Złote Brembo od tyłu ...

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
kacy
1 gwiazdka
Auto: WRX MY03 Wagon ( mniejszych kombi chyba nie produkują :)
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Złote Brembo od tyłu ...

Post 22 kwie 2013, o 14:08

Cześć,
Coraz bardziej zastanawiam się nad wymianą hamulców na złote brembo bo niestety zwykły WRX-owy jest słaby.
Od zastanawiania się do zebrania kasy trochę czasu mija a niestety właśnie skończył mi się tył ( tarcza i klocek) i tu powstał pomysł zrobienia tego na raty .
Aby zrobić to najprościej wymyśliłem zakupu tarcz DBA z bębnem od wrx-a aby pozbyć się kombinacji z ręcznym + zaciski od STI + klocki i wszystko pasuje bez żadnych przeróbek ( dobrze myślę :whistle: ? )

Kolejnym etapem będzie wymiana felg a jeszcze kolejnym przód...

Pytania są dwa
1) Czy ktoś jeździł na takiej konfiguracji przód wrx tył STI i czy to jest dobry pomysł ???
2) Czy tył od STi wchodzi na seryjne felgi od wrx-a ?

A może darować sobie tył kupić dobrą tarcze i klocek do wrx-a a zaoszczędzoną kasę przeznaczyć na przyszły przód ... ? Zastanawiam się czy przód i tył z różnych "systemów" nie robi więcej złego niż dobrego

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Złote Brembo od tyłu ...

Post 23 kwie 2013, o 18:24

Ja bym wymienił tylko przód.

Tył i tak ma niewielki udział w hamowaniu (przynajmniej na przyczepnych nawierzchniach).

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 9 maja 2013, o 23:04

kacy, Jarmaj dobrze Ci pisze. Zrób sam przód i na pewno będziesz zadowolony zarówno z efektywności hamulców jak i kosztów bo ja mam niestety również tył złote brembo i koszty DBA + RC5+ to jest morderstwo a niestety jest się wtedy na nie skazanym (na DBA)
Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

ODPOWIEDZ