Zima w górach AD. 2012-2013

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
j33mbo
5 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zima w górach AD. 2012-2013

Post 6 mar 2013, o 07:11

Arti pisze: Ja już dawno spisałem go (ten wątek) na straty, przestałem tu zaglądać od kiedy po trzech zapiętych bokach trzeba się szperować i pompować 300 koni :giggle: :lol:

strasznie mnie rozczarowałeś, śledzę tę epopeję z nadzieją, że wpadniesz i zrobisz epickie zakończenie, a tu nic... :-p :-p :-p

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 6 mar 2013, o 09:42

Wstawać, sprawa jest :)

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 6 mar 2013, o 10:25

pawlaswrc,

Można ??? Można :-)
Widzimy się na rakietowej w takim razie :thumb:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=gAeCBO_ ... yZ1hdeTpwg
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 6 mar 2013, o 10:40

ryjeks, no też zawsze podziwiam ten filmik i umiejętności tego kierownika ,szkoda ,że już go nie ma wśród nas :-|
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 10:52

ryjeks, no też zawsze podziwiam ten filmik i umiejętności tego kierownika ,szkoda ,że już go nie ma wśród nas :-|
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 6 mar 2013, o 12:04

pawlaswrc pisze: Na suchym też można, ale takiego Colina to już się trochę męczy i nie zawsze można z nim zrobić to, co by się chciało.
oj wpadasz w pułapkę, którą sam na siebie zastawiłeś.. Ja Ci mówię, pojedź do Kielc to zobaczysz, że tej mocy to jest aż nadto :giggle: Tam po pierwsze jest śliski asfalt, który powoduje, że nie musisz mieć nie wiadomo ile mocy, żeby sobie bokami po suchym polatać, po drugie nie zjada opon, a po trzecie przekonasz się, że jak się jeździ z balansu masy samochodu, to nie trzeba mieć pierdyliona koni :thumb: A ew. niedobór mocy tylko pomaga szlifować umiejętności, aby właśnie jak najlepiej tym balansem zawiadywać ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Post 6 mar 2013, o 12:32

Ja kieruję się zupełnie innymi kryteriami. Najważniejszy dla mnie jest napęd. Już wiele razy przekonałem się, że z otwartymi dyframi to se można po bułki jeździć, albo utknąć w zaspie (i czekać, aż cię audi wyciągnie :-p :-p :-p - mordo ty moja) . To samo się tyczy zawieszenia. Jak masz tapczan, to możesz się na nim położyć i leżeć. Jak chcesz mieć precyzyjne auto, które wykonuje twoje polecenia i jest przewidywalne, to nie może być to seryjne zawieszenie, no chyba, że STi :-p .
Jeśli chodzi o moc silnika (a co za tym idzie Nm), to daje ona pewne dodatkowe możliwości, które można wykorzystać. Jakieś ratowania, mocne wyciągania, przeciąganie poślizgu, zrywanie przyczepności, beczki na suchym (+szpery).

Dlatego według mnie potrzeba trzech składników: szper, zawiasu i przynajmniej 160kW/300Nm :roll:
A zapomniałem o nie mniej ważnym, ale trudnym do zrealizowania elemencie: redukcja masy!

Ale co ja tam mogę wiedzieć. Ani samochodu nie mam, ani jeździć nie umim ;-(

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 6 mar 2013, o 16:07

booSTI, dobrze, że moja Lancia o tym wszystkim nie wiedziała :lol: :lol: :lol:

Dajcie już spokój, bo jakieś smuty z tego wychodzą, a za rok bez WRC będzie się wstyd pokazać :roll:
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 16:57

dobrze ryjeks prawi, polać mu!! :thumb: Kijek już rok temu w swoim wolnym ssaku jednej Evie pokazał, co są warte te jej autopiloty :mrgreen:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 6 mar 2013, o 17:24

No to kurna jedźmy do tych Kielcuf, bądźmy częściej na Rakietowej, tylko tak, żeby mi pasowało.
O Kielcach, to już dawno myślałem. A może by tak jakiś forumowy wypad zrobić, żeby było więcej osób i fajna zabawa połączona z nauką?
burat pisze: szkoda ,że już go nie ma wśród nas
A co się stało?
BTW, fajnie na filmiku ma lusterka złożone - mniejszy opór, szybciej się napędza :mrgreen:
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
Polubił: 86 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 6 mar 2013, o 17:35

Co za kretyn te diskopolo do tego filmiku wrzucił. :evil:

Przecież tego nie da się obejrzeć.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 17:40

pawlaswrc, to był forumowicz z "kropki" (na pewno starzy bywalcy mnie tu poprawią czy u nas też bywał) , był też pilotem w RSMP zginą jakieś dwa lata temu w wypadku na motorze w Poznaniu gdzie chyba na dwu pasmowej drodze wyszła mu w niedozwolonym miejscu pani z pieskiem.
Cała historia jest gdzieś na kropce sorki jak pomieszałem jakieś fakty

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 17:41

co racja to racja, też musiałem dźwięk wyłączyć bo o mało co zawału nie dostałem :wall:
pawlaswrc, forumowo to już były próby, ale generalnie ludzie stwierdzali, że za drogo i za mniejszą kasę wolą na oponożernym lotnisku w Rudnikach u Ala polatać i tam dosyć często udaje się zorganizować forumową grupę - także również tam możesz spróbować uderzyć.

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 17:41

burat :-( [*]
eMTi no to po prostu, jak się będzie coś organizowało, to będę chętny, tylko byle mi pasowało, bo z reguły tak jest, że jak wszyscy mają wolne, to ja akurat się produkuję - taki pajac do zabawiania innych :razz:
Obrazek

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 254 razy
Polubione posty: 533 razy

Post 6 mar 2013, o 18:33

eMTi, Ty chyba nie byłeś na oponożernym lotnisku w Ułęży. Rudniki wcale nie są takie złe.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 19:32

Chloru, no nie byłem :-) Porównuję tylko te 2, gdzie miałem okazję polatać ;-) burat, ale to nie był gość o nicku blue?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 21:22

eMTi, nie wiem powiem szczerze. Pamiętam że był wątek ale nie jestem teraz w stanie go odnaleźć na tym nowym forum i właśnie ten filmik był pokazywany jako wyczyny Bartka

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 6 mar 2013, o 22:36

eMTi pisze: burat, ale to nie był gość o nicku blue?
Nie, to zupełnie inna historia. :?

A ten wątek, z tym całym pieprzeniem co jest potrzebne do jazdy i na papierze udowadnianiem kto to robi lepiej stał się zaprzeczeniem tego co robiliśmy do tej pory - jeżdżeniem, uczeniem się i pokazywaniem umiejętności za kierownicą a nie klawiaturą. :-/
Obrazek

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 22:40

FORUM TRZEBA ZAMKNĄĆ!!!
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 22:44

Arti, to wszystko dla tego ,że nie ma warunków i trzeba czymś ciszę w eterze zapełnić :mrgreen:

jak się ma jaja nie trzeba stijaja stara prawda jak świat 8-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
Polubił: 86 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 6 mar 2013, o 23:09

burat pisze:Arti, to wszystko dla tego ,że nie ma warunków
Trochę nie rozumiem.

Jak to nie ma warunków? Są tam u was świetne drogi, ruch mały. Można upalać i na śniegu i na czarnym.
Ostatnio zmieniony 6 mar 2013, o 23:16 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 254 razy
Polubione posty: 533 razy

Post 6 mar 2013, o 23:14

jarmaj, nie można bo nie ma szpery albo zyliona koni! ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 6 mar 2013, o 23:15

Arti pisze: A ten wątek, z tym całym pieprzeniem co jest potrzebne do jazdy i na papierze udowadnianiem kto to robi lepiej stał się zaprzeczeniem tego co robiliśmy do tej pory - jeżdżeniem, uczeniem się i pokazywaniem umiejętności za kierownicą a nie klawiaturą.
+1

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2013, o 23:21

+2
Na to wszystko zacytuję zdanie, które ma ktoś w podpisie na kropce:
Nie umiem jeździć, ale lubię
1000000% prawdy.
Obrazek

Ciara
4 gwiazdki
Auto: Impreza GL 2.0
Polubione posty: 2 razy

Post 7 mar 2013, o 02:08

Dobra nie walimy smutów i żalów tylko jezdzimy !. Arti dobrze napisal. Mamy jezdzic bo to Kochamy a nie spinac sie i zaczepiac na klawiaturach komputerow :wall:

ODPOWIEDZ