Wredne puszki

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Fotoradary

Post 9 lip 2008, o 21:51

Piter 35 pisze: Mam pytanko , czy tam się wyrabia międzynarodowe prawo jazdy
:o
Po co?

Kilkanaście lat temu np. PZMot takie ustrojstwo wystawiał....

Dolce far niente ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 lip 2008, o 21:59

EZ. Ty nie z tego Świata jesteś... :cofee:
Dolce far niente ;-)

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 9 lip 2008, o 22:09

FUX pisze: EZ. Ty nie z tego Świata jesteś... :cofee:

Tak podejrzewałem. Nawet temu w masce na zielono ubranemu protestowałem, ale on się uparł i na chama... szkoda gadać, gbur bezduszni, i wyrwidziecięta w jednej osobie - wszystkie ewentualne skargi do niego proszę kierować.
W każdym razie szukam rozsądnych alternatyw, dla tego świata. Znalazłem jak na razie tylko jedną, a w dodatku oferującą jedynie one way ticket, a foldery reklamowe jakieś mętne i plączące się w wyznaniach są. Za ewentualną pomoc w poszukiwaniach będę wdzięczny... nawet Tobie, więc jak coś wiesz to wal.

Pozwolisz, że odpowiem Ci tutaj na pytanie?
FUX pisze: Do scyzoryków jedziesz?

To zależy czy mi kumpel pożyczy swoją "kosę", bo tak nago to się boję, a co?

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 9 lip 2008, o 22:14

FUX chcę się wybrać do kraju gdzie jest wymagane ( takie info znalazłem na necie ) :-/

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 9 lip 2008, o 22:21

EterycznyŻołądź,

Obrazek
Obrazek

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 9 lip 2008, o 22:23

Arti, ty pierwszy, bo widzisz ja jak ktoś napisał boję się, ale za Tobą to wszędzie pójdę, zresztą jak to mówią, mądrość przed urodą. Więc śmiało, dawaj chłopie!

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 9 lip 2008, o 22:25

EterycznyŻołądź,

Obrazek
Obrazek

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 lip 2008, o 22:35

Piter 35 pisze:FUX chcę się wybrać do kraju gdzie jest wymagane ( takie info znalazłem na necie ) :-/
A co to za Burundi? :o
Dolce far niente ;-)

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 9 lip 2008, o 22:40

Arti, wiedziałem, że przejmie cię los foczek, bo ty taki dobrze wychowany, z szacunkiem do starszych uświadomiony młodzieniec jesteś. Bardzo mnie cieszy, że chcesz coś zrobić dla tego świata. Jak to mówił pewien pijak, trzeba się poświęcać, aby inni nie musieli, na przykład ja, który ma gdzieś ochronę planety, bo jak zostało stwierdzone, a obecnym światem nie przepada. Zuch chłopak. Mam tylko jedną prośbę. Jak już będziesz ten świat dla mnie ratował to mógłbyś samospalenia dokonać przed ambasadą naczelnych trucicieli środowiska - usa?

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 16 lip 2008, o 10:53

Do "wypadków na poważnie" nie mogłem tego wkleić bo to takie głupie.... Naprawdę kiedyś wprowadzą 5km/h. To będzie najbardziej bezpieczne.

Za http://wiadomosci.onet.pl/1787465,69,og ... ,item.html
Wprowadzenie limitu 30 km/godz. na terenie zabudowanym powinno stać się normą - powiedzieli angielscy lekarze podczas konferencji British Medical Association.
Na angielskich ulicach ginie rocznie 3 tys. ludzi.

Dyrektor Wydziału Ochrony Zdrowia Publicznego dr Stephen Watkins powiedział: "Jeżeli samochód uderzy dziecko z prędkością 30 km/godz., ryzyko śmierci wynosi 5 proc., natomiast jeżeli prędkość wynosi 50 km/godz. to ryzyko wzrasta do 50 proc.". Wprowadzone w ostatnich latach ograniczenia prędkości do 30 km/godz. obowiązują głównie w okolicach szkół. Podczas konferencji dr Watkins podkreślił, że dzieci spotkać można nie tylko przy szkołach. "Musimy wprowadzić ograniczenie do 30 km/godz. także na bocznych ulicach". Zaznaczył również, że pokonując odległość 3 km z prędkością 50 km/godz. zaoszczędzimy jedynie 3 minuty, podczas gdy zredukowanie prędkości może zaoszczędzić czyjeś życie. "Zabijamy dzieci dla kilku minut" - powiedział dr Watkins.

Badania przeprowadzone przez Transport Research Laboratory w różnych miejscach w Europie, gdzie wprowadzono ograniczenie prędkości do 30 km/godz., wykazały, że liczba wypadków drogowych zmniejszyła się tam o dwie trzecie, a liczba wypadków z udziałem rowerzystów o 29 proc.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 16 lip 2008, o 11:03

EterycznyŻołądź pisze: Mam tylko jedną prośbę. Jak już będziesz ten świat dla mnie ratował to mógłbyś samospalenia dokonać przed ambasadą naczelnych trucicieli środowiska - usa?
Chńczycy już wyszli na prowadzenie, a Indie zaraz będą numer 2.
Konto usunięte pisze: Naprawdę kiedyś wprowadzą 5km/h. To będzie najbardziej bezpieczne.
I ekologiczne! Bo silnik nie będzie potrzebny, każdy będzie mógł sam pchać swoją limuzynę :giggle:

Co zaś do planów naszego rządu, aby ufotoradarowić Polskę do reszty... ktoś pamięta (a najlepiej: ma linka...), parę miesięcy przed wyborami, wystąpienie lidera opozycji Tuska Donalda - krytykujące rząd PiS który chciał więcej fotoradarów instalować?
Jak to Donald T. mówił? Że to przejaw niemalże faszyzmu, i że na to mógł wpaść tylko gościu bez prawa jazdy...?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 16 lip 2008, o 11:08

WiS pisze: Co zaś do planów naszego rządu, aby ufotoradarowić Polskę do reszty... ktoś pamięta (a najlepiej: ma linka...), parę miesięcy przed wyborami, wystąpienie lidera opozycji Tuska Donalda - krytykujące rząd PiS który chciał więcej fotoradarów instalować?
Jak to Donald T. mówił? Że to przejaw niemalże faszyzmu, i że na to mógł wpaść tylko gościu bez prawa jazdy...?

Czy to to? http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 53494.html

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 lip 2008, o 11:15

O, toto! :evilgrin:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 16 lip 2008, o 11:15

Konto usunięte pisze: Naprawdę kiedyś wprowadzą 5km/h. To będzie najbardziej bezpieczne
Najwyżej przywrócą. I Red Flag Act.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lip 2008, o 07:41

Jesli ktoś dziś wyjeżdża w trasę, zwłaszcza na E7, to uwaga.

Żonę mi drogówkowy patrol mobilny zatrzymał już kilometr od domu (na pomarańczowym zjeżdżała ze skrzyżowania, i odrobinę za szybko... :evil: ), a do Radomia naliczyła ponad pięć patroli stacjonarnych...

Jakieś ćwiczenia, obława, albo dodatkową benzynę dostali :roll:

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi

Post 22 lip 2008, o 09:16

Pozdrowienia dla Małgosi!!! Chyba czas odwiedzić Złote Tarasy. Mój mąż chyba to przewidział i zabrał mi auto. WiS powiedz żonie, żeby wracała przez Łomianki. Zapraszam na kawkę.
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 22 lip 2008, o 09:57

Nad katowicką przed Nadarzynem w obie strony, przed Raszynem od strony Katowic stawiają bramki z rusztowań na których wiszą kamery nad każdym pasem ruchu. Te kamery jakieś podejrzane są, bo pod spodem mają takie czarne kwadratowe ustrojstwo. Widzieliście to?

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lip 2008, o 10:14

Konto usunięte pisze:Nad katowicką przed Nadarzynem w obie strony, przed Raszynem od strony Katowic stawiają bramki z rusztowań na których wiszą kamery nad każdym pasem ruchu. Te kamery jakieś podejrzane są, bo pod spodem mają takie czarne kwadratowe ustrojstwo. Widzieliście to?
Raczej monitorowanie ruchu, etc. Nic groźnego.
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 22 lip 2008, o 10:23

Konto usunięte pisze:Nad katowicką przed Nadarzynem w obie strony, przed Raszynem od strony Katowic stawiają bramki z rusztowań na których wiszą kamery nad każdym pasem ruchu. Te kamery jakieś podejrzane są, bo pod spodem mają takie czarne kwadratowe ustrojstwo. Widzieliście to?

Na siódemce w Łazach też takie cos ustawili.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 23 lip 2008, o 00:42

To jest system, który monitoruje m.in. przejazd kradzionych pojazdów. (po tabl. rej.)
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 lip 2008, o 09:39

hogi pisze:To jest system, który monitoruje m.in. przejazd kradzionych pojazdów. (po tabl. rej.)
O, ciekawe. Co jeszcze ten system potrafi?
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 23 lip 2008, o 10:01

hogi, jakie jest źródło Twojej wiedzy? Bo ja się bardzo stresuję kiedy tam przejeżdżam zbyt szybko ;-)

tomekfly
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: forester

Post 23 lip 2008, o 10:08

Fido też widziałem te bramki z kamerami jeszcze chyba kable nie są podłączne ale podejrzane to coś jest

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 23 lip 2008, o 10:58

devlin pisze:
hogi pisze:To jest system, który monitoruje m.in. przejazd kradzionych pojazdów. (po tabl. rej.)
O, ciekawe. Co jeszcze ten system potrafi?
Np. rozpoznać i zapisać nr rejestracyjny pojazdu wraz z dokładnym czasem.
Bramek może być kilka i mogą wysyłać te dane do centralnego komputera (znajdującego się wszyscy-wiemy-gdzie).

Cieszysz się...? :mrgreen:
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 23 lip 2008, o 11:03

Gal pisze:Cieszysz się...?
Nowy, Wspaniały Świat.
czarne jest piękne...

ODPOWIEDZ