"Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."
Re: "Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Mam nadzieję ,że przegrają .
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Z ciekawszych rzeczy dziś wieczorem na OrangeSport bodajże dają mecz o wszystko: Francja-Hiszpania. Będzie można zasmakować lepszej piłki.
A co do "naszego" meczu - San Marino swoim południowym polotem w konstruowaniu akcji zaczepnych może nas zaskoczyć.
A co do "naszego" meczu - San Marino swoim południowym polotem w konstruowaniu akcji zaczepnych może nas zaskoczyć.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
burat, okrutne
Piter 35, a mnie jest doskonale obojętne

Piter 35, a mnie jest doskonale obojętne

WiS, a co się zmieniło od 2006 roku? Wtedy pisałeś:
Tak, przypadkiem się dzisiaj na to natknąłem.
WiS pisze:Witam wszystkich łysych posiadaczy dresa, bumy, złotego łańcucha, niskiego ajkiu i byczego karku! :-D
Tu się nareszcie będziemy mogli poczuć jak u siebie - i już żaden wysoce wysublimowany, proeuropejski i wykształciuchowaty posiadacz Subaru (z dużym skrzydłem i na złotych felgach), miłośnik krykieta i muzyki poważnej, nie powie nam, że piłka kopana jest be.
Tu se będziemy mogli pogadać o klubach i o reprezentacji...
Na dobry początek, proponuję dziś wspólne, proletariackie kibicowanie:
POLSKA - FINLANDIA w eliminacjach ME:
<tytaj był link do jakiejś nieistniejącej już strony>
Typujemy?
Ja: 3-1 dla Polski, a co tam![]()

Tak, przypadkiem się dzisiaj na to natknąłem.
czarne jest piękne...
- WiS
- 6 gwiazdek
vibowit, trochę się zmieniło.
Sprzedałem dres i łańcuch, posiwiałem... żeby nie powiedzieć wprost: ZMĄDRZAŁEM
Sprzedałem dres i łańcuch, posiwiałem... żeby nie powiedzieć wprost: ZMĄDRZAŁEM

WiS, czyli ja mam jeszcze trochę czasu i z czystym sumieniem mogę napisać, że nie jest mi wszystko jedno.
Mogę się wściekać, nie wierzyć w sukces, nabijać, ale jednak zawsze mam nadzieję, że tym razem wygrają i że zagrają pięknie.
Taka karma.

Mogę się wściekać, nie wierzyć w sukces, nabijać, ale jednak zawsze mam nadzieję, że tym razem wygrają i że zagrają pięknie.
Taka karma.
czarne jest piękne...
- WiS
- 6 gwiazdek
Ależ oczywiście - ja zaś z czystym sumieniem mogę napisać, że zazdroszczę tej młodzieńczej, eee... pasjivibowit pisze: z czystym sumieniem mogę napisać, że nie jest mi wszystko jedno.

Trudno chyba inaczej, po tym, co ostatnio.vibowit pisze: Mogę się wściekać, nie wierzyć w sukces, nabijać,
Zdaje sie, że na tym polega bycie "prawdziwym kibicem".vibowit pisze: zawsze mam nadzieję, że tym razem wygrają i że zagrają pięknie
Bo to nie sztuka wybierać sobie do kibicowania tych, którzy akurat są na fali.
Mnie natomiast kopana jako taka przestaje coraz bardziej interesować, nie mowiąc już o pasji do trzymania kciuków za jakąkolwiek drużynę, czy to narodową, czy klubową. Najpierw odpadła liga, z powodow oczywistych. Potem klubowe rozgrywki międzynarodowe, gdy z duzym prawdopodobieństwem okazało sie, że nawet finał LM potrafi przypominać wrestling (pod względem "nieprzewidywalności" wyniku

W ogóle sport zawodowy strasznie daleko odszedł od szlachetnych założen.
Za daleko, jak dla mnie.
Natomiast jako obiekt obserwacji socjologiczno-politologicznej, cały ten cyrk robi się coraz bardziej pasjonujacy. Choćby do badania ewolucji zjawiska nacjonalizmu (co jakoś mnie interesuje zawodowo), do badania styku środowiska kibicowskiego z radykalizmami politycznymi i światem przestępczym (co interesuje mnie jeszcze bardziej...) - a takze do obserwacji, jak się wyniki sportowych celebrytów przekładają na wskaźnik optymizmu konsumentów oraz na poparcie dla PO

Ale czy chłopaki z Borussi (plus zestaw międzynarodowych drugoligowców) dołożą dziś czwarto- i piątoligowcom (oraz amatorom) z Półwyspu Apenińskiego, to z punktu widzenia spraw dla mnie waznych - doskonale obojętne.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
vibowit pisze: Mogę się wściekać, nie wierzyć w sukces, nabijać, ale jednak zawsze mam nadzieję, że tym razem wygrają i że zagrają pięknie.
Taka karma.
Biedny Boguś

No... prawda. Z tym zagrają pięknie, to się nieco zagalopowałem.Konto usunięte pisze:Biedny Boguś

Jednak biedny wcale się nie czuję. Dla poprawy nastroju zawsze mogę sobie włączyć "La Liga".

czarne jest piękne...
skąd ja to znamWiS pisze: Natomiast jako obiekt obserwacji socjologiczno-politologicznej, cały ten cyrk robi się coraz bardziej pasjonujacy.

A tak btw. to chyba najlepszym sposobem na przeżywanie sportowych emocji jest nie interesowanie się daną dyscypliną w większym stopniu niż poznanie reguł gry. Wtedy można się emocjonować szczerze i dać się poniesć, aczkolwiek będzie to pewnie więcej niż trochę oderwane od rzeczywistości (stanu faktycznego)...
Ja tak mam z rugby, gdy chodzę na mecze... oglądam je jak spektakl, wojnę gladiatorów

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Ciekawe kiedy Szpak nie wytrzyma ....

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Mecz porywający; jeszcze ze dwie-trzy „ręki" i wygramy wysoko... 

-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
- Polubił: 84 razy
- Polubione posty: 234 razy
No przełamał się Lewandowski drugi raz.
Ło jej ,to nie ja mówię, to komentarz z 1 programu.( a kto to tak gada ? )

Ło jej ,to nie ja mówię, to komentarz z 1 programu.( a kto to tak gada ? )
Dramat

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Ooooo bedą chłopaki świętować zwycięstwo 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa