :?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 12:08

w tym przypadku nie ,nie lubię synów tatusiów przez których "widzimisię" robi się w Polsce oligarcholand jak za wschodnią granicą :x

smok
1 gwiazdka
Auto: Subaru Impreza WRX 2001 i Dodge W200 1976

Post 14 sty 2013, o 12:28

no jak by nie patrzeć wydma pokonana
... ale telemarka nie ma.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 12:30

smok, bo Adaś był duuuużo bardziej z przodu stawki i zButa nie podpatrzył jak to zrobić :mrgreen:

barton
6 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 17:14

burat pisze:w tym przypadku nie ,nie lubię synów tatusiów przez których "widzimisię" robi się w Polsce oligarcholand jak za wschodnią granicą :x
taki urok tego sportu (ale w sumie każdego, który wymaga finansowego zaangażowania): jak się nie ma miedzi, to na trybunie się siedzi.... :whistle:

Mnie wczoraj rozbawił pan Marek Jóźwik (komentator), który bredził wczoraj o rentowności Kowalczyk (przeliczając ponoszone wydatki na ilość sukcesów) i przeciwstawiając jej koszty/infrastrukturę teamu norweskich biegaczek.... Oczywiście z pełnym zadowoleniem, prawie że poczuciem wyższości :wall:
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, o 17:28 przez barton, łącznie zmieniany 1 raz.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 17:20

Barthol, ale ja się nie muszę do tego stosować ,a poza tym jak by ten pan jechał za swoją kasę to bym słowa na niego złego nie powiedział ,tak jak nic mi do startów Sołka choć sądzę ,że ostatnio dreptał w miejscu ,tu już jest kasa nie tego pana i to dla mnie ewidentnie ze stratą wydana bo ten gość nie rokuje nawet dobrego taksówkarza :cofee:

mariakow12
0 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 17:43

super!!!

barton
6 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 17:53

Ale prawda jest też taka, że bez zaplecza finansowego nie wyskoczy się ponad pewien pułap.... I dla każdego przypadku ta poprzeczka będzie zawieszona na innej wysokości, bo przecież ktoś postawi wszystko na jedną kartę (zapożyczy się, sprzeda dom), a inny może rozbić furę bo stać go na 6 innych w tej samej specyfikacji... Pomijam już w tej sytuacji sprawę talentu (predyspozycji), skuteczności osiągnięcia celu oraz motywacji: jeżdżę bo lubię i liczy się fun, chcę wygrywać, to dobry bajer na laseczki, kaprys itd...

Generalnie sprawa Ruty mnie szczypie... I naprawdę szkoda się tym tematem zajmować... Jedyne czego mogę mu zazdrościć, to fakt, że przeżywa niesamowitą przygodę o której ja w takiej skali mogę tylko pomarzyć...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 18:04

Barthol, ale całkiem zgoda tylko pan zButa nie jedzie jak mówię jeszcze raz za swoje ,ani tym bardziej że jest zawodnikiem choć by rokującym jakieś nadzieje. Po wtóre przez jego widzimisię dobry zawodnik który nas reprezentuje i ma realne szanse coś ugrać w tym rajdzie stracił sponsora w sposób stawiający nas na równi z wschodnimi sposobami sponsoringu co dla mnie jest nie do przyjęcia w żaden sposób. Dlatego mam satysfakcję z niego śmiać się za każdym razem gdy będę miał okazję.

ODPOWIEDZ