Zima w górach AD. 2012-2013

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zima w górach AD. 2012-2013

Post 22 lut 2013, o 00:21

Antena hustler ic-100 moim zdaniem to idelny wyrób, tani i o dobrych parametrach.
Radio wg. uznania. Jakiś Uniden spokojnie da radę, cokolwiek.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2013, o 00:25 przez ryjeks, łącznie zmieniany 1 raz.

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

Ciara
4 gwiazdki
Auto: Impreza GL 2.0
Polubione posty: 2 razy

Post 22 lut 2013, o 00:22

booSTI to zalezy ile chcesz kasy na to przeznaczyc :P. Ja swoj zestaw kupilem w cenie pasztetowej i nie narzekam. A jak sie szybko przeklada :giggle:

Ja tam juz mialem kilka generacji Alanów i nie narzekam wiec sie ich trzymam ;-)

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Post 22 lut 2013, o 00:52

Ciara
4 gwiazdki

Post 22 lut 2013, o 00:58

Marlena pisze:
eMTi pisze: Powiem tylko, że na miejscu akcji lód był taki, że forek stojąc bokiem zsuwał się w dół drogi..
mój Forek ? o nie :evil: !!! od dzisiaj szlaban na kluczyki :cofee:

Ale byla pelna asekuracja :-) . Zreszta nie tylko Forek mial problemy z poruszaniem sie w tamtym miejscu :giggle: . A smialismy sie ze ma chinskie opony :-p . Zjawilabys sie w w koncu u nas :razz: . I chlopaki w Forku bardzo dzielnie pilnowali auta jak chlopaki pojechali Sidora ratowac (swoja droga dawac jakies filmy i zdjecia :-d ), az zal bylo sie nie podzielic ostatnim papierosem :lol: . booSTI nie ma za co tylko mi teraz oddaj radyjko :P.

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 lut 2013, o 01:32

Pamięta ktoś, o której audi zanurkowało do rowu i o której odjechało na lawecie?
Montuję dokument i potrzebuje takich informacji ;)

Ciara
4 gwiazdki

Post 22 lut 2013, o 02:01

Audi zanurkowalo dokladnie 20.02.2013 o godzinie 00:02:33 :-) . A wiem to bo porownalem Twoj filmik i moment wypadniecia Audi z trasy z tym co ja mam nagrane :-d. A o ktorej go wyciagneli to nie wiem bo juz mnie nie bylo ...

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 lut 2013, o 02:03

Na pewno wcześniej. O trzecie siedziało na lawecie. Wydawało mi się, że wpadło przed północą...?

Ciara
4 gwiazdki

Post 22 lut 2013, o 02:17

Na pewno dobrze. Moj dzwon byl o 01:08 i wtedy eMTI polecial z ekipa po Sidora. Zegarek w kamerze jest dobrze ustawiony napewno ;-)

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 lut 2013, o 02:25

OKej już ustaliłem, nieszczęście stało się o 00:11.

Ciara
4 gwiazdki

Post 22 lut 2013, o 02:27

O to jeszcze pozniej niz u mnie masz info :P. A mialo byc wczesniej :giggle: . Jak widac kazdy ustawia zegarki jak chce :-p

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 22 lut 2013, o 08:10

Wg moich obliczeń stao się to o 00:01:30 :-> Na pewno nie 11.
Marcin

-_-

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 22 lut 2013, o 08:14

Na filmie to wygląda jakby nie udało się dohamować przed kolumną która stała na drodze i trzeba było ratować się ucieczką w plener. Pytanie: brak łączności? :?
Obrazek

Żemol
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99

Post 22 lut 2013, o 08:38

Jarecki pisze:cyqan,
Uważaj Panie nie gazuj tak ostro :whistle:
cyqan jak Ci się urwie to mam taki sam w kierownicy do pc-ta :-p a tak reasumując to dzisiejsza motoryzacja zmierza w złą stronę taniość goni taniość, wszytko ma się psuć
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...
Obrazek
"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 22 lut 2013, o 08:54

Arti pisze:Pytanie: brak łączności? :?
No a jak, parę minut wcześniej forumowe oddane no i buba :whistle:
Na Wolfensteinie był czysty lód, zerowy posyp solą, czy piachem... Droga hamowania z 90km/h 300-400m. Zemściło się!

Koszt taniego, dobrego CB z anteną 250zł (np. Uniden 520), więc natychmiastowo trzeba wprowadzić żelazną zasadę w życie: "ZAKAZ WJAZDU BEZ RADIA".
Nie jest tajemnicą, że z każdym kilometrem odkręcamy się co raz bardziej i od czasu do czasu zdarza się, że ktoś kogoś opierdoli, ze siedzi za blisko (dzięki Ciara! hehe)
Żemol pisze: cyqan jak Ci się urwie to mam taki sam w kierownicy do pc-ta :-p a tak reasumując to dzisiejsza motoryzacja zmierza w złą stronę taniość goni taniość, wszytko ma się psuć
Żemol, jak mi się urwie, to zareklamuję, więc parę dni jakoś się przemęczę jakimś innym AWD, spokojna głowa :-p

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lut 2013, o 09:38

cyqan pisze:
Arti pisze:Pytanie: brak łączności? :?
No a jak, parę minut wcześniej forumowe oddane no i buba :whistle:
Na Wolfensteinie był czysty lód, zerowy posyp solą, czy piachem... Droga hamowania z 90km/h 300-400m. Zemściło się!
Nie mam więcej pytań. :-/
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 22 lut 2013, o 09:41

no można tylko rzec ,że grube jeb..e :-( powrotu do zdrowia i jak to mówią każde auto to tylko 1,5 tony blachy choć wiadomo ,że nikt z nas na kasie nie śpi i strata jest strata :-/

Gratulacje też dla wszystkich za akcję ratowniczą i za to chyba ,że przez te lata wyjazdów w góry wyrobiliśmy sobie taką "kulturę upalania" można by powiedzieć ;-) i nie zostawiamy swoich poległych w boju i solidarnie nie tłumacząc się wymówkami na dzień następny po prostu pomaga się koledze :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: naprawdę miło mi ,że mogę w takiej kompaniji ( niestety rzadko ostatnio ;-) ) po tych górach latać :thumb: :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lut 2013, o 09:42

cyqan pisze: Koszt taniego, dobrego CB z anteną 250zł (np. Uniden 520), więc natychmiastowo trzeba wprowadzić żelazną zasadę w życie: "ZAKAZ WJAZDU BEZ RADIA".
ta zasada już dawno była wprowadzona ale nie była respektowana :-|
kto dowodził tą kolumną jak Cyqan zabrał się do domu?

PS
Z resztą, nieważne.
Obrazek

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lut 2013, o 10:20

Arti pisze: ta zasada już dawno była wprowadzona ale nie była respektowana

I od dzisiaj to musi się zmienić :!: :!: :!:
Bez SPRAWNEGO radia CB nie ma jeżdżenia, bo wystrzelamy się jak kaczki :roll:
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 22 lut 2013, o 10:31

tymczasem, borem lasem od 7h za oknem:
Obrazek

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lut 2013, o 10:39

cyqan, a prognozy mówią o prawdziwym armageddonie! :-d

PS
Jeśli ta prognoza sprawdzi się chociaż połowie to czerwony alarm atomowy na rosyjskich podwodnych okrętach balistycznych to przy tym niewinne pobłyskiwanie ledowej diodki. :lol:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 lut 2013, o 10:46 przez Arti, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lut 2013, o 10:42

U mnie sypie od rana, w sobotę krótka ale treściwa dokładka ma być :-d
Zima na koniec się obudziła :mrgreen:

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 lut 2013, o 12:39

To co? Będzie dzisiaj jakieś upalanie? Bom zwarty i gotowy! :evilgrin:

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 lut 2013, o 12:44

specdriver
0 gwiazdek
Auto: bahn

Post 22 lut 2013, o 12:44

Przyznaje się, miałem radio od Cygana a chwilę wcześniej zostało zabrane. Mam swoje ale akurat padło więc została mi antena. Jak to zawsze bywa wypadek to nie przypadek tylko zbieg okoliczności. Z mojego punktu widzenia nie ratowałem się waleniem w bandę aby uniknąć dzwona tylko szedłem inną ścieżką (szerzej) i niestety trafiłem na szklankę więc wydaje się jakbym chciał jechać prosto a tak naprawdę ani hamowanie ani skręt nic nie dał, więc prostowałem koła aby jak to uczą walić czołowo (najbezpieczniej) i omijać drzewa, zwłaszcza brzozy co myślę udało się w 95%.
Kolejna sprawa jaką kojarzę to właśnie tak czy siak brak był komunikatu co mogło być właśnie spowodowane tym, że nikt poza mną szeroko nie szedł stąd nie czuł tego a było z górki i lód więc hamowanie nic nie dawało, banda zresztą też nic nie wytłumiła, bo była rozrzedzona już przez kilku innych szeroko jeżdżących.
Pamiętajmy również, że po kilku przejazdach ze śniegu zostaje lód a ja jechałem jako jeden z ostatnich.
Jak widzicie sporo się tych zdarzeń nazbierało stąd na pewno ja i Wy wyciągniemy odpowiednie wnioski. Nie zrobiłem tego przecież aby Wam kłopotów narobić i do 6 rano męczyć.

Jeszcze raz dziękuję za świetną akcję ratowniczą i wsparcie również duchowe tak zgranej grupy.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 22 lut 2013, o 13:34

booSTI, weekend.. latanie się raczej na sobotę klaruje, bo wtedy będą już takie bandy, że specdriverowi zostałoby po prostu trochę śniegu w grillu i nic więcej ;-)

specdriver został przeze mnie stanowczo poinformowany przed przyjazdem na miejsce spotkania pod Wro, że radio to mus i radyjko dla niego próbowałem w między czasie zorganizować od ryjeksa.
specdriver pisze: banda zresztą też nic nie wytłumiła, bo była rozrzedzona już przez kilku innych szeroko jeżdżących
ciekawe przez kogo :whistle: :mrgreen:

Arti, tam był taki lód, że jak forek się ustawił bokiem, żeby cofnąć do ciągnięcia, to stojąc w miejscu w poprzek drogi zaczął się sam z siebie zssuwać w dół drogi bokiem... :roll:
booSTI pisze: Montuję dokument i potrzebuje takich informacji ;)
to wrzucam Ci cały mój materiał, będziesz miał kilka dobrych ujęć, tylko to będzie z 3,5GB.

A propos radia, to rozumiem, że teraz ja mam radio Ciary, które mi booSTI przekazał pod Wrocławiem?
Co do anteny, to hustler ma jedną wadę - ma przewód w postaci drutu a nie linki i często w tych antenach potrafi się złamać i trzeba lutować. No i ma magnes o małej podstawie, choć jest mocny. Sirio 150ML też ludzie chwalą, ja tego używam.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ODPOWIEDZ