Piękny dzień dziś mamy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Piękny dzień dziś mamy

Post 21 kwie 2013, o 09:31

busik pisze: i jak to na przedmieściach, od 6 rano u sąsiada pies wyje tak, że jak go dorwę...

Mam kilka w promieniu 100m... :giggle:

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 21 kwie 2013, o 09:50

FUX pisze:
busik pisze: i jak to na przedmieściach, od 6 rano u sąsiada pies wyje tak, że jak go dorwę...

Mam kilka w promieniu 100m... :giggle:
Mieszkasz w bloku albo familoku :-p

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 kwie 2013, o 10:22

Na wybiegu...

Antoni1
2 gwiazdki
Auto: Subaru impreza blobeye kombi
Polubione posty: 1 raz

Post 21 kwie 2013, o 11:02

No to wszystkiego dobrego na nowym miejscu no i oby piesek poszedł tam gdzie go nie będzie słychać ;-)
Blobeye

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 kwie 2013, o 13:08

Antoni1 pisze:No to wszystkiego dobrego na nowym miejscu no i oby piesek poszedł tam gdzie go nie będzie słychać ;-)
„Nakarm" go „czymś", albo Właściciela... :giggle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 21 kwie 2013, o 16:33

busik pisze: jestem już PZ a nie PO
Z mojego punktu widzenia to zmiana na gorsze, bo ja miejskie zwierzę jestem - ale co kto lubi... więc gratulacje 8-)
FUX pisze: „Nakarm" go „czymś", albo Właściciela...
...ołowiem? :evilgrin:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 21 kwie 2013, o 18:59

busik pisze: Od wczorajszego popołudnia jestem już PZ a nie PO - czyli wyprowadziłem się z miasta

gratulacje, wieśniaki świętokrzyskie pozdrawiaja wieśniaków wielkopolskich :mrgreen: :thumb:

u nas byłbys PZI :giggle:

do psów idzie przywyknać, gorzej z kogutami :giggle:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 21 kwie 2013, o 19:43

busik pisze:Od wczorajszego popołudnia jestem już PZ a nie PO - czyli wyprowadziłem się z miasta :-)
To straszne! Teraz wszędzie bedziesz miał daleko, będziesz tracił masę czasu i paliwa (pieniędzy!) na dojazdy, na wożenie dzieci, itp, itd.

Współczuję, szczerze i głęboko. Serio serio.

:mrgreen:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 21 kwie 2013, o 19:59

jarmaj pisze:
busik pisze:Od wczorajszego popołudnia jestem już PZ a nie PO - czyli wyprowadziłem się z miasta :-)
To straszne! Teraz wszędzie bedziesz miał daleko, będziesz tracił masę czasu i paliwa (pieniędzy!) na dojazdy, na wożenie dzieci, itp, itd.

Współczuję, szczerze i głęboko.
Też tak myślę :idea:
Ja się przenoszę do Warszawy aby do pracy mieć 15 minut SKM zamiast 1,5 godziny autem .
Policzyłem że 70 km do pracy w jedna stronę wynosi mnie za paliwo 100zł dziennie . Jak doliczę do tego inne koszty eksploatacji i koszty parkowania przy lotnisku to wychodzi mi że kosztuje ponad 5tys zł/miesiąc . Koszt wynajęcia mieszkania z garażem podziemnym 1700zł . Bardzo żałuję że wyniosłem się na wieś i bardzo żałuje ze nie zostałem w Szwecji . Koszty funkcjonowania na wsi sa dużo większe i tracimy mnóstwo czasu . Do tego dochodzi konieczność używania auta przy każdej okazji .

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 kwie 2013, o 20:01

Kubik1, pier...sz.

jarmaj, wszystko zależy od tego, co się robi....
My tak na na naszej wsi nie mamy, gdyż wszystko jest na miejscu. Ale to kwestia specyfiki wsi... ;-)

esilon
6 gwiazdek

Post 21 kwie 2013, o 20:06

busik, nie przejmuj się, g. się znaja ;-)
Kubik1 pisze: Ja się przenoszę do Warszawy aby do pracy mieć 15 minut SKM
:lol:
zmień miasto

na takie w którym około 8 kilometrów od trzaśnięcia dzwiami w domu na wsi do włączenia czajnika w biurze w mieście zajmuje 15 minut :giggle:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 21 kwie 2013, o 20:16

esilon, Widzisz mam pewien kłopot . Mam przepustka na wjazd na lotnisko ale nie mogę z tego korzystać codziennie . Zgadnij ile kosztuje parkowanie przy lotnisku Chopina ? Normalnie to sobie wyjdę na Rakowiec i za parę minut jestem w pracy . W piątek rano z Radomia na lotnisko jechałem ponad 2,5 godziny .
Moja przeprowadzka jest na czas kontraktu tzn na rok

esilon
6 gwiazdek

Post 21 kwie 2013, o 20:18

Kubik1, OK, żartuję sobie, niech każdy organizuje tak jak mu pasuje, niektórzy wola dalej dojechać traktując "stracony" czas na chwilę dla siebie, inni inaczej i bardzo dobrze ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 21 kwie 2013, o 21:32

Kubik1, mam to samo. Po prostu kryzys jest coraz bardziej odczuwalny i trzeba liczyć każdy grosz. Wczoraj liczyłem podatki za kwartał i pierwszy raz od wielu lat mam więcej kosztów niż zysków. Czyli od 3 miesięcy zjadam własny ogon. :wall:

Klema
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subarynka RX

Post 21 kwie 2013, o 21:39

busik, może pewnego pięknego popołudnia odpalisz grila i przyrządzisz psa po chińsku. :razz:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 21 kwie 2013, o 21:44

busik pisze: Od wczorajszego popołudnia jestem już PZ a nie PO
Jak mawia mój kolega z taką rejestracją Poznań - Zadupie ;-)
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 21 kwie 2013, o 21:46

Konto usunięte pisze: pierwszy raz od wielu lat mam więcej kosztów niż zysków.
Fido, skąd ja to znam :cofee:
Myśl pozytywnie ;-)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=PzS-FpeW_5U
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 21 kwie 2013, o 22:50

podziękować loży szyderców za miłe słowa :-)
z psem se poradzę :whistle:
nie mam tragedii z dojazdem do miasta, bo lokalizacja jest przy samym zjeździe z obwodnicy zach Poznania, więc jest git
500m od domu dworzec kolejowy, więc w razie W można dojechać do miasta
to jest w miarę duże osiedle willi podmiejskich, po kilka mieszkań w każdej, więc ludziów trochę jest - biuro mam od tej strony miasta, od której wjeżdżam, więc droga do roboty zajmie mi tyle samo czasu (ok 15 min), co dojazd do tej pory z centrum miasta (ze staniem w porannych korkach) - więc km może ciut więcej, ale paliwa raczej wyjdzie tyle samo ;-)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Kubik1
5 gwiazdek

Post 21 kwie 2013, o 23:00

busik, Ja w grudniu i styczniu robiłem coś na nowo budowanej zajezdni Franowo . Współczuje tym co muszą wjeżdżać z tej strony ale tez współczuje tym co rano jadą od strony Swarzędza

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 kwie 2013, o 23:08

Kubik1, ja wjeżdżam od innej strony miasta, więc te rejony o których mówisz mnie nie dotyczą, tym bardziej, że od strony Franowa za chwilę (rok może dwa) będą mieli kanał, jak zburzą estakadę katowicką - wjazd do POZ od strony A2 będzie karkołomnym przedsięwzięciem
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Kubik1
5 gwiazdek

Post 21 kwie 2013, o 23:32

busik pisze:Kubik1, ja wjeżdżam od innej strony miasta, więc te rejony o których mówisz mnie nie dotyczą, tym bardziej, że od strony Franowa za chwilę (rok może dwa) będą mieli kanał, jak zburzą estakadę katowicką - wjazd do POZ od strony A2 będzie karkołomnym przedsięwzięciem
To pewnie ma związek z liniami tramwajowymi i nowa zajezdnią ? Podobno ma być uzyskany standard podobny do miast na zachodzie Europy .

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 kwie 2013, o 23:48

Kubik1 pisze: To pewnie ma związek z liniami tramwajowymi i nowa zajezdnią ?
niee, to ma związek z polską naturą lat 70tych... czyli wokół budowy wiaduktu znikały tony cementu na budowę pobliskich domów... więc wiadukt się sypie i od paru lat jest reanimowany poprzez ograniczenia w ruchu dla ciężarówek, a teraz zwężony z 3 pasów do 2 w każdą stronę. Za chwilę zamkną go na dobre i się zacznie.
Pozwolenie od inspektora budowlanego na użytkowanie mają chyba do jesieni :cofee:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 22 kwie 2013, o 00:26

busik pisze: niee, to ma związek z polską naturą lat 70tych... czyli wokół budowy wiaduktu znikały tony cementu na budowę pobliskich domów... więc wiadukt się sypie i od paru lat jest reanimowany poprzez ograniczenia w ruchu dla ciężarówek, a teraz zwężony z 3 pasów do 2 w każdą stronę. Za chwilę zamkną go na dobre i się zacznie.
Pozwolenie od inspektora budowlanego na użytkowanie mają chyba do jesieni :cofee:

Znam to zjawisko . :?
Tak samo jest w Grodzisku z wiaduktem . Wszyscy się dziwią ze są ograniczenia w tonażu na wiadukcie . Większość nie zdaje sobie sprawy co może zrobić spadający beton na rozpędzony pociąg .

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 22 kwie 2013, o 01:09

busik, gratuluję :thumb:

Ale co to z wieś, skoro :arrow:
busik pisze: 500m od domu dworzec kolejowy
busik pisze: to jest w miarę duże osiedle willi podmiejskich
busik pisze: więc droga do roboty zajmie mi tyle samo czasu (ok 15 min)
pffff... :roll:

Obawiam się, że za kilka/naście lat miasto Cię dogoni ;-)
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Santarni
0 gwiazdek

Post 22 kwie 2013, o 08:50

Piękny dzień - cisza i spokój nareszcie, bo wczoraj cały dzień wył alarm w Lagunie i to było strasznie denerwujące.

ODPOWIEDZ