WiS pisze: Z myciem, obdzieraniem nalepek...
ale gdzie jest napisane że trzeba ?
WiS pisze: Z myciem, obdzieraniem nalepek...
inquiz pisze: dużym wsparciem dla tych zbliżających się do limitu zadłużenia
hmmm.WiS pisze: U mnie np. rozdawano ulotki, ze trzeba "opakowania szklane i plastikowe opróżnić z resztek zawartości i umyć, jeśli zawierają wyraźny osad" oraz "usunąć z opakowań szklanych papierowe etykiety".
no to się dowiedziałem, że niby chcą żebym szorował butelki i zrywał nalepki.Arno pisze: Nie każą odlepiać naklejek
u mnie skoczyło z 8.35 na 16.10 od osoby. I pojawiła się też nowa opłata w wysokości 1.00 zł/osoba za konserwację koszy itp.FUX pisze:Barthol, u nas od dawna istnieje segregacja.
Stawki przed i po zbliżone.
Arno pisze: Inna sprawa, że objęty wywózką będzie cały naród.
Arno pisze: A do sgregacji można się przyzwyczaić.
Od momentu gdy na moim osiedlu pojawiły się (kilka lat temu) takie pojemniki to też tak robię...Arno pisze: My plastik i butelki od lat wywozimy do specjalnych pojemników.
a ciekawe kto zdawał sobie sprawę jak należy segregować? mnie uświadomiła ulotka z administracji ostatnioBarthol pisze:Od momentu gdy na moim osiedlu pojawiły się (kilka lat temu) takie pojemniki to też tak robię...Arno pisze: My plastik i butelki od lat wywozimy do specjalnych pojemników.
No i potwierdza się, że o kant d... potłuc taką segregację i odzysk.busik pisze:a ciekawe kto zdawał sobie sprawę jak należy segregować? mnie uświadomiła ulotka z administracji ostatnioBarthol pisze:Od momentu gdy na moim osiedlu pojawiły się (kilka lat temu) takie pojemniki to też tak robię...Arno pisze: My plastik i butelki od lat wywozimy do specjalnych pojemników.
z ciekawostek to do plastiku nie wyrzuca się opakowań np. po jogurtach czy serkach, o butelkach po oleju (nawet słonecznikowym) już nie wspomnę, a do tektury nie wyrzuca się kartoników po sokach itd.
miłej lektury
busik pisze:z ciekawostek to do plastiku nie wyrzuca się opakowań np. po jogurtach czy serkach, o butelkach po oleju (nawet słonecznikowym) już nie wspomnę, a do tektury nie wyrzuca się kartoników po sokach itd
o te całe mycie, to się robi awantura na całą Polskę. gdyż albowiem autorzy ulotek pojechali po bandzie, ew. wykazali się kompetencją inaczej.Лукашэнка pisze:No i potwierdza się, że o kant d... potłuc taką segregację i odzysk.