A na groma mnię Subaru...!?
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: A na groma mnię Subaru...!?
No dobra...
A gdybym tak sprzedawał Yarka, to ktoś może będzie chciał kupić...?
Jakby co, poproszę PW.
A gdybym tak sprzedawał Yarka, to ktoś może będzie chciał kupić...?
Jakby co, poproszę PW.
WiS, Bierz ofertę Remka tlyko niech najpierw zrobi wydech, remap i hamulce :)
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Nie ja, WiS.WRC fan pisze: Z D2 chcesz porównywać ?

WRC fan pisze: Impreza to nie Forester więc tez pod każdy krawężnik nie podjedzie.
OGS kiedyś ponoć udowadniał, że Imprezie krawężniki nie straszne.

WRC fan, a niby dlaczego Imprezą sedan nie można by przewieść nart w środku?
A tak w ogóle to wy z WiSem powinniście sobie porównywać wasze auta.

EterycznyŻołądź pisze: OGS kiedyś ponoć udowadniał, że Imprezie krawężniki nie straszne.Zresztą mało które niepodwyższone auto wjedzie pod tak wysokie krawężniki, a już na pewno nie WiSowy Yaris.
![]()
Każdym autem tak można "poudowadniać", ale jak długo ?

Fakt zapomniałem o dziurze w tylnym oparciu. Ale tak czy siak praktyczność nadwozia typu sedan jest raczej mizerna.EterycznyŻołądź pisze: WRC fan, a niby dlaczego Imprezą sedan nie można by przewieść nart w środku?
Proponuję porównać seryjne hamulce z WRX z tymi z Yarisa...albo załatwcie D2 do YarisaEterycznyŻołądź pisze: Nie ja, WiS.![]()

EterycznyŻołądź pisze: A tak w ogóle to wy z WiSem powinniście sobie porównywać wasze auta.![]()
WiS, porównamy ?

EterycznyŻołądź pisze: Subaru to za wysokie progi na Toyocie nogi i niech WiS przestanie wreszcie twierdzić, że jest inaczej.
ale TEN Yarek jeździ

HOWGH!
- WiS
- 6 gwiazdek
Sie wiAzrael pisze: Bierz ofertę Remka tlyko niech najpierw zrobi wydech, remap i hamulce :)

Spotkamy się kiedyś, porównamy, pogadamyEterycznyŻołądź pisze: Subaru to za wysokie progi na Toyocie nogi i niech WiS przestanie wreszcie twierdzić, że jest inaczej.

Mój Yaris ma ten problem, co np. Impreza Barbie. Spoiler, mianowicie. Gdyby nie to, faktycznie nie byłoby problemu. Wjechać się da nawet na dość wysokie krawężniki, natomiast sztuka zjechać tak, żeby w ostateczności tylko zapinki poszły a nie cały zderzakWRC fan pisze: nie widzę różnicy w sposobie pokonywania krawężników między Yarisem a Imprezą...bez przesady.

Nie kopię leżącegoWRC fan pisze: Proponuję porównać seryjne hamulce z WRX z tymi z Yarisa

TrzebabyWRC fan pisze: WiS, porównamy ?

O, właśnieesilon pisze: HOWGH!

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
WiS pisze:Nie kopię leżącegoWRC fan pisze: :Proponuję porównać seryjne hamulce z WRX z tymi z Yarisa![]()
Porównywanie najsłabszej strony Imprezy z najmocniejszą Yarka, aby pokazać wyższość tego drugiego jest... osobliwe. Chyba nie o to chodzi?
WRC fan pisze: Ja nie widzę różnicy w sposobie pokonywania krawężników między Yarisem a Imprezą...bez przesady.
Ja nie widzę różnicy w sposobie jazdy po torze miedzy Porsche GT3, a bolidem F1.

Właśnie.
WRC fan pisze: Ale tak czy siak praktyczność nadwozia typu sedan jest raczej mizerna.
Fakt, praktyczność nadwozia typu "puszka konserw" bije na głowie nawet SUVy.Ten bagażnik, te siedzenia z tyłu, a wspominałem już o przepastnym bagażniku?

esilon pisze: ale TEN Yarek jeździ![]()
A ty wiesz jak TAMTO Ferrari jeździ?
Porównać można wszystko, ze wszystkim, można wykazać, że Yarek jest lepszy od Murcielago, czy Queen Mary 2, a gorszy od skuterka, czy butów. Wartości merytorycznej takie porównania nie mają żadnej, ale mogą być śmieszne... za pierwszym, drugim, ale nie 10 razem i o to mi się od początku rozchodzi.
- WiS
- 6 gwiazdek
Mnie nie "o to". Ty się za to - jak widzę - uparłeś "wykazywać wyższość". Ja na początku tylko pisałem, że Yarek ma swoje zalety...EterycznyŻołądź pisze: aby pokazać wyższość tego drugiego jest... osobliwe. Chyba nie o to chodzi?
Ale OK, WRX jest lepszy.
Teraz wporzo...?

To ciekawy mechanizm psychologiczny (EterycznyŻołądź pisze: Tam gdzie ja zahaczam o krawężnik Nuirą, tam jadąc Imprezą nawet nie muszę się zastanawiać.

A Yarek ma bodaj 10, btw

Ludzie!!! Te rzeczy to są ważne dla młodych małżeństw z dziećmi, ewentualnie jednostek rodzinnie rozwojowych - ja mam ten etap szczęśliwie za sobą. Firmy remontowo-budowlanej też raczej nie zakładam...EterycznyŻołądź pisze: Ten bagażnik, te siedzenia z tyłu, a wspominałem już o przepastnym bagażniku?

EterycznyŻołądź pisze: można wykazać, że Yarek jest lepszy od (...) Queen Mary 2,

To było od razu napisać, o co Ci się rozchodziEterycznyŻołądź pisze: mogą być śmieszne... za pierwszym, drugim, ale nie 10 razem i o to mi się od początku rozchodzi.

Bajdełej, w pierwszym poście wykazałem pewne prorocze skłonności...

- WiS
- 6 gwiazdek
A poza tym, wczoraj skillował mnie Passat kombi. To znaczy, odszedł mi spod świateł na dobre kilkadziesiąt metrów i nie byłem w stanie nic na to poradzić.
W dodatku, jechałem z kobietą
Czuję się skopany i chyba jednak poproszę tego WRX-a...
W dodatku, jechałem z kobietą

Czuję się skopany i chyba jednak poproszę tego WRX-a...

Z passatami to różnie bywa. Skuterkiem miałem kiedyś kłopot z passatem właśnie - z rolki wprawdzie, ale musiałem naprawdę dźgnąć gada ostrogami, bo by mi pasek odszedł. Dopadłem gada na światłach, pukam w szybkę, pan uśmiechnięty otwiera, pytam co zacz, a pan mówi "w8, nie widać, nie?" A szedł jak zły, słowo daję. A z zewnątrz nic - klasyczny Wolf im Shafspelz.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
WiS,
Ale, że kombi?! Może jeszcze tdi? Najgorszę, że obraziłeś ową Bogu ducha winną kobietę, one z reguły są przewrażliwione na punkcie swojej osoby i jeszcze pomyśli, że to przez nią...
Dobra, na pocieszenie powiem Ci, że mnie raz złoił Yarek 2 i też go nie mogłem dojść, na szczęście jechałem sam.
Nie. Tirpitz był klepany, spawany przez pół roku po dzwonie, a później i tak zatonął - o dziwo wcale nie poszedł do Polski na handel!
Imprezą
Forkiem. Teraz niech mi ktoś powie, że Imprezą można podjeżdżać na takie same krawężniki, dziury itp. jak Forkiem.
EDIT:
Takie draństwo? http://bluebox.zary.com.pl/moto_info/ne ... sat_w8.htm
Nawet nie wiedziałem, że takie jest.
Ale znalazłem dużo szybsze cholerstwo. Passat CC 3,6 coś tam coś i... 5,6sek 0-100km/h
Teraz przez szmelcwageny będę się bał wyjechać z domu.

Ale, że kombi?! Może jeszcze tdi? Najgorszę, że obraziłeś ową Bogu ducha winną kobietę, one z reguły są przewrażliwione na punkcie swojej osoby i jeszcze pomyśli, że to przez nią...
Dobra, na pocieszenie powiem Ci, że mnie raz złoił Yarek 2 i też go nie mogłem dojść, na szczęście jechałem sam.
WiS pisze:Tirpitz rulez!
Nie. Tirpitz był klepany, spawany przez pół roku po dzwonie, a później i tak zatonął - o dziwo wcale nie poszedł do Polski na handel!
To się nie pomyliłem. Różnicą między YarkiemWiS pisze: A Yarek ma bodaj 10, btw![]()

Nie wiem. Wiem tylko, że Nubirze podczas jazdy prześwit się zmniejsza. Raz z przodu, raz z tyłu, raz z przodu, raz z tyłu(ale i tak mniej niż w obecnym Forku XT). I to znacznie. Już raz wydech mi się przez to pogiął podczas zjeżdżania z krawężnika, w tym samym miejscu w Imprezie bez problemów...WiS pisze: Nubira i Impreza mają prawie ten sam prześwit, przynajmniej w serii: 15-16 cm
EDIT:
devlin pisze: Z passatami to różnie bywa.
Takie draństwo? http://bluebox.zary.com.pl/moto_info/ne ... sat_w8.htm
Nawet nie wiedziałem, że takie jest.

Teraz przez szmelcwageny będę się bał wyjechać z domu.

- WiS
- 6 gwiazdek
Mam nadzieję, że nieEterycznyŻołądź pisze: Ale, że kombi?! Może jeszcze tdi?

Fakt, że trochę go zlekceważyłem i nieco przespałem start

Polscy blacharze byli wtedy zajęci Gneisenauem, o ile kojarzęEterycznyŻołądź pisze: Tirpitz (...) o dziwo wcale nie poszedł do Polski na handel!

devlin pisze: klasyczny Wolf im Shafspelz.
Kurde, znaczy się, WRX też nie starczy...EterycznyŻołądź pisze: znalazłem dużo szybsze cholerstwo. Passat (...) 5,6sek 0-100km/h
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
WiS pisze: Kurde, znaczy się, WRX też nie starczy...
WiS, po mapteku będzie na styk, ze wskazaniem na WRXa.

Może lepiej "weź" od Arno eSTIaja? Nadal będziesz miał metroseksualny kolor, a to najważniejsze.

Ostatnio zmieniony 3 lip 2008, o 22:55 przez EterycznyŻołądź, łącznie zmieniany 1 raz.
No ja się nie dziwię - Nubira jest Twoja, a Impreza rodzicielkiEterycznyŻołądź pisze: Tam gdzie ja zahaczam o krawężnik Nuirą, tam jadąc Imprezą nawet nie muszę się zastanawiać.

Nie sądzę.WiS pisze: A Yarek ma bodaj 10, btw![]()
Znalazłem - prześwit Yarisa TS to 147.3 mm
Dla przypomnienia WRX - 150 mm
Koniec nadawania
Dla przypomnienia WRX - 150 mm
Koniec nadawania

- WiS
- 6 gwiazdek
Kojarzy mi się skądś tekst o obniżeniu TSa o 3 cm w stosunku do normalnego Yarisa i 13 cm jako prześwit owego normalnego. Ale nie upieram się. W każdym razie, nisko jest, ale da się jeździć - w dużej mierze właśnie dzięki dosyć twardemu zawieszeniu (auto nie dobija na przeszkodach); Nubira jako wybitnie miękka faktycznie wymaga większej uwagi przy zjeżdżaniu z krawęznika.WRC fan pisze: Nie sądzę.
Rozważałem, ale raczej nie będzie mnie stać. Przynajmniej nie w tym wcieleniu.EterycznyŻołądź pisze: lepiej "weź" od Arno eSTIaja?
EterycznyŻołądź pisze: Nadal będziesz miał metroseksualny kolor, a to najważniejsze.

Przy okazji, uświadomiłem sobie jeszcze jedną realną przewagę Yarka nad Subaru. Rozrząd na solidnym łańcuchu.
- WiS
- 6 gwiazdek
WRC fan pisze: prześwit Yarisa TS to 147.3 mm

Eeeee, na pewno to TS a nie normalka...? Skąd to masz...?
Racja pomyłka. Normalny ma 140 mm, T-Sport jest obniżony o 2cm :WiS pisze: Eeeee, na pewno to TS a nie normalka...?
http://www.motoforum.pl/Prezentacje/Yar ... rists.html
WRC FAN ma wszystko
i nie pytaj skąd

i nie pytaj skąd

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Piter 35 pisze: WRC FAN ma wszystko![]()
A nie. Bo prześwit WRXa to 155mm, a nie 150mm.

WiS pisze: Rozważałem, ale raczej nie będzie mnie stać. Przynajmniej nie w tym wcieleniu.
Szkoda, bo ten kolor bardzo by Ci pasował.

Racja, przez przypadek popatrzyłem na wolnego ssaka.EterycznyŻołądź pisze: A nie. Bo prześwit WRXa to 155mm, a nie 150mm.![]()
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Nie wiem, ale sąsiad do Legaca razem z przeglądem 2 koła.WiS pisze: Komplet tarcz i klocków niedawno zanabyłem, bo obecne dożywają dni swoich. Łącznie niespełna sześć stów wydałem, za nowe i przyzwoite.
Ile do WRX-a?