Zima w górach AD. 2012-2013
Re: Zima w górach AD. 2012-2013
Antena hustler ic-100 moim zdaniem to idelny wyrób, tani i o dobrych parametrach.
Radio wg. uznania. Jakiś Uniden spokojnie da radę, cokolwiek.
Radio wg. uznania. Jakiś Uniden spokojnie da radę, cokolwiek.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2013, o 00:25 przez ryjeks, łącznie zmieniany 1 raz.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
booSTI to zalezy ile chcesz kasy na to przeznaczyc :P. Ja swoj zestaw kupilem w cenie pasztetowej i nie narzekam. A jak sie szybko przeklada 
Ja tam juz mialem kilka generacji Alanów i nie narzekam wiec sie ich trzymam

Ja tam juz mialem kilka generacji Alanów i nie narzekam wiec sie ich trzymam

Marlena pisze:mój Forek ? o nieeMTi pisze: Powiem tylko, że na miejscu akcji lód był taki, że forek stojąc bokiem zsuwał się w dół drogi..!!! od dzisiaj szlaban na kluczyki
Ale byla pelna asekuracja

Pamięta ktoś, o której audi zanurkowało do rowu i o której odjechało na lawecie?
Montuję dokument i potrzebuje takich informacji ;)
Montuję dokument i potrzebuje takich informacji ;)
Audi zanurkowalo dokladnie 20.02.2013 o godzinie 00:02:33
. A wiem to bo porownalem Twoj filmik i moment wypadniecia Audi z trasy z tym co ja mam nagrane
. A o ktorej go wyciagneli to nie wiem bo juz mnie nie bylo ...

Na pewno wcześniej. O trzecie siedziało na lawecie. Wydawało mi się, że wpadło przed północą...?
Na pewno dobrze. Moj dzwon byl o 01:08 i wtedy eMTI polecial z ekipa po Sidora. Zegarek w kamerze jest dobrze ustawiony napewno 

O to jeszcze pozniej niz u mnie masz info :P. A mialo byc wczesniej
. Jak widac kazdy ustawia zegarki jak chce 

Wg moich obliczeń stao się to o 00:01:30
Na pewno nie 11.

Marcin
-_-
-_-
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Na filmie to wygląda jakby nie udało się dohamować przed kolumną która stała na drodze i trzeba było ratować się ucieczką w plener. Pytanie: brak łączności? 

- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
cyqan jak Ci się urwie to mam taki sam w kierownicy do pc-taJarecki pisze:cyqan,
Uważaj Panie nie gazuj tak ostro![]()

...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
No a jak, parę minut wcześniej forumowe oddane no i bubaArti pisze:Pytanie: brak łączności?

Na Wolfensteinie był czysty lód, zerowy posyp solą, czy piachem... Droga hamowania z 90km/h 300-400m. Zemściło się!
Koszt taniego, dobrego CB z anteną 250zł (np. Uniden 520), więc natychmiastowo trzeba wprowadzić żelazną zasadę w życie: "ZAKAZ WJAZDU BEZ RADIA".
Nie jest tajemnicą, że z każdym kilometrem odkręcamy się co raz bardziej i od czasu do czasu zdarza się, że ktoś kogoś opierdoli, ze siedzi za blisko (dzięki Ciara! hehe)
Żemol, jak mi się urwie, to zareklamuję, więc parę dni jakoś się przemęczę jakimś innym AWD, spokojna głowaŻemol pisze: cyqan jak Ci się urwie to mam taki sam w kierownicy do pc-taa tak reasumując to dzisiejsza motoryzacja zmierza w złą stronę taniość goni taniość, wszytko ma się psuć

- Arti
- 6 gwiazdek
Nie mam więcej pytań.cyqan pisze:No a jak, parę minut wcześniej forumowe oddane no i bubaArti pisze:Pytanie: brak łączności?![]()
Na Wolfensteinie był czysty lód, zerowy posyp solą, czy piachem... Droga hamowania z 90km/h 300-400m. Zemściło się!

no można tylko rzec ,że grube jeb..e
powrotu do zdrowia i jak to mówią każde auto to tylko 1,5 tony blachy choć wiadomo ,że nikt z nas na kasie nie śpi i strata jest strata
Gratulacje też dla wszystkich za akcję ratowniczą i za to chyba ,że przez te lata wyjazdów w góry wyrobiliśmy sobie taką "kulturę upalania" można by powiedzieć
i nie zostawiamy swoich poległych w boju i solidarnie nie tłumacząc się wymówkami na dzień następny po prostu pomaga się koledze
naprawdę miło mi ,że mogę w takiej kompaniji ( niestety rzadko ostatnio
) po tych górach latać

Gratulacje też dla wszystkich za akcję ratowniczą i za to chyba ,że przez te lata wyjazdów w góry wyrobiliśmy sobie taką "kulturę upalania" można by powiedzieć

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Arti
- 6 gwiazdek
ta zasada już dawno była wprowadzona ale nie była respektowanacyqan pisze: Koszt taniego, dobrego CB z anteną 250zł (np. Uniden 520), więc natychmiastowo trzeba wprowadzić żelazną zasadę w życie: "ZAKAZ WJAZDU BEZ RADIA".

kto dowodził tą kolumną jak Cyqan zabrał się do domu?
PS
Z resztą, nieważne.

Arti pisze: ta zasada już dawno była wprowadzona ale nie była respektowana
I od dzisiaj to musi się zmienić

Bez SPRAWNEGO radia CB nie ma jeżdżenia, bo wystrzelamy się jak kaczki

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- Arti
- 6 gwiazdek
cyqan, a prognozy mówią o prawdziwym armageddonie! 
PS
Jeśli ta prognoza sprawdzi się chociaż połowie to czerwony alarm atomowy na rosyjskich podwodnych okrętach balistycznych to przy tym niewinne pobłyskiwanie ledowej diodki.

PS
Jeśli ta prognoza sprawdzi się chociaż połowie to czerwony alarm atomowy na rosyjskich podwodnych okrętach balistycznych to przy tym niewinne pobłyskiwanie ledowej diodki.

Ostatnio zmieniony 22 lut 2013, o 10:46 przez Arti, łącznie zmieniany 2 razy.

U mnie sypie od rana, w sobotę krótka ale treściwa dokładka ma być
Zima na koniec się obudziła

Zima na koniec się obudziła

-
specdriver
- 0 gwiazdek
- Auto: bahn
Przyznaje się, miałem radio od Cygana a chwilę wcześniej zostało zabrane. Mam swoje ale akurat padło więc została mi antena. Jak to zawsze bywa wypadek to nie przypadek tylko zbieg okoliczności. Z mojego punktu widzenia nie ratowałem się waleniem w bandę aby uniknąć dzwona tylko szedłem inną ścieżką (szerzej) i niestety trafiłem na szklankę więc wydaje się jakbym chciał jechać prosto a tak naprawdę ani hamowanie ani skręt nic nie dał, więc prostowałem koła aby jak to uczą walić czołowo (najbezpieczniej) i omijać drzewa, zwłaszcza brzozy co myślę udało się w 95%.
Kolejna sprawa jaką kojarzę to właśnie tak czy siak brak był komunikatu co mogło być właśnie spowodowane tym, że nikt poza mną szeroko nie szedł stąd nie czuł tego a było z górki i lód więc hamowanie nic nie dawało, banda zresztą też nic nie wytłumiła, bo była rozrzedzona już przez kilku innych szeroko jeżdżących.
Pamiętajmy również, że po kilku przejazdach ze śniegu zostaje lód a ja jechałem jako jeden z ostatnich.
Jak widzicie sporo się tych zdarzeń nazbierało stąd na pewno ja i Wy wyciągniemy odpowiednie wnioski. Nie zrobiłem tego przecież aby Wam kłopotów narobić i do 6 rano męczyć.
Jeszcze raz dziękuję za świetną akcję ratowniczą i wsparcie również duchowe tak zgranej grupy.
Kolejna sprawa jaką kojarzę to właśnie tak czy siak brak był komunikatu co mogło być właśnie spowodowane tym, że nikt poza mną szeroko nie szedł stąd nie czuł tego a było z górki i lód więc hamowanie nic nie dawało, banda zresztą też nic nie wytłumiła, bo była rozrzedzona już przez kilku innych szeroko jeżdżących.
Pamiętajmy również, że po kilku przejazdach ze śniegu zostaje lód a ja jechałem jako jeden z ostatnich.
Jak widzicie sporo się tych zdarzeń nazbierało stąd na pewno ja i Wy wyciągniemy odpowiednie wnioski. Nie zrobiłem tego przecież aby Wam kłopotów narobić i do 6 rano męczyć.
Jeszcze raz dziękuję za świetną akcję ratowniczą i wsparcie również duchowe tak zgranej grupy.
booSTI, weekend.. latanie się raczej na sobotę klaruje, bo wtedy będą już takie bandy, że specdriverowi zostałoby po prostu trochę śniegu w grillu i nic więcej 
specdriver został przeze mnie stanowczo poinformowany przed przyjazdem na miejsce spotkania pod Wro, że radio to mus i radyjko dla niego próbowałem w między czasie zorganizować od ryjeksa.
Arti, tam był taki lód, że jak forek się ustawił bokiem, żeby cofnąć do ciągnięcia, to stojąc w miejscu w poprzek drogi zaczął się sam z siebie zssuwać w dół drogi bokiem...
A propos radia, to rozumiem, że teraz ja mam radio Ciary, które mi booSTI przekazał pod Wrocławiem?
Co do anteny, to hustler ma jedną wadę - ma przewód w postaci drutu a nie linki i często w tych antenach potrafi się złamać i trzeba lutować. No i ma magnes o małej podstawie, choć jest mocny. Sirio 150ML też ludzie chwalą, ja tego używam.

specdriver został przeze mnie stanowczo poinformowany przed przyjazdem na miejsce spotkania pod Wro, że radio to mus i radyjko dla niego próbowałem w między czasie zorganizować od ryjeksa.
ciekawe przez kogospecdriver pisze: banda zresztą też nic nie wytłumiła, bo była rozrzedzona już przez kilku innych szeroko jeżdżących

Arti, tam był taki lód, że jak forek się ustawił bokiem, żeby cofnąć do ciągnięcia, to stojąc w miejscu w poprzek drogi zaczął się sam z siebie zssuwać w dół drogi bokiem...

to wrzucam Ci cały mój materiał, będziesz miał kilka dobrych ujęć, tylko to będzie z 3,5GB.booSTI pisze: Montuję dokument i potrzebuje takich informacji ;)
A propos radia, to rozumiem, że teraz ja mam radio Ciary, które mi booSTI przekazał pod Wrocławiem?
Co do anteny, to hustler ma jedną wadę - ma przewód w postaci drutu a nie linki i często w tych antenach potrafi się złamać i trzeba lutować. No i ma magnes o małej podstawie, choć jest mocny. Sirio 150ML też ludzie chwalą, ja tego używam.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna