(K) Impreza GT

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
emwal
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

(K) Impreza GT

Post 14 cze 2013, o 20:57

Była era turbodziadka, 20 letni samochod który jak żyje nigdy nie stanął w drodze za mojej kadencji, palił 9/100 przy stałej 160kmh na autostradzie a między wymianami oleju (10k km) wypluł sobie dwie setki oleju (z czego pewnie 1/4 uciekła przez uszczelki pod deklami). A na ideał nigdy nie wyglądał on, może jak wyjechał z salonu... ;-)

Teraz tęsknię...

Od kilku tygodni oglądam.... WRX po powodzi , GT który .... :mrgreen: chyba z plastiku był bo żaden miernik lakieru go praktycznie nie widział, kilka innych drutów o których nie warto nawet mówić. Rekordem był pewien pan, przypominający typowego mirka, handlarza-przedsiębiorce który na moich oczach żeby odjechać autem wyciągnął spod silnika miskę zafajdaną olejem.

Szukam GT sprawnego, bez luzu na panewce oporowej, ani z obróconą. A JEŚLI JEST OBRÓCONA TO KWESTIA CENY ;) Nie chcę też piston slap, nie chcę żeby pływał po drodze. Chciałbym, żeby lewarek od skrzyni biegów nie przypominał w trakcie jazdy wibratora. Nie chcę żeby była po dzwonie i nienawidzę dziur w tylnych nadkolach ( tych zaklejonych również). Ale że była malowana to zrozumiem, bez przesady..

Generalnie jestem zmęczony szukaniem dobrego GT, i rozumiem że nikt nie sprzeda ideału... Bo jaki miałoby to sens?

Cena do 23tys.

ccwrc
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRC

Re: (K) Impreza GT

Post 14 cze 2013, o 21:17

emwal pisze:
Od kilku tygodni oglądam.... WRX po powodzi , GT który ....
Jakie województwo? Też szukam czegoś podobnego (powiedzmy), jakimiś doświadczeniami możemy się podzielić.

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 14 cze 2013, o 21:44

Nie widzę problemu żeby takiego kupić,ale za 23 tyś to nie spełni wszystkich twoich oczekiwań, troche mało :-)
"najlepiej od starszego małżeństwa :razz: "

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 14 cze 2013, o 22:01

Powodzenia. Zwlaszcza za te 23k :lol:

emwal
0 gwiazdek

Post 14 cze 2013, o 22:17

Godlik pisze:Powodzenia. Zwlaszcza za te 23k :lol:

Nie chce ani samochodu doinwestowanego, ani po modach, ani z AGX, Eibach, Enkei, HKS, Mahle i czymkolwiek jeszcze można.
Zwykły GT. Seria. To duzo ?
Jak jeszcze nie szukalem bo mialem, Wiktor z Poweron miał zielonego GT który jechał, wyglądał jak powinien i nie byl drozszy niz 20k . Na drugiej stronie postów ogłoszeniowych ktoś chciał kupić impreze GT i widziałem propozycje niemalowanego za 23?

Gdybym miał kupić za więcej niż 23 to za 28 w Warszawie jest buda GT +2.5 STi które widziałem i macałem osobiście. Więc jaki sens kupować za 25 serie GT skoro za 3k wiecej mozna mieć 2.5 T.

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 14 cze 2013, o 22:18

Kolo myślał że kupi samochód i nic już nie będzie musiał przy nim robić.... :-) dobre :lol:

emwal
0 gwiazdek

Post 14 cze 2013, o 22:22

A kto powiedział że nic nie bedzie musiał robić ? ;-)

Poproszę w takim razie o przedział cenowy w jakim można kupić względnego GT (nieważne czy po modach czy nie). :cofee:

Konto usunięte
6 gwiazdek

(K) Impreza GT

Post 14 cze 2013, o 23:16

Moim zdaniem 30 :cofee:

emwal
0 gwiazdek

Post 14 cze 2013, o 23:24

http://otomoto.pl/subaru-impreza-sti-we ... 41611.html Znam to subaru. Jest bardzo dobrze utrzymane. Pomyślmy teraz czy 30 za serie to nie za dużo... :cofee:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 cze 2013, o 00:30

A co tu myśleć. Seria to seria, a mody to mody :idea:

Jak znasz, to bierz. Dla mnie może i jest dobrze utrzymane ale na pewno nie jeździł nim dziadek w niedzielę do kościoła :cofee:

emwal
0 gwiazdek

Post 15 cze 2013, o 00:39

Upalane było, zresztą jak każda seria również. Co nie znaczy że nie jest w dobrym stanie. Gdybym chciał przeznaczyc 28 to pewnie bym kupił ;) Ale nie dam tyle. 23. Jak ktoś ma to zapraszam... A jak nie to nie :cofee:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 15 cze 2013, o 08:32

Ja teraz będę chciał ściągnąć z niemiec Sti mam kolege który ściąga, zobaczymy co mi zaproponuje :-) , ale jeszcze zadzwonie do Pitera35 ciekawe co on mi zaproponuje ;-)

szewer
0 gwiazdek

Post 16 cze 2013, o 13:04

http://allegro.pl/show_item.php?item=3322146715
Auto z tego co się orientuję forumowe. Jechać oglądać i brać :)

Sławek
3 gwiazdki
Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
Polubił: 2 razy

Post 16 cze 2013, o 17:42

szewer pisze:http://allegro.pl/show_item.php?item=3322146715
Auto z tego co się orientuję forumowe. Jechać oglądać i brać :)
A jesteś tego pewny bo na forum go nie widać? i co z tego wynika?

ccwrc
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRC

Post 16 cze 2013, o 19:36

Sławek pisze: i co z tego wynika?

To, że taka osoba zarejestrowała się także na forum. I nic więcej ;)

Wozik już został przez kogoś obejrzany (i szybko zostawiony), ale wolałbym żeby ta osoba wypowiedziała się osobiście nt. tego ogłoszenia.

Na tym forum nie widać tego samochodu, ponieważ został on umieszczony na kropce.

TYLKOV8
0 gwiazdek

Post 17 cze 2013, o 23:03

ccwrc pisze:

Wozik już został przez kogoś obejrzany (i szybko zostawiony), ale wolałbym żeby ta osoba wypowiedziała się osobiście nt. tego ogłoszenia.

Na tym forum nie widać tego samochodu, ponieważ został on umieszczony na kropce.
Czekamy na opinie kolegi który oglądał to autko....
Co z nim...?.??
Po treści ogłoszenia ja już bym kupił :-) :razz:

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Post 18 cze 2013, o 16:32

TYLKOV8 pisze:
ccwrc pisze:

Czekamy na opinie kolegi który oglądał to autko....
Co z nim...?.??
Po treści ogłoszenia ja już bym kupił :-) :razz:
Że forumowe to niby lepsze?
Można napisać wszystko na forum i często jest to nie do sprawdzenia tak samo jak i na allegro.
Jak są faktury na części i wymianę, przeglądy, to spoko.
Prześwietlić auto w stacji diagnostycznej i jeździć. :thumb:

Forum może być wykorzystywane jak allegro (tylko że jest za darmo :mrgreen: )
Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 18 cze 2013, o 17:43

Precz spamerze :x

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 18 cze 2013, o 18:57

dzixd pisze: Że forumowe to niby lepsze?
Można napisać wszystko na forum i często jest to nie do sprawdzenia tak samo jak i na allegro.

Zależy od kogo. Jeżeli forumowicz ma długą historię i jest znany - tak, że auto można zweryfikować - to lepsze.

Jeśli się zarejestrował po to, żeby sprzedać auto, to oczywiście nie.

:->

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG

Post 18 cze 2013, o 21:32

Konto usunięte pisze:
dzixd pisze: Że forumowe to niby lepsze?

Zależy od kogo. Jeżeli forumowicz ma długą historię i jest znany - tak, że auto można zweryfikować - to lepsze.

Jeśli się zarejestrował po to, żeby sprzedać auto, to oczywiście nie.

:->
Chyba była taka sytuacja na kropce, jak znany forumowicz sprzedawał auto i kupujący z miernikiem lakieru stwierdził, że były słupki dachowe były lakierowane, a sprzedający twierdził że auto bezwypadkowe. Temat szybko został zamknięty po protestach oburzonych współforumowiczów, którzy polecali gorąco jego auto i bronili. Do końca nie zostało wyjaśnione tak jakby ukręcili łeb sprawie.
Zaznaczam że CHYBA, bo ręki uciąć sobie nie dam. :mrgreen:

Oczywiście zawsze są wyjątki.

Najlepiej sprawdzać auto w warsztacie, albo chociaż na kanale zobaczyć czy nie ma niespodzianek, nawet jeśli forumowe.

Dla niektórym 500 zł zapłacić w Aso czy w nieautoryzowanym serwisie subaru, to dużo przy zakupie auta za 20- 30 tysięcy ale czasem warto, żeby nie wdepnąć.
Jeśli auto przechodzi pozytywnie to napisać ładnie na forum że wszystko cacy było i jeździć. :thumb:

Zresztą każdy kupuje jak umie i lubi. 8-)
Konto usunięte pisze:
Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek

(K) Impreza GT

Post 18 cze 2013, o 21:46

Dzixd, Kropki nie czytam, a u nas w sumie wszyscy raczej się znają. Więc ryzyko trochę mniejsze niż w sipowym kołchozie, oczywiście zawsze jakieś jest.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 18 cze 2013, o 21:51

dzixd, jarmaj Ci może poświadczyć, że więcej, niż jednokrotne malowanie fabryczne nie jest odstępstwem... ;-)

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu

Post 18 cze 2013, o 22:15

FUX pisze:dzixd, jarmaj Ci może poświadczyć, że więcej, niż jednokrotne malowanie fabryczne nie jest odstępstwem... ;-)
Ale ja tylko przytaczam gdzieś zauważoną sytuację. Posty jarmaja czytałem kiedyś tam :mrgreen: . Raczej bym nie sprawdzał miernikiem lakieru auta, tylko to czy jest proste ;-)

Co do tematu. Powodzenia w szukaniu auta. Oby zakupione służyło nie jak skarbonka a generator banana na twarzy :mrgreen:
Konto usunięte pisze:
Obrazek

emwal
0 gwiazdek

Post 27 cze 2013, o 09:48

Kilka postów przespałem. Ja również oglądałem 'rodzynka' w Nadarzynie z poprzednich postów. Powtórzę link: http://allegro.pl/show_item.php?item=3322146715
Malowany rzekomo tylko lakierem bezbarwnym (ze wzgledu na zmatowienia) tylko dlaczego na uszczelkach od drzwi jest srebrna farba która jeszcze świeża schodzi od paznokcia:) - nie to żeby się czepiać ale po co gość ściemnia...
Podłoga zakitowana czarną smołą (jeszcze się świeci i śmierdzi)
Wszystkie profile wypełnione brązowym sprayem przez który już wogóle nie da się oddychać.
Mechanicznie ... Trudno powiedzieć, miałem brać na kanał ale był tak pudrowany z zewnątrz, że zwątpiłem..

ODPOWIEDZ