Zima w górach AD. 2012-2013

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: Zima w górach AD. 2012-2013

Post 5 mar 2013, o 19:27

cyqan pisze: Każdy swoje chwali, ale ciężko w tym przypadku przekonywać do lepsiejszości GT nad WRX, czy STI.
ależ ja nic nie chwalę, to zwykłe fakty ;-) Chyba, że przeczytałeś gdzieś, żę GT/WRX jest lepszy od STI. To możemy pójść i razem zrobić flejma kolesiowi.

a z taką gałką, pamiętam paręnaście lat temu, kombinowali w KJS. Ale to chyba można łapy poobrywać ;-)

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 5 mar 2013, o 20:20

No no, poczekajcie jak tu Atiś wpadnie, to Wam z tyłków zrobi jesień średniowiecza za ten burdel.... :lol: :lol: :lol:
Co prawda ten wątek już powoli będzie umierał, ale....
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Post 5 mar 2013, o 21:01

Nic nie będzie umierał. W weekend lecimy w góry. Szykujcie noclegi! :evilgrin:

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 21:17

Obyyyy.... choć ja w przyszłym tygodniu i tak nie bardzo mogę ;-( :-( :wall:
Obrazek

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 5 mar 2013, o 21:30

pawlaswrc pisze: No no, poczekajcie jak tu Atiś wpadnie, to Wam z tyłków zrobi jesień średniowiecza za ten burdel....
Ja już dawno spisałem go (ten wątek) na straty, przestałem tu zaglądać od kiedy po trzech zapiętych bokach trzeba się szperować i pompować 300 koni :giggle: :lol:
Obrazek

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 5 mar 2013, o 21:53

Świat już wie :giggle: :giggle: :giggle:

Faktycznie na weekend zapowiadają opad, więc koniec OT - może jeszcze coś polatamy. Rok temu ostatnie śniegi na Szwarcwaldzie były 31.03, więc ostrożnie z przekładaniem laczków :thumb:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 5 mar 2013, o 22:05

cyqan pisze:
Alan, Alan, Alan! pisze: nie wiem czy zauważyłeś, ale zwróć uwagę jak wsiądziesz do auta, że kierownica nie toczy się po obwodzie tylko obraca wokół osi ;-)
Każdy swoje chwali, ale ciężko w tym przypadku przekonywać do lepsiejszości GT nad WRX, czy STI.
cyqan, nie każdy sobie chwali tylko napisałeś głupotę. :whistle: Niezależnie od wielkości koła kierownicy ilość obrotów jaką możesz/musisz wykonać pozostaje bez zmian. Duże koło kierownicy pomaga przy autach bez wspomagania, wtedy lżej kręcić bo moment obrotowy to siła razy prostopadłe ramię bla bla bla jak nie prostopadłe to cosinus kąta bla bla bla. :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 22:11

Arti pisze: przestałem tu zaglądać od kiedy po trzech zapiętych bokach trzeba się szperować i pompować 300 koni :giggle: :lol:
Noooo, ja póki co, nawet 115 konnego Colina nie ogarniam dobrze na białym, więc się nie wypowiadam, a w góry jakoś ciężko się wybrać. Zawsze coś ważniejszego. Ogólnie, to chciałem w tym roku coś więcej polatać w mniej extremalnych warunkach niż góry, ale też nic z tego nie wyszło.... a prawie 300 konny potwór się (nie)buduje, więc nauka jest mocno wskazana :wall:
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 5 mar 2013, o 22:18

pawlaswrc, szkolenia, szkolenia i jeszcze raz szkolenia.. To najprostszy i najlepszy (chociaż nie najtańszy) sposób ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Ciara
4 gwiazdki
Auto: Impreza GL 2.0
Polubione posty: 2 razy

Post 5 mar 2013, o 22:22

Ja poki co te swoje szalone 115 koni zaczynam ogarniac i powoli kumam o co chodzi w tym kreceniu kierownica :-d .

A TERAZ: ZIMA IDZIE, trzeba czujnik wentylatora na szybko jutro ogarnac :D.

Arti - moze w ktorys dzien poudaje chorego i nie pojde do pracy to uda nam sie w koncu razem polatac :-d

jdm a co masz za autko ?

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 22:22

Już dawno o tym myślałem. Jak będziecie kiedyś znów coś kombinować, to liczę, że tym razem nie zapomnicie o mnie, choć do tej pory i tak nie miałem za bardzo czym, no chyba, że zimą, to nawet Colin by wystarczył.
Obrazek

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 5 mar 2013, o 22:45

Ja teraz jestem w Szwecji i tu paradoksalnie sniegu nie ma, za to prawie wszyscy maja opony z kolcami :-) pozegnajcie zime z godnoscia, bez pieprzenia glupot, saznymi bokami zwyczajnie 8-)
Obrazek

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 22:56

Arti, gdzie Cię tam wywiało?
Obrazek

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 23:17

Chloru pisze: cyqan, nie każdy sobie chwali tylko napisałeś głupotę.
Ja już swoje w OT zakończyłem - nie czepiaj się ;-)
Dla mnie to jest celowe okrajanie samochodów, skoro producent w 2000r montuje do samochodu (WRX GD) dłuższą-wolniejszą przekładnię zakończoną większym-wolniejszym naleśnikiem Momo. To kwestia idiotycznej polityki, a nie technologii.

Pozdr

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 5 mar 2013, o 23:31

cyqan, nie nie nie. OT OT ale tym razem to Ty w internecie nie masz racji :mrgreen: Zasady kół, momentów i sił się nie zmieniły. Co do marketingu i projektowania zaoptymalizowanego kosztowo - pełna zgoda, syf .... ale dzięki temu nas na ten syf stać ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 5 mar 2013, o 23:49

pawlaswrc, łatwiej jest ogarnąć słabsze auto i nawet tym słabszym można się pobawić, może mniej efektownie, ale równie efektywnie, więc nie czekaj na zylion koni tylko ujeżdżaj colina - nawet na suchym, nawet jak będziesz robił czasy 10s, 20s... minutę gorsze np od eMTiego :cofee: Nie sugeruj się tymi, którzy mówią, że wszystko co nie jest topową, kawiorową wersją gc8 to kupa i nie na daje się do jazdy, bo to nieprawda ;-) Po prostu trzeba jeździć, jeździć, jeździć...
Marcin

-_-

Ciara
4 gwiazdki

Post 6 mar 2013, o 00:00

A ja jezdze jezdze i jezdze i poki co mam coraz wiecej wgniotek na aucie :lol:

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 00:02

Większość z nas na maszynki do zabawy i tak wybiera na rynku wtórnym, co powoduje, że ceny często gęsto są zbliżone lub nieznacznie wyższe za fajniejszą wersję.

Wybór + świadomość = Kupno WRX GC/STi
Wybór + atrakcyjna cena = WRX GD/GT (na to łapie się bardzo dużo osób, a później palą głupa przy odsprzedaży, niezależnie od tego, czy znają prawa Newtona, wzór na długość okręgu, czy mają paszport Polsatu)

PS. Nie potraktujcie moi drodzy tego jako atak na wszystko co nie ma +250KM. Są w tym temacie osoby ogarniające jazdę i jednocześnie poważnie zainteresowane przesiadką na Imprezę. Nie wypada po prostu doradzić, aby dysponując luksusem w postaci "wyboru" celować w półśrodki.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 00:15

cyqan, przestań opowiadać głupoty. To, że się pomyliłeś i myślałeś, że GT to co najmniej WRC nie znaczy, że każdy tak ma.

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 00:18

TERZO pisze: Nie sugeruj się tymi, którzy mówią, że wszystko co nie jest topową, kawiorową wersją gc8 to kupa i nie na daje się do jazdy
Tym się absolutnie nie sugeruję, bo świetnie sobie zdaję sprawę z tego, że trzeba zaczynać od słabszych aut.
Jedyny problem jest taki, że za dużo to tej zimy w naszym kraju nie ma i okazje do pojeżdżenia są rzeczywiście okazjami. Na suchym też można, ale takiego Colina to już się trochę męczy i nie zawsze można z nim zrobić to, co by się chciało. Choć wiadomo, szybkie rączki i porządne dohamowania można każdym autem ćwiczyć. Mam (albo raczej będę miał) ten komfort w postaci możliwości wyboru między 2.0 N/A a 2.0T i wtedy będzie ciekawie.
Obrazek

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 00:30

A polemika Alana i cyqana poszła w trochę złym kierunku.
Miała wyjaśnić chłopakom nie dosiadającym Subaraków oznaczenia i specyfikacje modeli, żeby mogli się połapać i w sumie wyrobić sobie własne zdanie na temat "czego potrzebują", a wyszła z tego dyskusja "co jest lepsze?"
Europejski GTek nigdy nie będzie JDM WRXem, STIjem, czy Type Rem, czy RA (no chyba, że ktoś go zdłubie wrzucając inne graty). Każde z nich ma po prostu swojego odbiorcę. Ktoś kupi GTka i mu wystarczy do śmierci, inny po jakimś czasie będzie się chciał przesiąść na STIja i tyle. Pomijam wszystkie kwestie rynkowo - marketingowe, bo ona są tylko wynikiem jakiś faktów z polityki marketingowej FHI. Inne rynki docelowe i inny klient.
Łeee - sam się w końcu dałem wciągnąć.
EOT
Obrazek

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 00:32

pawlaswrc pisze: a wyszła z tego dyskusja "co jest lepsze?"
ale ja nigdzie nie piszę co jest lepsze, a jakbym napisał, to pewnie by było, że GC8 STi, albo BugSTi.
Jedynie reaguję na ignorancję cyqana, a już na pewno nie zgadzam się, że GT jest okrojonym paździerzem ;-)

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 00:43

:? :-)
Obrazek

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 00:44

:razz:

Ciara
4 gwiazdki

Post 6 mar 2013, o 01:44

Ale ogolnie to darujcie sobie ta rozmowe bo to nie ma sensu i cieszcie sie nadchodzacym sniegiem !! :x .

ODPOWIEDZ