I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'

Post 5 mar 2013, o 13:32

Gal pisze: To którzy z Was są w ABW, hę..?
Bo u Brunona to było 50% jego współpracowników...

No jak to którzy?

Co drugi. :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 5 mar 2013, o 13:34

Alan, Alan, Alan! pisze: Resetnijcie sobie postulaty,

ja postuluję aby pieniądze wywalone na "system" przeznaczyć dla drogówki, na pensje , paliwo i mocniejsze akumulatory aby łapiąc zimą nie musieli łamać przepisów dotyczących pracy silnika na postoju, to by wystarczyło, drugą pieczenia byłby wzrost zuafania i szacunku do władzy, w końcu taki partol jest w stanie podjąc interwencję, czy po prosu pomóc potrzebującym na drodze, fotoradar tego nie umi i się nie nauczy

gdyby "misie" zarabiali 6-10kpln to trudno byłoby ich przekonywac do "odstapienia" od wymiaru

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 5 mar 2013, o 15:13

esilon pisze: ja postuluję aby pieniądze wywalone na "system" przeznaczyć dla drogówki, na pensje , paliwo i mocniejsze akumulatory aby łapiąc zimą nie musieli łamać przepisów dotyczących pracy silnika na postoju, to by wystarczyło, drugą pieczenia byłby wzrost zuafania i szacunku do władzy, w końcu taki partol jest w stanie podjąc interwencję, czy po prosu pomóc potrzebującym na drodze, fotoradar tego nie umi i się nie nauczy
Jak tak czytam ten wątek, to rosną we mnie zdolności profetyczne i w jednej z wizji zobaczyłem artykuł z Faktu, chyba z 2015. Niestety tyko fragment, ale moje wizje jeszcze są bardzo krótkie.
Mam wrażenie, że ktoś zrealizował twoje postulaty!
A oto ten fragment:

"Zostań funkcjonariuszem drogówki, a będziesz ustawiony do końca życia. Przeciętny szeregowy funkcjonariusz zarabia ok. 8tys. zł i nie musi się martwić o przyszłość. Jako urzędnik państwowy nie musi się bać o pracę, a kiedy już odejdzie na emeryturę, czeka na niego świadczenie, którego już można mu zazdrościć. Żyć nie umierać! 

Człowiek, którego praca polega na chowaniu się w krzakach z radarem i bezwzględnym karaniu kierowców za najdrobniejsze wykroczenia, zgarnia za to ok. 8 tys. zł miesięcznie, a niektórzy i 10tys!. Ponadto ma do dyspozycji służbowy radiowóz, którym raz po raz przekracza bezkarnie prędkość pędząc na miejsce zasadzki na Bogu ducha winnych kierowców. A i tam ich szef Robert Biedroń (39 l.), zadbał o luksusowe warunki pracy i zamontował w ich pojazdach tuningowane akumulatory i ogrzewanie postojowe. Zniósł również limity na paliwo i teraz każdy funkcjonariusz tankuje ile chce i za ile chce. Każdy by tak chciał, ale tylko wybrańcy Roberta Biedronia (39l.) mogą sobie na to pozwolić. A wszystko za pieniądze z podatków szarych obywateli. Czy jego przełożony Janusz Palikot (51l.) tak wyobraża sobie realizację idei „Przyjaznego Państwa” i odchudzenia administracji państwowej?"
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 5 mar 2013, o 16:05

Warto nadmienić, że "nowa drogówka" pod kierownictwem Bieronia Roberta dostosowała się do wymogów Unii Europejskiej wprowadzając parytet. Dziś w szeregach drogówki pracuje ponad 50% gejów i lesbijek. Podobno władze kościelne, jak donosi KAI, zastanawiają się nad wprowadzeniem podobnej zasady przy zatrudnianiu - 50% i więcej gejów i lesbijek na stanowiskach pastoralnych.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 238 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 5 mar 2013, o 16:13

esilon
6 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 16:15

:mrgreen: :giggle: :mrgreen:
przekonaliście mnie, byłem zaślepiony z powodu otrzymania mandatu za to że nie wiedziałem kto prowadził zarejestrowane na mnie auto ale nareszcie zrozumiałem, nie wiedziałem także że to własnie teraz jest perfekcyjnie i powinienem się cieszyć że może być gorzej :lol:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 16:42

no zobacz, esilon, a mnie ucieszyło, że mogłem nie widzieć. Każdemu co innego sprawia przyjemność. Jeden uwielbia kolekcjonowanie, Gal na ten jego przykład, a inny lubi wspomagać budżetówkię. To są wszystko osobnicze preferencje, tak samo jak za Rewolucji Francuskiej, jedni lubili ścinać, inni lubili być scinani. Po prostu NIE DOGONISZ.

esilon
6 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 17:26

Arno pisze: NIE DOGONISZ.
ano nie

i coś dla hobbystów, kazdy może poczuć się po trosze generałem :-> : https://www.ocenprogrambrd.pl/zaproponu ... otoradarow

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 5 mar 2013, o 19:29

http://kontakt24.tvn24.pl/temat,fotorad ... goryId=496

A ta strona, myślałem, że będzie można zgłaszać propozycję zmian w oznakowaniu, błędy, itp.* A nie tylko miejsca na nowe radary.

* Znam jedno miejsce oznaczone "uwaga fotoradar" (okolice Pabianic), gdzie jeszcze niedawno (ostatnio nie przejeżdżałem, więc nie wiem) w jednym kierunku było 50km/h a w drugim 90km/h. :mrgreen: Takich asymetrii jest więcej, nie wiem, czy to celowe, czy nie. Ale ta jedna najbardziej rzucała się w oczy.

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 5 mar 2013, o 23:14

No to DK nr 5 Wro - Bolków , moja ulubiona trasa do bicia rekordów jest już spalona. GITd grasuje nieoznakowanym VITO z rejestratorem, o czego dziś boleśnie doświadczyłem. Nadszedł koniec bezpiecznych tras ... definitywnie

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
Polubił: 86 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 5 mar 2013, o 23:24

LouCyphre pisze:czego dziś boleśnie doświadczyłem
Ale nasz hipokryta111 (zwany kiedyś man111) podał słabe strony systemu.

Jak cię złapią na radar, to twierdź że klima zakłóca, że opad, że radio, że duży ruch. Jak takie tłumaczenie Połeciowi załatwia sprawę, to szarakowi powinno tez.

EDIT: W celu lepszego indeksowania się googlach ;-)
Ostatnio zmieniony 6 mar 2013, o 00:16 przez jarmaj, łącznie zmieniany 2 razy.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 5 mar 2013, o 23:28

esilon pisze: przekonaliście mnie
Pewnie nie, ale (moja) teza jest taka, że skończyło się dolce vita (z mojego punktu widzenia) i trzeba będzie jeździć zgodnie z przepisami, albo się straci prawo jazdy.
I nawet postawię jeszcze jedną tezę: Jeżeli Seremetowi się uda, a ktoś z tego forum za rok będzie ciągle w posiadaniu prawa jazdy, to można mu wręczyć czekoladę za wzorowe przestrzeganie przepisów. 8-)
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 23:44

jarmaj, To jest myśl, kiedy ich wyprzedzałem przy 137 kmh to miałem Iphone'a przy uchu :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 254 razy
Polubione posty: 533 razy

Post 5 mar 2013, o 23:59

LouCyphre, to jest teraz +5 pkt. Jak uzbierasz 24 to możesz wymienić na rower :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 00:02

Klorze, może wtedy rzucisz tą robotę i będziesz moim drajwerem ? ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 6 mar 2013, o 00:03

jarmaj pisze: hipokryta111
proszę nie przekręcać nicków!

bo się kiepsko zindexują w google
:mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
Polubił: 86 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 6 mar 2013, o 00:14

Już poprawione ;-)

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 00:17

Jarek, co z tą Alzacją ? ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 254 razy
Polubione posty: 533 razy

Post 6 mar 2013, o 00:25

LouCyphre, z pleżerem :thumb: :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 10:14

Gal, jak się Seremetowi uda, to górą będą ci z naszego forum, którzy pragnęli likwidacji dodatkowej stówy. Będą mieli super satysfakcję.
Mogę już im teraz gratulować.
Będziemy kupować Mondeo z silnikiem 0.9 żeby mało palił przy spokojnej jeździe, nie jechał zbyt szybko, a jak ciśnięty żłopał 17. Wtedy się uspokoją swoją jazdę nawet ci, którym stówa wisi. I znowu satysfakcja dla naszych kochany legalistów i urawniłowców.
Że też się niektórym komunistyczne idee pałetają po łbach.
Powinni założyć bloga - podwyższyć podatki dla najlepiej zarabiających ( co nie dotyczy milionerów i właścicieli firm, a jedynie pensyjnych debili) - z 33 procent na 45 i 70 ( 70 powyżej 10 tysięcy miesięcznie, 45 powyżej 7, a 33 powyżej 3 tysięcy). A pieniądze przelać do ZUSu chyba.
Niech żyje fiskalizm stosowany. W zasadzie podatek od luksusu i nieznany większości podatek od znamion - trójce chodzące po domach i oglądające, co się ma byłby najlepszy. Szybko byłoby sprawiedliwie, mądrze i dobrze.
Wypadałoby też rozkułaczyć tych co mają powyżej 30 hektarów.
Bo najważniejsze, żeby była sprawiedliwość spoleczna czyli równanie w dół. Zabrać mądrym, pracowitym, oddać leniwym kretynom.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 6 mar 2013, o 10:19

Arno, nie wiem jak innych, ale mnie rozpracowałeś idealnie :thumb:

esilon
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 10:48

Arno pisze: ...................Zabrać mądrym, pracowitym, oddać leniwym kretynom.

Tworcy narodowego programu drogiej fotografiiiii chyba w najmokrzejszych snach nie spodziewali się takich efektów po wdrożeniu swoich pomysłów :giggle:

ale pomysł niezły, mandant pirata przelewają na konto jadącego przespisowo :giggle:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 10:59

esilon, zobacz jakie były wpływy z fotoradarów w pierwszych latach po wprowadzeniu w GB. GB to kraj w pewnym sensie podobny do nas, bo się mało kto przepisami przejmuje, chyba że musi.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 6 mar 2013, o 11:09

esilon pisze: ale pomysł niezły, mandant pirata przelewają na konto jadącego przespisowo

Wtedy badylarze płaciliby na rodzinę tego biednego Antka z Transbudu. Tylko Antek musiałby jeździć przepisowo swoim Kamazem. Niegłupie, niegłupie :mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 11:33

Fido_, nie badylarze, ale także ludność mająca "posiadłości" podmiejskie o wartości nieruchomosci, w tym gruntów, powyżej 200tyspln.
A może nawet 100. W ogóle szkoda wspominać o burżujach miejskich mających mieszkania kosztujące powyżej 300.000. A auta? HA!
Toż to najprostsze - wszystko, co nowe kosztuje powyżej 60.000 kwalifikuje właściciela odpowiednio i wprowadza go do grupy opodatkowano/omandatowanej.
Nie ukryje się żadna złotówka.
Jeździ se taki Civiciem i Forysiem? O kochani, to jest rozpusta! Mieszka taki w domu jednorodzinnym pod miastem i ma kawał ziemi! Dowalić podateczek.
Mieszka taki na Kabatach i ma 80 metrów? Katasterek.
Gospodarstwo role 15 h.? Obowiązkowe dostawy...
To wszystko jest przerobione 60 lat temu i sprawdzone - to działa! Więc do dzieła wszyscy.
No zapomniałem cholera o obozach wychowawczych.

ODPOWIEDZ