Chlejady gastronomiczne - Dworek pod Lipą, 14/16.06.2013
Re: Chlejady gastronomiczne - Dworek pod Lipą, 14/16.06.2013
Siedząc na grillu , wspominałem Beatce spotkanie na mazurach i piękną sobotę po śniadaniu , Mały , Kruszyn , Ja , Busik , Funky , Fidus i cała ekipa pijąc w Barze o 10 rano , piękne
. Ach wspomnienia alkoholika 
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Sie zamknij, bo Ci analityk linii kredytowej nie odnowi.... 
a kto Ci zabrania za tydzień zrobić replayaPiter 35 pisze:Siedząc na grillu , wspominałem Beatce spotkanie na mazurach i piękną sobotę po śniadaniu , Mały , Kruszyn , Ja , Busik , Funky , Fidus i cała ekipa pijąc w Barze o 10 rano , piękne. Ach wspomnienia alkoholika
ja już się boję, ale właśnie wróciłem z firmowego 3-dniowego treningu - więc liczę że forma mnie nie opuści do tego czasu
co do zapytania Witka, ja nie będę taśtał jadła ze sobą, ale jak mówiono - przywiozę trochę "rudej na myszach" żeby z pustymi rękami się nie pojawiać
kurde japa mi się śmieje, już na myśl że te mordki za tydzień obaczę
tylko małego chyba będzie brakowało, żeby pokazywał jak kamerka te mordy łapie
no i kto pobije te 9,5 minuty
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Na wypadek, gdyby akurat trafiły się w następny weekend upały - rozważam w roli napoju biesiadnego wino, zamiast mocnych alkoholi.
Czy ewentualnie będą zainteresowani współpracą, czy będę sobie te wina pił sam...?
PS. Jakąś nalewkę i tak przytargam
Czy ewentualnie będą zainteresowani współpracą, czy będę sobie te wina pił sam...?
PS. Jakąś nalewkę i tak przytargam
przepraszam, czy sa jeszcze jakies bilety ?
- WiS
- 6 gwiazdek
esilon, za bilety NBP można wszystko, a bo co? 
a tak profilaktycznie pytam, ten psi domek to pojemny? dodatkowa osoba ewentualnie chcąca w ostatniej chwili się zmieści li (na podłodze) ?
czy będzie zupa tajska ?
czy będzie zupa tajska ?
WiS pisze:Na wypadek, gdyby akurat trafiły się w następny weekend upały - rozważam w roli napoju biesiadnego wino, zamiast mocnych alkoholi.
Czy ewentualnie będą zainteresowani współpracą, czy będę sobie te wina pił sam...?![]()
Jeśli białe, to w upał z przyjemnością zbeszczeszczę w postaci szprycera
Się przyłączam do zapytania.esilon pisze:czy będzie zupa tajska ?
Czarownica prawdę Ci powie :D
- WiS
- 6 gwiazdek
esilon, w tej chwili w domku są do dyspozycji dwie wersalki i podłoga na stryszku.
W dworku jest też jeszcze jakieś wolne łóżko w sali żołnierskiej
Ale o dodatkowej gębie do wyżywienia wolałbym wiedzieć gdy będę ustalał liczbe porcji (środa?) - daj znać, jakby co.
Zośka, szprycer z czerwonego też się da wykonać, ale jeśli już, to przytacham różnokolorowe
Co do zupy tajskiej, też się przyłączam do pytania - czy ktoś przywozi Tajki...?
W dworku jest też jeszcze jakieś wolne łóżko w sali żołnierskiej
Ale o dodatkowej gębie do wyżywienia wolałbym wiedzieć gdy będę ustalał liczbe porcji (środa?) - daj znać, jakby co.
Zośka, szprycer z czerwonego też się da wykonać, ale jeśli już, to przytacham różnokolorowe
Co do zupy tajskiej, też się przyłączam do pytania - czy ktoś przywozi Tajki...?
No ja mam nadzieję, że Gal, pod warunkiem że z zupąWiS pisze:Co do zupy tajskiej, też się przyłączam do pytania - czy ktoś przywozi Tajki...?
Czarownica prawdę Ci powie :D
gdzie w kieleckiem upały?WiS pisze:Na wypadek, gdyby akurat trafiły się w następny weekend upały
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
O jezu to rozrywało klatkęChloru pisze: ja mam chyba jeszcze trochę w zamrażarce. Tej słynnej z pierwszego rozlania ;)
No dotrzymajcie kroku i wypijcie bo ja nie wiem czy dojadę. A wstyd będzie jak nie powtórzycie tej pięknej tradycjiPiter 35 pisze: Siedząc na grillu , wspominałem Beatce spotkanie na mazurach i piękną sobotę po śniadaniu , Mały , Kruszyn , Ja , Busik , Funky , Fidus i cała ekipa pijąc w Barze o 10 rano , piękne![]()
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
nosz nie rób nam tej przykrości i choć postaraj się byćKruszyn pisze:No dotrzymajcie kroku i wypijcie bo ja nie wiem czy dojadę. A wstyd będzie jak nie powtórzycie tej pięknej tradycjiPiter 35 pisze: Siedząc na grillu , wspominałem Beatce spotkanie na mazurach i piękną sobotę po śniadaniu , Mały , Kruszyn , Ja , Busik , Funky , Fidus i cała ekipa pijąc w Barze o 10 rano , piękne![]()
a z tego zestawu to zostanie Pit, Fido_ i ja... kurde sypie się elektorat
Ja będę prosto z Lotniska z Węgier. Mogę zakupić tutaj albo wińsko, albo palinkę. Palinki nie są złe.
Np Karton Palinki, to będzie dość interesujące. Różne smaki.
Proszę powiedzieć, na co ludność ma ochotę. Zakupu kontrolowanego będę dokonywał w czwartek
Np Karton Palinki, to będzie dość interesujące. Różne smaki.
Proszę powiedzieć, na co ludność ma ochotę. Zakupu kontrolowanego będę dokonywał w czwartek
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- WiS
- 6 gwiazdek
Kruszynowski, wiem, że nie jest lekko... ale weź Ty nie kombinuj, tylko po prostu wbijajKruszyn pisze: bo ja nie wiem czy dojadę.
- WiS
- 6 gwiazdek
Prognozy pogody, wstępnie, wskazują na weekend ciepły (w porywach do 31 stopni) i raczej bez deszczu.
Ja w takim razie biorę trochę (
) nalewek (na wszelki wypadek) i dużo wina. A co, najwyżej razem z Zośką zrobimy ekskluzywny kącik trunków lekkich
Arno, jak uważasz. Z węgrzynem, w razie czego, zapraszamy do w/w kącika. Ja pewnie przywiozę coś gruzińskiego, tak i budiet kak w Artiekie, w driewnyje wriemiena
Ja w takim razie biorę trochę (
Arno, jak uważasz. Z węgrzynem, w razie czego, zapraszamy do w/w kącika. Ja pewnie przywiozę coś gruzińskiego, tak i budiet kak w Artiekie, w driewnyje wriemiena
ZObaczę co się urodzi. I się waham, czy Foresterem czy Mercem. Będziem po dziurach dymać?WiS pisze:Prognozy pogody, wstępnie, wskazują na weekend ciepły (w porywach do 31 stopni) i raczej bez deszczu.
Ja w takim razie biorę trochę () nalewek (na wszelki wypadek) i dużo wina. A co, najwyżej razem z Zośką zrobimy ekskluzywny kącik trunków lekkich
![]()
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- WiS
- 6 gwiazdek
Podobno to jest zlot forum SubaruArno pisze: się waham, czy Foresterem czy Mercem.
A fujArno pisze: Będziem po dziurach dymać?
Zaś mówiąc serio, to:
- jeśli chodzi o dojazd do obiektu, to generalnie dość równy asfalt, tylko ostatnie kilkaset metrów po drodze gruntowej (o ile jest sucho, bez problemu dla osobówki, no chyba, że jakieś Lambo ze spoilerami przy ziemi);
- jeśli chodzi o turystykę sobotnią, to się okaże - ale raczej będziem dobierać trasy ogólnoprzejezdne. W każdym razie, rajdow ofrołdowych chwilowo nie zaplanowano.
WiS pisze: Bez Ciebie możemy nie dać rady
Kruszynek chyba pęka, boi sie że znowu nie wytrzyma ze mną tempa, jak ostatnio w świętokrzyskiem
Arno pisze: Palinki nie są złe.
Ano.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
WiS pisze:rajdow ofrołdowych chwilowo nie zaplanowano
łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
liiiiiiiiipa
P.S.
w Wyszkowie i okolicznych lasach nastąpiła jakaś cholerna mutacja. w powietrzu roi się od bzyczących różnych. jeśli myślicie, że komary są be, to jesteście w błędzie. komary są łagodne, powolne i mają bardzo małą pojemność. oraz takie cienkie rurki.
zmutowane bydlęta, które można spotkać w lasach z komarów robią sobie przystawkę przed daniem głównym.
Kochani !! Życzę Wam miłych chlejad, fajnej imprezy, ogromnego kaca i pamiętajcie, żeby dzień wcześniej ugotować rosołek i zostawić troche alkoholu na rano :) !!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Arno pisze: Będziem po dziurach dymać?
Żona rozumiem nie czyta
- WiS
- 6 gwiazdek
Z założeniadamaz pisze: liiiiiiiiipa
Ale i tak radzę się zaopatrywać w duże ilości substancji antykomarowych, bo będziemy blisko lasu i nad wodą, więc istnieje prawdopodobieństwo że skurwiele wyroją.damaz pisze: jeśli myślicie, że komary są be, to jesteście w błędzie.
A na te damaziowe drony, to proponuję jakiś enkaem i miotacz płomieni, o ile ktoś ma akurat w piwnicy. Albo spróbujemy im zakłócić komunikację z satelitą, przy użyciu... wudu.
Gocha, dziękujemy, postaramy się